- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi uckizanasi
-
sadece anne olanlar daha iyi anlar beni atin cope demis ya bir cocugun oyuncagini atmak cok acimasizca geldi bana
Süper olmuş tebriklerBeraberce güzel bi ayırma yapın..
İstemedikleri oynamadiklarini ihtiyacı olanlara verin..
Bundan sonra da oyuncak almayi aza indirin derim..
Tabiki konuşarak seçim yaptırarak neden her beğendiğimizi almadigimizi açıklayarak..
Hatta kumbaralarinda biriktirmek gerçekten istedikleri oyuncak için sabredip beklemek..
Kızım da 4.5 yaşında ve oyuncaklarini kategorilere göre böyle sakliyiruz oyun odasinda.. toplamak kolay ve kendi topluyor..
Eki Görüntüle 1928174
ben atmaCanım ne alakası var ben yıpranmış bir çok oyuncağını attım çöpe.
Kırık bir oyuncağı başka bir çocuğa veremiyeceğimize göre..
oy ablasi bir gorseniz iyi cocuklar yetistiriyorum ahlakli kimsenin malina zarar vermeyen gorgulu vatana millete emin olun kizlarimi tanisaniz ilerde gorgusuz olamayacahina kanaat getirirsinizVereceginiz yer yoksa atin. Cunku evin oyuncakla dolu olmasi dogru degil cocugun ruh sagligi acisindan. Doyumsuz buyuyorlar ve gorgusuz oluyorlar
Bende öyle yaparım dönüşümlü veriyorum elineCanım bizim bıdık 2 yasında bende legolar toplar v.s. bıkıyorum ,çözümümüz şu ,bir süre sonra artık bazı oyuncakları koli v.s. ye koyup ardiye ye kaldırıyorum,aradan 1-2 ay geçince dönüşümlü olarak yeni oyuncakmış gibi çıkarıyorum, çocuğun ilgisini çekiyor ve onlarla oynuyor, mesela oyun çadırı olsun arabası olsun arada bir saklıyorum hem oda ferahlıyor ,ve sürekli yeni oyuncak almayı bırakın ,var olanı dönüşümlü kullandırmak daha mantıklı;
Oda dediğimse malum salon evin her yeri oyun alanı çocuk için sizi anlıyorum
daha cok aktivite lego puzzle tarzi varÇocuklar dört buçuk yaşında, neredeyse beş. Yani konustuğunuzu anlayabilecek zekaya ve algıya sahipler. Konuşup anlatacaksınız başka çocukların o oyuncaklara ihtiyacı olduğunu, kendileri seçip verecekler. Yıpranmış kırılmış olanları da atacaksınız.
Bütün oyuncakları kendi yaş düzeylerinde mi mesela? Daha küçüklerken alınmış şu an oynuyor olmalarının hiç bir şey katmayacağı oyuncakları yok mu? Eminim ki vardır. O kadar oyuncak son altı ayda alınmış olamaz öyle değil mi?
Ha bu arada barbie bratz vb bebekler varsa onları atın bi zahmet zaten. Hiç bir çocuğun gelişimine katkısı olmaz onların.
Ben anne değilim gerçi, söylediklerimin bir önemi var mı bilemedim.
Çocuklar dört buçuk yaşında, neredeyse beş. Yani konustuğunuzu anlayabilecek zekaya ve algıya sahipler. Konuşup anlatacaksınız başka çocukların o oyuncaklara ihtiyacı olduğunu, kendileri seçip verecekler. Yıpranmış kırılmış olanları da atacaksınız.
Bütün oyuncakları kendi yaş düzeylerinde mi mesela? Daha küçüklerken alınmış şu an oynuyor olmalarının hiç bir şey katmayacağı oyuncakları yok mu? Eminim ki vardır. O kadar oyuncak son altı ayda alınmış olamaz öyle değil mi?
Ha bu arada barbie bratz vb bebekler varsa onları atın bi zahmet zaten. Hiç bir çocuğun gelişimine katkısı olmaz onların.
Ben anne değilim gerçi, söylediklerimin bir önemi var mı bilemedim.
sadece anne olanlar daha iyi anlar beni atin cope demis ya bir cocugun oyuncagini atmak cok acimasizca geldi bana
Beraberce güzel bi ayırma yapın..
İstemedikleri oynamadiklarini ihtiyacı olanlara verin..
Bundan sonra da oyuncak almayi aza indirin derim..
Tabiki konuşarak seçim yaptırarak neden her beğendiğimizi almadigimizi açıklayarak..
Hatta kumbaralarinda biriktirmek gerçekten istedikleri oyuncak için sabredip beklemek..
Kızım da 4.5 yaşında ve oyuncaklarini kategorilere göre böyle sakliyiruz oyun odasinda.. toplamak kolay ve kendi topluyor..
Eki Görüntüle 1928174
ayy sizi anlıyorum bende bi tane var ama yetiyor. heryer oyuncak toplamayı da öğretemedim. hep ben topuyorum tükendim artık en sonunda kızıma oyun odası yaptım tüm oyuncaklarıda içine koydum biraz rahatladım dedim şimdide içeri taşıyor. salonda mutfakta kapı arkalarında divan altlarında çekmece içlerinde heep oyuncak. toplarken 50 kalori yakıyorumdur:)nasil anlatayim bilemiyorum ikiz kizlarim var. 4.5 yasinda o kadar cok oyuncaklari var ki
aslinda birazda bende hata var. ne isterlerse butcemin yettigi kadar almaya calistim.simdi oyuncaklar basima dert oldu. sigdiramiyorum toplayamiyorum cok bunaldim.ustume ustume geliyor oyuncaklar evin heryerinde oyuncak var .napicam bilmiyom esimde bikti .;yeter artik oyuncak almayin diyor.kizlarsa hep yeni oyuncak alma derdinde
Benimde ikizlerim var. Aynen öyle.ama kaldıroyorum çoğunu.üç beş tane bırakıyorum. Onlardan sıkılınca onları kaldırıp diğerlerinin içinden çıkarıyorum.böyle yaparak yeniymiş gibi sevinip oynuyolar. Deneyin bence.nasil anlatayim bilemiyorum ikiz kizlarim var. 4.5 yasinda o kadar cok oyuncaklari var ki
aslinda birazda bende hata var. ne isterlerse butcemin yettigi kadar almaya calistim.simdi oyuncaklar basima dert oldu. sigdiramiyorum toplayamiyorum cok bunaldim.ustume ustume geliyor oyuncaklar evin heryerinde oyuncak var .napicam bilmiyom esimde bikti .;yeter artik oyuncak almayin diyor.kizlarsa hep yeni oyuncak alma derdinde
nasil anlatayim bilemiyorum ikiz kizlarim var. 4.5 yasinda o kadar cok oyuncaklari var ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?