Derdim annem

groenline

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
874
1.119
113
Merhaba herkese. Uzun olursa kusura bakmayın.
Annemle sürekli problemler yasiyoruz, bu durum beni çok üzüyor. Sudan sebeplerle kavga ediyoruz. Annem ve babam 15 yıl önce boşandı. Kız kardeşim annem ve ben yeni bir hayata başladık. Bu dönem benim ergenligime denk geldi. Yaklaşık 5 yıl önce annem yeniden evlendi ve o zamandan beri problemlerimiz arttı. Eşiyle yok denecek kadar az diyalogumuz var, bunu sorun etmediğini soylese de bundan dolayı sık sık bize kızar. Eşiyle aramız iyi değil ve iyi olması için de çok uğraştığimiz söylenemez kardeşimle. Tartıştığımiz zaman alakasız bir sebep de olsa sürekli bu konuyu açar. Evlendiklerinden beri annemle çok uzaklaştık. Eskiden her seyimi paylaşırdim arkadaslarim gıpta ederdi hatta ne guxel ilişkiniz var diye. Şimdi sürekli negatif, sürekli tartisma halinde. Neden bilmiyorum inanın. Eşine karşı da böyle. Bu sabah adam bu zeytini nerden almıştık diye sordu annem sen aliyorsun işte ben nerden bileyim diye bağırdı. Bütün gerginlikler böyle saçma sapan sebeplerden çıkıyor. Psikiyatrik ilaçlar kullanması lazım, sürekli depresyonda. Kullandığı dönemler de oldu ama şu an sanırım kullanmıyor.
Geçen gün sitedeki komsularin gün toplantısı vardı bize geleceklerdi. Virüs var neden geliyorlar diye sordum ve bir ton azar isittim. Yok efendim burası onun eviymis benim hiçbir şey söylemeye hakkım yokmus ben kimmisim de onun çağırdigi misafire laf ediyormusum. Anne sadece merak ettim dediğimde de aynı şeyleri söyleyip durdu.
Her şeyin başlangıcı ise evlenecegi zamandı. Evleneceğini ben tesadüfen öğrendim, komşularla konuşurken duydum. Kardeşime de söylemedi bir türlü nikaha bir hafta varken ben soyledim. O dönemde çok üzüldük yıprandik. Oturup bize güzel güzel anlatmasını isterdik. Bunun için sitem ettigimizde verdiği cevap 'bu benim hayatım sizin laf soylemeye hakkınız yok bir daha bana hesap sormayın ' oldu. Doğal olarak üzüldük biz,ona hiçbir zaman evlenme demedik ama sadece açıklama bekledik.
Hayatının her anında çok bencil ve kusursuz olduğunu düşünen bir insan. O hata yapamaz, karşısındaki daima suçludur. Çok zor bir insan.Hep böyleydi ama 5 yıldır her şey daha kötüye gitti
Benim de dayanamadigim zamanlar oldu. Karşınızdaki sürekli suçlayıcı bir tavırla senin hiçbir işe yaramadığını, kendisinin kusursuz olduğunu, babanizin tüm kötü huylarını aldiginizi bagirirsa, hayatına asla laf ettirmezse siz de patliyorsunuz artık. Aramızdaki iliski su an o kadar az ki.
Eşine karşı da boyle. Adam sık sık der, yine mi gerginsin, bizi doveceksin az kaldı, bugün problemin ne diye.
Düzelmez artık bu saatten sonra biliyorum ama anne de olsa sizi resmen yok sayan birinin her hareketini görmezden gelemeyiz bence.

Doktora götürmeyi denediniz mi hiç.

Şikâyet etmek sorun çözmüyor. Olaya çözüm odakli yaklaşmanız gerekir.

Görmezden gelmeyin o zaman. Yaşınızı bilmiyorum ama yetişkin bir kadın olmalısınız. Ayrılın annenizin evinden kendinize huzur bulacağınız bir hayat kurun. Babanız ne yapıyor şu aşamada? Çocukların yükünü anneye bırakıp hayatını yaşamakla meşguldür sanıyorum.

Doktora götürmeyi denediniz mi hiç.

