Depremzedeyiz kira desteği alıp kirada oturmasak o para bize haram olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mihribanaltunc

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2021
37
6
16
28
Evim ağır hasarlı Ev sahibiyim şu an geçici bir yerde kalıyorum eşim konteyner basvuru su yaptı ama ailesi bizimle kalın kira desteği alın dedi kararsız kaldım devletin bize vermiş olduğu bir hak ama helal olur mu bilemedim tereddütte kaldım

Evim ağır hasarlı Ev sahibiyim şu an geçici bir yerde kalıyorum eşim konteyner basvuru su yaptı ama ailesi bizimle kalın kira desteği alın dedi kararsız kaldım devletin bize vermiş olduğu bir hak ama helal olur mu bilemedim tereddütte kaldım
Biz dibi merci değiliz.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım son olsun bir daha yaşamayın böyle bir korku. Burası fetva hattı değil ki .helal haram kısmını bilemeyeceğim.konteyner çıksa kayınvalidenizden konteynera mı geçeceksiniz bu garip geldi biraz

Bence alın, zira o para barınma ihtiyaçlarınız için veriliyor ve siz de o amaçla kullanacaksınız.

Sonuçta geçici bir yerde kalıyorum diyorsunuz, kalıcı bir eviniz yok. Bir yerde kirada oturmak isteseniz nasıl ödeyeceksiniz? Üstelik eşim konteyner için talepte bulundu diyorsunuz belli ki durumunuz yok.

Sizin yerinizde olsam o parayı ayrı bir hesapta biriktiririm, sonra uzun süre kalacağınız eve çıkınca emlakçı ücreti/depozito/ilk kirayı oradan öderim.

Ancak yeter zaten.

Helal konusunu bilemem (dini konu yasak) ancak vergimin size gitmesini uygun görüyorum.

Gerçekten kirada oturup oturmadığınızı teyit ettirmeniz gerekiyor olabilir o parayı almak için. Veya birisi ihbar etse devlet faizi ile geri alır.

Hayatım neden haram olsun maaşallah devletin tüm birimlerinde neden dönüyor nasıl çökülüyor, rüşvet nasıl alınıyor vs vs Sedat Peker neler anlattı neler…
Şok ola ola ola ola izledik tüm Türkiye…

Eee Kızılay bile depremzedelere parayla çadır sattı.

Ben halkım ve vatandaşım ben sana hakkımı helal ederim.

Allah bizim gibi vatandaşların yüzü suyu hürmetine canım ülkemi en kısa zamanda bizim olanı bize çevirecek şekilde refah’a çıkarsın.

Sizin kalacak yeriniz varken kira yardımı alarak gerçekten ihtiyacı olan kişilere yardım ulaşmasını engelliyor olabilirsiniz. Vicdanınıza kalmış bir şey. alın ya da almam diyemem ama ben almazdın

Kira sözleşmesi yapmadan kira desteği alamazsınız, kirada oturmadan kira sözleşmesi yaparsanız da evrakta sahtekarlık yapmış olursunuz.

Devlet kalacak yeri olsun olmasın herkese kira desteği sağlıyor mu? Yoksa kiraya çıktığını beyan mı etmek gerekiyor?
kirada oturduğunuzu beyan etmek gerekiyorsa : ve siz yalan beyanda bulunursanız günahı dışında suç işlemiş olursunuz.
Herkese yapılan bir yardımsa: Tamam kirada değilsiniz ama sizin de bir mağduriyetiniz söz konusu. İşinizden evinizden oldunuz. Bu yardım koşulsuz herkese yapılacak bir yardımsa bir sakıncası olacağını düşünmüyorum. Ama yok siz bu yardımı aldınız diye gerçekten ihtiyacı olan birine yardım yapılamayacak ise o zaman sıkıntı. Ben etik olarak değerlendirdim. Dini boyutunu bilemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X