ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
Değil mi haklisinizNiye bu kadar zorluyorsunuz demek ki hazır değiller,ben kızıma wc eğitimi verdiğimde kızım 33 aylıktı ve 15 günde öğrendi ki tam 30 aylıkken klozete bile oturtamamıştık çok korkmuştu. Ben de hemen bırakmıştım. Ne bu acele?
Benim kaynimin coxugu da 3 aylikken kosuyormus.. kendisi oyle anlatiyoBu bebek buyutenler bunu niye yapar anlamıyorum.aa çişini soylemiyomu aaa kocaman olmuş. Hatta kaynanam eşimi bir kere bezlemis bidaha hep çiş demiş eşim oda altını açmışiki çocuğumda da her alt değişiminde bu hikayeyi dinledim. Şimdi üçüncü daha bir buçuk yaş bile olmadı. Yine aynı hikaye başladı. Annelik içgüdüsel biseydir çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniZ. Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermis. Allah yardımcınız olsun. Sakin olmaya çalışın. Biri demiş ya askere bezle mi gitcek illa bugün alışacak.
Evet bir de öyle bir güruh var , kıyas timBenim kaynimin coxugu da 3 aylikken kosuyormus.. kendisi oyle anlatiyo
9 aylik mumkun belki ama 3 aylik oturttunmu bile devrilir oturamaz bile daha..yalan isteEvet bir de öyle bir güruh var , kıyas tim
Bana da arkadaşımın annesi , ben kızı bu yaşta bezden kesmiştim tuvaleti gelince kendisi gidiyordu diye anlatmıştı , hadi çişe inandım diyelim ama 9 aylık çocuğun yürüyüp gitmesi aşırı komik gelmişti
Yürümeye başlayan olabiliyor evet ama dur bir çişim geldi, yapıp geleyim deyip , kendi kendine tuvalete giden 9 aylık bir İnsan evladı olamaz , inanmam9 aylik mumkun belki ama 3 aylik oturttunmu bile devrilir oturamaz bile daha..yalan istecoxuk inanmaz bunlara
Hazır olmadıkları yaşta etrafın sözüne baktığınız için bunları yaşamışsınız. Çocuklarınız için çok üzüldüm. Tuvalet eğitimi bir savaş değildir, geri dönüp bez takınca anneliğinizin sınıfta kalacağı bir sınav hiç değildir. Sizin ikizlerinizden büyük kızım var bu yaz eğitimini vereceğim, küçükken başlarım zorlarım deyip o işe girmedim ki 19.5 aylık bir kızım daha var ona da bir sonraki yıl eğitim vereceğim. Tuvalet eğitimi çocuk psikolojisini en çok etkileyen dönemeçlerden biridir, anne olarak çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ve süreci siz yönetmelisiniz.ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
Cok biliyor onlar canim herseyi biliyorlar.. bilim adamlari bu kadar bilmislik yapmiyor.. he he diyip gececen napcan baskaYürümeye başlayan olabiliyor evet ama dur bir çişim geldi, yapıp geleyim deyip , kendi kendine tuvalete giden 9 aylık bir İnsan evladı olamaz , inanmam
Bir de bunların Doğum bilirkişisi olanları var
Bana neden sezeryan oldun dediğinde , çocuk 4.100 gr olduğu için doğmadı doktor böyle uygun gördü deme saflığında bulundum
Kadın ben 5 kiloyu normal doğurdum canım ne olacak deyiverdi
Aslında kendimizi ateşe artık tabir caizse üç kızmasın sorun çıkmasın diye rezil olduk.altini kapatılan dediğimde eşim anneme sor dedi anne nederse onu yap dedi .kv sordum sakin sakin dedi.diyeceksiniz niye dinliyorsun diye kv 'yi çocuklarım ilk doğduğu zamandan beri hep sorun yaşadık onunla yeri geldi o zamanlar aynı evdeydik benimle kavga etti yeri geldi eşimle kavga etti öyle böyle değil baya ciddi kavgalar zaten en sonunda evimizi ağırdık başka sebeplerden çok şükür bu konuda da çok sorun çıkmasın isterimm aslında ve gerçekten inandın hemen olacağına ama olmadi geride donemedimHazır olmadıkları yaşta etrafın sözüne baktığınız için bunları yaşamışsınız. Çocuklarınız için çok üzüldüm. Tuvalet eğitimi bir savaş değildir, geri dönüp bez takınca anneliğinizin sınıfta kalacağı bir sınav hiç değildir. Sizin ikizlerinizden büyük kızım var bu yaz eğitimini vereceğim, küçükken başlarım zorlarım deyip o işe girmedim ki 19.5 aylık bir kızım daha var ona da bir sonraki yıl eğitim vereceğim. Tuvalet eğitimi çocuk psikolojisini en çok etkileyen dönemeçlerden biridir, anne olarak çocuğunuzu en iyi siz tanırsınız ve süreci siz yönetmelisiniz.
