• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim 16 yaşındaki kızım

Psikologa falan götürün ama çözüm amaçlı tedavi(!) amaçlı değil. Ya da akışına bırakın. Sanki birilerine zarar veriyor çocuk. Hemcinslerinden hoşlanıyorsa hoşlansın. Bu normal bir durum. Siz de kabul edin kızınızı mutsuz etmeyin.

Paylaştığınız için teşekkürler

Eşcinsellik özentiden olmaz,
Kızınız veya oğlunuzu yetiştirme şekliniz onların cinsiyetlerini değiştirmez.
Bu bir hastalık değildir, yapılan hormon tedavileri çocuğunuzun hissettiği cinsiyeti değiştirmez.
Eşçinsel olmak demek, bedenini değiştirmek demek ya da fızıksel cinsiyetinden rahatsız olmak demek değildir, öyle eşcinseller de var ama bazıları sadece kendi biyolojik cinsiyetınden insanlara ilgi duyabilirler.

Hele bizim ülke gibi eşcinsellerin toplumsal hayattan dışlandığı, içten çıkarıldığı ve tek çalışma alanı bırakılarak yaşamlarına devam etmeleri beklenen bir ülkede, ben escinselim demek, bunu kabul edip bir ömür savaşarak geçirmek cesaret ister.

Lütfen kızınıza destek olun, onu itmeyin. Gerçekten escinselse bu durum değişmez farkına varın.

Bu konu hakkında çok ama çok güzel bir belgesel var. Bir gün vaktim olursa Türkçe altyazılı ekleyip, YouTube a yükleyeceğim.Özet geçiyorum:

Kanadalı bir çiftin ikiz çocukları olur. Yedi aylık olunca ailesi bunları sünnet ettirmek ister. Gittikleri hastane yeni bir sünnet tekniği dener, ama işler istendiği gibi gitmez ve ikizlerden ilkinin operasyonu sırasında, yavrunun penisi yanar. Ve o dönemde bir daha düzelmeyecek şekilde çocuğun cinsel organı zarar görür. Aile o zamanlarda kara kara düşünürken Amerikalı bir psıkologun deneylerine denk gelirler, Dr.Money. Dr. Money ve o dönemim literatürü, çocuğun cinsiyetini belirleyen ana etkinin çocuğun yetiştirilme tarzı olduğunu iddia ederler,: cinsiyet doğuştan gelircilere karşılık, cinsiyet çevrenin yetiştirmesine bağlı sekillenirciler. Dr money çocugu kız gibi yetiştirirsek kız, erkek gibi yetiştirirsek erkek olacağını iddia eder.Dr.Money in çocuğun ailesi ile görüşür, aradığı fırsat önüne gelmiştir artık, teorisini kanıtlamak icin eline ikiz erkek çocuklar geçmiştir. Psıkologun önerisi, penisi yanan David i kız olarak yetiştirmektir. Aile öyle de yapar. Saçlarını uzatırlar, kız gibi giydirirler, oyuncakları ayrı ayrı alırlar, diğer ikiz, Brian, kardeşinin kız olduğunu düşünür falan. Ve tedavileri, doktorun yaptığı testler yıllar boyunca sürer. Ama kız gibi yetiştirilen ve kendısınn kız olduğunu söylemelerine rağmen, David ( kız adı Brenda)asla bu cinsiyetle barışmaz, erkeklerle oynamak ister, depresyondadır, korkunç şeyler Yaşar. Doktor çocuğu ve aileyi tamamen vajina operasyonu geçirmesi için zorlar ama David istemez. Cocuk delirme noktasına gelir falan filan ve aile en sonunda çocuklarına gerçeği söylemeye karar verirler. David için herşey iyi olmaya başlar, ilke defa mutlu olmaya başlar, erkek olmak istediğini söyler. Operasyon geçirir ve hatta evlenir. Ama bu sefer erkek kardeşi birden kız kardeşi değilde erkek kardeşi olduğunu öğrenince depresyona girer, ki en sonunda intihar eder falan filan.

