depresyon yineleyen bir şey mi?

Nasıl biraz düzeldiniz mi ben de bir türlü depresyondan kurtulamıyorum yataktan çıkamıyorum

ben oldukça düzelmiş hissediyorum kendimi çok şükür. hadi yaa ilaç kullanıyor musunuz? doktorunuzla konuşsanız? inanın düzenli irtibat kurmak baya olumlu etki ediyor
Terapi de alıyorum ilaç da ama nafile benim de anksiyete kaynaklı siz nasıl düzeldiniz benim anksiyete gelince korkuların ardından depresyon geliyor

Terapi de alıyorum ilaç da ama nafile benim de anksiyete kaynaklı siz nasıl düzeldiniz benim anksiyete gelince korkuların ardından depresyon geliyor

ben de terapi görüyorum. 2 ay olmuştur terapiye başlayalı. bilişsel davranışçı terapisi ve emdr yapıyor dr. aşina olduğum bir antidepresan kullanıyorum. daha önceden de kullandığım için etki etmeme riski oldukça düşük. yani dozunu da tutturunca yaklaşık 1 ay önce falan ruh halimde düzelmeler oldu.

anksiyete yine arka planda düşük dozda kendini hissettiriyor fakat eskisi kadar kesinlikle rahatsız etmiyor diyelim. nasıl baş edeceğimi biliyorum artık. bu da terapi sayesinde oldu. -onu devamlı reddederek ya da düşünmemeye çalışarak değil de ortama kendini vermeye çalışarak- vs bdt teknikleri öğrendim. ilacın verdiği serotonin fazlalığı da öğrendiklerimi uygulamamı kolaylaştırdı.

ama tabii ki ikisini de uygulamam da sihirli değnek etkisi yaratmıyor. kendimizi asla salmamalıyız ve hislerimizin normal olduğunu kabul edersek daha kolay atlatırız diye düşünüyorum.

Ben de psikoterapi alıyorum başlarda iyi geliyordu 3 ayı geçiyor alalı ama bu aralar anksiyete yine arttı sürekli hayatım bununla mücadeleyle mi geçecek diyip pes ediyorum bıkkınlık geldi artık hangi ilacı alıyorsunuz 2.5 yıldır aynı ilacı kullanıyorum artık fayda etmemeye başladı başka ilaca geçmeye başladım

cipralex kullanıyorum ben, siz?

çok farklı yöntemler de var bu durum için. hipnoterapiler falan. sadece ilaca bağlı kalmayın. ilaçların yardımcı olduğunu düşünüyorum iyileştirdiğini değil. terapisiz ilaç kullanımında ilaç kesilince yenileme ihtimali kaçnılmaz. sadece psikolog değil zihin arındırma terapileri ile çözüme ulaşmış insanlar gördüm çevremde.

Ilaci kesmeyi hiç düşünmüyorum ben

Ben bir süre depresyon ve anksiyete tedavisi gördüm. İlaçda aldım ama çoğunluğunu almadan gecirdim. Bende iyileştikten sonra tekrarlamadi. Aradan 8 sene geçti şu anda fark ediyorum. :). Ilerde tekrar eder mi? Bilmiyorum olabilir, ama psikolojik sağlıgima dikkat ediyorum. Eski defterleri bir bir okuyup, anlayıp, hissettikten sonra da bırakarak kapatıyorum. İyileşmek aslında uzun bir sürec.bir taraftan eskiyi toparlıyorsunuz, bir yanda bugününüzü yaşıyorsunuz. Bunu da eklemek isterim: bazi hastalarda ilaç alma süreçleri uzar çünkü hastalığın belirtileri bunları gerektiriyor. Bu ama demek değildir ki ömür boyu almak zorunda kalırsınız. Ama vücuta en zor zamanda bir yardım olarak düşünün. En kötü zamanlarda ayakta kalmaya yardım etti. Şunu da ekleyelim: ben hayatımı ve kendi düşüncelerimi ve davranışlarımi degistirmeseydim asla o delikten geri cikamazdim. Allah herkese acil şifalar, güç kuvvet versin.

Ben depresyon geçirdim. Atlattıktan sonra yeme düzenime dikkat etmeye başladım. Kan testleri yaptırdım ve kanda eksik ne varsa tamamladım. Özellikle d vitamini ve magnezyum. Şeker, gluten tüketmemeye çalışıyorum. Kilo almamaya çalışıyorum. Kilo vücudun dengesini ritmini altüst ediyor. Şimdilik yaptıklarım bunlar.

Bipolar bozukluk olup olmadığına baktı mı doktor . Ara ara çok enerjik hayat dolu yerinde duramayıp bir ara da kendine zarar verecek kadar bunalıma giriyor musun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…