- 1 Nisan 2011
- 2.151
- 67
- 358
- Konu Sahibi Bayanbeyaz
-
direk doktora git endoskopi şart gibi duruyor canım ciddi bişeyin yoktur inşallah
evet çok kustum midem kim bilir açlıktan ve kusmaktan ne halde dediklerinizi yaptım ekmek içi yedim içimi bastırsın diye ama yok fayda etmiyor
1 aydır gidiyorum zaten canım bugün gittim orda da söyledim ama tam ifade edemedim galiba gazdır geçer dedi ama öyle değil işte anlatamadım ona,endoskopiden bugün bahsettik korkuyorum diye madem istemiyorsun diğer tetkiklerin hepsini yapalım (ultrosan vs..)yinede şikayetlerin geçmezse o zaman yaparız dedi ona kalsa endoskopi randevusu vericekti bugün ama bende acayip korku var bayılırım yani o derece
1 aydır gidiyorum zaten canım bugün gittim orda da söyledim ama tam ifade edemedim galiba gazdır geçer dedi ama öyle değil işte anlatamadım ona,endoskopiden bugün bahsettik korkuyorum diye madem istemiyorsun diğer tetkiklerin hepsini yapalım (ultrosan vs..)yinede şikayetlerin geçmezse o zaman yaparız dedi ona kalsa endoskopi randevusu vericekti bugün ama bende acayip korku var bayılırım yani o derece
endeskopiden neden korkuyosun?
zaten uyutarak yapıyolar. benim tek kötü oldugum an koluma bi iğne soktular bende o iğneyi sokarken baktım bide kanı gördüm tansiyonum düştü (kendi kanım beni tutuyo da) dedim bana bişeyler oluyo baylcam galiba dedim hemşire daha ilacı bile vermedim demişti ki bende senin gibi kendimi şartlayıp gitmiştim endoskopiye yok çok acıcak yok ben yaptıraamam falan..
derken bi çıktım kendimi başka bi odada buldum ablamda başımda o komik hallerimi kamera kaydına alıyordukayıdı izledikçe gülüyorum ya endoskopiden korkma sakin hiç bişey hissetmiyosun
korkucak bişiy yok güzelim ilerde hep o agrıyla o duyguyla hayat geçmez doktoruna güven ve ne gerekiyorsa yap mide bu vallahi şakaya gelmiyor adamın anasını aglatıyor ben resmen aglıyordum o agrılar yüzünden
ben doktorumdan çok memnunum çok ilgili ama devlette çalışıyor kendisi, devlette de uyutmuyorlarmış galiba orada olan hastalarla konuştum ..sen özelde mi uyutularak oldun canım olmadı bende doktoruma sorucam uyutmam derse başka bi yerde endoskopiyi yaptırır sonuçları doktoruma getiririm
1 ay sonra şikayetlerim geçmezse son çare endoskopi olucam zaten ama şuan bulantım falan kalmadı sadece bu his ne onu anlayamıyorum ilk defa böyle bir şey yaşıyorum yani mide hastalarında olan bir şey mi? neden olabilir onu öğrenmek istedim
evet canım ben pendik şifada yaptırmıştım endoskopiyi..
endoskopiyi yapan doktoru bile görmedim yani hemşireler vardı en son beni yatırdıklarını hatırlıyorum işte endoskopi pozisyonu aldırıyolardı bi uyandım neden hala yapmadılar diye sordum ablama o da çoktan bitti demişti
Endoskopi olmadan şikayetinin sebebini bulamaz doktorlar.
Yüksek olasılıkla reflü ve gastritin olabilir.Ama kafayı çok taktığını düşündüm ben.Bu kadar rahatsız ediyorsa durumun doktoruna şimdi endoskopi yaptırtmak istediğini söyle.
1 haftdadır ağrıdan ölüyordum resmen göğuns arasında yanma ağrı kesiciler fayda etmiyordu resmen ağlıyordum ağrıdan. çay kaşığıyla yemek bile yiyemiyordum sanıyede ağrım başlıyordu .ilk başta dahiliye doktoruna gittim. tahlil verdi.bide endoskopi yapalım dedi başta korkum ama tek çarem endoskopibiydi .deli cesareti ile yaptırdım ve hiçde korkulacak bişey yokmuş boğazıma bi sprey sıktı nefes alıp verdim ama yutkunmadım çünkü o zman boğuluyormuş gibi oluyosun.2 dk surdu.ve sonuç reflü.allaha şükür doktor ilaç verdi şimdi iyim allaha şükür
Ayni sikintilari 2 yil once bende yasadim canim.her sey temiz cikiyordu ben israrla midemde bisey oldgunu dusunuyordum.endoskopi dedi en son gittigim prof ben de cok korktum ve annemin israriyla pskiyatriste gittim.2 ayda yemek yiyememekten 7 8 kilo vermistim her gun 3 kere yesil bulanti hapindan iciyodum.bana verdigi antidepresan cok ise yaradi.3 4 hafta icinde ne bulantim kaldi....bence endoskopiye girmeden dusunmelisin.bi de ben o donem mide koruyucu tarzinda bir ilac kullanmstim dr israrima dayanamayip vermisti 3hafta boyunca her sabah ac karnina.pskolojik olarak biraz duzeltmisti beni sanki mide ilaci aliyorum ya gececek hepsi.birakinca ayni sikayetler cozumu pskiyatrda buldum canm ben..bir dahada yasamadim mide sorunu sukurler olsun
cnm tabikide doktoruna git.ama seninki banada pskilojik gibi geldiben panik atak hastasıydım o süreçleri çok iyi bilirim bu aralar hatta yine mideme vurdu afedersin günde 1000 dafa geğiriyorum sanırım.ertesi gün bişey yok bu seferde mideme vurdu.tabi sendede böyle olucak diye bişey yok.ve bana ilk geldiğinde bu rahatsızlık yutkanamıyordum bile allahım yaşatmasın o günleri çok zor.zaten testlerinden bişey çıkmazsa anlaki pskoljiktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?