Derdi dayak olan arkadaşlar

yeldadogus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
198
0
0
41
Eskişehir
forumda sürekli dövülen. boşanması artık çekmemesi gerektiği hakkında yorumlar yapan birçok mesaj olmaya başladı. bu durum okadar üzülüyorum ki. kimse hak etmez. severde döverde gibi terimler çok yanlış. çok üzücü. bi abla anlatmıştı. bir bayan eşinden dayak yiyormuş. arkadaşıyla paylaşmış (abla dediğim kişi).

ablanın tavsiyesini aktarıyorum
canım, adam milleti birkez alıştımı devam eder. o sana dövmek için saldırdımı. sende ona saldır. elini sallarken bak yüzünü çizerim elaleme rezil olursun sakın birdaha böle birşey yapma, eski ben değilim de. demiş.

nasıl olduysa bu konuşmadan sonraki bir zamanda gene eşi dövmeye kalkmış. aynen o ablanın dediği gibi davranmış, tehdit ederek. adamın pijamasının cebini bile söktürmüş saldırırken. o son dövme girişimi olmuş adamın. hatta adam okadar etkilenmişki o günden sonra pijama bile ortadan kalkmış.

dayak hoş birşey değil. kadının kendini korumayı öğrenmeside lazım. Allah düşmanıma bile vermesin. belki başına bu tür olaylar gelenler için yazdım.

Verdiğiniz örnek gayet yerinde,ellerimiz armut toplamasın bizde karşılık verelim.Ya susup sineye çekip dayak yiyeceğiz ya da o an o adamı terk edeceğiz.Bence en akıllıcası karşılık vermek

Ayy ben yapamam!!!mafoldumben
Birine vuramam ben!!!
Zaten biri de bana vuracak olsa korkumdan ölürüm herhalde..
Ufacık bişiyde bile psikolojisi bozulan ben bir tokat yesem bayılırım sanırım..akannehir
Allahım şidddet yaşatmasın hiç kimseye sözlü de fiziksel de..:çok üzgünüm:

Evet bunu bende söylüyorum hep, o size vururken siz hiç kendinizi savunmuyor musunuz?
Bilemiyorum ben dayak yesem arada bir kaç tane okkalı da patlatırım canım yanmış aşağılanmışım girişirim Allah ne verdiyse. Allah kimseye yaşatmasın tabi bu bir çözüm değil, ama o an öylece durup dayak da yiyemem.

Aynen bende,ekmek atana ekmek atarım ama 1 taş atanada 3 taş atar kafasını kırarım.Huyum çok kötü.
Allah korusun ama fena saldırırm eşime o durumda.Ben dayak yiyorsam o da kurtulamaz elimden.

Tamam kendimizi savunalım da böyle ilişki mi olur böyle evlilik mi yürür ? kadın kocasına koca karısına mahalle çocukları gibi dövüşelim mi? Ben de durmam ama ertesi gün ilk işim boşanma davası açmak olur.

benim demek istediğim adamın ilkine cüret etmesini önlemekti. birçok kadınımız. ses çıkarmadan dayak yiyip oturuyor. çok azı boşanıyor.

benim demek istediğim adamın ilkine cüret etmesini önlemekti. birçok kadınımız. ses çıkarmadan dayak yiyip oturuyor. çok azı boşanıyor.

Yani...
Bizde bu bağlamda konuştuk. Tabi ki böyle evlilik olmaz, çocuklar sağlıklı büyümez şiddetin olduğu evde. Ama buna yeltenen adam da bilmeli karşısındakinin dayağı yiyip oturmayacağını.

valla bende durmam öyle sap gibi....en nefret ettiğim şey....vurmak ne demek yaa..hem kadına ,çocuğa,insana ,hayvanlara....çok aşağlayıcı bişey....

ama kesinlikle bana vurulursa karşılığını veririrm...tabiki gücümüz onlarla bir değil ama kadınlarda o kadarda zayıf değil,tırnak olayı kesinlikle çok can yakar.....

elbette bu şekilde evlilik yürümez ama arkadaşların dediği gibi bu ilk yeltenmede yapılırsa devam gelmez zaten ha gelirsede bende kesinlikle doğruu boşanmaya giderim....yok öyle anam babam dayak yiyim diye evlendirmiyor beni...:umursamaz:

zaten bir evlilikte dayak varsa zaten o evlilik değildir, sadece sürnmektiralsanaalsanasmile

kadına el kaldıran erkek kesin dışarda hiç bir erkekle kavga etmeyi bırak karısını bile savunamıcak kadar aciz biridir kendini karısını döverek tatmin eden bir kişiliktirr karektersizdir

ben de ona vurursam benim ondan ne farkım kalır insan olan kimseye dayak atmaz en iyisi yol vermek...

savunma mekanizması diye bişey var

o anda o vururken sen birazda şurdan vur mu diyeceksin?

herhalde insan olan dayak atmaz biz zaten o an ki savunmadan bahsediyoruz,bugün o seni dövdü yarında sen onu döz demiyoruz

ben vururum valla:mymeka:
zayıfım ama elim ağırdır benim:mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:
el oğlu dövsün diye doğurmadı analarımız bizi:hulya:

önce döverim sonra yol veririm nasıl :lepi:vurmazsam içimde kalır kaydirigubbakcemile3

Dayağı ye ye sonra bitmesini bekle ki yol veresin..olmaz arkadaşım kendini savunmalısın ki karşısındakinin de elleri kolları olduğunu anlasın,karşısındaki kum çuvalı değil

savunma mekanizması diye bişey var

o anda o vururken sen birazda şurdan vur mu diyeceksin?

herhalde insan olan dayak atmaz biz zaten o an ki savunmadan bahsediyoruz,bugün o seni dövdü yarında sen onu döz demiyoruz

ben de zaten pısıp oturmalı demedim ki bazıları sanki karşılık vermek çözümmüş gibi yazmış ilk seferde karşılık ver gerisi gelmesin gibi bişeyi kabul edemem ikincisini beklemeden yol vermek gerekir ben böyle düşünüyorum haa bir de önlem olarak dayak yemeden diş göstermek de olabilir tabi kaydirigubbakcemile3

Vurmaya mı kalktı bi tane yapıştırır sonra da eline bavulunu veririm.

Dayak gibi aciz insanların kalkışacağı aşağılayıcı eyleme maruz kalıp da susup öylece oturamam.

Annem babam dayak yemek için okutup,büyütmüyo beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…