David reimer ve onun hikayesi bize cinsiyetin hiçte öyle sosyal koşullanmayla olmadığını, doğuştan geldiğini anlatır. Siz de lütfen çocuğunuzu itmeyin. Bizler yani heteroseksüellerin bu konuda hiç bir şey söylemeye hakkı yok, ınsanlar nasıl hissediyorsa, doğaları neyse öyle yaşamalılar.

Susayım susayım diyorum ama akıllarınca marjinal yorumlar yapacağım diye ne kadar gereksiz cümleler sarf ettiklerini görünce yazmadan edemedim.

Bu hastalık pardon bu eğilim(!) için kimsenin psikiyatriste gitmesine gerek yokmuş. (!)

Hele hele 16 yaşında daha reşit bile olmamış, kendi kişiliğini tam anlamıyla oturtamamış bir kızın ruhsal- bedensel olarak etkilenebilieceği geleceği için psikiyastriste gitmesin, onun yeri lgbt mekanlarıdır diye annesine fikir veriliyor. Bu sıkıntısının giderilmesi için oradan yardım almalılarmışmış mış da mış mış ...

Bir arkadaş da 16 yaşında bir insan kendi kişiliğinin farkındadır, istediği yere istediği gibi gider, istediği şeyi yaşar manasına gelen cümleler yazmış. Böyle bir cümle kuran kişi doğal olarak 16 yaşındaki evlilikleri de onaylıyordur. . Sonuçta kişiliği oturmuş oluyor o yaştaki insanların(!) Mantıken bu denklemden bu mantık ortaya çıkıyor.

Bir psikiyatriste gitmek de ne gibi bir sakınca var. Ergenlik dönemlerinde bu tarz sıkıntıları her genç birey yaşayabilir.. Belki bir arayış, belki bir merak... Yani bu seçeneklerin hiç olma ihtimaliyokmuş gibi direk ''tamam bu vakalar o kişide yaşanıyorsa o kız lezbiyen, o erkek de gay 'dir'' damgası yapıştırılıyor hemen.

Böyle insanlar öyle riskli şeylere karar veriyorlar ki cinsiyet değiştirenler bile var ben aslında erkeğim, kadınım diye düşünenler.

İnternette bir araştırın derim ne istediğini tam olarak bilmeyen kişiler bir hevesle, belki o anlık bir heyecanla, gazla cinsiyetini değiştiriyor ve daha sonraları bu seçiminden dolayı pişmanlık duyuyor.

O kadar hormon tedavilerinin, bedenindeki sayısız ameliyatların, acıların mükafatı koskoca bir ''PİŞMANLIK'' olarak o kişinin ellerine veriliyor.

Psikiyatristin o kişinin neden böyle hissettiğini anlamaya çalışması neden bu kadar öcü gibi gösteriliyor bu mevzuda anlamadım gitti. Belki gerçekten de sadece bir meraktan, bir arayıştan da kaynaklanıyor olamaz mı? Bunu anlayabilmesi için çaba göstermenin neresi yanlış!!!

Konu sahibi arkadaşım sıkıntılarının geçmesini dilerim Rabb'imden. Allah yardımcınız olsun..

Hormonlarına baktırın diyene bir şey derdim ama banlanmak istemiyorum. Hormonla mormonla alakası yok.

Rahat bırakın çocuğu. 16 sandığınız kadar küçük de değil. Zaten anaokulundan beri varmış. Eşcinsel çocuk. Siz de annesi olarak kabul edin de zaten ona dar olan dünya daha da dararmasın. Lgbti konusunda bilinçli bir uzmana da gidebilir. Ama çocıuğu tedavi ettirmeye çalışmayın.

Hissettiklerinizi az çok anlayabiliyorum ne kadar saygı duyulması gereken birşeyse de anne baba için de bi o kadar kabullenmesi zor bir durum.

