Deprem ve taşınma konusu. Yardim edin.

İzmir sürekli sallanır ama böyle büyük depremler 10-15 yılda bir olur. Siz sanırım sonradan geldiniz İzmir'e çünkü 2005te en son böyle uzun ve şiddetli bir deprem olmuştu. Yani demek istediğim bir süre böyle büyük olmaz muhtemelen içiniz rahat olsun. Ayrıca bina sağlanmış eşiniz haklı bu konuda. Siz yinede evin içinde yaşam üçgeni belirleyin, deprem çantası hazırlayın, bir derece daha rahat edersiniz.
Benim lise yıllarımda kuvvetli bir deprem olmustu. TV de mavi göl diye bir film vardı hatta çok korkunçtu ama böyle yıkım haberleri almamistik. Yorumunuzu görünce aklıma o gece geldi.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki.Allah hepimizin yardımcısı olsun.6.6 diyorlar ama öyle değildi.zemini kayalık bir apartmanın 2. Katindayim.40 yıllık egeliyim.ben böyle bı deprem hiç yaşamamıştım.iki çocuğumla çöktüm kaldım başımıza yıkılacak ev diye.cok şükür evimizde tek çatlak bile yok.ama o korku gitmiyor.artcilar durdu gibi.bugun hiç hissetmedim en azından.ama korkum geçmiyor.uyku uyuyamıyorum.iki buçuk yaşındaki kızımın dibinden ayrilamiyorum.evde yanlız kalamiyor duşa giremiyorum.nasil gecicek nasıl unutucaz bilmiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.korktugumuza ugratmasin diye dua ediyorum.

Evet kesinlikle katılıyorum. Bu his zaten beni kararsız yapan. Yani esime soyluyorum ama yüzde yüz baskı yapamıyorum. Hani cok sağlam olduğuna inandığım bir muhit ve ev bulsam. Belki gözümü karartıp herşeye rağmen kaçardım bu evden 😑 ama ya gittiğim ev? Of offf
Bostanlida kalma ihtimaliniz var ise buraya gelin bizim mahallede çatlak bina yada yıkım olmadı

Bina dayaniklilik testi için aldiklari numune su sekilde, ufak bir sey degil yani. İstanbul'dki depremden sonra uzmanlar soyluyordu, bu sekilde test sonrasi zarar goren binalar da varmis.

Gecen gun dask a girip sordum, binamizin saglam oldugunu nasil ogreniriz, binanin deprem konusunda bir kunyesi, kaydi yok mudur diye, belediyeye basvuruyorsunuz, gelip parca aliyorlar vs dedi. Bunun baska yolu yok mudur, zeminin, malzemenin kaydi tutulmuyor mu dedim, onu bilemezsin, mesela ben kendi evimi biliyorum, cunku yapilirken temel atilirken baktim gordum, rahatim dedi. Benim binam 8 yillik, yapilirken görmedim nerden bilecegim dedim, bilemezsin dedi 🤷 şaka gibi, dasktaki adam bunu söylüyor. Bina saglamligi icin kriterimiz cevredeki amcalarin is makinasi izlerken yaptiklari gozlemden oteye gitmiyor, "ooo ben gordum canim o binaya su kadar temel attilar cok saglam, cok, alti hep kayaydi " gibi.. sanki sanirsin o adamlar insaat muhendisi, betondan demirden temelden zeminden anlayan tipler. Yok gorseler ne olacak yani, ben gorsem şahsen anlamam.
Ay baya binayı deliyorlar. Bi önceki attığınız gonderide de test vardı sizin. O testi de yaparken bina işlem gördü mü. Titreşimli aletler kullanıldı mi vs bseyler yazıyordu. Resmen bu işlem bile depremde yıkılma riskini arttırıyor 😮

Sizi öyle iyi anlıyorum ki.Allah hepimizin yardımcısı olsun.6.6 diyorlar ama öyle değildi.zemini kayalık bir apartmanın 2. Katindayim.40 yıllık egeliyim.ben böyle bı deprem hiç yaşamamıştım.iki çocuğumla çöktüm kaldım başımıza yıkılacak ev diye.cok şükür evimizde tek çatlak bile yok.ama o korku gitmiyor.artcilar durdu gibi.bugun hiç hissetmedim en azından.ama korkum geçmiyor.uyku uyuyamıyorum.iki buçuk yaşındaki kızımın dibinden ayrilamiyorum.evde yanlız kalamiyor duşa giremiyorum.nasil gecicek nasıl unutucaz bilmiyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.korktugumuza ugratmasin diye dua ediyorum.
6.8yaziyor 6.6 yazmıyor.

