- 30 Nisan 2010
- 1.093
- 0
- 116
- Konu Sahibi BinbirRenk
-
- #14.341
boyunu ve kilonun ortalam günde kaç kalori yaktığını öğran ve ona gör günde nekadar kalori harcarsan zayıflayabilceni öğren cnm bence kalorini azaltarak kilo verebilirsin zaten diyetisyenlerde öle diyet veriooo kilona göre ayda 4kilo verebilcen kesin bence yürüşle desteklersen...öenmli olan sağlıklı herşeyin vitamininden alarak az az yemek...Bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar.
Daha önce diyet ile bir ayda 9 kg verdim. Uzun bir zamandan beri de diyet filan yapmıyorum. Daha doğrusu diyet yapamıyorum çünkü akşamında bozuyorum. Belli bir listeye bağlı kalmak bana göre değil. Buna karşılık çok iyi egzersiz yapabiliyorum. Gün içinde kmlerce yürürüm ama biliyorsunuz ki boğazı tutmayınca pek de işe yaramıyor. Şöyle bir şey düşünüyorum, günlük kendime bir kalori limi koysam, mesela 1200 kalori gibi. Bu kaloriyi aşmamak kaydıyla ne istersem yesem... Her gün de düzenli yürüyüş yapsam yine de kilo verebilir miyim? Karbonhidratlarla ilgili o kadar çok yazı okudum ki 1200 kaloriyi geçmesem bile yediğim yiyeceklerin karbonhidrat değerleri yüksekse istesem de kilo veremezmişim gibi geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Kalori azaltma yöntemiyle kilo verenleriniz var mı?
ben,mde kanım düşüo arada bende çok tüketmemeye çalışırım cnm...bi sorum olcak arkadaşlar acaba kepekli ekmek bi daha iyi çavdar ekmeğimi kilo verme açısından...elf_86 benim demirim düşük olduğu için diyetisyenim kepek ekmeği ve kepekli ürünleri yasakladı kızarmış ekmek yada etimek yiyorum opuyorumnanaktan
bu arada cnm 1 ayda 9 kilo nasıl verdin nasıl bi diyet oo yazramısınnn...sonradan geri aldınmıı...
canım süt yapan bitki çaylarıda var mesela rezene hem süt yapıyor hemde gaz sancılarına iyi geliyor bebekte
illaki tatlı şart değil
kontrollü olursan fazla kilo almadan toarlarsın canım
diyet listesinde tavuk eşittir bu diyebileceğin faklı bi seçenek yokmu cnm bence diyetin gayet iyi bi diyetmiş ama şimdi daha zayıfsın doktoroun ona göre diyetini değiştirebilir...canının
çektiğini ye ama az ye mesela çikolatamı çekiooo 2 dilim ye salçalı et yemeğimi çekioo 2 lokma ye aklın kalmasınn 9 verede 5 ver yani böle böl midemiz küçülcek inşllah canımız çok şey çekmiicekk...benimde canım en çokkk kakaolu tatlılar çikolatalar çekioo....
diyet listesinde tavuk eşittir bu diyebileceğin faklı bi seçenek yokmu cnm bence diyetin gayet iyi bi diyetmiş ama şimdi daha zayıfsın doktoroun ona göre diyetini değiştirebilir...canının
çektiğini ye ama az ye mesela çikolatamı çekiooo 2 dilim ye salçalı et yemeğimi çekioo 2 lokma ye aklın kalmasınn 9 verede 5 ver yani böle böl midemiz küçülcek inşllah canımız çok şey çekmiicekk...benimde canım en çokkk kakaolu tatlılar çikolatalar çekioo....
Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlarr zemuszemus
sabah geç kalktım yine.. kahvaltım saat 11.45 te oldu
* 1 dilim kepek ekmeği
* 1 adet üçgen şeklindeki light beyaz peynirlerden
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..
şimdilik bu kadar opuyorumnanaktan daha sonra yoğurt meyve felan yiyeceğim , akşama da sebze yemeği yemeyi planlıyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlarrr/COLOR]
kaloriyi azaltarak tabi kilo verebilirsin ama kaloriyide karbonhidrattan almamalısın bence mesela gidip de tereyağlı iskender yeyip başka da bişey yemezsen olmazBir konuda görüşlerinizi almak istiyorum arkadaşlar.