Konunun uzmanı değilim ama diyeceğim tek şey sakın yargılamayın, kınamayın, dalga geçici kelimeler söylemeyin, kızmayın, eşcinselleri aşağılayıcı kelimeler kullanmayın sadece dinleyin ki size anlatsın. Anlatmazsa duruma hiç hakim olamazsınız ve daha kötü bir duruma gelebilir.

Ve lgbt konusunda uzmanlaşmış psikologlardan yardım alın. Tedavi beklemeyin bu tedavi olacak bi durum değil nasıl ki sizin bir erkeğe ilgi duymanız tedavi edilemezse kızınızında bir kıza ilgi duyması tedavi edilemez. En başta bunu kabullenin, size nasıl davranmanız konusunda ve olayın gidişatını belirlemek açısından yardımcı olacaktır.

Hissettiklerinizi az çok anlayabiliyorum ne kadar saygı duyulması gereken birşeyse de anne baba için de bi o kadar kabullenmesi zor bir durum.

Konunun uzmanı değilim ama diyeceğim tek şey sakın yargılamayın, kınamayın, dalga geçici kelimeler söylemeyin, kızmayın, eşcinselleri aşağılayıcı kelimeler kullanmayın sadece dinleyin ki size anlatsın. Anlatmazsa duruma hiç hakim olamazsınız ve daha kötü bir duruma gelebilir.

Ve lgbt konusunda uzmanlaşmış psikologlardan yardım alın. Tedavi beklemeyin bu tedavi olacak bi durum değil nasıl ki sizin bir erkeğe ilgi duymanız tedavi edilemezse kızınızında bir kıza ilgi duyması tedavi edilemez. En başta bunu kabullenin, size nasıl davranmanız konusunda ve olayın gidişatını belirlemek açısından yardımcı olacaktır.
Tüm aileler panikler kabullenmesi de zordur, çevremde vardı arkadaşlarım hala da görüşürüm kendileriyle, kendi cinsel kimlikleriyle ilgili bunalım yaşarken birde bunu ailelerine itiraf noktası, ailelerin bunu kabullenmesi çok zordu, kolay bir durum değil asla ama bir özenti de değil, ergenlik çağındaki bir delikanlı veya kızın giyim tarzı, hareketleri marjinal olmaya çalıştığı için böyle denebilir belki, 14-15 yaşlarındayken arkadaşlarımdan farklı giyinirdim, 80 sonlarında kulağına birkaç küpe takmak, yırtık ya da armalar dikilmiş jeanle gezmek, marjinal denen müzik gruplarını dinleyip odanın her yerine posterlerini yapıştırmak aykırı ergen denmesine sebep olurdu, aykırı bulunurduk ama cinsel yönelim öyle birşey değil, umarım konu sahibesi iyi bir uzman bulur ve kızına nasıl davranması gerektiği konusunda yardım alır, bu süreçte çocuğun anneyle olan diyaloğunun kopmaması çok mühim.

hani yeniyim diye dünden beri yazmayayım diyorum ama duramayacağım sanırım.

yurt dışında 6 7 yaşlarında olmalarına rağmen cinsiyet değiştiren çocuklar var. 16 yaş bu seçim için çokta erken değil. ama diğer arkadaşların dediği gibi bu bir dönemde olabilir. bir asilik belirtisi olabilir.
eğer ki kızınızı kaybetmek istemiyorsanız bu dönem de üzerine gitmeyin. her ne olursa olsun yanınızda olduğunu hissettirin. zaten ilgi çekmek için ise beklediği ters tepkiyi almayınca vazgeçecektir.

yok eğer ilgi için değilde hisleri bu yönde ise ters tepki vermeniz kızınızı yalnızlaştırır sizden uzaklaştırır ve sizden kaçabildiği ilk fırsatta kaçar. ve kızınızı kaybedersiniz.

eminim çok zordur yaşadıklarınız. ama bir de şu yönden bakın kızınızın yaşadıkları daha zor. ve eğer kızınız gerçekten eşcinsel ise çok daha zor zamanları olacak. bu zamanlarda onunla savaşmak mı istersiniz yoksa ona karşı savaşmak mı?