8ile denizde başlamış
7.1 ile bize gelmiş uzmanlara göre ..

Bostanlida kalma ihtimaliniz var ise buraya gelin bizim mahallede çatlak bina yada yıkım olmadı
Bostanlı işime uzak olur. Aynı uzaklıkta ters istikamette karabağlar geri dönmeyi düşünebilirim ama şuan kararsizim bilmiyorum.

Buca nasıl acaba? Dayanıklılık konusunda Buca hakkında fikri olan var mı? Üniversite zamanı 5 yıl gittim geldim. Bucayı iyi biliyorum ama hiç oturmadım orada. Bucada oturan var mı kızlar aramızda ya da tanıdığı oturan? Evlerde hasar vs var mı acaba oralarda ?

Bostanlı işime uzak olur. Aynı uzaklıkta ters istikamette karabağlar geri dönmeyi düşünebilirim ama şuan kararsizim bilmiyorum.

Buca nasıl acaba? Dayanıklılık konusunda Buca hakkında fikri olan var mı? Üniversite zamanı 5 yıl gittim geldim. Bucayı iyi biliyorum ama hiç oturmadım orada. Bucada oturan var mı kızlar aramızda ya da tanıdığı oturan? Evlerde hasar vs var mı acaba oralarda ?
Buca'da çok uzakli değil mi ya
Bostanlı en azından Bayraklı'ya yakin ki
Gerçi pahalı bostanlı da

Kötü bı depremdi evde yalnızdım
Şaka mı ya dediğimi hatırlıyorum
Yuksekbi sarsıntı beklemiyodum
Evde düşmeye başlayan şeylere dönüp bakmadım kostum direkt kapının kilidini açmaya .evet yanlış ..
Ama o an doğruyu değil kocam sağ kalır mı onun iş yeri yikilirmi ona gitmeliyim diye fırlamak zorundaydım sorunda degilsem de aklim kocamdan başka bişey dusunemedigindendi o an

Zaten bizi bu hale sokan biraz da anneligimiz değil mi? Kendimiz için bir endişe duyuyorsak onlar için 10 kat daha fazla. Ah ahhh ☹😥

Çok geçmiş olsun bence de taşınmayın ama eve baktırabilirsiniz bi içiniz rahatlasın inşallah bir daha böyle bir afet yaşamaz hiç kimse tekrardan çok geçmiş olsun

Buca'da çok uzakli değil mi ya
Bostanlı en azından Bayraklı'ya yakin ki
Gerçi pahalı bostanlı da

Kötü bı depremdi evde yalnızdım
Şaka mı ya dediğimi hatırlıyorum
Yuksekbi sarsıntı beklemiyodum
Evde düşmeye başlayan şeylere dönüp bakmadım kostum direkt kapının kilidini açmaya .evet yanlış ..
Ama o an doğruyu değil kocam sağ kalır mı onun iş yeri yikilirmi ona gitmeliyim diye fırlamak zorundaydım
Ay evet ya. Biz de deprem anında eşim, annem, ben ve kucağımda oğlum bulunduğumuz odanın kapı eşiğinde bir arada durduk. Sonradan baktım da kapı eşiği çok tehlikeliymis. Ama o an çok başka bisey. Soğukkanlı olmak gerek ama şok oluyorsun. Çünkü beklemiyorsun. Ilk 2 3 saniye sallaninca geçecek saniyosun dimi? Biz de oyle olduk. Hiç kıpırdamadan birbirimize yanaştık öylece eşikte kalakaldık. Bizde eşya düşmedi ama yeni taşınmıştık. Oyle sağda solda süs eşyaları asılı çerçeveler vs yoktu belki ondan.
Buca biraz uzak haklisin ama artık trafiği yolu çilesi geçtim. Can sağlığı diyorum. Kaldı ki bundan 2 hafta önce manavkuyudan da 1 tane ev beğenmiştik. Fiyatı düşmemişti. Tutmadık. Iyi ki da tutmadık 😮 ofise yakın olsun da her an geleyim oğluma diye delirmiş gibi ev aradım. Şimdi de tam tersi düşünüyorum. Ben çalışırken oğlum ve annem güvenli bi evde otursunlar. Sabah ve akşam göreyim napayım. ☹

