Depresyonda mıyım?

Koreanmom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
656
376
103
Kendimi kötü, halsiz ,hiçbirşeyden zevk alamayan. Değersiz , mutsuz hissediyorum.. iki evladım var onların varlığına bile şükredemiyorum. Sürekli onlara kızıyor bağırıyorum.. hiç ilgilenemiyorum.hiç kimseyle aram iyi değil çünkü herzaman surat asıp bağırıyorum her zaman en kötü şeyi düşünüyorum. Özellikle ortada birşey yokken bu sorun cıkıcak sonra böyle olucak böyle kötü olucak diye düşünüp olmayan soruna üzülüyor kendimi herşeye kapatıyorum. Çok kilo aldım sürekli vermeye calısıyorum o ruh haline girince yine kilo alıyorum yiyiyorum veremiyorum. Kıyafetler bana olmayınca daha kötü oluyorum... ne yapmam lazım bilmiyorum....

Hep böyle miydiniz, ne zamandan beri böylesiniz?
Siz bu durumdayken eş, anne, baba, kardeş ne yapıyor?

Kendimi kötü, halsiz ,hiçbirşeyden zevk alamayan. Değersiz , mutsuz hissediyorum.. iki evladım var onların varlığına bile şükredemiyorum. Sürekli onlara kızıyor bağırıyorum.. hiç ilgilenemiyorum.hiç kimseyle aram iyi değil çünkü herzaman surat asıp bağırıyorum her zaman en kötü şeyi düşünüyorum. Özellikle ortada birşey yokken bu sorun cıkıcak sonra böyle olucak böyle kötü olucak diye düşünüp olmayan soruna üzülüyor kendimi herşeye kapatıyorum. Çok kilo aldım sürekli vermeye calısıyorum o ruh haline girince yine kilo alıyorum yiyiyorum veremiyorum. Kıyafetler bana olmayınca daha kötü oluyorum... ne yapmam lazım bilmiyorum....
Bence depresyondasınız...Aramızda ki tek fark kilo sanırım :)..Onun dışında beni anlattınız...İçimden hiç bişey yapmak gelmiyor kimseyle görüşmek istemiyorum her şey herkes batıyor...Bide kafamı toparlayamıyorum sizde de oluyor mu? Odaklanamıyorum sırf sorunlara odaklı şekildeyim

Hep böyle miydiniz, ne zamandan beri böylesiniz?
Siz bu durumdayken eş, anne, baba, kardeş ne yapıyor?
Evlendiğimden beridir sanırım eski halimi okulumu özlüyorum 6 sene geçmesine rağmen.. onlar şımarıklık sanıyorlar.. çünkü herzaman tek başıma ağlıyorum ..

Bence depresyondasınız...Aramızda ki tek fark kilo sanırım :)..Onun dışında beni anlattınız...İçimden hiç bişey yapmak gelmiyor kimseyle görüşmek istemiyorum her şey herkes batıyor...Bide kafamı toparlayamıyorum sizde de oluyor mu? Odaklanamıyorum sırf sorunlara odaklı şekildeyim
Hiç odaklanamıyorum. Birşey beynimde yayılıyor mesela marketemi gidicem hep alacaklarımı unuturum. Markette bile o bulanıklık beynimden geçmez. Sanırım ciddi bir yardıma ihtiyacım var. D vitamini ve b12 eksikliğimde var ama bilmiyorum hem iki cocuk hem diğer yaşam şartlarım cok zorladı beni....

off ben de boyleyim. sadece oyle herseyin kotu olacagini filan dusunmuyorum. yani kuruntu boyutunda degil. ama surekli kizgin ve sinirliyim. esime ogluma hemen kiziyorum. hele ogluma sabrim cok azaldi. hemen bagiriyorum. hipotiroid var bi de ben de. ama degerlerim normal bu aralar. o da mi sinir yapiyo diyorum. psikiyatriye bile gitmeyi dusunuyorum.
hic biseyden zevk almiyorum. mutsuzluk var uzerimde. kimseyle konusasim bile gelmiyor. bi caresi varsa bana da bi el atin

off ben de boyleyim. sadece oyle herseyin kotu olacagini filan dusunmuyorum. yani kuruntu boyutunda degil. ama surekli kizgin ve sinirliyim. esime ogluma hemen kiziyorum. hele ogluma sabrim cok azaldi. hemen bagiriyorum. hipotiroid var bi de ben de. ama degerlerim normal bu aralar. o da mi sinir yapiyo diyorum. psikiyatriye bile gitmeyi dusunuyorum.
hic biseyden zevk almiyorum. mutsuzluk var uzerimde. kimseyle konusasim bile gelmiyor. bi caresi varsa bana da bi el atin
Depresyon belirtilerini okudum hepsi eksiksiz var bende ama doktora gitmeye çekiniyorum bilmiyorum ne olur:(

