delirmek uzereyim galiba..

merhaba,benim oglumda cok aglardi..buzuki orhan -kolik diye bi cd var,sarkilari youtubedan da bulabilirsiniz.bu adamcagizin kizida kolik oldugu icin kizini susturmak adina yapmis bu sarkilari.benim oglumda cok ama cok ise yaramisti..

bide bebeginizin gece uykulari nasil? buyuk ihtimal gece uykulari cok huzursuz ki gunduz surekli uyku halinde yavru..ki 3 aylik bebek en fazla 2 saat uykusuzluga dayanabilir sonra uyku ister..45 dkdan kisa uykulara felaket uykusu deniyor yani cocuk dinlenmiyor 15-20 dklik uykularda.aksine daha yorgun kalkiyor uykudan.acik havaya cikartin mesela,yada bebeginizi gogsunuzde tasiyabileceginiz sling adinda tasiyicilar mevcut onlardan edinin.cok rahat ediyorlar orda.

simdiden gece uykularini duzene sokmaya calisin en azindan bi rutin olusturun.her aksam yikarim ben oglumu uykuya gecmesine cok yardimci oluyor.

Canim sagol uzun uzun yazmissin bizde kolik muzigi bi ise yaramadi fon makinesi sesi aciyoruz internetten o nispeten daha iyi.. biz gun icinde en fazla bi saat uuanik tutabiliyoruz oda zar zor yani son yarim saati aglaya aglaya hoplatip ziplatiyoruz.. gecesi gecesinede uymuyoki iki gun iyiyse iki gun kotu.. bide uyudugunda gece yuzustu yatiriyoruz gazini daha rahat cikarsin diye uyusa bile surekli kipirdaniyo kafasini bi saga ceviriyo bi sola bozde poposunu pispisliyoruz uyanmasin diye oyle dwvam ediyo uykuya herhalde tam kaliteli uyumamis sayiliyo ozaman.. valla nasil gecicek bu gunler hic bilmiyorum bebegimi uyutmak benim ocon eziyet oldu artik agla agla battabiyede salliyoruz iki saat sonunda daliyo uykuya.. evimre kalamiorim tek başıma basa cikamam diye.. sizin nezaman geçti sikintilariniz bi doktor bes ay surer diyo bi doktor alti ay surer diyo uc ay benim icin cok ama cok zor gecti daha bi uc ayi nasil geciricem bilmiyorum hic bitmicekmis gibi geliyo bu gunler..

Sagol canim bizde cok doktor gezdik her testi yapirdik hicbisey cikmadi.. bende korkyorum aglamayi huy edindi herhalde diyorum hep boyle aglicak.. doktorda uc aydan sonra yavas yavas gecer diyo ama uc ayada bikac gunumuz kaldi hicbir degisiklik yok.. insan bu donemdeyken gececegine inanamiyor iste..

evet canim aynen bende oyle dedim. Dedim heralde huy edindi devamli aglayan bir bebegim var sanmistim. Aynen dedigin gibi 3 ay dolduktan sonra yavas yavas gecmeye basladi. Ilk zamanlar 3-4 ay arasi farkedilmiyor zamanla azaldigi icin ama sonra cok uslu akilli hic aglamayan bir bebegim oldu. Ve hala oyle. Ayrica canim zamanla bebeginin dilinden, duzeninden daha iyi anlamaya calisiyor insan. Eger sen rahat etmek istiyorsan bebegini rahat ettirmelisin. Sakin olup yemek uyku oyun zamanlarini bir duzene sokman lazim. Ve bebeginle vakit gecir. Aglamadigi kendini iyi hissettigi zaman onunla goz temasi kur konus. aranizdaki bag guclensin. Annesinde teselli bulabilicegini bilsin. Cunku huzursuz bebek devamli agliyor. Huzur bulmasi icin belirli duzen sart. Ama bunu zamanla ogrenmeside gerekiyor tabiki.

Bebegin derdinden dilinden anlaman cok onemli. Eger bir anlamaya baslarsan sende cok rahat edersin bebeginde. Cunku ben mesela 3 aydan sonra tam farketmeye basladim bebegimin ne zaman uykusu gelip uyumak istedigini eger o belirli zamani gecirdigim an o zamanda bebegim yorgunluktan uyuyamiyordu kendini sakinlestiremiyordu agliyordu. Yorgun bebek az sut emiyor, sut az emince geri uyaniyor falan tam bir cikmaza giriyorsunuz.

