Denklik meselesi

Ya bunu bu şekilde eleştiren insanlar da Boğaziçi, odtü mezunu sanki bence bazı üyelerin kıymetli kocişkolarının ya da kocişko adaylarının beğenilmemesi fazla dokunuyor onlara nerden vursak diye şaşırıyorlar.

Bunu çok duyuyorum. Ezik erkekler kendilerini tatmin etmek için arayışlara giriyorlar. Sizin için kötü bir deneyim olmuş. Umarım şimdi her şey yolundadır

ikili ilişkiler ile yüksek lisansın bir alakası yok ise neden denklikten dem vuruyorsunuz ? neden tutkulu aşığın 2 yıllık mezunu olduğunu belirtiyorsunuz. akademik kariyer insan ilişkilerinden bağımsız ve iniltili değil ise neden kendinize o kişiyi denk görmüyorsunuz? eğitim ve öğretim bir bütün olarak gelir diye öğretildi bize, yani siz yüksek lisans yaparken bir vizyonda kazanmış oluyorsunuz. ya da olmuyorsunuz bilemiyorum ; ) kendi içinde çelişen bir yorum oldu sizinki.

Bir insanın tacizci olup olmadığının ayrımını yüksek lisansımla yapamam çünkü tez konumda tacizciyi nasıl tanırsınız diye bir konu üzerine çalışmadım. Merak ediyorsunuz sanırım bu kadar çok üstüne düştüğünüze göre konum blokzinciriydi hatta ekliyorum şu anda da yine yeni bir tez yazıyorum ve biliyor musunuz düne kadar hala taciz olduğunu anlayamamıştım ayrıca aynı eve girdiğimde oturup sohbet edemeyeceksem öğretim farkından dolayı böyle bir evlilik tercih etmek istemem. İkisi arasında fark var. Tutkulu da demediğimi belirtmeme rağmen hala devam etmeniz garip geliyor. Eşiniz astsubay sanırım ya da siz önlisans mezunusunuz. Ama sakin olun lütfen sizinle alakalı bi konu değil.

Bu okumayan erkekler nasıl bir mertebede ki biz, lisans+ yüksek lisans + doktorayla ancak onların mertebesine yükselip onlara denk olabiliyoruz?

Okumayan erkek= harvard+ odtü+yale+... y.lisans+doktoralı kız diyelim mi, iyi mi bu?

Ben lisans mezunuyum. Bir ara önlisans mezunu sevgilim olmuştu. Ailesi okul yüzü görmemiş, resmen onlar gibiydi. Bir şey derdim, anlamayıp boş boş yüzüme bakar,
" garip düşüncelerin var" derdi. Ama aynı şeyleri üniversitedeki sınıf arkadaşlarıma anlatsam eminim beni anlayıp üstüne kendi yorumlarını katarlardı.

Çünkü onlar osuruktan tayyare bir üniversiteden bile mezun değiller, içlerinde yara kalmış.

Kadın okumayınca veya memur olmayınca hep eziliyor. Hatta bu sitede bile gördüm. Bir üye bana yıllar önce "Erkekler evlenmek için memur eş isterler" demişti. Ben şok olmuştum. Ama erkek okumamış birisi olunca kimse bir şey demiyor. Hatta hep "Önemli olan kendini gelistirmesi" diyorlar ama kimse kendini kandırmasın. Lise mezunu bir erkekle ODTU ITU Boğaziçi Bilkent gibi okullarda okumuş bir kız asla denk değildir. Bunu hemcinslerimin yapması da ayrı bir garip. Kimse zattiri zort üniversitesi diyerek okuduğumuz okulları kucumsemesin. Ben şuan Türkiye’nin en kaliteli okullarından birinde tam burslu yüksek lisans yapıyorum. Neden ilkokul lise mezunu bir erkekle evleneyim ki?

Üniversite mezunu herkesin bile kendini geliştirmediği, topluma ot kadar faydası olmadığı belliyken lise mezunu biri kendini en fazla ne kadar geliştirmiş olabilir ya!?

Üniversite mezunu herkesin bile kendini geliştirmediği, topluma ot kadar faydası olmadığı belliyken lise mezunu biri kendini en fazla ne kadar geliştirmiş olabilir ya!?
Aynen öyle. Erkekler dengiyle evlenmek istiyorsa biz de istiyoruz. Kimse emeklerimizi kucumsemesin. Şuan okuduğum okula burslu girebilmek için kaç tane sınava girdigimi hatırlamıyorum bile. Elin oğlu için emeklerimi çöpe atamam.

