Derdim babamla ilgili

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
Annemle babam 2 yıl önce boşanmıştı. Babam tek yaşıyor
Çalıştığım için hafta içi pek faydam dokunamıyor ama hafta sonları yemek yapıp göndermeye çalışıyorum, telefon ediyorum ve gitmeye çalışıyorum ki öyle çok bağlı değildik yani annemin bize yaptığı annelik ile babamın bize yaptığı babalık karşılaştırılamaz bile. Annem çok fedakar bir kadın ama babam biz küçükken bizden önce kendi annesi kardeşleri ve arkadaşlarına önem veren bir babaydı
Bunları anlattım çünkü neden bağlı olmadığımızı açıklamak istedim

Şimdi ise ben atamadan aramıyor, mesele 2 hafta aramıyayım nasılsınız ne yapıyorsunuz diye aramıyor, kızımı merak edip aramıyor, ben arayınca soruyor
İstiyor ki sürekli biz soralım nasılsın iyi misin hasta mısın diye ama bir baba niye sürekli evlatlarından aramasını bekler? Onunda araması bizi merak etmesi gerekmez mi
Bir de ben aradığım zaman soğuk konuşuyor, görmeye gittiğimizde yüzü asık duyuyor bazen hiç gidesim gelmiyor surat astığı için ama vicdan azabı duymamak için gidiyorum yada arıyorum
Ama o mu benim çocuğum ben mi onun çocuğuyum anlamdım, bir de eşim kaç kez gördüm arkadaşlarının yanında espri yapıyor neşeli ama senin yanında böyle yapıyor bu kadar üzülme diyor.
İnanın çok üzülüyorum, çalışıyorum ve akşamları kızıma bile vakit ayıramıyorum erkenden yatıyorum o yüzden hafta içi babama vakit ayıramıyorum ancak hafta sonu vakit ayırabiliyorum ama o devamlı ilgilenelim istiyor, ama kendisi beni ben aramadan aramıyor
Sizce normal olan ne
Çok kafama takıyorum

Bunda çok da anlayamayacak bir durum yok ki. Babanız önceden de böyleymiş dediğinize göre . Dolayısıyla adam aramıyor . Hak vermiyorum yanlış anlamayın ama böyle kabul etmeniz üzülmemeniz için en doğrusu diye düşünüyorum .

Evlenmişsiniz ve artık kendi hayatınız var. Her ne kadar anne-babamız olsa dahi kendi ailemiz ön planda olmalı diye düşünüyorum. Elbette evlat olarak onların yanında olmalıyız ama sen zaten her hafta ilgileniyormuşsun. Hafta içi ilgilenemiyorsun diye kendine vicdan azabı yaşatma.

Bence net olun, açık açık içinizden geçenleri söyleyin. Arayıp sormamasından mı rahatsızsınız, söyleyin. Yine arayıp sormazsa bir dahakine aramayacaktım ama bu son olsun, kırılıyorum böyle yapınca deyin. Hala aramıyorsa da bırakın napıyorsa yapsın. Tamam babadır, illa ki emeği geçmiştir ama, çocuk gibi nazlanılmaz böyle. Önünü kesmezsen ilerde daha kötüye gider bence.

Sen evlat olarak üzerine düşeni yapıyorsun canım kendini üzmene gerek yok kimi insan böyledir dışarı iyi ailesine gelince soğuk ve tavırlı çevremdede var böyle biri neyin kafasını yaşar böyleleri bilmem sizde çok üzerine düşmeyin gerekirse alın karşınıza konuşun niye böylesin diye değişmez ama bir deneyin evladısınız diye bu kadar yüklenmesi hakkı değil bence hep sizden beklememeli herşeyi.Benim babam iki gün sesim çıkmasın arar sorar bir ihtiyacın varmı torunlarımı özledim ver konuşayım diye kırılmakta çok haklısınız.