Ve ayrica biraz disinizi skin. canim simdi ev iseri yemek falanda sorun oluyorsa esinle konus. Temizligi aksam beraber yapin. Veya yemegi kolay sekil halledin makarna gibi falan. Gunduzleri bebeginle ilgilen ve sende dinlenmeye calis o uyudugu an. Sen yorgun oldugunda daha zor bebeginle iletisim kurarsin. Ve arada arkadaslarindan yardim iste. Sana gelsin 1 saat bebeginle ilgilenmesi icin rica et. sende guzel dus alir kendine gelirsin bir rahatlarsin.
Eger sutunu sagiyorsan sen uyudugunda biberonla versinler sutu. soyle 2 saat uyuyup kendine geldiginde daha dinc olursun.

evet canim aynen bende oyle dedim. Dedim heralde huy edindi devamli aglayan bir bebegim var sanmistim. Aynen dedigin gibi 3 ay dolduktan sonra yavas yavas gecmeye basladi. Ilk zamanlar 3-4 ay arasi farkedilmiyor zamanla azaldigi icin ama sonra cok uslu akilli hic aglamayan bir bebegim oldu. Ve hala oyle. Ayrica canim zamanla bebeginin dilinden, duzeninden daha iyi anlamaya calisiyor insan. Eger sen rahat etmek istiyorsan bebegini rahat ettirmelisin. Sakin olup yemek uyku oyun zamanlarini bir duzene sokman lazim. Ve bebeginle vakit gecir. Aglamadigi kendini iyi hissettigi zaman onunla goz temasi kur konus. aranizdaki bag guclensin. Annesinde teselli bulabilicegini bilsin. Cunku huzursuz bebek devamli agliyor. Huzur bulmasi icin belirli duzen sart. Ama bunu zamanla ogrenmeside gerekiyor tabiki.

Bebegin derdinden dilinden anlaman cok onemli. Eger bir anlamaya baslarsan sende cok rahat edersin bebeginde. Cunku ben mesela 3 aydan sonra tam farketmeye basladim bebegimin ne zaman uykusu gelip uyumak istedigini eger o belirli zamani gecirdigim an o zamanda bebegim yorgunluktan uyuyamiyordu kendini sakinlestiremiyordu agliyordu. Yorgun bebek az sut emiyor, sut az emince geri uyaniyor falan tam bir cikmaza giriyorsunuz.

Ve ayrica biraz disinizi skin. canim simdi ev iseri yemek falanda sorun oluyorsa esinle konus. Temizligi aksam beraber yapin. Veya yemegi kolay sekil halledin makarna gibi falan. Gunduzleri bebeginle ilgilen ve sende dinlenmeye calis o uyudugu an. Sen yorgun oldugunda daha zor bebeginle iletisim kurarsin. Ve arada arkadaslarindan yardim iste. Sana gelsin 1 saat bebeginle ilgilenmesi icin rica et. sende guzel dus alir kendine gelirsin bir rahatlarsin.
Eger sutunu sagiyorsan sen uyudugunda biberonla versinler sutu. soyle 2 saat uyuyup kendine geldiginde daha dinc olursun.

Canim zaten kayinvalidemde kaliyorum iki aydir eve gidemiyorumki bi dk birakamiyorum bebegimi elimden oyuzdwn bi sureligine kayinvalidemlere geldikk o tutunca çocuğu bende azicik uyuyorum yada cabuk cabuk dusaa giriyorum.. cok uslu oldu demissin bebegin icin valla banao hayal gibi geliyo esime soruyorum acaba dokuz aylik olunc yada bir yasina gelincede boyle surekli aglarmi.. cunku hic susmicak gibi bi yere gidemiyorum insanlar garipsiyo bukadar aglamasini cok rahatsiz oluyorum oyuzden iyice eve kapandim buda beni dahs cok uzuyo..

Kizlar ucuncu ayina bikac gun kalmis bi oglum var.. cok fazla gazi var ve surekli agliyo ne denediysek fayda etmedi bendede artik ne beden olarak nede ruh olarak derman kalmadi hayatimiz altust oldu uyanikken surekli agliyo napicagimi şaşırıyorum surekli uyumak istiyo ama uyutmak cok zor aglaya aglaya zor daliyo oda battaniyede salliyoruz fon aciyoruz oyle.. doktor siddetli kolik yapicak hicbisey yok zaman dedi ama nekadar zaman.. uc aydan sonra azalir diyo ama bizimki gittikce artiyo nolucak boyle bilmiyorum cok zorlaniyorum nezaman gecer kizlar bisey deyin ayni seyleri yasamis olan yada hala yasayan varmi gecicekmi bu gunler.. hep boyle aglayan bi bebek olur diye cok korkuyorum hayat hep boyle gidicek diye.. rahat edicekmiyim ben bu gunler gecicekmi..
benim kizim 4 aylik yeni yeni duzelmeye basladi cnm. gecmeyecekmis gibi dusunme hic elbette gececek kendini bu kadar cok yipratma zor biliyorm tabi ama sen ne kadar stres yaparsan bebegin o kadar huzursuz olur. azcik daha sabret gececek