Astsubay değil de düz memur olsa inanın bence daha denk olurdunuz birçok astsubay tanıdım akraba çevremde de var çok sığ insanlar çok düz kafadalar ve çok mobing görüyorlar psikolojileri hiç iyi değil hep normal rolü yapıyorlar

Olmaz. Yol verin

İniltili değil ilintili.

Kaliteli bir devlet üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği okumuş, yine kaliteli bir başka devlet üniversitesinde yüksek lisans yapmış, önlisansın herhangi bir bölümü ile denk mi gerçekten? Aşırı komik olan sizin şu an girdiğiniz kompleks ve yaptığınız demagoji bence.
Ötekileştirme?

Komplekse neden gireyim?Benim eğitim durumumu nereden biliyorsunuzda bu kanıya vardınız,ayrıca neden komik olayım okuduğun okul ile evlilikteki denkliğin ne alakası var?Bu tamamen ayrımcılık kim böyle birşey yaparki,ben şuradan mezun oldum dengim değilsin gibi bir bakış açısını neye dayanarak savundunuz,aşırı derecede komik bir durum artı okuduğunuz bölüm standart bir bölüm ise sınıfsal bir fark elbetteki yaratmaz,ben insanlara sizin gözünüzden bakamam ben şu bölümü bitirdim kimse dengim değil diyemem,komik olan cidden sizsiniz keşke görebilseydiniz,tanıdığım bazı lise mezunu insanların yanında 10 üni bitirse konuşamayacak insanlar var okuldaki eğitim mesleki eğitim sadece,şunu kabul edin artık okul size mesleki açıdan artı katar gerisi siz ne iseniz o sunuz boşuna triplere girmeyin...

Saptırma ve demagoji devam ediyor. Size bir şey anlatılmaz.
Sondaki 3 nokta

Konu sahibi "insanlık olarak denk değiliz, kültür olarak üst seviyelerdeyim, önlisans okuduğu için vizyonsuz" dememiş, eğitim kısmında denk olmadıklarını söylemiş, sonuna kadar da haklı.
Elbette okunan bölüm doğrudan kültür, vizyon, görgü, entelektüellik, kalite katmıyor insana; okul öncelikle teknik, teorik, belki uygulamalı pratik bilgi ortamıdır, orası apayrı bir konu.
Yapı, coğrafya, aile, çevre, kişinin çabası vs ayrı ayrı etkili bu vizyon meselesinde. O "çevre" dediğimiz kısımda da kaliteli bir okul ortamı büyük etkiye sahip.

Komplekse girip "ayy üniversite okuyunca noluyo sanki" çıkışları yapmak komik görünüyor. Keza "bazı lise mezunları üniversite mezunlarına on basar" gibi kıyaslamalar daha da komik. Tabii ki kendini geliştirmiş ortaokul mezunu insanlar da var, tabii ki kadının kariyerinin daha güçlü olduğu mutlu çift örnekleri de var ama istisnalar kaideyi bozmuyor, genel bir durumu konuşuyoruz ve ayrıca sapla samanı karıştırmaya da gerek yok.

Her şehirde üniversite olması, hepsinin üniversite eğitimi verdiği anlamına gelmiyor. İlk 10'da sayılan devlet-vakıf üniversitelerinde eğitim alan-mezun olan ile çorum'daki amasya'daki denk değil. Kimse de kusura bakmasın buna.

Üniversite okurken sadece müfredattaki derslerden başarılı olmuyoruz, üniversitelerin sosyal etkinliklerine de katılıyoruz, daha 19 yaşında kendi okulumuzdan mezunlarla iletişimde kalıp network oluşturuyoruz. Stajlar yapıyoruz. Üstelik belirli bir düzen disiplin kazanıyoruz. Her şey bir yana derslere giren hocalar bile farklı.

Çorum'daki bilgisayar mühendisliğinin müfredatı türkçe ve ders sayısı oldukça az.

Aynı sıfatı alıyor olmaları, aynı bilgi donanıma sahip olacakları anlamına gelmiyor gerçekçi olmak gerek.

`