Ben görüşmüyorum.
Sürekli bı beklenti içindeler.
Biz onlarin evlatlarıyız. Sevgilisi, eşi vs değiliz yanlış duruşları nedeni ile mahvettikleri hayatlarının triplerini çekmek gibi bı yükle gelmedik dünyaya.
Surat asarlar, iğneli iğneli konuşurlar suç atarlar, eşleri gibi ev temizliği yemek vs vs beklerler, ben hayata gelme sebebim olan insanlar için stresten hastalık sahibi olma, depresyona girme, üzüntü içinde olma, istedikleri gibi hoyratça beni kırmaları, istedikleri zaman gel gel git git, mutsuzlar diye mutsuz olmak için mi dünyaya geldim...
8 aylık bir bebeğim var. İnanın onu şu an bile mutsuz edecek herşeyden kaçınıyorum. Uykumu zorlamıyorum düzen oturtmadım kendi uykusu geldi mi uyuyor ve kendine öyle bı düzen kurdu ki, yemek mi mama mı zorlamıyorum kendi ritmini oluştursun, çitlerine tutunurken düştümü gözümün ucuyla bakıyorum önemli bişey değilse kendisi kalksın diye bekliyorum, ağlıyomu susturmuyorum alıyorum kucağıma nedenini bilmiyorum şu an istediğin gibi ağla annecim diyorum inanın ağlamıyorum, kumandaya bayılıyorlar çıkardım kumandanın pillerini verdim eline al oyna dedim bebeğim bile özgürlüğüne hayret ediyor, elektrik süpürgesi ile oynamaya bayılıyor süpürge ortada istediğinde babası oynatıyor. Hayata bir kere geliyor ne benim ne de babasının ruhsal ve bedensel kölesi değil. Üzemeyiz ve üzmemeliyiz evlatlarımızı.
Açıkcası beni ebeveynden soğutan hiç bir davranışı bebeğime yapmayacağım.
Ve anne babanın kadar evladında hakkı var. Bunu bilip öyle davranmalı insanoğlu.

Elimden geleni yapardım fazlasını değil. Sonuçta beklediğiniz bi telefon , bi Güleryüz. Bunu da yapamıyorsa kendi bilir

Ben ondan birşet beklemiyorum, ama hafta içi ben atamayınca hiç aramıyor, kardeşime daha soğuk davranıyor annemle kalıyor diye sanki boşanmalarını biz istedik.
Evine sahip çıksaydı, yiyip içip gezmeseydi biz ne yapalım, hafta içi ne anneme ne kayınvalideme gidemiyorum o kadar yoruluyorum ki yemeği bile annem yapıp bize gönderiyor kızımın ödevi derken erkenden yatıyoruz, hafta sonu da arıyorum işte soğuk soğuk konuşuyor

Ama şu anda kimse yok yanında hadi önceden annem vardı, şimdi bir kardeşim vir ben birde halam kaldı, insan bir hafta içi arasa torunum ne yapıyor dese
Hasta olmuş geçende arkadaşını aramış o götürmüş hastaneye, boşanmalarında biz suçluyuz gibi davranıyor

Bizimkiler ayrı değil ama ilişkimiz aşağı yukarı böyle. Sonuçta o sizin babanız.! siz saygılı olup üzerinize düşeni yapıyorsunuz. Çok da takmayın kafanıza.

Adam hep böyleymiş zaten.
Boşanmadan sonra sevgi pıtırcığı olacak hali yoktu.
Adamda aile babası olacak potansiyel yokmuş.
Keşke böyleleri hiç evlenmese.
Ben de diyorum keşke evkenmeseydi diye, annemle evliyken bizle arası daha iyiydi ama şimdi iyice ipler koptu
Ne gülüyor ne doğru düzgün konuşuyor, kendimi bana suçlu hissettiyor. Bütün boşanan babalar evlatlarına böyle mi davranıyor

Hafta içi zaten ancak kızımın ödevleri ile ilgilenebiliyorum, ne anneme ne kayınvalidemr nede başka bir arkadaşıma gidebiliyorum.hayatım çok yoğun
Hafta sonu temizlik işim oluyor bazı haftalar göremeden sadece eşimden yemek gönderiyorum ama her hafta yemek gönderiyorum ne olursa olsun, eğer yapıcak gibi olursam hazır alırsak lahmacun gibi onada yaptırıyorum ama devamlı yanında olamıyorum.
Acaba devamlı mı gitmemi istiyor haftada 1 az mı geliyor ama nasıl yetişicem

Ne oldu ya baba aramasam aramıyorsun dedim birşey demedi hatta bana aradığım için hayırdır dedi. Kaç yıllık babam yani biliyorum soğuk davranıp davranmadığını
Aramasam vicdanım rahat etmiyor arasam soğuk soğuk konuşuyor iyice sinirlerim tepeme çıkıyor ne yapıcağımı şaşırdım kaldım

İnşallah çocuklarım da sizin gibi merhametli olur. Yerinizde olsam, böyle bir babayı asla aramam. Hem suçlu hem güçlü

O sana babalık yapmıyorsa senin de kendini çok fazla kötü hissetmene gerek yok bence. Çok fazla üstüne gitme. Ara sıra gidersin yemeğini yaparsın tamam.. Senin asıl özen göstermen gereken çocuğun ve eşin. Çünkü onlar senin çekirdek ailen...

Babaniz veya bir baskasini, oldugu gibi kabul ederseniz mutsuz olmazsiniz.
Her beklentisine cevap vermek zorunda da degilsiniz.
Sol yaniniza sorun, o mutmainse yaptiklariniz yeterlidir.
Degismeyecek bir insandan beklentiye girip, kendinizi uzmeyin...

Allah rızası için yardımcı olmaya devam et kendinide üzme yapacak başka birşey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…