Susayım susayım diyorum ama akıllarınca marjinal yorumlar yapacağım diye ne kadar gereksiz cümleler sarf ettiklerini görünce yazmadan edemedim.

Bu hastalık pardon bu eğilim(!) için kimsenin psikiyatriste gitmesine gerek yokmuş. (!)

Hele hele 16 yaşında daha reşit bile olmamış, kendi kişiliğini tam anlamıyla oturtamamış bir kızın ruhsal- bedensel olarak etkilenebilieceği geleceği için psikiyastriste gitmesin, onun yeri lgbt mekanlarıdır diye annesine fikir veriliyor. Bu sıkıntısının giderilmesi için oradan yardım almalılarmışmış mış da mış mış ...

Bir arkadaş da 16 yaşında bir insan kendi kişiliğinin farkındadır, istediği yere istediği gibi gider, istediği şeyi yaşar manasına gelen cümleler yazmış. Böyle bir cümle kuran kişi doğal olarak 16 yaşındaki evlilikleri de onaylıyordur. . Sonuçta kişiliği oturmuş oluyor o yaştaki insanların(!) Mantıken bu denklemden bu mantık ortaya çıkıyor.

Bir psikiyatriste gitmek de ne gibi bir sakınca var. Ergenlik dönemlerinde bu tarz sıkıntıları her genç birey yaşayabilir.. Belki bir arayış, belki bir merak... Yani bu seçeneklerin hiç olma ihtimaliyokmuş gibi direk ''tamam bu vakalar o kişide yaşanıyorsa o kız lezbiyen, o erkek de gay 'dir'' damgası yapıştırılıyor hemen.

Böyle insanlar öyle riskli şeylere karar veriyorlar ki cinsiyet değiştirenler bile var ben aslında erkeğim, kadınım diye düşünenler.

İnternette bir araştırın derim ne istediğini tam olarak bilmeyen kişiler bir hevesle, belki o anlık bir heyecanla, gazla cinsiyetini değiştiriyor ve daha sonraları bu seçiminden dolayı pişmanlık duyuyor.

O kadar hormon tedavilerinin, bedenindeki sayısız ameliyatların, acıların mükafatı koskoca bir ''PİŞMANLIK'' olarak o kişinin ellerine veriliyor.

Psikiyatristin o kişinin neden böyle hissettiğini anlamaya çalışması neden bu kadar öcü gibi gösteriliyor bu mevzuda anlamadım gitti. Belki gerçekten de sadece bir meraktan, bir arayıştan da kaynaklanıyor olamaz mı? Bunu anlayabilmesi için çaba göstermenin neresi yanlış!!!

Konu sahibi arkadaşım sıkıntılarının geçmesini dilerim Rabb'imden. Allah yardımcınız olsun..
Bütün eşcinsellerin cinsiyet değiştirmek istediğini mi sanıyosunuz?İnterneti siz kullanın bence biraz.Erkeklerden hoşlanan erkekler kız gibi değil,kadınlardan hoşlanan kadınlarda erkek gibi değil pek çok zaman.

Öyle basit değil yani küçümsediğiniz şey hele ki bizim toplumumuzda.

Bütün eşcinsellerin cinsiyet değiştirmek istediğini mi sanıyosunuz?İnterneti siz kullanın bence biraz.Erkeklerden hoşlanan erkekler kız gibi değil,kadınlardan hoşlanan kadınlarda erkek gibi değil pek çok zaman.

Öyle basit değil yani küçümsediğiniz şey hele ki bizim toplumumuzda.

Sizinle tartışmaya girmeye hiç niyetim yok hanımefendi. Ne demek istediğimi anlamadığınız o kadar açık ki! Sırf yazmak için yazdığınız o kadar belli ki!

Çok şükür herkesin erkek ya da kadın olmadığını biliyorum bu tarz vakaları yaşayan insanlarda. Ben sadece böyle de vahim durumlar yaşanıyor bunun iyi analiz edilmesi gerek demek istedim.

