deniz vakti yüzmeyi bilmiyorum.

ceren30

Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
3
0
16
Adana
Arkadaşlar Selam,

Plaj deniz vakti geldi fakat yüzmeyi bilmiyorum, kursa filan gittim olmadı,ayrıca yüzme kurslarına bayanların başına istenmedik olaylar gelebiliyor. Yüzmeyi çok istiyordum, geçen yıl bir arkadaş tavsiyesi üzerine yetişkin boy kolluklar aldım şimdi denizin tadını doyasıya çıkarıyorum, siz nasıl yüzüyorsunuz, kolluk simit vs. kullanıyormusunuz? hangisini önerirsiniz? sizce hangisi daha güvenli???? yardımlarınız için teşekkürler.

sorma benim içinde çok büyük sorun arkadaşların ne güzel açılıyor ama ben kıyıda çocuk gibi dolanıyorumm, pek sebgili nişanlım yüzünden kursada gidemiyorumm bende kolluk alayım bari belki sayesinde yüzemesemde su üstünde durabilirim en azından ( denizin keyfini bile çıkaramıyorum yaw

yüzme kurslarında sadece bayan hocaların olduğu yerler var. hocasından öğrenmen daha iyi olur.

yüzme bilmiyorsan boy mesafesini geçmeyen yerlerde kal.

ayrıca yanında bilen biri mutlaka olsun. ne olur ne olmaz?

Üzülme yalnız değilsin bende bir türlü beceremiyorum..

Eşimle ilk tatilimiz olacak , o bana öğretebileceğini iddia ediyo bakalım iznimizi kullanınca göreceğiz

bende bilmiyordum yüzmeyi mart nisan mayıs 3 ay gittim kursa şimdi biraz daha rahatım ne kadar çok pratik olursa okadar iyi olur bence.Ayrıca ne geliyormuş bayanların başına kursta anlamadım.ben bayanlar gününde gidiyordum ve hocamızda bayandı sizde ona göre bir yer tercih edebilirsiniz.

bende bilmiyordum ilk önce can yeleğiyle bile girdim sonra simit makarna gibi şeylerle ilerlemeyi öğrendim şimdide boyumu geçmeyecek yerlerde baya yüzüyorum hala ayağım yere değmediğini farkedince korkuyorum çünkü bazen yorulup kalıyorum o anda ayağım değmiyorsa panik yapıyorum ama azmedersen kendin öğrenirsin ben kendim öğrendim hem de denize 2 senede bir 3 gün falan gideriz...

Aaahh aah bi de benn suyun içine tamamen girince bi panik yapıyorum ki sormayın

Canım bizde bayramdan sonra arkadaşlarla tatile gidicez ama hiçbiirimiz yüzme bilmiyoruz Yüzme kursuna yazıldık hızlandırılmış kursmuş inş.öğreniriz. Kursada gitmişsin ama yüzme öğrenilmeden tatilin bir anlamı kalmaz

Son düzenleme:

Ne gelecek yahu yüzme kursunda bayanların başına? yetişkinler için sadece bayanların olduğu kurslar var onlara gitmeye çalışın bence. Onun dışında az biraz yüzmeyi biliyorsanız sadece karnınızı düz tutun tüm vücudunuz eşit hizada olsun, parmaklarınızı birleştirip ellerinizi kürek gibi bükerek kulaç atın bir yandanda ayaklarınızı çırpın, bunları suyla boğuşmadan sakin sakin yaptığınız sürece su hertürlü sizi taşıyacaktır. İsterseniz bunu test edebilmek için suyun içinde ayaktayken kollarınızı iki yana doğru açın kafanızı, omuzlarınızı yavaş yavaş suyun üstüne bırakın sonra ayaklarınızı kaldırın, herhangi bir simitin ya da kolluğun sizi havada tutmasından daha rahat bir şekilde havada tutacak su tıpkı deniz yatağı gibi.

Bir de tam prensibini nasıl çalışır'ını bilmiyorum ama yetişkin insanlar makarna kullanıyor genelde belki işinize yarar sizinde o.

Suyun üstünde serbest ve ya sırt üstü yüzüyorum.. Suyun altında da kelebekleme yüzüyorum, daha iyi oluyor.

