- 23 Ocak 2016
- 35.041
- 51.029
- 598
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
Nasıl biraz düzeldiniz mi ben de bir türlü depresyondan kurtulamıyorummerhaba dostlar,
size günlük hayatımı oldukça etkileyen bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. hayatımda bir kaç kere depresyon malesef ki geçirdim: bilenler bilir öyle illet birşeydir.. ağlayarak çikolata yemeye benzemez... insanın yataktan çıkmaya hali kalmaz vs vs.. neyse.
şuanda bir ilaç kullanıyorum, yeterli olmamış olacak ki dr dozu arttırdı. benim bilgisi olanlara sorum: depresyon yineleyici bir olgu mu? neden bir türlü kurtulamıyorum. en hazırlıksız dönemlerimde pat diye yakalıyor. yürüyüş yap, spor vs diyeceksiniz ama malesef bazen kontrol edemeyeceğim boyuta geliyor. genetik bir şey mi anlayamıyorum. babamda da var. o kaç senedir kullanıyor ilaç. ama ben ilaç kullanmak hiç istemiyorum.
ilacı bıraktığımda tekrar yakalanma riski beni korkutuyor..
Nasıl biraz düzeldiniz mi ben de bir türlü depresyondan kurtulamıyorumyataktan çıkamıyorum
Terapi de alıyorum ilaç da ama nafile benim de anksiyete kaynaklı siz nasıl düzeldiniz benim anksiyete gelince korkuların ardından depresyon geliyorben oldukça düzelmiş hissediyorum kendimi çok şükür. hadi yaailaç kullanıyor musunuz? doktorunuzla konuşsanız? inanın düzenli irtibat kurmak baya olumlu etki ediyor
Terapi de alıyorum ilaç da ama nafile benim de anksiyete kaynaklı siz nasıl düzeldiniz benim anksiyete gelince korkuların ardından depresyon geliyor
Ben de psikoterapi alıyorum başlarda iyi geliyordu 3 ayı geçiyor alalı ama bu aralar anksiyete yine arttı sürekli hayatım bununla mücadeleyle mi geçecek diyip pes ediyorum bıkkınlık geldi artık hangi ilacı alıyorsunuz 2.5 yıldır aynı ilacı kullanıyorum artık fayda etmemeye başladı başka ilaca geçmeye başladımben de terapi görüyorum. 2 ay olmuştur terapiye başlayalı. bilişsel davranışçı terapisi ve emdr yapıyor dr. aşina olduğum bir antidepresan kullanıyorum. daha önceden de kullandığım için etki etmeme riski oldukça düşük. yani dozunu da tutturunca yaklaşık 1 ay önce falan ruh halimde düzelmeler oldu.
anksiyete yine arka planda düşük dozda kendini hissettiriyor fakat eskisi kadar kesinlikle rahatsız etmiyor diyelim. nasıl baş edeceğimi biliyorum artık. bu da terapi sayesinde oldu. -onu devamlı reddederek ya da düşünmemeye çalışarak değil de ortama kendini vermeye çalışarak- vs bdt teknikleri öğrendim. ilacın verdiği serotonin fazlalığı da öğrendiklerimi uygulamamı kolaylaştırdı.
ama tabii ki ikisini de uygulamam da sihirli değnek etkisi yaratmıyor. kendimizi asla salmamalıyız ve hislerimizin normal olduğunu kabul edersek daha kolay atlatırız diye düşünüyorum.
Ben de psikoterapi alıyorum başlarda iyi geliyordu 3 ayı geçiyor alalı ama bu aralar anksiyete yine arttı sürekli hayatım bununla mücadeleyle mi geçecek diyip pes ediyorum bıkkınlık geldi artık hangi ilacı alıyorsunuz 2.5 yıldır aynı ilacı kullanıyorum artık fayda etmemeye başladı başka ilaca geçmeye başladım
Siz hafif ilaç kullanıyorsunuz ne güzel ben efexor ve lustralcipralex kullanıyorum ben, siz?
Siz neden kullanıyorsunzSiz hafif ilaç kullanıyorsunuz ne güzel ben efexor ve lustral
Siz hafif ilaç kullanıyorsunuz ne güzel ben efexor ve lustral
çok farklı yöntemler de var bu durum için. hipnoterapiler falan. sadece ilaca bağlı kalmayın. ilaçların yardımcı olduğunu düşünüyorum iyileştirdiğini değil. terapisiz ilaç kullanımında ilaç kesilince yenileme ihtimali kaçnılmaz. sadece psikolog değil zihin arındırma terapileri ile çözüme ulaşmış insanlar gördüm çevremde.merhaba dostlar,
size günlük hayatımı oldukça etkileyen bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum. hayatımda bir kaç kere depresyon malesef ki geçirdim: bilenler bilir öyle illet birşeydir.. ağlayarak çikolata yemeye benzemez... insanın yataktan çıkmaya hali kalmaz vs vs.. neyse.
şuanda bir ilaç kullanıyorum, yeterli olmamış olacak ki dr dozu arttırdı. benim bilgisi olanlara sorum: depresyon yineleyici bir olgu mu? neden bir türlü kurtulamıyorum. en hazırlıksız dönemlerimde pat diye yakalıyor. yürüyüş yap, spor vs diyeceksiniz ama malesef bazen kontrol edemeyeceğim boyuta geliyor. genetik bir şey mi anlayamıyorum. babamda da var. o kaç senedir kullanıyor ilaç. ama ben ilaç kullanmak hiç istemiyorum.
Ilaci kesmeyi hiç düşünmüyorum bençok farklı yöntemler de var bu durum için. hipnoterapiler falan. sadece ilaca bağlı kalmayın. ilaçların yardımcı olduğunu düşünüyorum iyileştirdiğini değil. terapisiz ilaç kullanımında ilaç kesilince yenileme ihtimali kaçnılmaz. sadece psikolog değil zihin arındırma terapileri ile çözüme ulaşmış insanlar gördüm çevremde.
Depresyon anksiyeteSiz neden kullanıyorsunz
Lustrale yeni geçtikpeki neden bu 2 ilacı düzenli kullandığınız halde etki etmiyormuş. çok şaşırdım doğrusu. yanlış giden ne olabilir ki? doktorunuzla konuştunuz mu.
Bence depresyon hastası insan omur boyu ilaçlarını bırakmamalı
Bipolar bozukluk olup olmadığına baktı mı doktor . Ara ara çok enerjik hayat dolu yerinde duramayıp bir ara da kendine zarar verecek kadar bunalıma giriyor musun?merhaba dostlar,
Sizin ne kadar süre sonra tekrar ettiEvet tekrar ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?