DEPRESYON BELİRTİLERİ
  • Ümitsizlik, değersizlik ve çaresizlik hisleri
  • Duyguları kontrol edememe
  • Günlük aktivitelere duyulan ilginin azalması
  • İştahta belirgin artış/azalış
  • Kiloda belirgin artış/azalış
  • Uyku düzeninde belirgin değişimler
  • Belirgin öfke ve huzursuzluk
  • Belirgin enerji kaybı
  • Kendinden nefret etme, şiddetli suçluluk duygusu
  • Dikkatsiz davranışlarda artış
  • Odaklanmakta problem
  • Nedeni belli olmayan fiziksel ağrılar

Evlendiğimden beridir sanırım eski halimi okulumu özlüyorum 6 sene geçmesine rağmen.. onlar şımarıklık sanıyorlar.. çünkü herzaman tek başıma ağlıyorum ..

Hiç çalışma hayatınız oldu mu?
6 yılda kendiniz için neler yaptınız?

Haplardan dolayı ilaç verirlerse emziriyorum ve o ilaç içiyor lafını kaldıramam sanırım(etrafımdakiler ilaç içen deli gözüyle bakıyor)
Vallahi etraftakilerin lafları benim sağlığımdan önemli değil.. İnsan bütün bir varlık bedeni gibi ruhu da hastalanabilir.. Doktora gitmekten sakın çekinme.. Ve etrafındakileri bu konuda sakn takma.. Ayrıca dışardan kimsenin bunu bilmesine gerek yok .. Sen git ve emzirdiğini de söyle

Hiç odaklanamıyorum. Birşey beynimde yayılıyor mesela marketemi gidicem hep alacaklarımı unuturum. Markette bile o bulanıklık beynimden geçmez. Sanırım ciddi bir yardıma ihtiyacım var. D vitamini ve b12 eksikliğimde var ama bilmiyorum hem iki cocuk hem diğer yaşam şartlarım cok zorladı beni....
Benim öyle bi yoğunluğumda yok sizin kadar bide vitamin eksikliğiniz varsa üzerine bide depresyon normal...Benim kan testimde hiç eksik yok herşey fazla fazla bile ama yine de bunları yaşıyorum demek ki tamamen psikolojik benmki...Merak etmeyin dönem dönem oluyor böyle doktora gidin değerlerinize göre belki vitamin verir

ben doktora gitmeyi dusunuyorum ama gitmeden kendi kendimi iyilestirebilir miyim diye dusunuyorum. ama hic bisey de yapmiyorum bunun icin. bi kantaron cayi aldim sakinlestirir diye bir kere ictim onu da.
merak ettigim bisey var. doktora gitsem antidepresan yazsa. artik hep icmem mi gerekiyo yoksa tedavi olunca birakabiliyo muyum. biraksam yine ayni mi hissedecegim

ben doktora gitmeyi dusunuyorum ama gitmeden kendi kendimi iyilestirebilir miyim diye dusunuyorum. ama hic bisey de yapmiyorum bunun icin. bi kantaron cayi aldim sakinlestirir diye bir kere ictim onu da.
merak ettigim bisey var. doktora gitsem antidepresan yazsa. artik hep icmem mi gerekiyo yoksa tedavi olunca birakabiliyo muyum. biraksam yine ayni mi hissedecegim
Hep degil tedavinin bitince doktor kontrolünde ilaci birakabilirsiniz.Bırakınca belli bir sure ayni hissetmezsiniz yani depresif, ama stres hayatımızda hep var ne olur bilemem.
Kendi kendinizi iyi kestiremezsiniz depresyonda ciddi bir ruhsal problem terapi artik ilac tedavisi sart bende ayni durumdayim gozumu kararttim doktora gidicem boyle olmuyor.

D vitamini ve b12 eksikligi troit sorunlarindada olur.Troit rahatsizligi depresyon etkisi yapar.Haşimato troiti mesela.Bir baktirin bence

Tam benim regl olmama bi hafta kala girdiğim psikolojiyi anlatmışsınız. Ben ben olmaktan çıkıyorum. Sonra yaptıklarıma söylediklerime pişman oluyorum. Allahtan devamlı öyle değilim. Sizin için üzüldüm, sizi mutsuz eden birşeyler var hayatınızda ve galiba bunları halı altına süpürüyor önemsememeye çalışıyorsunuz. Böyle yansıyor davranışlarınıza ve ruh halinize. Sizi bu kadar mutsuz eden nedir onu sorun kendinize. Önce tespit edin sıkıntıyı sonra çare arayın. Böyle hayat geçmez.

Dr. David Burns - Iyi Hissetmek adli kitabını okuyun lütfen. Çok iyi gelecek 🙋‍♀️

Uzman yardımı al

Back
X