Siz anlatılmak istenene değil de anlamak istediğiniz şeye yorum yapıyorsunuz tıpkı geçen ki ülkeler hakkındaki mevzu da olduğu gibi. Bu sefer bu tongaya düşüp size bu primi vermeyeceğim.

İyi günler..

Sizinle tartışmaya girmeye hiç niyetim yok hanımefendi. Ne demek istediğimi anlamadığınız o kadar açık ki! Sırf yazmak için yazdığınız o kadar belli ki!

Çok şükür herkesin erkek ya da kadın olmadığını biliyorum bu tarz vakaları yaşayan insanlarda. Ben sadece böyle de vahim durumlar yaşanıyor bunun iyi analiz edilmesi gerek demek istedim.

Siz anlatılmak istenene değil de anlamak istediğiniz şeye yorum yapıyorsunuz tıpkı geçen ki ülkeler hakkındaki mevzu da olduğu gibi. Bu sefer bu tongaya düşüp size bu primi vermeyeceğim.

İyi günler..
Ülkeler deyince hatırladım sizi şimdi.Bence de tartışmayalım sizinle uzlaşacağım tek bir nokta yok.

Başınıza böyle bi durum gelirse anlayabilirsiniz belki ama bu o çocuk için dünyanın sonu olur muhtemelen.Onu da dilemiyorum bu yüzden.

İyi günler efenim

Bu durumda utanılacak sıkılacak bir durum yok. Eşcinsellik bir hastalık değil ki tedavisi olsun. Zaten toplumdan dışlanacak bir de siz baskı yapmayın, heryerde okuyoruz ailesinin reddetmesi nedeniyle intahar vakalarını. Bir yığın kuruluş var oraya götürebilir yalnız olmadığını gösterebilirsiniz. Kızınızı ve cinsel eğilimini kabul edin ve onu koşulsuz seveceğinizi belli edin.

psikoloğa gidilmesi lazım kesinlikle
ama bunu kızınızla konuşmalısınız
bir sorunun olduğu için değil kafan karışık olduğu için gidiyoruz diye
sizinde kafanız duygularınız karışık siz de gitmelisiniz bence
beklenmedik bi durum ne tepki vericeğinizi bilmiyorsunuz sonuçta

bir arkadasim yillarca biseksuel oldugunu soylerdi hatta bana bile acilmisti. sonrasinda bisrksuel bir kizla opustu ve aslinda yasadiklarinin hissettiklerinin bunlar olmadigini farkettigini soyoemisti yanilmisim demisti.
keza baska bir arkadasim lezbiyendi inkar etti okul hayati boyunca ama simdi sanirim cinsiyet degistirecek.
bir uzmanla gorusmesi daha iyi olur. zor bi sirec Allah yardimciniz olsun.

eşcinsellik bir hastalık olarak tıpta kabul edilmiyor

tedavi edilecek bir hastalıkmış gibi psikologa psikiyatra götür diyenler acınası duruyor.

bu şekilde düzelsin diye (!) psikiyatra götürülen arkadaşımın psikiaytrı da gay çıkmıştı ve şimdi o arkadaşım mutlu bir gay.

Oğlumun sınıfında bir kız vardı ilkokula giderken. Onu hicbir zaman kız elbiseleri ile görmedim. Okula gelirken bile pantolon ve erkek ayakkabısı giyerdi.Hep erkeklerle oynardı. Kendisini bir kız gibi hissetmiyordu zaten.Ailesi onu bu haliyle kabul edip asla baskı kurmadi.Hickimse alay etmedi kızla. Yıllar sonra gördüğümde genç bir delikanlı gibiydi.Ruhunu hapsoldugu bedenden kurtarmış artık bir erkek olmuştu. Ve gerçekten mutluydu.
Escinsellik bir tercih değildir. İnsanın dogal yaratılışı ile ilgilidir.Konu sahibinin kizi henüz 6 yaşındayken bu durumu fark ettiyse bunun özentilikten yada arkadaşlarına farklı görünmek için oluştuğunu düşünmüyorum bu yüzden.
Bizler anne olarak çocuklarımızın ömür boyu destekçisi olmak zorundayız görevimiz bu.Kendisine yada çevresine zarar verecek yanlış davranışları olmadigi sürece onları oldukları gibi kabul etmemiz gerekiyor
Kabullenmek zor olsa bile yargılamadan,kırmadan,kizmadan,büyük bir sabır ve anlayışla yaklaşmak lazım.
Size bu yönde davranmanız konusunda kolaylıklar diliyorum.

