Susayım susayım diyorum ama akıllarınca marjinal yorumlar yapacağım diye ne kadar gereksiz cümleler sarf ettiklerini görünce yazmadan edemedim.
Bu hastalık pardon bu eğilim(!) için kimsenin psikiyatriste gitmesine gerek yokmuş. (!)
Hele hele 16 yaşında daha reşit bile olmamış, kendi kişiliğini tam anlamıyla oturtamamış bir kızın ruhsal- bedensel olarak etkilenebilieceği geleceği için psikiyastriste gitmesin, onun yeri lgbt mekanlarıdır diye annesine fikir veriliyor. Bu sıkıntısının giderilmesi için oradan yardım almalılarmışmış mış da mış mış ...
Bir arkadaş da 16 yaşında bir insan kendi kişiliğinin farkındadır, istediği yere istediği gibi gider, istediği şeyi yaşar manasına gelen cümleler yazmış. Böyle bir cümle kuran kişi doğal olarak 16 yaşındaki evlilikleri de onaylıyordur. . Sonuçta kişiliği oturmuş oluyor o yaştaki insanların(!) Mantıken bu denklemden bu mantık ortaya çıkıyor.
Bir psikiyatriste gitmek de ne gibi bir sakınca var. Ergenlik dönemlerinde bu tarz sıkıntıları her genç birey yaşayabilir.. Belki bir arayış, belki bir merak... Yani bu seçeneklerin hiç olma ihtimaliyokmuş gibi direk ''tamam bu vakalar o kişide yaşanıyorsa o kız lezbiyen, o erkek de gay 'dir'' damgası yapıştırılıyor hemen.
Böyle insanlar öyle riskli şeylere karar veriyorlar ki cinsiyet değiştirenler bile var ben aslında erkeğim, kadınım diye düşünenler.
İnternette bir araştırın derim ne istediğini tam olarak bilmeyen kişiler bir hevesle, belki o anlık bir heyecanla, gazla cinsiyetini değiştiriyor ve daha sonraları bu seçiminden dolayı pişmanlık duyuyor.
O kadar hormon tedavilerinin, bedenindeki sayısız ameliyatların, acıların mükafatı koskoca bir ''PİŞMANLIK'' olarak o kişinin ellerine veriliyor.
Psikiyatristin o kişinin neden böyle hissettiğini anlamaya çalışması neden bu kadar öcü gibi gösteriliyor bu mevzuda anlamadım gitti. Belki gerçekten de sadece bir meraktan, bir arayıştan da kaynaklanıyor olamaz mı? Bunu anlayabilmesi için çaba göstermenin neresi yanlış!!!
Konu sahibi arkadaşım sıkıntılarının geçmesini dilerim Rabb'imden. Allah yardımcınız olsun..