delirecegim bu oyuncaklardan

sadece anne olanlar daha iyi anlar beni atin cope demis ya bir cocugun oyuncagini atmak cok acimasizca geldi bana

Çocuklar dört buçuk yaşında, neredeyse beş. Yani konustuğunuzu anlayabilecek zekaya ve algıya sahipler. Konuşup anlatacaksınız başka çocukların o oyuncaklara ihtiyacı olduğunu, kendileri seçip verecekler. Yıpranmış kırılmış olanları da atacaksınız.

Bütün oyuncakları kendi yaş düzeylerinde mi mesela? Daha küçüklerken alınmış şu an oynuyor olmalarının hiç bir şey katmayacağı oyuncakları yok mu? Eminim ki vardır. O kadar oyuncak son altı ayda alınmış olamaz öyle değil mi?

Ha bu arada barbie bratz vb bebekler varsa onları atın bi zahmet zaten. Hiç bir çocuğun gelişimine katkısı olmaz onların.

Ben anne değilim gerçi, söylediklerimin bir önemi var mı bilemedim.

Süper olmuş tebrikler

Canım ne alakası var ben yıpranmış bir çok oyuncağını attım çöpe.
Kırık bir oyuncağı başka bir çocuğa veremiyeceğimize göre..
ben atma
Vereceginiz yer yoksa atin. Cunku evin oyuncakla dolu olmasi dogru degil cocugun ruh sagligi acisindan. Doyumsuz buyuyorlar ve gorgusuz oluyorlar
oy ablasi bir gorseniz iyi cocuklar yetistiriyorum ahlakli kimsenin malina zarar vermeyen gorgulu vatana millete emin olun kizlarimi tanisaniz ilerde gorgusuz olamayacahina kanaat getirirsiniz

Bende öyle yaparım dönüşümlü veriyorum eline

daha cok aktivite lego puzzle tarzi var

dur yetiştim açılın ben anneyim

konu sahibi öncelikle arkadaşın dediği gibi geçmiş senelere ait oyuncakları bir kuruma hediye edin.. Anadolu yakasında büyük kutular var oyuncakları vermeniz için oralara atın.. kırık olanları atın, oynadıklarını da kutulara ayırıp düzenli bir şekilde saklayın.. her istediklerinde oyuncak almayın, iki oğlum var 4.5 yaşındayken de her istediklerini almıyordum 11 yaşına geldiler yine almıyorum.. bu onların gelişimi için çok zararlı, aşırı doyumsuzlukla hiç baş edemezsiniz bir kaç sene sonra..

facebook "iyi kalpli eller" den arzuya ulaşın, bir tane bile oyuncağı olmayan onlarca köy okulu anaokulu var, size adres versin, kızlarınızla birlikte bütün fazla oyuncaklarınızı kolileyip gönderin. hem onlara şimdiden insanlara yardım etmeyi ve paylaşmayı öğretmiş olursunuz hem de evnizde yer açılır.

siz sormadan söyleyeyim evet 5 yaşında bir kızım var ve her mevsim başında bunu zevkle yapıyoruz.
biraz da kalem defter alıyoruz bütçemizin yettiğince, o kuzuların yüzündeki mutluluk, kızıma ettikleri teşekkür, kızım için tüm oyuncaklardan değerli oluyor...
yapılan iyiliği söylemekten nefret etsem de bir kişiye bile fikir olsun diye yazmış olayım...

Az kullanılmış oyuncakları Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayabilirsiniz. Çok kötü olmuş oyuncakları zaten almıyorlar. Hatta beraber paketleyin, gönderin, paylaşmanın önemini öğretin. İkinci olarak da kızlarınıza "Hayır" demeyi öğrenmeniz gerekiyor. Biraz daha büyüdüklerinde bu oyuncakla bitmeyecek, ileride doyumsuz çocuklar haline gelebilirler. Ağlasınlar, yalvarsınlar, büyüdüklerinde de hayatta her istedikleri olmayacak. "Hayır" cevabıyla şimdiden başa çıkmayı öğrenmeleri gerekiyor. Her istediklerini almak doğru değil.

sadece anne olanlar daha iyi anlar beni atin cope demis ya bir cocugun oyuncagini atmak cok acimasizca geldi bana

Benim ablamda çocuğuna seçtirip atıyor. Yeğenim acımasız mı şimdi.

