- 1 Haziran 2018
- 5.330
- 16.353
- 248
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
7 senede 4 kez depresyon geçirdşm. Anksiyete kaynaklıydı.merhaba dostlar,
size günlük hayatımı oldukça etkileyen bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. hayatımda bir kaç kere depresyon malesef ki geçirdim: bilenler bilir öyle illet birşeydir.. ağlayarak çikolata yemeye benzemez... insanın yataktan çıkmaya hali kalmaz vs vs.. neyse.
şuanda bir ilaç kullanıyorum, yeterli olmamış olacak ki dr dozu arttırdı. benim bilgisi olanlara sorum: depresyon yineleyici bir olgu mu? neden bir türlü kurtulamıyorum. en hazırlıksız dönemlerimde pat diye yakalıyor. yürüyüş yap, spor vs diyeceksiniz ama malesef bazen kontrol edemeyeceğim boyuta geliyor. genetik bir şey mi anlayamıyorum. babamda da var. o kaç senedir kullanıyor ilaç. ama ben ilaç kullanmak hiç istemiyorum.
ilacı bıraktığımda tekrar yakalanma riski beni korkutuyor..
merhaba dostlar,
size günlük hayatımı oldukça etkileyen bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. hayatımda bir kaç kere depresyon malesef ki geçirdim: bilenler bilir öyle illet birşeydir.. ağlayarak çikolata yemeye benzemez... insanın yataktan çıkmaya hali kalmaz vs vs.. neyse.
şuanda bir ilaç kullanıyorum, yeterli olmamış olacak ki dr dozu arttırdı. benim bilgisi olanlara sorum: depresyon yineleyici bir olgu mu? neden bir türlü kurtulamıyorum. en hazırlıksız dönemlerimde pat diye yakalıyor. yürüyüş yap, spor vs diyeceksiniz ama malesef bazen kontrol edemeyeceğim boyuta geliyor. genetik bir şey mi anlayamıyorum. babamda da var. o kaç senedir kullanıyor ilaç. ama ben ilaç kullanmak hiç istemiyorum.
ilacı bıraktığımda tekrar yakalanma riski beni korkutuyor..
Geçen bir makalede okudum. Depresyona yol açan genin varlığı henüz kanıtlanamamış. Depresyonda çevresel faktörlerin rolünün önemli olduğunu söylüyor bilim adamları
teşekkür ederim cevabınız içinSorularınıza cevap veriyorum
Evet genetik gecişi vardır
Evet büyük bir yüzdesi yineler.
Ve sporla yürüyüşle geçebilen bir şey degil .
Salt ilaca bağlı kalmayın iyi bir psikoterapi alin.
7 senede 4 kez depresyon geçirdşm. Anksiyete kaynaklıydı.
Bekarken 3 kere evlendim 1 kere. 3 ünde ilaç kullandım. 4. Evlendikten 5 ay sonra başladı ve direndim. Eşim birlikte alalım doktor terapi vs dedi yok dedim.
Hamile kaldım berbat bir gebelik geçirdim ağlamaklı depresif.
Doğurdum ilk 3 ayım leş gibisi.
Şu an 4.5 ay oldu doğum yapalı.
Şu sıra duruldu ruh halim ama tahammülsüzleştim. En ufak bir pürüzlü kaldıramıyorum artık
3 Tedavim de yarım bıraktım bu arada.
Yaptığım en büyük hata da bu oldu zaten.
Depresyon salt degil bütün psikolojik rahatsızlıklarda genetiğin rolü vardır .Geçen bir makalede okudum. Depresyona yol açan genin varlığı henüz kanıtlanamamış. Depresyonda çevresel faktörlerin rolünün önemli olduğunu söylüyor bilim adamları
Evet genetikDepresyon salt degil bütün psikolojik rahatsızlıklarda genetiğin rolü vardır .
Bu büyük ölçüde kanıtlanan bir şey . Sağlık konusunda sadece ve sadece yabancı makale okumanızı tavsiye ederim .
Türkçe hic bir kaynağa guvenmeyin
Burada tedavi vs hic bir şey önermek istemiyorum ama şok tedavisini denediniz mi ? Son çare olarak yapılıyor aslinda ama genelde dönüşler iyi.Evet genetik
Anne tarafı komple anksiyetik.
Ankarada bi psikiyatr önermişti ama yaptırmadım.Burada tedavi vs hic bir şey önermek istemiyorum ama şok tedavisini denediniz mi ? Son çare olarak yapılıyor aslinda ama genelde dönüşler iyi.
bence araştırın dediğim gibi dönütleri çok iyi ve etkili bir yol , belki kafanıza yatar belki daha iyi gelir .Ankarada bi psikiyatr önermişti ama yaptırmadım.
Başka bi psikiyatra gittim böyle ünlü de biri.
Onla iyi ilerlemitik ama araya türlü şey girdi gidemedi bir süre sonra
Depresyon salt degil bütün psikolojik rahatsızlıklarda genetiğin rolü vardır .
Bu büyük ölçüde kanıtlanan bir şey . Sağlık konusunda sadece ve sadece yabancı makale okumanızı tavsiye ederim .
Türkçe hic bir kaynağa guvenmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?