Derdim büyük değil ama artık bunaldım:(

gulteni

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
234
287
323
Konya
selamm.nasıl başlıcağımı hiç bilmiyorum.çok sefer düşündüm yaz derdini içini dök diye ama dedim ya başlayamıyorum.eşimle 1 sene süren flörtün ardından nişanlandık ve 1 yıl sonra evlendik.o zamanlar eşim o kadar sakin,rahat bi insandı ki yanında çoook mutluydum ve seviyordum hala da seviyorum . evlendiğimizde değişmeye başladı genelde olduğu gibi . hep benim alttan almalaraım ve sessiz kalmalarım sayesinde bu güne kadar geldik. 2 yıllık evliliğimde doğru düzgün kendime alışveriş yapan bi insan değilim. üniversite mezunuyum ve ev hanımıyım eşim çalışmamı istemiyo. bu konuda tartışmadık bile tamam dedim.zaten bölümüm biyoloji ve yaşadığım şehirde çok fazla bi iş alanı yok.kayınbabam arada harçlık verir. ben bunları bile 2 yıl boyunca biriktirmedim. hep eşim dar durumda diye getirdim eline saydım . çocuk için mücadele verdim evet tek başıma çünkü hastaneye rahim filmi çektirmeye gittim yanımda kimse yok bayılmışım ve ayıldığımda ayaklarımı havada başka bi arkadaşın eşi tututyordu.eşimi aradım. uyuyor. komşuyu aradım uyandırdım geldi.bakkala borç yazdırıyorum şubat ayından bu yana 83 tl olmus eşimden habersiz yazdırıp kendı imkanlarımla ödemeye çalısıyordum. bakkal söylemiş borcun var diye ve bana ateş püskürdü bağırdı çağırdı gitti. ben 5 aylık hamile gece 11 e kadar balkonda ağlayarak bekledim . korkmadım sadece bu halde olduğum için üzüldüm .yine halime binlerce şükür ki dünyalar tatlısı kayınvaalidem ve kaayınbabam var . ailemden uzak bir şehirdeyim 4 saatlik eşim bayram günleri zor gelir söylene söylene zaten 1 de gidip akşam 6 da döneriz. şu anda hamileyim ve bebeğime doğal olarak bişeyler almak istiyorum . düşük riskim olduğu iin çok çıkmıyorum netten araştırıyorum. onu bile ince eleyip sık dokuyorum en ucuz en hesaplı nerde var bakmaktan yoruldum .eşim bu aralar fazla harcadığımı söylüyor . sebebi ilk defa kendı bakımım için kuafore gıtmem. 40 tl de bi hakkım olsun değil mi saç boya kaş değil sadece ağda o da ne olur ne olmaz hazırlıklı olayım diye dün yatmadan bana 5 tl verir misin dedim ohaa ya sende bu aralar şeyini çıkardın napcan git bütün parayı al oradan dedi. şimdi söyleyin ben çok mu harcıyorum gercekten o kadar hakkım yok mu benım? bu gune kadar etrafımdakı ınsanları kıskanmadım eltim de çok iyidir . ve o da harcama yapar kenarda mutlaka sıfır pijama koyar hastanelik mesela benım kenarı bırak daha kendıme almadım . dar gelıyor ama idare ediyorum .kıskanmak değil imreniyorum keşke bende koyabilsem bişeyler yapabılsem evde yapılan işleri de denedım coğu kez paramı alamadım. saçmaladım baya kafanızı şişirdim biliyorum ama içimi döktüm ha bide sadece bu değildir biz gezmeye falanda çıkmayız onlar bizim için lüks eşim sigarasına gunluk 7.5 tl verirken dısarı cıkıp ıkı cay ıcemez miyiz? buna hiç mi hakkım yok ?yada o aylık 210 tl sigaraya verirken benım 40 tl kuafore vermeye hakkım yok mu? ilgisizlik de cabası mart ayından berı kontrole gıtmıyoruz sebebı ıyı görünüyomuşum ama kanamam oluyor ve bunu hiç düşünen yok bari devlet hastanesıne götür be adam ben tek gıtmek istemıyorum cunku yoruldum tek basıma bıseyler yapmaktan herkes esıyle gelırken benım tek orada durmam ıcımı acıtıyor. neyse kı bebeğim oğlum gelecek o zaman yüzüne bile bakmıcam ve bütün ilgimi sevgimi ona vermeyi düşünüyorum. tabı oğlumla bız kesın yıne yanlız oluruz. tahminim eşim yine ilgisiz olur . dünden beri ağlıyorum boğazım acıdı. artık içim şişti döktüm .k.bakmayın uzun oldu

Eşiniz ayda 200 lira sigaraya vereceğine bakkal borcunu kapatsın. Bence bebeğiniz için yalnız da olsa doktora gidin. Bu tür şeyler ihmale gelmez. Elinize geçen parayı da saklayın vermeyin eşinize.