benim kizim 4 aylik yeni yeni duzelmeye basladi cnm. gecmeyecekmis gibi dusunme hic elbette gececek kendini bu kadar cok yipratma zor biliyorm tabi ama sen ne kadar stres yaparsan bebegin o kadar huzursuz olur. azcik daha sabret gececek

Seninde boyle agliyomuydu canım.. valla dogru söylüyorsun stres bebeklerede geciyo ama insanin elinde olmuyo.. herseyo yapmaya calisiyorum bebegim icin ama bukadar cok aglayinca tamam diyorum ben naparsam yapayim hep boyle aglicak.. ozamanda buyuk umutsuzluga dusuyorum artik uslu bebek nasil olur aklimda canlandiramiyorum inanki bebek deyinxe aklima cok aglamak geliyo..

Seninde boyle agliyomuydu canım.. valla dogru söylüyorsun stres bebeklerede geciyo ama insanin elinde olmuyo.. herseyo yapmaya calisiyorum bebegim icin ama bukadar cok aglayinca tamam diyorum ben naparsam yapayim hep boyle aglicak.. ozamanda buyuk umutsuzluga dusuyorum artik uslu bebek nasil olur aklimda canlandiramiyorum inanki bebek deyinxe aklima cok aglamak geliyo..
benim kizimin gaz sancisi cok vardi aglamiyodu ama cok rahatsiz oluyodu. bi arkadasimla ayni hafta dogum yaptik onun bebegi ayni senin anlatyigin gibiydi. aglamaktan catlayacak duruma geliyodu hergun hastanedelerdi gaz sancisindan. ama onun da gecti duzene girdi uykulari falan. ozel bisey yapmadilar. arkadasim hergun agliyordu oda tek basina bakamadi kayinvalidesinde kaldi. tam 4 aylik olunca duzeldi bebegi. bebekten bebege degisir tabiki. ama sunu biliyoruz hep boyle kalmicak duzelcek bebisler.Allah baska dert vermesin cnm bu gelip gecici. onu biliyoruz ve rahatliyoruz hem kendimiz hem bebegimiz icin

benim kizimin gaz sancisi cok vardi aglamiyodu ama cok rahatsiz oluyodu. bi arkadasimla ayni hafta dogum yaptik onun bebegi ayni senin anlatyigin gibiydi. aglamaktan catlayacak duruma geliyodu hergun hastanedelerdi gaz sancisindan. ama onun da gecti duzene girdi uykulari falan. ozel bisey yapmadilar. arkadasim hergun agliyordu oda tek basina bakamadi kayinvalidesinde kaldi. tam 4 aylik olunca duzeldi bebegi. bebekten bebege degisir tabiki. ama sunu biliyoruz hep boyle kalmicak duzelcek bebisler.Allah baska dert vermesin cnm bu gelip gecici. onu biliyoruz ve rahatliyoruz hem kendimiz hem bebegimiz icin

Sağol canımmoral oldun Allah razi olsun.. bende arkadaşin gibi cok agladim halada agliyorum bazen umarim benimkide onunki gibi biter tek duam bu huzurlu gunlerede evimizede kavusuruz bebegimle insallah..

Kundak, şiddet ve şşşt sesi kolik bebekler için çok iyi bşr çözüm, bende bebegımı tam kundaklamasam bile aşırı ağladığında sıkıca sarıp, (şiddette demek istedigim hızlı sallamak) kollarımda sıkıca sarılarak hızlı hızlı salladıgımda ve yuksek sesle (onun sesini bastıracak sekilde) rutin bir şekilde şşşşştttt diyerek susturuyorum. Bir kitapta (mahallenin en mutlu bebeği) okumuştum, deneyin çok faydasını göreceksiniz