Düzen falan çok güzel olmuş. Ama bana göre gereksiz bir yığın oyuncak. Markete gidip loliler alsanız çocuğunuzla kolileseniz bir köy okula gönderseniz çocuğunuza paylaşmayı aşılamış olursunuz belki de..

Çok az oyuncak alıyoruz kızlrıma bu konuda çok katıyım doyumsuz olmasınlar diye çünkü hep daha çok diyorlar yeni aldığımız zaman kullanılacak gibi olanları anasınıfına veriyoruz hem az olan şey daha değerli oluyor

Valla bize christmas hediyesi geldi eski oyuncaklar, çok da hayra geçti.

Siz de bir tanıdığınıza en azından yaşıtlarına uymayan oyuncaklarını hediye etmeleri konusunda cesaretlendirebilirsiniz.

Oyuncakları kutulara koyarak kategorilere ayırıp yerleştirin. Bir kutuyla oynarken diğerini toplamadan acmama şartı koyun. Böylece düzeni ogrenecekler. İkisi de aynı yaş olduğundan bu konuda işiniz daha kolay. En son ortadaki oyuncakları toplamak için bes-on dakika süre verip toplamadiklarini ihtiyaci olanlara verilmek üzere kaldırın ve bunu kararlılıkla yapın.

Ben kutulara bölerek ayirdigimdan beri çok rahatladım. Hangisini istiyorsa onunla oynayıp kaldırıyoruz. Küçük henüz iki yaşında olduğundan ortada kalanları kaldırma olayını yapamiyoruz ama kutularda istediklerini seçerek daha kaliteli vakit geçiriyor. Bir de ben ıvır zıvır oyuncaklar yerine daha işlevsel olan akıl oyunlarını almayı tercih ediyorum. Oynarken ogreniyorlar. Hem birlikte oynayarak benimle ya da babasıyla da daha kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmiş oluyorlar.

Biz her sene doğum gününden sonra eski oyuncakları birlikte ayırıyoruz kırıkları atıyoruz sağlam olanları da kutuya koyup ardiye ye kaldırıyorum belki bir çocuğum daha olur diye ama olmazsa hepsini ana sınıflarına vermeyi düşünüyorum (devlet).

Bizim bu sene uyguladığımız bir kural var işe yarıyor gibi doğum gününde herkes kendisine sorarak oyuncak alıyor yani hep istediği oyuncaklar, bir daha ki doğum gününe kadar pahalı oyuncak almıyoruz 3 aydır yeni bir şey istemedi ama arada doğum günüm hangi aydı diye soruyor.

benimkine de aylardır oyuncak almıyordum, doğum gününde ne istersen onu alacağım diye diye erteledim şimdi my little pony canterlot sarayı istiyor, üstüne az daha koysam saray kiralarım sözü verdim alıcam artık, ama bidaha söz verirken 2 kere düşünürüm

İlk önce oyuncakları ayırın. Ayırdıklarının kırık olanları atarsınız. Kıymetli pahallı olanları çok sevdiğiniz yakınlarınızın çocuklarına verirsiniz diğerlerini de bağışlarsınız.

ayy sizi anlıyorum bende bi tane var ama yetiyor. heryer oyuncak toplamayı da öğretemedim. hep ben topuyorum tükendim artık en sonunda kızıma oyun odası yaptım tüm oyuncaklarıda içine koydum biraz rahatladım dedim şimdide içeri taşıyor. salonda mutfakta kapı arkalarında divan altlarında çekmece içlerinde heep oyuncak. toplarken 50 kalori yakıyorumdur:)

Benim kizim da 3,5 yasinda, Bizim cook fazla oyuncagimiz yok zaten ama 9 ay once tasindik ve tasinirken oyuncaklarimizi birlikte ayiklayip "paylasmak guzeldir" sloganiyla oyuncak kumbarasina attik, çok da mutlu oldu

Benimde ikizlerim var. Aynen öyle.ama kaldıroyorum çoğunu.üç beş tane bırakıyorum. Onlardan sıkılınca onları kaldırıp diğerlerinin içinden çıkarıyorum.böyle yaparak yeniymiş gibi sevinip oynuyolar. Deneyin bence.

fazlasını ihtiyacı olanlara verin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…