İstedikleriniz çok lüks şeyler değil ki bebeğinize birşeyler almak hakkınız zaten. Ne yapsın o çocuk çıplak mı dolansın?

Allah yardımcın olsun öncelikle bu kadar yıpratma kendını bebeğini düşün 2 yıllık evlisin eşin ne zamandır paraya bu kadar önem verıyor ve ne zamandır bu kadar ilgisizleşti belki borçlarınız falan varsa ondan boyle yapıyodur dıcem, ama sıgarası da ayda 200 tl tutuyormus sorması ayıp eşinizin maaşı ne kadar

eşim kapattı ve çok kızdı iste ben alayım kontrol bende olsun diyor benım acıl bısey canım cektı dıyelım aksamımı bekleyım yada yemek yapıcam sehrıye bıttı sureklı kv den ıstemekten bıktım bole işte

teşekkür ederım Allah razı olsun . eşimin maaşı 1400 tl evlendiğimizden beri durum aynı devam ediyor borçları var tamam kredi ödüyor. kayınbabama bı zamanlar çekmiştiik ama kayınbabamda karşılıyor kiramızı ödüyor o yüzden bişey demiyorum . dediğim gibi arada harçlığımı da veriri ama artık ona vermicem. bu sefer de duyunca parayı ne yaptın diyor mecburen çıkarıp veriyorum artık canıma yetti dün 5 tl yüzünden konuşması son noktaya geldim .bebeğime çanta aldım dün daha doğrusu kız kardeşim aldı ona bile niye söyledin diyor demedim beğendim dedim ve aldı . dün battaniye vs bişeyler alalım dediğimde yarın mı doğacak dur bi dedi

bazen kadın akıllı olmayınca ne yapsan boş. e be kızım, k.peder sana harçlık veriyor. sende gidip böyle evlerden ırak bir adamın, pardon adam demekle hata ettim, böyle bir mahluğun eline sayıyosun..
adam deve yüküyle sigarasına para veriyor, sen 5 tl, çerez parası istemişsin, hamile karısına oha diyor..
kırk yılda bir kuaföre verdiğin 40 liraya laf ediyor..
kusura bakma ama hamilesin. yakında doğumun olacak. senin yedekte tek bi pijaman yok. hala hamile değilken giydiğin pijamayı giyiyosun dar gele gele..

ben anlamıyorum bu insanlarda hiçmi vicdan yok.. ya size yemin ediyorum, siz benim düşmanım olsanız, kanlım olsanız dahi ben sizin bu durumunuzu bilsem içim acır, yardım için bişeyler yaparım. ama sizin kocanızın kalbi ölmüş.. insanlıktan çıkmış.. bir adam karnında çocuğunu taşıyan bir kadına nasıl acımaz. aklım almıyor artık, inanmak istemiyorum böyle şeyler olduğuna.. içim acıyo yemin ederim..

neyse zar zor yazıyorum zaten, k.pederinize söyleyin durumunuzu, bakkala borç içinde olduğunuzu, eşinizin maddi ihtiyaçlarınızı karşılamadığını, onun size verdiği harçlıkları bile o adama verdiğinizi, ve hatta yedekte pijamanız dahi olmadığını. utanmayın anlatın. zira utanması gereken siz değilsiniz.. belki anlatırsanız, adam size yardımcı olur.. belki çeker o yere batasıca oğluyla konuşur, iki nasihat eder.. offf yazamıcam daha fazla..