Şikâyet etmek sorun çözmüyor. Olaya çözüm odakli yaklaşmanız gerekir.
Şu süreçte gidemez zaten. Hepimiz kronik astım hastasıyız bırakın hastaneyi evden bile çıkmıyoruz güya ama eve misafir geliyor :) daha öncesinde gitti ilaçlar kullandi. Şu süreçte kullanmıyor diye biliyorum. Ben üniversite okuyorum evde değilim sürekli sadece tatilden tatile burdayım ve şimdi salgın yüzünden evdeyim. Arada sırada psikiyatriye gidiyordu ama çözüm oldu diyemem. Zaten anne neden böyle yapıyorsun dediğimde asıl anormal sensin asil senin tedaviye ihtiyacın var diye üstüme geliyor
Ben de iletişimi azalttım su an elimden gelen tek şey bu

Zaten üniversite okuyorum normalde başka bir şehirdeyim salgın yüzünden eve geldim. Okulum bitince ve çalışmaya başlayınca kendi ayaklarım üzerinde duracağım zaten kimsenin desteğine ihtiyaç hissetmiyorum.
Babamin ne yaptığını bildiniz :) çok umrunda değildik ayda yılda bir arar iyi baba rolleri yapar. Şu an o da evli. Çok sık görüşmüyoruz eksikliğini de hissettiğim soylenemez acikcasi

Annenizin kesin bir psikolojik rahatsızlığı var onu da ancak hekim bilir, dengesiz biri anneniz, sürekli öfkeli olmanın mutlaka bir sebebi olmalı, normal değil

Ayrılıklar ve yaşadıkları da bu psikolojik durumu şiddetlendirmiş. Ve ayrıca annenizin eşine saygı duydunuz sürece sevmek zorunda değilsiniz. Babam ve annem ayrı babamın bir sürü sevgilisi olmuştur hiç birini sevmedim sevmek zorunda da değildim. Saygı duyulmalı tabi bir de öğrenme şekliniz de kötü olmuş. Annenizle alakalı da sanki kendi annemi okuyorum benimkisi evlenmedi ama kendini hep haklı bulur çok zor bir insandır asla negatif olduğunu kabul etmez bomboş bir olaydan dolayı hiç suçu yokken sevgilime küstü 1 hafta beni dinlemedi hep ağladım anca olayı anlatınca yumuşar gibi oldu ama hala aynı, kimse fikirinden vazgeçiremiyor herkes haksızsın dese de fark etmiyor.Ne yazık ki ya iletişim azaltılacak ya da karşısına güzelce geçip annecim seninle bir konuşabilir myiiz diyip konuşmayı deneyeceksiniz. Sonuçta siz de bir bireysiniz. Bir de psikolojik olarak tedavi aslında en iyisi ama onu da nasıl yönlendirebilirsiniz bilmiyorum. Belki bak ben de gidicem bana eşlik et diyip annenizi de psikoloğa götürebilirsiniz. Dediğiniz gibi insanlar bi yaştan sonra çooook zor değişiyor.

menopoza mı girdi acep yada yeni eşiyle cinsel anlamda problem mi yaşıyor. yaşınız kaç bilmiyorum ama ayrılsanız mı yanından sanki şımarık bir kadın sanki. bilemedim.

Bu anlattıklarınız tıpkı benim annem, muhtemelen kimse sizi anlamıyor sürekli alttan almak idare etmek ve suclu hissetmek zorunda bırakılıyosunuz. Anneniz sizi oldugunuz gibi kabul edemiyor, almanız gereken desteği alamıyosunuz..Psikolog tülay kök'ün youtubeda narsist anneyle büyüyen cocuklar videosunu izlerseniz anlasıldıgınızı hissedeceksiniz. Bu saatten sonra anneniz zaten degismez ama siz iyilesebilirsinz en azından..

Saygı duyuyorum tabii ki bunu annem bile kabul eder hatta

Teşekkür ederim video tavsiyesi için. Gerçekten öyle. Haklı olsam bile kendimi sürekli suçlu hissediyorum ve bu durum sadece annemle ilgili konularda değil. Hayatımın her anına etki etti. Baskalariyla ilişkilerimde de hep kendimi suçlu hissediyorum

menopoza mı girdi acep yada yeni eşiyle cinsel anlamda problem mi yaşıyor. yaşınız kaç bilmiyorum ama ayrılsanız mı yanından sanki şımarık bir kadın sanki. bilemedim.
Çocuk yapmaya çalışıyorlar evliliklerinin ilk zamanlarından beri. Yastan dolayı olmuyor. 5 yıldır tüp bebek tedavisi görüyor ama sonuç hep olumsuz.

kaç yaşında ki napcak çocuğu ne güzel gül gibi kızları var işte..
Yeni evli olduğu insanla ortak bir çocuk istemiş olamazlar mı? Ya da adamın çocuğu yoktur istiyordur. Size mi düşer ne yapacak çocuğu demek.

Zaten o yüzden iyilesmenizi temenni ediyorum, hayatınıza aldıgınız herkesle iliskinizi etkiler.. İzleyin onu ve diğer videoları, tüm iliski döngülerinizi degistirebilirsiniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…