Deniz problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Size o kadar hak verdim ki hanfendi yani bu insanların deniz merakını anlamıyorum niye yaz gelince hemen denize şey etmek zorundalarsa Jaws diye bi gerçek ver sonuçta di mi ama?

Geçenlerde çam kokulu yerine yanlışlıklan okyanuslu tuvalet kokusu almış beyim, beş gün yatağa almadım sanki bilmiyor sahilleri sevmediğimi; inadıma yapar gibi. Aklı başına gelsin diye tuzlu su yaptım her akşam üstü iş dönüşü kapıyı açınca leğenlen suratına çarptım "Okyanus mu istiyorsun kam oon!" diye bağırdım. Benim sevmediğimi kocam da sevemez, misafirlerim de sevemez asla. Ablamlan da küsüz, yeğenimin adını Deniz koydu, çocuğa dokunamıyorum onun yüzünden.

Su ve su ürünleri asla yemem, balık sevmem, sukabağı, su muhallebisi asla yemem, misafirime de ikram etmem. Misafirlerim deniz planı yapsalardı onları bir iple sımsıkı salondaki berjerlere bağlar Jaws 1, Jaws 2 ve Jaws 3ü izletir sonra da palamut balığı ile döverdim. Hak veriyorum size bacım.

Benim gitmek istemediğimi evlendiğimden beri biliyorlar nasılsa o gelmez biz gideriz deyip plan yapılması normal mi? Evliyseniz başınıza gelse herhangi bir konuda ne dersiniz merak ettim
O zaman esin ,gotursun onlari...sonra geri dönsün..eve dönecekleri vakit tekrar almaya gitsin..başka çözüm bulamadım..herkes mutlu olur mu böyle?

Benim gitmek istemediğimi evlendiğimden beri biliyorlar nasılsa o gelmez biz gideriz deyip plan yapılması normal mi? Evliyseniz başınıza gelse herhangi bir konuda ne dersiniz merak ettim

Evet, sen sadece kendi hayatin için sorumlusun. Sen rahatsiz oluyorsan sen gitmezsin. Demek ki esin rahatsiz olmuyor senin kadar. O sözüde sen rahatsiz oluyorsun diye vermis. Yani sen istemiyorsun diye adam gitmiyor, yoksa aslinda kendisi için sorun yok.

Adam sana bu tavizi veriyor. Orta yolu buluyor. Peki sen niye adam için orta yol bulmuyorsun? Adam niye sadece senin degerlerine hösgörülü olmak zorundada, sen adamin yada kv'denin degerlerine hosgörülü degilsin? Hani muhafazkarlik hosgörülüktü?

Kv'de ne yapsin, otelemi gitsin, 2 gün gelmis oglunun yanina. Sirf denizi görmek istiyor diye. Kimse burda senin deger yargilarina bisey demiyor. Muhafazkar olabilirsin, alkol almayabilirsin, kapali olabilirsin,.. Özgürlük zaten budur. Ancak senin yaptigin basklari adina karar vermektir ve bos yere huzursluk çikarmaktir. Milletin linci burdan geliyor. Sadece deniz olayindan degil yani.

Eşiniz de dahil, hiç kimse sizin saçma sapan komplekslerinize göre hareket etmek zorunda değil. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

Evet göz zinası bile bile işlemek istemiyorum kuma konusunu da o işler öyle olmuyor iyi araştırıp örnek vermek lazım kabul edilebilir bir durum değil

Bakin dini hassasiyetinize saygi duyuyorum ama tv.de izlememelisiniz oz aman, esiniz iste de calismamali o zaman. daha da onemlisi tamamen sizin gibi dusunen bir aile ile evlenmeniz uygun olurdu. su asamada karslilikli birbiririnizin goruslerine saygi duymuyorsunuz. bu kadar bu konularda hassassaniz burada aile meseleniz icin konu acmaniz da dogru degil o zaman.

Çevrede artık her şey o kadar uyarıcı ki reklamlar bile. Otobüs duraklarındaki reklamlar bile...
Yani insanlar girer eder denize kime ne ki.. Gitmeseniz anlarım ama eşinizi neden sakınıyorsunuz onun içinde varsa o kendini sakınsın. Zaten içinde yoksa kapı deliğinden olsa yine bakar bakacağına.

