delirecegim bu oyuncaklardan

Ben oyuncak değişikliği yapıyorum .en çok oynadıklarını bırakıp diğerlerini kaldırıp daha sonra tekrar çıkarıyorum ötekiler ile değiştiriyorum.oyuncak istediğinde ise buna gerçekten ihtiyacın var mı diye soruyorum ya da seçenek sunuyorum . (Genelde kendi seçeneklerini uyguluyor )

Vereceginiz yer yoksa atin. Cunku evin oyuncakla dolu olmasi dogru degil cocugun ruh sagligi acisindan. Doyumsuz buyuyorlar ve gorgusuz oluyorlar
Bunların yanında dikkat dağınıklığı, odaklanamama gibi sorunlarda oluşuyormuş fazla çeşit oyuncak verilince. Tek tek çıkartıp sıkılınca değiştirmek gerekiyor. Hem kıymette bilirler böylece.

o zaman bir kismini ihtiyaci olanlara vereceksiniz. yada ne bileyim yeni cocugu olacak bir tanidiga verebilirsiniz. yada bir anaokuluns verebilirsiniz.

Ne guzel,dogrusu bu zaten. Her istedigine sahip olmak iyi bir sey degil ki bir cocuk icin. Kutlarim

Evet malinin degerini bilir,kirip parcalamaz. Eskimeden yenisini istemez, kanaatkar bir cocuk olur diye dusunuyorum ben de

neden böyle bir soru sordunuz ki aslında gerçekten doğru bir şey söylemiş
İki cocugum var gecen bir sinirle bir poset attim, su anda iki yasindaki kizim bile kosa kosa topluyor, sizin gibi duygusal anneleri gorunce kendimi sorguluyorum, ben mi yanlisim diye...

Çok güzel tavsiyeler gelmiş, şöyle bir okudum da.

Ben de ilave edeyim:
Oyuncakları ayırıp, yakınlarınıza hediye edebilirsiniz.
Mesela doğum ziyaretime gelen dayımlar, yanlarında ilk legom ve oyuncak kamyon-kepçe takımı getirdiler, en ufak kuzenim kendi oyuncakları arasından seçmiş ve "Bunları Angela ablanın oğluna hediye etmek istiyorum" demiş. Çok hoşuma gitti.

Bir de çocuklarınızı kendi oyuncaklarını yapmaya yönlendirseniz ufaktan?
Biz babamla oturur, birlikte oyun tasarlardık. Kızma birader gibi, define adası gibi zarla oynanan oyunlar çizerdik, kendimiz ceza-ödül yerleştirirdik. Tavlanın zarlarını da alır bir oynardık bir oynardık, değmeyin keyfimize.
Babam, kartondan köyler-çiftlikler yapar boyar, 3 boyutlu hale getirirdi, ben de içine oyuncak hayvanlarımı sererdim.
Bir mukavva alırdı, yeşile boyardı, ben de üzerine çiçekler yapardım, çimenlik olurdu mesela vb vb.

Şunu söylemek isterim ki zamanında, yaşıtlarıma nazaran sebil gibi oyuncağım vardı kardeşim de oynadı aynı oyuncaklarla, evimize gelen çocuklar da. Ve hala annemlerin yazlıkta çekyatın altında 2 poşet oyuncak duruyor. Annem bir döküyor ortaya ohhoo eve gelen çocuklar bayram ediyor. Benim oğlan da yetişti benim oyuncaklara :)
Yani sağlam olanları, gözden düşen oyuncakları, ikizleriniz fark etmeden alıp saklayabilirsiniz zamanlar sonra böyle değerlenir evinizde.

Ve oyuncakların çok olması, çocuğu görgüsüz yapar fikrine de katılmıyorum.
Benim çok oyuncağım vardı ve herkesle paylaşırdım, çok beğenen çocuğa senin olsun derdim.
Bu biraz yapı, ilgi ve eğitim meselesi, genellemek doğru değil.

Biz de durum benzer.Artık oyuncak almıyorum ve yavas yavas eskilerdrn kurtulmaya cabalıyorum.birde tatilde tanıştığım bir kuaför bayana , çocuk psikologu müşterisi önermiş.4 tane çok sevdiği oyuncağı seçin diğerlerini ortadan kaldırın demiş ve de laptopa kreşin seçtiği aplikasyonları yüklemişler.Ben de kıyamıyordum ama yaratıcılıklarını öldürüyoruz belkide.

sadece anne olanlar daha iyi anlar beni atin cope demis ya bir cocugun oyuncagini atmak cok acimasizca geldi bana
Tecrübeli bir anneyim kızım 21 yaşında, tek çocuk olmasına ve tek çocuklar şımarık, paylaşmayı bilmez önyargısına rağmen kızıma küçükken her istediğini istediği anda almadım, yokluğu da öğrettim, bir sürü oyuncak sahibi olması yerine doğada toprakla çamurla oynattım, gerektiğinde artık hiç kimsenin işine yaramayacak oyuncaklarını da çöpe attım, bu acımasızlık değildir, eş dost ahbabın aldığı oyuncakları da hesaba katarsak evde haddinden fazla oyuncak olunca kızıma temiz verilebilecek kadar iyi durumdaki oyuncakları seçmesini, seçtiği oyuncakları kimsesiz kardeşlere yollayacağımızı söyledim, birkaç sevdiği hatıra oyuncağı dışındaki tüm oyuncaklarından zevkle ayrıldı, ki kızım o sıralar 3 yaşındaydı.

