Delirmek uzereyim

kaç yaşında şuan çocuklar

31 aylıklar suan
bende 33 aylıkken kızıma başladım.
ki kızımın konuşması baya yetişkin gibiydi.
sadece büyümesini bekledim ürkütmek istemedim.
derken çok stresliydim doğduğu gün WC eğitimini düşünmüş kendimi germiş insandım fakat.
onu alıştırmaya karar verdiğim gün önce ben durumu kabullendim..
elbet öğrenecekti o çocuktu altına yapabilirdi ev batabilirdi herşeyi kabullendim ve başladım
ki ben çalışıyorum 2 gün izin aldım 4 gün boyunca wc tuvaletine posterler astım kitaplar aldım ve kızım o dönemde kabızlık tedavisi görüyordu. derken her salona işlediğinde olsun bir daha kine söylersin dedim. ona sarıldım. ilk gün çok şaşkındı fakat gece bezi çıkardım ve o gece tuttu kupkuru kalktı buradan çocuğun hazır olduğunu tamamen anladım.
kabızlık yüzünden korktuğu için gece yatağına yaptığı oldu sabırla çalıştığım halde kalktım yıkadım temizledim yatırdım.
aradan 15 gün geçti bu arada kaynanam ben yapamam sen öğret beceremem kıyamam dedi.
ona rağmen dik durdum konuştum bikaç gün kimseye gitmedim.
15 günün sonunda hala öğrenememişti tabi sabır azalıyordu ama sürekli o çocuk diyordum. derken mayıs da başladım temmuz ağustos derken kendiliğinden öğrendiğini gördüm.
yapacağınız akışına bırakmak
çocuk olduklarını kabullenmek
hiç onları umursamadığınız anda öğrendiklerini göreceksiniz.
ikiz olması zor olmuş
birgün kesin wc gidecekler bunu düşün başarıcaksınız.

31 aylıklar suan
bende 33 aylıkken kızıma başladım.
ki kızımın konuşması baya yetişkin gibiydi.
sadece büyümesini bekledim ürkütmek istemedim.
derken çok stresliydim doğduğu gün WC eğitimini düşünmüş kendimi germiş insandım fakat.
onu alıştırmaya karar verdiğim gün önce ben durumu kabullendim..
elbet öğrenecekti o çocuktu altına yapabilirdi ev batabilirdi herşeyi kabullendim ve başladım
ki ben çalışıyorum 2 gün izin aldım 4 gün boyunca wc tuvaletine posterler astım kitaplar aldım ve kızım o dönemde kabızlık tedavisi görüyordu. derken her salona işlediğinde olsun bir daha kine söylersin dedim. ona sarıldım. ilk gün çok şaşkındı fakat gece bezi çıkardım ve o gece tuttu kupkuru kalktı buradan çocuğun hazır olduğunu tamamen anladım.
kabızlık yüzünden korktuğu için gece yatağına yaptığı oldu sabırla çalıştığım halde kalktım yıkadım temizledim yatırdım.
aradan 15 gün geçti bu arada kaynanam ben yapamam sen öğret beceremem kıyamam dedi.
ona rağmen dik durdum konuştum bikaç gün kimseye gitmedim.
15 günün sonunda hala öğrenememişti tabi sabır azalıyordu ama sürekli o çocuk diyordum. derken mayıs da başladım temmuz ağustos derken kendiliğinden öğrendiğini gördüm.
yapacağınız akışına bırakmak
çocuk olduklarını kabullenmek
hiç onları umursamadığınız anda öğrendiklerini göreceksiniz.
ikiz olması zor olmuş
birgün kesin wc gidecekler bunu düşün başarıcaksınız.

Tşk ederim motivasyonunuz için bende başta kizmamaya dikkat ettim yakan söylentiyeyim arada kızımda özellikle oğlum kakasın yatağa yapıp oynadığın gördüğümde deli olmuştum.. Şimdi düşünüyorum o daha bebekti ve ben onu buna zorladım en çok kendime kızmalıyım dedim.bugun biraz ödüllendirme ile gel yapalım şöyle olsu böyle olsun baba seni parka götürsün şeklinde yanaşmaya çalıştım faydası oldu sanki ilerleyen zamanda bakıcaz etkilerine

Benim oğlum 34 aylık daha başlamadım tuvalet eğitimine. Bana da herkes sorup duruyor ama derdi çekecek olan benim onlar değil diye düşünüp başlamıyorum.

Lavista,kendini de kuzularını da üzme,sabırlı ol,kararlı ol,fakat acele etme öğrenecekler.
Annelerimiz gibi bez yıkamıyoruz ki,olan birkaç paket beze olur.
Benimkileri alıştırırken germemeye çalıştım kendimi,hepimize zaman verdim,bu bir süreç dedim ve güzel sonuç aldım.
O sorduklarını da boşver,senden iyisini biliyorlar sanma.
Ben de kendim öyle düşünmediğim halde sırf benden büyük birşey biliyor demekki diyerek bir kere söz dinledim.
Öyle öfkeli olmadığım halde kızmış görünüp altını ıslatan oğlumu azarladım,kuzum ağladı,öyle pişmanım ki onun için bile.
Artık her söze kulağımı tıkadım,kararlı sabırlı ve biraz geniş davrandım,tabii ki çiş içinde gezmedik,hep takipte oldum,gerisini zaman çözdü.
Herşey geçer pişmanlık kalır,hem yavruların hem kendin için üzülürsün,lütfen...

Gerçekten 4 duzlemi sakami
Masallahh....

poster etkili oldu dans eden kızlar vardı ban bunlarda burda yapıyor gibi hayal oyun gibi birşeyler uydurdum ben
ödüllendirme yapmayın diyorlar ama bende yaptım
sonra bir süre yaptım çiko versene diyordu :)
ama hepsini unuttu yetişkin gibi çişim geldi demeler başladı artık 4 e gircek kendi hallediyor.
drısı başınıza küçük başlamak çok üzücü çok zorlanıyorlar annede tükeniyor

Amin inş.mecbur ödüller veriyorum.heveslensi diye.

Ayyy inanilmaz bisey masallah size sabriniz genis benim 3 ncu yolda simdiden diyorum ben nasil yapicam diye.yardimciniz var mi
yok cnm güldüğüme bakma normale gore bi tik fazla sabrim mecburiyetten o da inan neredeyse her gun agliyorum oturup sinirden yok yardimcim tek bakiyorum malesef ama yapacak bir sey yok mecburum ve bu tuvalet meselesinde o yuzden 3 yasu gecmesini bekledim cocuklarim ve ben daha az hasarla atlatalim diye

Allah yardımcınız olsun çok zor.anneniz kardeşiniz falan yok mu.ilk doğdukları zaman nasıl zorlanmissinzdir.

Maşallah Allah acılarını göstermesin,Tlc deki 5ler gibi:))
Gebeliğinizi hatırlıyorum,okuyordum arada:)
aminn cok sagolun evet bende sizi hatirladim :)

2 yasindayken ben de denemistim. olmayinca birakmistim. 3 yasinda tekrar denedik hem gece hem gunduz ayni anda biraktik. 2 yasinda birakanlar geceyi hemen birakamamisti. bizim ikisi bir olmus oldu. 2 erken sanki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…