ben Gölcük'te idim depremde. ben hayal edebiliyorum. neler olduğunu ve olabileceğini görüyorum. dolayısıyla aslında şu anda rol çalan, kadına sadaka verir gibi yurt önererek saygısızlık yapan sizlersiniz. ve anlamakata ısrar ediyorsunuz
bu kadının, eşinin ve çocuklarının bi onuru var. "ne özel alanı?" diyerek hem onurunu çiğniyor hem de ihtiyaçlaırnı görmezden geliyorsunuz.
Çok zor tutuyorum kendimi az kaldı patlayacam
Hayal mayal edemiyorsun anca konuyu saptırıyorsun, Gölcük teydin dimi kaç şehir yok oldu Gölcük te? Hava kaç dereceydi? Kaç ev yıkıldı? Kaç yol çöktü ulaşım durdu? Erzak ve insani yardım kaynaklarına ulaşım kaç saatti? Depremden sonra kaç saat içinde kurtarma ekipleri asker Kızılay bölgeye geldi?
Neyle neyi kıyaslıyorsun önce şu aklını bir kullan korkma ölmezsin bir düşün ondan sonra konuş
Bizim çözümümüzü beğenmiyorsan fikir ver, fikir yok
Evini ver, vizesi yok
Hayal edemeyeceğin bir felaket bu, ben gölcükteydim
Muhalefetten başka birşey yapabiliyor musun?
Kadına soğukta açıkta aç tuvaletsiz telef olmasın diye sığınabileceği ısınacağı karnını doyuracağı banyo-tuvalet ihtiyacını giderebileceği, insanlardan ve hayvanlardan korunabileceği bir seçenek sunuyoruz, bu mu sadaka? Bu mu saygısızlık? Ne yapalım kredi çekip ev alıp tapusunu mu verelim?
Senin zihniyetine göre yurtta kalacağına onuruyla ölsün sokaklarda, bu mu?
Onurlu insan her şekilde dimdik ayakta durur, ailesini hayatta tutmak için her imkanı kullanır, evlatları da ana babasıyla gurur duyar
Bu insanlar yüz karartıcı suçlardan sürgün edilmedi o yüzden sokakta kalmadı, afet oldu afet, bu günlerin yarınları var, kimliklerine kavuşacaklar, banka hesaplarına ulaşacaklar, işleri evleri arabaları paraları herşeyleri tekrar olacak. Ezilip utanılacak birşey yok çünkü bu bir afet
Kimse onların ihtiyaçlarını görmezden gelmiyor senden başka, onların öncelikli ihtiyacı olabilecek en iyi şekilde hayatta kalmak, öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak. Gurur vurgusu yaparak onları eziyorsun
Onların ihtiyaçları için çözümün ne?
Hemen özel alana kavuşmaları için çözümün ne?
Enkaz altında olanlar, ölü bedenleri sokaklarda olanlar, sakat kalanlar hasta kalanlar, ilaçsız aç susuz soğukta tuvaletsiz ve kimsesiz kalanlar için en gururlu çözümün ne?