delirecegim bu oyuncaklardan

uckizanasi

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
283
269
23
37
nasil anlatayim bilemiyorum ikiz kizlarim var. 4.5 yasinda o kadar cok oyuncaklari var ki
aslinda birazda bende hata var. ne isterlerse butcemin yettigi kadar almaya calistim.simdi oyuncaklar basima dert oldu. sigdiramiyorum toplayamiyorum cok bunaldim.ustume ustume geliyor oyuncaklar evin heryerinde oyuncak var .napicam bilmiyom esimde bikti .;yeter artik oyuncak almayin diyor.kizlarsa hep yeni oyuncak alma derdinde

Atin cope
Veya cocuk esirgemeye bagis yapin
Cocuklara bir iyilik degil bu yaptiginiz. Gelisimleri acisindan buyuk problem hatta. Az oyuncak birer birer cikarilmali,cocuk o oyuncaktan skilinca yenisi alinmali ve eskisi saklanmali. Sonradan tekrar cikarmak icin

İhtiyacı olan, oyuncağı olmayan miniklere verin. Köy okullarına bağışlayın. Çözüm çok isteyene. Kızlarınıza zarar veriyorsunuz bu şekilde davranarak. Getirin bir koli koyun ortaya onlar kendileri seçsinler vermek istediklerini.

Çocukken oyuncağı olmayan ya da oyuncakla oynamanın zevkine varamayan ebeveynler böyle davranıyor gözlemlediğim kadarıyla.

Büyük oyuncak sepetlerinden alın. Kızlara oyun bitince oyuncakları toplamayı öğretin. Artık oynamadıkları oyuncakları bir süre saklayın. Tekrar çıkarınca bakarsınız, yine oynamıyorlarsa birisine verirsiniz.

Alma.Yaşlarının altındaki oyuncakları da ihtiyaç sahiplerine ver.

Fazlasını ihtiyacı olana verin bence ama çocukların bir kenara attığı umursamadigi oyuncakları belki onun için önemli olanı almanız onun bilinçaltına kötü yerleşir sizin onu sevmediğiniz bile düşünür bi kısmını da torbaya koyup kaldırın dönüşümlü çıkarın
Oyuncak cocuk gelişimi için çok önemli sakin unutmayın

merak ettim cocugunuz var mi darkmore
Var tabiiki ve gorgusuz yetismemesi icin size soyledigim gibi davraniyorum. Tek bir oyuncagi disaridadir ve onunla oynar.skilinca kenara atar ve ben onu kaldiririm yenisini cikaririm.cocuk gelisimi konusunda uzman olan insanlara sorun aynen benim dedigimi onerecektir size

sadece anne olanlar daha iyi anlar beni atin cope demis ya bir cocugun oyuncagini atmak cok acimasizca geldi bana
Vereceginiz yer yoksa atin. Cunku evin oyuncakla dolu olmasi dogru degil cocugun ruh sagligi acisindan. Doyumsuz buyuyorlar ve gorgusuz oluyorlar

Oynamadıgı oyuncakların bi kısmını ihtiyac sahiplerine verin.. bir kısmını da saklayın bodrum, baza altı falan. her ay sakladıgınız oyuncakları cıkartır digerlerini koyarsınız baza altına bu sayede oyuncaklarını özlemiş olurlar hemde bi kısmıyla oynarlar..

Beraberce güzel bi ayırma yapın..
İstemedikleri oynamadiklarini ihtiyacı olanlara verin..
Bundan sonra da oyuncak almayi aza indirin derim..
Tabiki konuşarak seçim yaptırarak neden her beğendiğimizi almadigimizi açıklayarak..
Hatta kumbaralarinda biriktirmek gerçekten istedikleri oyuncak için sabredip beklemek..
Kızım da 4.5 yaşında ve oyuncaklarini kategorilere göre böyle sakliyiruz oyun odasinda.. toplamak kolay ve kendi topluyor..

çocuklara oyuncak alınır ama hepsi bir anda değil sırayla verilir. eğer çocuk aynı oyuncağa ilgisini kaybederse o oyuncak kaldırılır bir süre daha sonra unutulunca yeniden verilebilir. eğer istemiyorsa atılar. onlarca oyuncak çocukların önüne yığılıp sonra oyuncak görmekten bıktım demek bir tuhaf oluyor..

Canım bizim bıdık 2 yasında bende legolar toplar v.s. bıkıyorum ,çözümümüz şu ,bir süre sonra artık bazı oyuncakları koli v.s. ye koyup ardiye ye kaldırıyorum,aradan 1-2 ay geçince dönüşümlü olarak yeni oyuncakmış gibi çıkarıyorum, çocuğun ilgisini çekiyor ve onlarla oynuyor, mesela oyun çadırı olsun arabası olsun arada bir saklıyorum hem oda ferahlıyor ,ve sürekli yeni oyuncak almayı bırakın ,var olanı dönüşümlü kullandırmak daha mantıklı;
Oda dediğimse malum salon evin her yeri oyun alanı çocuk için sizi anlıyorum

verecek biri yoksa atın yacaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…