Erken başlamışsınız tuvalet eğitimine ve hazır olmadıkları için bu durumları yaşıyorsunuz. Bu yaptığınız baskılar, yaşattığınız "yetememe" duygusu ileride sizi daha fazla zorlayacak. Birde ben kendi kızımda yaşadım, tuvalet eğitimi bittikten yaklaşık 4-5 ay sonra altına yapmalar başladı yine. Bile isteye yaptı. Yaklaşık 1 ay sonunda yine toparlandı. Bol sabır ve hoşgörü. Tek çare bu. Sizin yaptığınız hata sonucunu yaşıyorsunuzx, çocuklara kızmanın manası yok maalesef.ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
sıkmayın canınızı cok zordur eminim şurda 1 ay sonra bende o sürece gireceğim bende zorlanacagim eminim daha simididen stresi basladi bende. erken olmus evet ama surekli altlarina yapmazlar sanirim biraz daha sabredin Allah yardimciniz olsun.Okudum ben en basinda hata yaptim basta direk kapatip.su aralar acicaktim.daha sağlıklı ve düzgün olacaktı.su an altlarına yapmak onlara doğal bisey gıbı geliyor artik
Sagolun tsklersıkmayın canınızı cok zordur eminim şurda 1 ay sonra bende o sürece gireceğim bende zorlanacagim eminim daha simididen stresi basladi bende. erken olmus evet ama surekli altlarina yapmazlar sanirim biraz daha sabredin Allah yardimciniz olsun.
Çocuğunuz küçükse ve hazır değilse lütfen başlamayın. Çok ciddi travmalara neden olan bir olaydır tuvalet alışkanlığı kazandırma. (Küçük öneri, yanlış anlamayın lütfen)sıkmayın canınızı cok zordur eminim şurda 1 ay sonra bende o sürece gireceğim bende zorlanacagim eminim daha simididen stresi basladi bende. erken olmus evet ama surekli altlarina yapmazlar sanirim biraz daha sabredin Allah yardimciniz olsun.
yoook estagfurullah neden yanlis anlayayim haklisiniz benimkiler 37 aylik oldular 3 yasini geçiyorlar herkes hala bezliler mi yok benimki şu yasta basladi yok gec kalmissin falan dediler hic umursamadim çünkü ben cocuklarimi biliyorum hazir olmadiklarina emindim cunku daha beze yaptiklarini söylemiyorlardı geçen yaz altlari pişiyordu sürekli o halde baslasaydim eminim benim durum konu sahibinden beter olacakti cunku benimki 1 diil 2 diil 3 diil tam 4 tane bal reklami gibiÇocuğunuz küçükse ve hazır değilse lütfen başlamayın. Çok ciddi travmalara neden olan bir olaydır tuvalet alışkanlığı kazandırma. (Küçük öneri, yanlış anlamayın lütfen)
Ayyyy sanki bez parasını kendileri ödüyorlaryoook estagfurullah neden yanlis anlayayim benimkiler 37 aylik oldular 3 yasini geçiyorlar herkes hala bezliler mi yok benimki şu yasta basladi yok gec kalmissin falan dediler hic umursamadim çünkü ben cocuklarimi biliyorum hazir olmadiklarina emindim cunku daha beze yaptiklarini söylemiyorlardı geçen yaz altlari pişiyordu sürekli o halde baslasaydim eminim benim durum konu sahibinden beter olacakti cunku benimki 1 diil 2 diil 3 diil tam 4 tane bal reklami gibi
ben mersindeyim havalarin iyice isinip halilari kaldirmayi bekliyorum ki daha az sinirle atlatayim cocuklari uzmeyeyim kacirdiklarinda krizlere girmeyeyim die :) ramazandan sonra ideal zaman sanirim
ahhahah supermis :) gecmis gitmis ne guzel amin diyorumAyyyy sanki bez parasını kendileri ödüyorlarAllah yardımcınız olsun, zor elbette ama nihayetinde çocuklar ve kasıtlı yapmıyorlar. Temele bu düşünceyi koyunca daha az sinir harbiyle geçiyor. Benimki ısrarla bir koltuk belirlemişti kendine ve onun arkasına geçip çişini yapıp tüm evi afeersiniz "işediiiiiiiimmmmm" diyerek turluyordu Şükür geçti Darısı başınıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?