Daha önce diyet ile bir ayda 9 kg verdim. Uzun bir zamandan beri de diyet filan yapmıyorum. Daha doğrusu diyet yapamıyorum çünkü akşamında bozuyorum. Belli bir listeye bağlı kalmak bana göre değil. Buna karşılık çok iyi egzersiz yapabiliyorum. Gün içinde kmlerce yürürüm ama biliyorsunuz ki boğazı tutmayınca pek de işe yaramıyor. Şöyle bir şey düşünüyorum, günlük kendime bir kalori limi koysam, mesela 1200 kalori gibi. Bu kaloriyi aşmamak kaydıyla ne istersem yesem... Her gün de düzenli yürüyüş yapsam yine de kilo verebilir miyim? Karbonhidratlarla ilgili o kadar çok yazı okudum ki 1200 kaloriyi geçmesem bile yediğim yiyeceklerin karbonhidrat değerleri yüksekse istesem de kilo veremezmişim gibi geliyor. Bu konuda ne dersiniz? Kalori azaltma yöntemiyle kilo verenleriniz var mı?
çok fazla kepek ekmeği tüketmek kansızlığa yol açıyor zaten .elf_86 benim demirim düşük olduğu için diyetisyenim kepek ekmeği ve kepekli ürünleri yasakladı kızarmış ekmek yada etimek yiyorum opuyorumnanaktan
Şimdi baktım internetten ne kadar yararlı bir çaymış rezene çayı. Bitkisel çaylar hakkında hiç bir bilgim yok, ıhlamurdan başka bitki çayı hiç içmedim desem yeridir çünkü normalde çay pek sevmem. Ama tavsiyen çok iyi oldu, teşekkür ederim. Doğumdan sonra hemen başlayacağım.
* 1 dilim kepek ekmeği
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..
şimdilik bu kadar opuyorumnanaktan daha sonra yoğurt meyve felan yiyeceğim , akşama da sebze yemeği yemeyi planlıyorum.yorumlarınızı bekliyorum kızlarrr/COLOR]
Teşekkür ederim canım evet kahvaltı saati geç farkındayım, öğle yemeği yemiyorum zaten ondan dolayı.. evet uyulmuyor yaa maalesef.. evet süt meyve, yoğurt meyve, peynir meyve, yemeye dikkat etmeye calısıyorumListen gayet iyi, ben herhangi bir aykırılık görmedim ama kalkış ve kahvaltı saati çok geç. Uzmanlaren geç 6.00'da kahvaltı yapılmış olmalı, diyor. Bu kurala ben de uyamıyorum ama kilo verme hızını etkilediği bir gerçek. Yoğurt-meyve ikilisi gayet güzel, akşama sebze yemeği ya da 2 kase çorba da çok iyi olur.
Teşekkür ederim canım evet kahvaltı saati geç farkındayım, öğle yemeği yemiyorum zaten ondan dolayı.. evet uyulmuyor yaa maalesef.. evet süt meyve, yoğurt meyve, peynir meyve, yemeye dikkat etmeye calısıyorum
akşam yemeği önerini de bazen yapıyorum
yane bazen yoğurt kepek ekmeği sebze yemeği
bazen çorba yemek kepek ekmeği
yiyorum
* 1 dilim kepek ekmeği
* 4 dilim domates
daha sonra saat 12.40ta
* 15 dakika egzersiz..
evet cnm böle paylaştıkca daha iyi oluyor insan kendini yanlız hissetmiyor paylaşmak gerçekten çok güzell...inşllah hepimiz ideal kilomuza düşeriz..Dışarıda olduğumda bazen tavuk yiyemediğim oluyordu. Böyle zamanlarda ya tavuk döner alıp sadece etlerini yiyordum ya da şu küçük kutularda satılan yoğurtlardan iki tane alarak yiyordum. Önemli olan fazla karbonhidrat yüklemeden protein almaktı. O yüzden bu tür yiyeceklere yöneldim. Bir ara istediğimi yiyerek ama 1200 kaloriyi geçmeyerek bir diyet yaptim. Her gün de eksiksiz yürüdüm ama haftada ancak 2 kilo verebildim. Biraz aceleci olduğum için 2 kilo beni pek de tatmin etmedi. Şimdi geriye bakınca, yanlış yaptığımı görüyorum. Değil 2 kilo, haftada 1 kilo bile versem 5 ayda 20 kilo ederdi diyorum. Neyse ki bundan sonra ah vah demeyle uğraşmadan diyetime bakacağım ve eminim kilo vereceğim. Burası beni disipline ediyor, her şeye daha çok dikkat ettiğim gibi daha planlı oluyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?