doktor kesin çözüm. gitmek istemiyorsa da bi çaresine bakmanız lazım.

ayrıca eşcinsel de olabilir. eşcinselse de bunu netleştirip bununla yüzleşmeli ve yaşamayı öğrenmek lazım.

eşcinsellik bir hastalık olarak tıpta kabul edilmiyor

tedavi edilecek bir hastalıkmış gibi psikologa psikiyatra götür diyenler acınası duruyor.

bu şekilde düzelsin diye (!) psikiyatra götürülen arkadaşımın psikiaytrı da gay çıkmıştı ve şimdi o arkadaşım mutlu bir gay.

ben de piskolog dedim. ama durumu netleştirmek adına doğru sorular sorabilir diye. sizin görüşünüze katılıyorum yani öyle bisey varsa da bu tedavi edilecek bi durum değil.

Diğer 14 sayfası okumadım konu sahibi söyleyen varsa da sayıca azdır ve ben dini kınamalara ve kişisel saldırılara uğrayacağım bunu dediğim için ama toplumda benim gibi düşünen insanlar olduğunu da bilmeniz için yazıyorum,

Lütfen bu dünyanın sonu ya da çocuğunuz hasta gibi davranmayın onu dışlamayın cezalandırmayın..biliyorum ve anlıyorum yaşadığınız panik ve korkuyu ama çok küçükkenden beri var olan bir durummuş..ben nasıl doğduğumda bir erkeğe aşık olmam gerektiği bilmeden onlara ilgi duymaya başladıysam aynı sizin olduğunuz gibi.kızınız da bu aşkı bir kadında arıyor olabilir. Ben bu işin hormonlarla kafa hastalığıyla ilgili olduğuna inanmıyorum sadece kabul edemediğimiz, değiştiremeyeceğimiz, tedavi edemeyeceğimiz birşey olduğunu kabullenemediğimiz için bunlara yormak istiyoruz..ha psikolog her ikiniz için de iyi olur bazı şeyleri oturtmak ve kabullenmek açısından..

EĞER kızınız kızlardan hoşlanıyorsa zaten toplum tarafından çok sıkıntı yaşayacak, zorlanacak yaralanacak..lütfen siz ona destek olmaya çalışın ona hastalıklı vr düzeltilmesi gereken biri gibi davranmamaya çalışın..bu onun seçtiği birşey değil..

Evet benim çocuğum yok ve çocuğum homoseksüel olursa çok ama çok korkarım..ben onu herşeyiyle kabul ederim bir kadınla evli olmaya zorlansaydım her dokunuşunda nasıl midemin bulunacağını kendimden tiksineceğimi düşünce..çocuğumu bu hayata zorlamadım ama çok korkardım..eşimin tavrından belki kabullenemeyeceğinden, okulda dalga geçilmesinden, Belki sırf bu yüzden tacize uğramasından dayak yemesinden bu baskı yüzünden madde kullanabileceğinden intihara kalkışabileceğinden Vs..kısacası onun hayatında yaşayacağı zorluklar için korkardım ve onun için bir sığınak olmaya çabalardım..

Hatırlamıyorum şu an bir belgesel vardı Türkiye de ki homoseksüeller ve aileleri hakkında..yaşadıkları hem ailelerin hem çocukların çok zordu ama sizde bazı şeylerin oturmasına yardımcı olabilir diye düşünüyorum bir araştırın..

Back
X