Çocuklara birkaç oyuncak yetiyorda artıyor aslında, biz anneler ısrarla oyuncak alacağız diye uğraşıyoruz, bizler küçükken bu kadar çok çeşit olmadığından mıdır artık yoksa çocuğumuzu mutlu etme hissinden midir bilemem ama çok oyuncak olması iyi birşey değil, keşke biz anneler oyuncak yerine çocuklarımıza oyunla yabancı dil öğretsek, gelişimlerine katkı sağlayacak etkinlikler yaptırsak emin olun daha faydalı.

350 liraydı yanılmıyorsam, ama şimdi bi de kristal imparatorluk şatosu çıkmış, son model bu, yeni çıkmış, bunu alayım dersem ikna olur o 180 tl
oo baya varms ama dedgniz gibi yaparsiniz belki arada aliyosaniz boyle hatri saylr hediyeler daha guzel bence kiymetini bilir

oo baya varms ama dedgniz gibi yaparsiniz belki arada aliyosaniz boyle hatri saylr hediyeler daha guzel bence kiymetini bilir

evet ben ıvız zıvır oyuncak almıyorum hiç, ve kızım oyuncaklarının kıymetini bilir, çok temiz kullanır, bir süre sonra da mutlaka başkalarıyla paylaşıyoruz, o yüzden böyle özel günlerde istediği oyuncağı seçme hakkı veriyorum :)

Aynı durumdayız canım.Benim bitane kızım var ama çok fazla oyuncağı var.Büyük bir oyuncak sepeti alıp birçoğunu özellikle de büyük olanları ona doldurabilirsin.Bide tekzende filan plastik kutular var,şeffaf.Onlarda boy boy.Bir grup mesela 6 tane onlardan alıp onlarada aynı türden oyuncakları gruplayıp koyabilirsin.Onları evin yada odanın bir köşesine üst üste koyarsın.Oynamak istediklerinde de 1 yada 2 kutu ver.Hepsi olmaz de.Başka kutuyu almak istediklerinde önce öbürünü topla sonra yenisini ver.Ben çözümü böyle buldum.Yoksa gerçekten yetişemiyo insan.Bel fıtığı olacaktım toplamaktan.

cok guzel gercekten bende kizima fazla almiyorum bi tane pembe panterin kirmizi olani var bebik bebik diye hic birakmiyo hep oynar ama yipranms yani kardesimden kaln annem vermisti sviyo onu bende bebek aldim ama oynamadi bazen dogru karar vermek lazim gerckten oynayacag sevecgi bisey olmasi lazim kendi kafamiza gore almamalyz karar vermeliyiz

bizde de çok ama çokk avrdi
tasinirken çogunu attim attim derken kapi onune fln koyyorum illaki birileri aliyor
su an bile koca bi sepet dolu bide pazar çantasi ama çocuklara sorsan oyuncak almiyorsun derker aslinda dogru kjuçukkken almsitim onlari biraz biyuduler simdi

mesela oglumun çok arabasi var oynamaz 7 yasinda
kizin kitabi çok okumaz çunku bi kere okudugunu bi daha okumuyor bizim gibi yani 8 yasinda oda
neden atamiyorum kalanlari 2 yasinda oglum var oda buyusun oyle insallah, ama ben onlar gormeden yarsindan kurtuldum ve farkina bile varmadilar ç_unku oynamiyolardi :)

1. nasil anlatayim bilemiyorum ikiz kizlarim var. 4.5 yasinda o kadar cok oyuncaklari var ki
Ben koyverdim vallahi toplamıyorum çünkü günde en az 10 kere topluyordum sabah bir kere topluyor odayi süpürüp siliyorum bir daha da toplamıyorum ertesi sabaha kadar gece yatarken dolduruyorum sepete tamam bir kısmını attim bir kismini bir akrabamiza verdim

Oyuncak derdi bendede var iki kizim var ucuncu daha bebek anlamadigim sekilde oyuncaklar cogaliyor ben cok fazla almadim ama cevremden geldi bide hep kucuk parcali her hafta eleyip kirik olanlari atiyorum bazen kafam atiyor toplayip sakliyorum tekrar cikariyorum.

Eger sizin cok cok fazlaysa ve temiz durumdaysa yakininizda okul varsa bir sorun suan kardes okullara kitap oyuncak gonderiliyor gercekten ihtiyac sahiplerine gidecek.

Bugun kitap sectik evde taa Karsın bir koyunde okula gonderilecek hic okuyacak kitaplari yokmus

O oyuncaklari evinde gormek isteyipte goremeyen binlerce anne baba var. Her turlu yolu deneyipte cocugu olmayan binlerce insan.. Yada hic oyuncagi olmayan cocuklar.. Dert edindiğiniz şeylere bir donup bakin ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Sizin sikayet ettiginiz seyler belki baskalarinin hayalidir. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…