Sana önemli bilgi en son tavan yapar sonra azalio önemli miktar . benmki ole oldu .son safaya geldi gözleri kıpkırmızı olmuştu boğazları . acillere kaldrdik lagmanlar. Hatırlamak bile istemiyorum. Simdi 5inci ayin icndeiz ve önemli derecede azalma var . çok şükür rbbime. Allahım çok kötüydü. Yemek bile yiyemezdim kimse yok . is zaten yapamazsın . her dakikayı uykuya ayirirdum

Sana önemli bilgi en son tavan yapar sonra azalio önemli miktar . benmki ole oldu .son safaya geldi gözleri kıpkırmızı olmuştu boğazları . acillere kaldrdik lagmanlar. Hatırlamak bile istemiyorum. Simdi 5inci ayin icndeiz ve önemli derecede azalma var . çok şükür rbbime. Allahım çok kötüydü. Yemek bile yiyemezdim kimse yok . is zaten yapamazsın . her dakikayı uykuya ayirirdum

Canim ayni durumdayim suan cok kötü.. azicik duzelmisti biraz gulup oynamaya başlamışti Allah im dedim galiba geciyo cok sevindim ama sadece uc gun surdu bianda yine basladi hemde cok fena basladi.. gecicek diye cok sevinip umitlendim ondan oldu sanirim.. bende bu gunleri hatirlayip cok kotuydu ama cok sukur gecti diyebilcekmiyim..

Kizlar ucuncu ayina bikac gun kalmis bi oglum var.. cok fazla gazi var ve surekli agliyo ne denediysek fayda etmedi bendede artik ne beden olarak nede ruh olarak derman kalmadi hayatimiz altust oldu uyanikken surekli agliyo napicagimi şaşırıyorum surekli uyumak istiyo ama uyutmak cok zor aglaya aglaya zor daliyo oda battaniyede salliyoruz fon aciyoruz oyle.. doktor siddetli kolik yapicak hicbisey yok zaman dedi ama nekadar zaman.. uc aydan sonra azalir diyo ama bizimki gittikce artiyo nolucak boyle bilmiyorum cok zorlaniyorum nezaman gecer kizlar bisey deyin ayni seyleri yasamis olan yada hala yasayan varmi gecicekmi bu gunler.. hep boyle aglayan bi bebek olur diye cok korkuyorum hayat hep boyle gidicek diye.. rahat edicekmiyim ben bu gunler gecicekmi..
Gazi icin cay kasiginin ucuyla kimyonu cok az ilik suda beklwtip 1 kasik verwbilirsin kensin de ic ayrica. Bn cok faydasini gordum

Soylediklerini daha yeni atlattim sayilir. Oglum 6 aylik ilk 3.5 ay yemeklerimizi dahi esimle nobetlese yiyorduk surekli evde oglumuzu gezdirip sallamaktan.
Simdi sandalyesine ya da salincagina koyup sofraya birlikte oturuyoruz:) tabiki kucaga ve bana cok duskun ama eski aglamalari kalmadi.

Annemler dogumdan sonra bi sure kalmislardi. Gittikleri ilk hafta depresyona girmek uzereydim hayatim bitti diye bile dusundum(simdi cok.kiziyorum kendime)

Yani yasadigin sey zor ama normal. Ve gercekten geciyor :))
hııhıh :))) guzel yazmısıısn elıne sağlıkk mutluluklarr

guzel sabır bu arkadasın olmayanlarada alah nasıp etsın evet zor ama :)))

Canim ayni durumdayim suan cok kötü.. azicik duzelmisti biraz gulup oynamaya başlamışti Allah im dedim galiba geciyo cok sevindim ama sadece uc gun surdu bianda yine basladi hemde cok fena basladi.. gecicek diye cok sevinip umitlendim ondan oldu sanirim.. bende bu gunleri hatirlayip cok kotuydu ama cok sukur gecti diyebilcekmiyim..
Canım seninki artık tavan yapmıştır buda çok kısa sure kaldı demektir. Yani azalacak artik demek. Tavan dediğim sey ben o gün çocuk artik bayilacak sandm yni saşa kaldk. . sonra azar azar hafifledi hala inanamiorum . gecmicekti zannettim gene kıvranıo ama tamamlyle geçmez mis . en azından uyuyor is yapıyor yemek yiyorum. Azalacak emin ol bende dienlere inanmazdim . ohhh tuzları kuru hemen atlatmislar ole havadan konuşuolar derdm. İnanmazdm ama azalıo . çok şükür bu hnleri gördüm .çocuk gövdesini oynamadan dönmeye başlamadan bu illet geçmez azalır sadece

Back
X