Ben konuştuğumuz anlaştığımız konular da dikkat ediyorum zaten benimde kendimden verdiğim tavizlerim var. Madem gitmek istiyor bunu gelip plan yapılmış gitmek zorundayım diye mi söylemeli yoksa denize gitmek istiyorlarmış uzaktan geliyorlar gönülleri olsun onları götüreyim bende gitmiyorum uzun zamandır özledim denizi şeklinde mi söylemeli

Yahu eşiniz sizin yetistiginiz gibi yetismemistir diye dusunuyorum. Annesi plaja gidiyorsa eşiniz de gitmistir illa ki.

Sizin kadar katı tutum icinde olsa kendisi annesini goturmek istemezdi zaten sizin kadar kati degil demek ki ama siz hoşlanmiyorum dediginiz için "biz de tatile gitmeyiveririz" diye dusunup tamam ben de hoslanmam demiş size.
Tutupta annesini goturmek için bile plaja ayak basmanin yasak olacagina mi yemin etti bu adam bastan konusuldu diyorsunuz.

Aynen onların yüzüne söyleme cesareti yok gelmiş burda deniz ve ahlak muhabbeti yapıyor.
Yüzlerine de söyledim zaten sadece surat yapmak istemiyorum sakince mantıklı açıklama yapsanız ben de hatamı farkederdim belki istediğim sadece tavsiyeydi siz gitmeyin deseniz bile kafi

Bende tesettürlü bayanım eşimle ailemizle bol bol denize gideriz, eşimin kız kardeşi akrabalarımız bikini giyer mesela bu durum beni hiç rahatsız etmedi, etrafımızdaki bikinili kadınlardan da rahatsız olmuyorum çünkü herkesin sevabı günahı kendisini ilgilendirir diye düşünyorum Allah ile kul arasındaki mevzudur bana zararı olmayan hiç bir konu beni ilgilendirmez

bu konu dini hassaiyet değil de sizin özgüven eksikliğinizden kayanaklanabilir mi, eşinizin fiziği çok güzel kadınları göreceği sizi beğenmeyeceği gibi korkularınız mı var? böyle bi korkunuz varsa çözüm denize gitmemek değil, fiziği güzel kadınlar her yerde bir telefon tuşu kadar yakın bunu engelleyemezsiniz ama spor ve bakım yaparak özgüveninizi yükseltebilirsiniz ayrıca evlilik aşk böyle bir şey değil, güvenmek lazım ben eşimi tüm kusurlarıyla seviyorum o da beni kusurlarımla seviyor ayrıca ben plajlarda kusursuz fizikler görmüyorum kimse dört dörtlük değil

İsim mi verdim kişileri tanıyor musunuz? Gıymet bu demek değil İSLAMİYETTE
isim vermenize gerek yok ki.İsim verince mi gıybete giriyor. Benim bildiğim gıybetin tanımı: hakkında konuştuğun kişi senin söylediklerini duyarsa hoşuna gitmez. Bunun adı gıybettir. Sen de demişsin ki: bana mı geliyorlar, denize mi geliyorlar.Bence bunu kvalide duyarsa üzülür arkasından söylediğin için. Bence bu gıybettir. İstersen diyaneti bir ara sor. MAdem öyle cesaretin varsa ara ve aynen sor "bana mı geliyorsunuz, denize mi?" diye. Bence terimlere karşı bir hakimiyetsizliğin var.

Evet çok normal. Ben piknik hiç sevmem mesela. Saçma geliyor, oturur restaurantta yerim daha iyi. Eşimin ailesi dediler pikniğe gidelim hatta kayınvalidem sen gelir misin emin olamadık bile dedi kişi sayarken. Zerre umrumda olmadı. Ben sevmiyorum diye insanlar neden mahrum kalsın. Daha geçen sene eşimin kuzeni bir tatlıcı dükkanı bulmuş instagramdan. Oraya gidelim mi dedi hatta bana sen tatlı sevmezsin biliyorum ama çok merak ettim dedi. Kızı sevdiğim için gittim çay içtim sadece. İstemeseydim siz gidin yiyin der otururdum evimde. Kimse sizi düşünmek zorunda değil, gitmek isterseniz gidersiniz istemezseniz gitmezsiniz. Siz sevmiyorsunuz diye insanlar neden mahrum kalsın, çok bencilce düşünüyorsunuz. Hayatı kendi kendinize zorlaştırıyorsunuz gerçekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…