Eğer yüzme bilmiyorsan kolluk değil simit kullanmanı öneririm canım. Suyun üstünde daha rahat durmanı sağlar.. Ayrıca makarna da kullanabilirsin, hem yüzmeyi öğrenmene de yardımcı olabilir..

ben de ayaklarım yerden kesilince çok korkuyorum :S sanki tüm suyu yutup boğulacakmışım gibi geliyor, en son da kendimi suyun içine bırakayım dedim ama hamile karnımla olmuyor ikizlerimin ağırlığından batacak gibi oluyorum bunca sene durdum da hamile kalınca yüzmeye heves ettim bi tuhafım

simit ya da kolluk yerine makarna kullanmanızı tavsiye ederim...simit ve kollukla öğrenebileceğinizi zannetmiyorum,onlarla kendiliğinden suyun üzerinde kaldığınız için ekstra bir çaba harcamayacaksınız ve öğrenmeniz zor olur...yüzme öğrenmek istiyorsanız makarna kullanın..

benim bir tavsiyem daha olacak şnorkel denen debiz gözlükleri var...nefes almanız için kenarında bir boru var...kafanız suyun içindeyken hem nefes alabiliyor hem de denizin dibini görebiliyorsunuz ve şnorkelle yüzme bilmeseniz bile batmıyorsunuz...kardeşim çocukken hiç uğraşmadan farkında bile olmadan şnorkelle öğrenmişti yüzmeyi....şnorkelle oynarken bir baktı yüzüyor üstelik kardeşim yürüyemiyor yani ayaklarını kullanmadan yüzüyor, gayet rahat açılıyor...tavsiye ederim..

ilkokul 2. sınıftan beri yüzüyorum..balık gibi derler ya öyle işte..
hiç korkulacak bişey yok inanın,yüzme bilmeyenler suda hep batacaklarını zannederler ama fiziken düşündüğünde insanoğlunun suda batması diye bişeyyok..
ancak biz istersek batarız:))
bu arada geçen yaz tatilinde kuzenim batmayan mayo almıştı kendine,yaım saat sürmedi denizden çıkaramadık.kesinlikle öneririm sanıyorum internettede satışı var

Hiç simit ve kolluk kullanmadım.5 yaşından beri yüzüyorum. :)) Dalarım,çıkarım,her türlü yüzerim.

Deniz kenarinda dogdum,büyüdüm aslinda iyide yuzerim ama boyumu cok fazlada asmam benimde bi korkum vardir hep sudaninsanlik hali kramp girer,ayilirsin bayilirsin falan yanimda biri varsa tabi acilirim iki kisiyle daha guvenli.Esim cook iyi yuzer onla bi guzel acilirim tabii ben cabuk yoruluyorum sonra onun ayaklarina tutunup geri donusu cekmeli olarak giderimsize tavsiyem once yuzmek yerine suyun kaldirma gücünü kesfedin cunku yuzemeyen insanin en buyuk korkusu dibe batmadir,hic birsey yapmadan kendinizi yavasca suya birakin sirtustu yaparsaniz agziniz burnunuz su dolmaz ama yuzukoyun yaparak daha cabuk ögrenebilirsiniz ki kendinizi yine yavasca birakip nefesinizi bi sure tutmaniz lazim tabi yuzunuzda suyun icinde kalacak sekilde (ölü gibi yani)durun,bi kac saniye icinde zaten görüceksiniz ki batmiyosunuz sonra yavasca ayaklarinizi hareket ettirin kadinlar icin kurbagalama en iyi yuzus bicimidir kollarinizida devreye sokarsaniz yavas yavas yol aldiginizi görürsunuz.Ama yapmaniz gereken en onemli sey sakin kalip yavas hareket etmek,bazen denizde yuzme bilmeyenleri görüyorum paldir kuldur giriyolar bagris kiyametzaten girerken oyle bi girdap olusturuyolar ki yuzme bilen bile kapilip ölebilir:52suya yumusak nazik davranin oda size oyle davranir.

Simitle denedin zamanında olmuyo pek dengemi sağlayamadım, kollukla çok rahat ettim. Simidin havası boşalır diye de korkuyorum. Yüzme kursu tavsiyeniz için teşekkürler.

ben de yüzemiyorum ya abim kaç kere öğretmeye kalktı sonunda pişman oldu

yüzmeyi 7 yasimdan beri biliyorum... okulda spor deslerimde mecburiyet vardi haftada 1 gün yüzmeye gidiyorduk ,her türlü yüzüyorum.. Arkadasim 10 yasindayken sitede havuzun kenarinda oturuyormus.. Bir kiz gelmis demiski aa bak bu yüzme bilmiyor ve dalga gecmisler .. Bu arkadasimda ispatliyacak kendini biraz yüzen cocuklari izlemis nasil yapiyorlar sonra havuza atlamis... Korku ve can havliyle yüzmeyi ögrenmiss...:))

O kadar zor degil ...

dogustan hemen her canli yüzüyor ve yüzmeyi biliyor .... Refleksi mi artik nedir bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…