Bence eşinizi alın karşınıza bu para mevzusunu konusun ve tabiki davranıslarınında sebebini belki bi sebebi olabilir diye düşünüyorum.

bide derdim büyük değil demişsin. ne kadar kabullenmişsin..
yaşadıklarını normalleştirmişsin.. vallahiii çok üzüldüm

Maalesef hep aynılar. Evlendikten sonra neden uzaklaşırlar anlamıyorum. Ben de senin gibi onu dara sokmamak için hep kısıtladım kendimi, ne oldu, sonunda oğlumla bizi terk etti. Kendine ev tuttu. Şimdi hayatını yaşıyor. Benim yaptığım hataları yapma. Kendi ayakların üzerinde durmalısın. Biliyorum şimdi zor ama eğer bir iş bulabilirsen bebeğine kayınvaliden bakar. Hem sen de sosyalleşirsin, arkadaş çevren genişler. Bazı şeyleri takmazsın. Kendine öz güvenin olur. Tek bildiğim kadınların kendi ayakları üstünde durmaları gerektiği. Ben onun her dediğini yaptım, yine de mutlu edemedim. Onu kendim gibi gördüm hep. O ise beni "el" gibi. 4 ay oldu gideli. Bir kere bile birşeye ihtiyacınız var mı demedi? Hayatını yaşıyor. Zor günlerin için bir yere para biriktir, kimse bilmesin. Kötü günlerinde en azından seni bir süre idare eder. Hayatını eşine endeksleme. Hayatını garantiye almalısın. Çocuğun biraz büyüyünce bence bir işe gir. Bir de sana tavsiyem onunla konuşmaya çalış, bu durumu anlat. Ama onu suçlayarak değil. Ben böyle hissediyorum diye. Yaşadıklarından bahset, ama onu suçlayarak konuşma. Sıkıntılarını anlat. İletişim önemli çünkü.

Buraya yazmakla iyi yaptınız.
Umarim biraz rahatlarsınız.
Gerçekten yazdiklarina üzüldüm, ve çok haklı tarafların var.
Belki kendi alanında olmazsada, başka bir alanda olsaydın ( iş) sana bu kadar acımasızca davranmaktan cekinirdi.

Kadınlara böyle çirkin davranan erkeklerden tiksiniyorum.
Bu arada doktora tek başına gitmelisin, kanama gelmesi bence iyi değil!

Çocuğun biraz büyüsün, burak kvdeye ve gidip bir iş bul kendine,
Ne çocuğun, nede sen o adama muhtaç olmayın.

Birde aslında, sana verdiği kadar deyer ver, fazlası bunlara yaramıyor galiba

önerileriniz okuduğunuz için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar haklı olduğumu bilmek içimi rahatlattı acaba dedim gercekten ben mi çok harcıyorum. bu gune kadar da hep sabrettım . herkes birden bire olmuyor zamanla bende rahat olacağım diye düşündüm durdum .ama artık olacağı yok .dediğim gibi aldığım parayı vermeyeceğim . ve şimdi annemle konuştum söylee ona götürsün doktora özele biz verelim dedi bunu duysa ne der bilmiyorum ama duymalı diyeceğim. kızarsa kızsın annemın dediği gibi götürmek zorunda biraz daha böyle giderse alıp konuşacağım gerçekten kendımı yük gibi hissediyorum öyle yapınca. evde boncuk işi yaptım ama ağlıya ağlıya yaptım yine kendı babam duymuş nasıl yani biz 4 yıl boncuk ısı yapsın dıye mı okuttuk keske deseydı dıkıs nakısa gıtseydı vaktı bosuna gıtmezdı parca bası 1 tl gözlerine yazık demıs zaten daha sonra bıraktım.kendı aılemden gelen yardımı da hıc bı sekılde kabul etmeme gıbı bı huyu var . ama dediğiniz gibiçocuk doğduktan sonra iş konusunda ısrar edıcem .artık yeter bende rahat yasamak ıstıyorum

kusura bakmayın nolur ama ohaaaa diyorum ben bu adama .Bu ne kadar seviyesiz bi konuşma biçimi ne demekmiş onun yaptıkları yaaa .Canım birincisi evet git kayınpederine söyle dinsizin hakkından imansız gelirmiş hem kendi zevkine para harcıycak hem kontrol onda olsun isticek ama sizin ihtiyaçlarınız için size para bırakmıycak bırakmayınca siz bi ihtiyaç için bakkala yazdırdığınızda bağırıp çağıracak..ohhh yok öyle yağma yaaa vallahi sabah sabah sinirlendim ben öyle adamı var ya paralarım çok afedersiniz ..Siz karnı burnunda bi kadınsınız bu oduna da evlat vereceksiniz ve bi pijama almaya çekineceksiniz haaa Bİ DE RİCA EDİYORUM BEBEK DOĞUNCA İŞE GİRİN lütfen kocam izin vermiyo bilmem ne demeyin biyoloji mezunuysanız kpss ye çalışın ama lütfen bişiler yapın..Kazma yaaa sinirimi zıplattı benim ağzımı bozdurdu ...