Ay evet ya. Biz de deprem anında eşim, annem, ben ve kucağımda oğlum bulunduğumuz odanın kapı eşiğinde bir arada durduk. Sonradan baktım da kapı eşiği çok tehlikeliymis. Ama o an çok başka bisey. Soğukkanlı olmak gerek ama şok oluyorsun. Çünkü beklemiyorsun. Ilk 2 3 saniye sallaninca geçecek saniyosun dimi? Biz de oyle olduk. Hiç kıpırdamadan birbirimize yanaştık öylece eşikte kalakaldık. Bizde eşya düşmedi ama yeni taşınmıştık. Oyle sağda solda süs eşyaları asılı çerçeveler vs yoktu belki ondan.
Buca biraz uzak haklisin ama artık trafiği yolu çilesi geçtim. Can sağlığı diyorum. Kaldı ki bundan 2 hafta önce manavkuyudan da 1 tane ev beğenmiştik. Fiyatı düşmemişti. Tutmadık. Iyi ki da tutmadık 😮 ofise yakın olsun da her an geleyim oğluma diye delirmiş gibi ev aradım. Şimdi de tam tersi düşünüyorum. Ben çalışırken oğlum ve annem güvenli bi evde otursunlar. Sabah ve akşam göreyim napayım. ☹
Ama böyle de yolun uzadıkça yolda kaza tehlikesi var
Bunları da düşün.ki bunları da dusunürsek anksiyetemiz artar ..

Ve evet geçecek sanıyordum.saka mi filan oldum zangirdamaya başlayınca yani o korkunç sesler...

Rüya goruyorum demi bile dedim

Sonra rüya değil yeni uyandım zaten yemek yedim ya az önce filan dedim...
O kadar çok konuştum ki kendimle içimden .
Kelimelere dökünce yarım saat sürer o an nasıl on saniyede düşündüm çıktım .bu da enteresan

Ay baya binayı deliyorlar. Bi önceki attığınız gonderide de test vardı sizin. O testi de yaparken bina işlem gördü mü. Titreşimli aletler kullanıldı mi vs bseyler yazıyordu. Resmen bu işlem bile depremde yıkılma riskini arttırıyor 😮
Maalesef bayagi kocaman bir delik ki ben mm lik civi cakilsa bile cok rahatsiz olurum kolona. Anne olunca cok zor eminim, insan ne yapacagini sasirir.

Ama böyle de yolun uzadıkça yolda kaza tehlikesi var
Bunları da düşün.ki bunları da dusunürsek anksiyetemiz artar ..

Ve evet geçecek sanıyordum.saka mi filan oldum zangirdamaya başlayınca yani o korkunç sesler...

Rüya goruyorum demi bile dedim
Siz evde tek basinaymişsiniz bir de. Cok zor bir durum. Allah göstermesin bir daha. Şuan buraya yazdıkça rahatladım biraz. Evde de çok konusunu açamıyorum. Herkes diken üstünde zaten. Annem ve babam bizde kalıyorlar daha çok çocuktan dolayı. Kimseye çaktırmıyorum ama eminim onlar da korkuyorlar içten içe. Bayrakliya niye taşındık diye de içten içe bana kızıyor da olabilirler belki bilmiyorum. Ama artık icimde patladı bu konu. Korkuyorum, endişe duyuyorum ve bunu sesli olarak çok dile getiremiyorum. Firsat bulursam ancak eşime söylüyorum arada . Buraya yazmak çok iyi geldi.🙏 umarım bir daha yaşamayız. Dünya ne kadar boş her anın kıymetini bilmeliyiz.

