Deprem dayanıklılık testi özellikle fay hattı üzerinde bulunan ya da deprem fay hattına yakın olan yerlerde kesinlikle yaptırılmalıdır...
sarioglubetondelmekesme.com
Bina dayaniklilik testi için aldiklari numune su sekilde, ufak bir sey degil yani. İstanbul'dki depremden sonra uzmanlar soyluyordu, bu sekilde test sonrasi zarar goren binalar da varmis.
Gecen gun dask a girip sordum, binamizin saglam oldugunu nasil ogreniriz, binanin deprem konusunda bir kunyesi, kaydi yok mudur diye, belediyeye basvuruyorsunuz, gelip parca aliyorlar vs dedi. Bunun baska yolu yok mudur, zeminin, malzemenin kaydi tutulmuyor mu dedim, onu bilemezsin, mesela ben kendi evimi biliyorum, cunku yapilirken temel atilirken baktim gordum, rahatim dedi. Benim binam 8 yillik, yapilirken görmedim nerden bilecegim dedim, bilemezsin dedi

şaka gibi, dasktaki adam bunu söylüyor. Bina saglamligi icin kriterimiz cevredeki amcalarin is makinasi izlerken yaptiklari gozlemden oteye gitmiyor, "ooo ben gordum canim o binaya su kadar temel attilar cok saglam, cok, alti hep kayaydi " gibi.. sanki sanirsin o adamlar insaat muhendisi, betondan demirden temelden zeminden anlayan tipler. Yok gorseler ne olacak yani, ben gorsem şahsen anlamam.