- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
herkese merhaba 2 aydır midemde yanma ve bulantı şikayetlerim var çeken bilir Allah kimseye hastalık vermesin çok zor bir durumdayım bir sürü ilaç tahlil falan çok yıprandımneyse soruma geleyim çok kuvvetli antibiyotik verdi doktorum bakteri vardır belki diye(testlerde negatif çıktı ama yinede rahatsızlığım geçmeyince denemek istedi)bana çok ağır yan etkiler yaptı bırakmak zorunda kaldım ve yan etkisinden dolayı 2 gün boyunca hep kustum, yemek yemediğim içinde safra ve asit kustum ve boğazımın asitten yandığını hissettim ,o zamandan beri 2 gündür ne yersem ve içersem yemek borum ve midemin üstüne taş gibi oturuyor sanki sürekli midemde ve yemek borumda birşey takılı kalmış hissi var... gaz mı acaba diycem hiç böyle bi sorun yaşamadım bilmiyorumda nasıl oluyor gaz sancısı ama bende ki sancı yada acı değil sadece orda birey var hissi ayrıca k.bakmayın açıkça yazıcam geğiriyorumda o an rahatlar gibi oluyorum 5-10 saniye sonra aynen o his geri geliyor hiç rahatlama olmuyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı ?annemde asitten tahriş olmuştur ondan ne yesen öyle hissediyorsundur diyor ama yemesemde o his var o kadar rahatsız edici ki anlatamam
herkese merhaba 2 aydır midemde yanma ve bulantı şikayetlerim var çeken bilir Allah kimseye hastalık vermesin çok zor bir durumdayım bir sürü ilaç tahlil falan çok yıprandımneyse soruma geleyim çok kuvvetli antibiyotik verdi doktorum bakteri vardır belki diye(testlerde negatif çıktı ama yinede rahatsızlığım geçmeyince denemek istedi)bana çok ağır yan etkiler yaptı bırakmak zorunda kaldım ve yan etkisinden dolayı 2 gün boyunca hep kustum, yemek yemediğim içinde safra ve asit kustum ve boğazımın asitten yandığını hissettim ,o zamandan beri 2 gündür ne yersem ve içersem yemek borum ve midemin üstüne taş gibi oturuyor sanki sürekli midemde ve yemek borumda birşey takılı kalmış hissi var... gaz mı acaba diycem hiç böyle bi sorun yaşamadım bilmiyorumda nasıl oluyor gaz sancısı ama bende ki sancı yada acı değil sadece orda birey var hissi ayrıca k.bakmayın açıkça yazıcam geğiriyorumda o an rahatlar gibi oluyorum 5-10 saniye sonra aynen o his geri geliyor hiç rahatlama olmuyor başına böyle bişey gelmiş olan var mı ?annemde asitten tahriş olmuştur ondan ne yesen öyle hissediyorsundur diyor ama yemesemde o his var o kadar rahatsız edici ki anlatamam
yok ben 2 yıldır kola içmem ayrıca mideme dokunucak hiç bi rşey yemiyor ve içmiyorum katı gıdalar tüketmiyorum ,hatta ekmeği bile çorbayla ıslatıyorum son günlerde çok hırpalandı çünkü midem o kadar dikkat ediyorum ki anlatamam zaten 3 gündür ancak yemek yemeğe başladım
ülser olabilir mi canım? iyice bi baksınlar midene. bende peptik ülser vardı geçti allaha şükür
1 ay sonra şikayetlerim geçmezse son çare endoskopi olucam zaten ama şuan bulantım falan kalmadı sadece bu his ne onu anlayamıyorum ilk defa böyle bir şey yaşıyorum yani mide hastalarında olan bir şey mi? neden olabilir onu öğrenmek istedim
belki kendini çok dinlediğinden olabilir. yani kafanı yöne çok verdiğin için
bişeye sinir stres yapıyorsan eger bu psikolojik bi etki olabilir stresten uzak durmanı öneririm her hastalığın anası stres
bişeye sinir stres yapıyorsan eger bu psikolojik bi etki olabilir stresten uzak durmanı öneririm her hastalığın anası stres
bende bu çok oluyo psikolojik mi bilmiyorum. sürekli tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum her an varmış gibi şiş hissediyorum kendimi bu durum yaşamımı çok etkiliyo annem psikolojik diyo.
benim ki daha farklı galiba çünkü o şişlik daha farklı tuvalete gitme isteği gazdan olabilir babamda çok oluyor sıkılınca bile midesi geriliyor ama benim dediğimin midemin üstünde yemek borumun orda bir şey takılı kalmış gibi şöyle anlatayıım bazen büyük hapları yutamayızda boğazda hala orda duruyormuş gibi bir his verir ya tam olarak o var bende
bende bu çok oluyo psikolojik mi bilmiyorum. sürekli tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum her an varmış gibi şiş hissediyorum kendimi bu durum yaşamımı çok etkiliyo annem psikolojik diyo.
canım bende mide rahatsızlığından muzdaribim mesela
-mide fıtıgı
-gastirit
-peptik ülser
-reflü
bunların hepsi malesef ki bende mevcut ve bu durum bizde genetik olarak var..
benim doktorum sağolsun bana endoskopi yaptırmadan önce ultrasonla midenin etrafındaki organlara bakmıştı ardından düşük dozajda bi mide koruyucu vermişti ama bu şekilde şikayetlerim bitmemişti..
en son noktada endoskopi yapmıştık ve 2 küçük yaramın oldugu ortaya çıkmıştı. bunun üzerine önceden kullandıgım bütün ilaçları bırakmamı sadece mide koruyucusunu düzenli şekilde kullanmamı önerdi.
bu hastalık çağın hastalığı ve malesef stres fazlasıyla tetikliyor. ben düzenli uyumadığım zamanlarda ve erken kalktığım dönemlerde inanılmaz derece mide yanmaları yaşıyordum. yani düzenli uyku, gereksiz stresten uzak durmalısın bide en önemlisi ki doktorum derdi bu işin tedavisi diyet (uygulanması gereken bi diyet listesi vermişti 3 dereceden oluşuyordu ilk 3 ay en sıkı diyeti uyguladım)
ilaçları kullandım diyeti uyguladım ama şikayetlerim tamamen bitti mi hayır..
ne zaman bi sınav dönemine girsem, ne zaman bişeyi kafaya takıp üzülmeye başlasam mide agrılarım hemen baş göstermeye başlıyor..
sana tavsiyem de stresten uzak durup, düzenli beslenmen tabi mutlaka gittiğin doktordan başka bi doktora gözükmelisin
midemi çok sorun ediyorum çok çekiyorum çünkü ama bu his psikolojik gibi değil ya gerçekten orda birşey takılmış gibi taş var sanki orada ..ben kafaya takarsam midemde çarpıntı olur bu ilk defa oldu
bu durumun psikolojik bence.. sanırım kustugunu söylemiştin, midenin oturması için ekmek içi falan ye bence en azından takılı kaldıgını düşündüğün şeyin midenin oturmasıyla düzeldiğiini hissedersin. 3 gündür yemek yemediğini yazmışssın miden çok boş kalmış ki gastiritin varsa senin sürekli midenin dolu olması gerekiyor ki midenin ürettiği asit sana zarar vermesin ben yolda yürürken bile kuruyemiş yerim mide yanması yaşamayım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?