depresyon yineleyen bir şey mi?

Bi seyi de paylasayim.belki depresyondakilere de iyi gelir bilemiyorum.ben bi baslik acmistim konuyu hatirlamiyorum.bir seyin sacma sapan abidik gubidik nedenlerle cok emek vermeme mesai harcamama ragmen olmamasi ile ilgiliydi.bugun uyi ki dedim ya iyi ki olmamis.Allahim sen korumussun kime ne iyilik yapmistim da boyle oldu dedim ya.gercekten.cok emek vermenize ragmen eften puften bisiyden olmayan seyler olursa hayatinizda uzulmeden once 2 defa dusunun.elde degil farkindayim

Aaa unutmak depresyon mu ben normaldd xin gibiyim ama isteksizlik yorgunluk unutmak bi dakika once soyledigini sonem donem oluyo bana.depresyonda miyim cidden ben ki

Gerçekten mi soruyorsunuz, dalga mı geçiyorsunuz gerçekten anlamadım doğuştan depresyon ne demek? Depresyon, anksiyete, panik atak vs. bunları yoğun stres tetikler.
Dalga bedir ya hu estagfurullah.yani ben sakavari yazsam da gercek dusuncem depresyonda oldugum.yogun stres altindayim malesef.her gun bas agrim eksik olmuyor.

Dalga bedir ya hu estagfurullah.yani ben sakavari yazsam da gercek dusuncem depresyonda oldugum.yogun stres altindayim malesef.her gun bas agrim eksik olmuyor.
Şakacı insanları severim. Baş ağrısı da kendimi bildim bileli var diyorsanız burnunuzdan rahat nefes alabiliyor musunuz diye soracağım, merak ettim

Madde bağımlılığı seminerinde uzman dedi ki psikiyatri ilaçları da bir madde bağımlılığıdir.Biraktiginiz an yoksunluk krizine girersiniz ki bir anda bırakılmamalı dedi.Cok geçmiş olsun kendinize telkinler verin,akapunktur deneyin, psikiyatri yerine psikolog deneyin.Kendi ilaciniz olmaya çalışın, şifalar diliyorum

Tek kelimeyle bu yazınız öyle motive edici ve muhteşem ki, sizi kendime çok yakın hissettim, yaşadıklarınızı, umutlarınızı..
Ruhum öyle çocuk ki, yakıştıramıyorum kendime depresyonu. Öyle illet bişeyki; bazen hiç sebep yokken insana kendini sorgulattırır. Suçlu hissettirir. Onca şey varken... diye düşünür insan kendi kendine. Onca zulüm, açlık varken, edindiğim bir dertten mi bu kadar güçsüz düştüm?..

Çok şükür ki en ağır zamanı atlattım, o kadar zor oldu ama gerek ilaçla gerek ise kendi çabamla yattığım yerden kalktım. Allah düşmanıma bile vermesin derler ya, insanın ruhi yorgunluğu belki de onca beden hastalığına öyle baskın gelir ki... Allah her daim önce ruh sağlığımızı korusun. Her daim yanımızda düştüğümüzde kalkmamıza yardım eden, umutlu insanları barındırsın. Muhteşem hayallerimize her daim yürüyelim. Yeter ki o güç ışığı elimizde bulunsun.

Korkarak yaşamayacağım, evet haklısınız. Sadece ilaçla olmaz: kaldı ki halı altına süpürüyor sorunları. Gerçekten çözmekse amaç, belki tümden olmasa da, çözmeye yakınlaşmalıyız. Sorunun en dibine inip, onunla savaşmalıyız.

Ve en ama en önemlisi, bize sadece kendimiz lazımız. Başka kimse bizi kurtarmayacak....
Çok ama çok teşekkür ederim.
Sevgi ve umutla...

Evet, haklısınız. İlaçlar birden bırakıldığında sorun teşkil ediyormuş hem de yoğun belirtilerle.. keşke hiç ihtiyaç duymasak. Güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

Evet, yaşamayan bilemez ki ne denli hayatımızı etkilediğini. O yüzden o tarz yorumlara hiç kulak asmıyorum. İnsan başına gelmedikçe asla anlayamaz çünkü. Umarım aynısını yaşamazlar.

Evet, aslında her şeyin bir nedeni var. Olmadıysa hayırlı olmadığından olmuyor çoğu zaman... zaten insanın elinden de bir yere kadar geliyor. Tek insanın çabası kurtaramaz ki çoğu şeyi. O yüzden en başta hayırlısını dilemek lazım...

Kesinlikle öyle... aslında temel nokta nasıl başa çıkacağını bilmek. O nalet yataktan kalkana kadarki süreç.. asla çıkmak istemiyorum, tüm gün boş boş yatacağım düşüncesine teslim olmak ya da olmamak.. olursan -ki genelde oluyordum- uyusam en azından geçişirdi, uyumak yok, boşboş tavana bakmak.. depresyonun azması.

Yavaş yavaş, adım adım çok zor da olsa yataktan kalkmak. Salonda hiçbir şey yapmasan da, sadece oturmak bile bir adım. Ve evet, bir gün gidecek umudu bile çoğu zaman büyük bir yaşam sevinci.

Allah yardımcınız olsun.. ilaç çoğu zaman evet çok etkili. Yattığımız yerden kaldırır fakat, sorunu en dipten çözmemiz lazım. Her zaman bu gücü elde bulundurmak lazım.. insanın en büyük ilacı kendisi aslında..

Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim:)

Allah yardımcınız olsun. Yaşamayan bilmez, çok beter bişey.. acaba doğru tedaviyi mi tutturamadı doktor? Belki ilaç yetersiz geliyordur gerçekten de. Oldukça geniş kapsamlı bir konu bu. Uzun bir süre çöküş yaşamışsınız bir de. Umarım çok daha iyi olursunuz.

Terapi aldığım Dr a yeni başladım 1buçuk ay oluyor daha öncesinde çok Dr gezdim bir umut artık bu Dr umda hem ilaç tedavisi uyguluyor hem terapi

Ben de 2 kere depresyon geçirdim. Hala yinelemesinden korkuyorum.2si daha siddetli ve uzun sürdü. Her seferinde daha da yıpratıyor sanki. Gerçekten çıkması cok zor bu dönemden. Umarim atlatırsınız. Şahsen ben de genetik olduğunu düşünüyorum. Benim anne de bildim bileli depresif bi kac kere depresyona girmiş bi kadın. Beraber ilaç tedavisi gördük.

çok teşekkür ederim, evet çok zor bir durum. Allah kimseye yaşatmasın. sanırım genetik faktör oldukça etkili.. bir daha rastlamamamız için tedbirli olmalıyız bence. muz mesela çok potasyum içeren bir meyveymiş, mutluluk verici etmen barındırıyormuş. sağlıklı beslenmeliyiz, omega 3 aynı zamanda depresyona iyi gelen bir balık yağı. ama en organik olanından. onu da iyi seçmek gerek.

adaçayı depresyona iyi gelirmiş. ceviz,badem yiyerek de takviye yapabiliriz. Allah yardımcımız olsun, umarım bir daha asla yaşamayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…