Sonra rüya değil yeni uyandım zaten yemek yedim ya az önce filan dedim...
O kadar çok konuştum ki kendimle içimden .
Kelimelere dökünce yarım saat sürer o an nasıl on saniyede düşündüm çıktım .bu da enteresan
O anin şokuyla zaman kavramı da gidiyor zaten. Bana 1 dakika boyunca sallandik gibi geldi ama 30 saniyeymiş. Iyi ki hemen cikmissiniz🙏
Sizin oralarda da çadır kurulmus ama sanki biraz. Arkadaşım görmüş bostanliya yakin oturuyor.

BIz de sarsinti sonrasi hemen dışarı çıktık ve herkes dışarıdaydı zaten. 1 saat gecmeden ambulans sesleri duymaya başladık. Snra cadde full trafik oldu. Sosyal medyadan da baktık ki bayraklida yıkılan binalar var. Ve bir tanesi bize çok yakın. Caddenin devamında. Ve o yuzden trafik olmus. Görmedik tabi binayi ama internetten paylaşımları görüyoruz tabi. O an endişemiz 10 kat arttı. O ana kadar biraz sakindik ve parkta bekliyoduk. Bayrakliya yıkılan binalar diye gördükten sonra başladı işte tüm panik atakligim.

d
O anin şokuyla zaman kavramı da gidiyor zaten. Bana 1 dakika boyunca sallandik gibi geldi ama 30 saniyeymiş. Iyi ki hemen cikmissiniz🙏
Sizin oralarda da çadır kurulmus ama sanki biraz. Arkadaşım görmüş bostanliya yakin oturuyor.

BIz de sarsinti sonrasi hemen dışarı çıktık ve herkes dışarıdaydı zaten. 1 saat gecmeden ambulans sesleri duymaya başladık. Snra cadde full trafik oldu. Sosyal medyadan da baktık ki bayraklida yıkılan binalar var. Ve bir tanesi bize çok yakın. Caddenin devamında. Ve o yuzden trafik olmus. Görmedik tabi binayi ama internetten paylaşımları görüyoruz tabi. O an endişemiz 10 kat arttı. O ana kadar biraz sakindik ve parkta bekliyoduk. Bayrakliya yıkılan binalar diye gördükten sonra başladı işte tüm panik atakligim.
kendiniz için korkmuyosunuzdur eminim .

Benim düşüneceğim eşim var
Sizin dusuneceginiz anne baba evlat eş var
E böyle olunca da insan korkuyor hayatın depreminden kazasından .

d
kendiniz için korkmuyosunuzdur eminim .

Benim düşüneceğim eşim var
Sizin dusuneceginiz anne baba evlat eş var
E böyle olunca da korkuyor hayatın depreminden kazasından .
Aynen oyle. Kendimize 1 ise karşımızdakine 10 kat endişe duyuyoruz. Hayat çok zor gerçekten ☹

Kızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
Canım bende bayraklıdayim.Korkunu anlıyorum sanki besikteydik cok da uzun sürdü 😑Bizim müteahhit ya da belediye bilmiyorum hasar tespiti icin birilerini yolladi binamiz saglam çıktı.Sizin binaya geldiler mi?Esiniz neye göre saglam diyor?Gelirler uzman kisilerden duyarsaniz içiniz belki rahatlar yoksa bende 5 dk kalmazdim bayraklı sınırlarında

Her iki taraf da haklı. Zemin benim nazarımda çok önemli. Kaygan zemin korkutucu. Ama şu depremde en ufak bir çatlak dahi olmaması da sağlam olduğunu gösteriyor. Bilemedim.

Aynen oyle. Kendimize 1 ise karşımızdakine 10 kat endişe duyuyoruz. Hayat çok zor gerçekten ☹
Elazığ'da filan deprem olduğunda
Deprem olmuş hmm yazık filan diye dinliyordum
Bu kadar duygusuz karşılanacak gibi fegilmis cidden hiç başıma gelmeyecek sanıyordum

Back
X