bende düşündükçe sinirleniyorum zaman geçtikce yumuşuyorum hep bu alttan almalarım sayesinde bu hale geldik. inanın 1 dediğini ıkı etmedim işten gelir direk yemegı cayı vs si bu gune kadar cayının demlemedıgım gun olmamıstır . ama değer verilmeyince verilmiyor işte

Bence işe girip çalışmaktansa bu adamdan kurtulmaya çalışmak daha mantıklı olur. Çünkü üzgünüm ama bu adam kendi çalışıp kazandığınız parayı da size yar etmez.

senın derdın buyuk arkadaşım
sen hastanede bayılırken o evde uyuyorsa senın kanaman olduğu halde kocan bı tarafını kaldırıp senı hastaneye göturmuyorsa o adam baba sıfatını haketmıyordur zaten. nıye acele ettınkı boyle bır adamdan kocada olmaz babada kusura bakma

üzülme dicem olmayacak.sadece şu eşini allah ıslah etsin vicdansızlığın bu kadarı.insan kuaföre bile bu kadar tepki verirmi.sana haksızlık yapıyor arkadaşım.tabiki çoğu konuda haklısın sen suan hamilesin birde çok duygusalsındır.üzülme herşey geçer belki çoçuk doğunca değişir.ama şimdiden bu kadar harcamana kızıyorsa çoçuk olunca dahada masrafınız olacak o zaman ne yapacak bakalım.allah yardımcın olsun.sabır taşı bile çatlar bi zaman sonra.ama inan dua et rabbine o sana yardım edecektir elbette.bozma moralini sağlam tut tutki çoçuğuna iyi bir anne olabilesin.

kusura bakma canım ama bu rahatlıgı kocana sen vermişsin.tamam tutumlu ol kocana destek ol ama fazlasıda adamları bu hale getiriyor.
erkeğin iki kaşıgı varsa birini kıracaksın diye.adam fazlasıyla rahat deli oldum okurken.
o cocuga birsey olsa vicdanı rahat olacakmı? aaaaaaaaaaaa ama pardon ondada sen suclu olursun.
acil duruma müdahale etmezsen durumun sonun vahimn canım.gerekirse kv kp al karsına anlat sıkıntılarını.

şaşkınlıkla ve üzülerek okudum yazdıklarını inanmadım yalan değildir ama 5 lira için akan gözyaşına yazık yaaa seni sanki kıskaca almış o ne derse o sen kendi yaptıklarından bile şüpe duyar olmusun ne demek o sigaraya versin sen ihtiyaçları kıs ya çok kızdım kendimi senin yerine koydum da sen izin veriyorsun sana öyle davranmasına yaşadıklarına bı baksana başkasının gözüyle allah razı olsun kayıbabanda ve kaynanadan ama böyle zor gider gib geldi bana

çok çok üzücü yaşadıkların.maddi olarak sıkıntı çekme meselesi değil bu.öyle olsa anlarım.ama 1400 tl maaş alıyormuş eşin.ev ödemesini de kayınpeder yapıyormuş.yine iki kişi kira vermeden o parayla geçinebilir.para biriktiriyor ikiniz için desem onu da yazmamışsın.yani pintiliği ne için yapıyor.hamile karısının 5 tl masrafını neden vermiyor o parayı nereye harcıyor bunu sen bilirsin.biriktiriyorsa çok bunaldım lütfen hamileliğimde beni sıkma diyebilirsin.ama kendine harcıyorsa lütfen sen de işe gir.kpss yi neden denemedin hiç.en düşük memur maaşı 2 milyar.bir kazansan eşinden bile fazla alırsın.evde söz hakkın olur.canın ne istiyorsa sormadan alırsın.kuaföre giderken hesap vermezsin oğluna istediklerini boynunu bükmeden alırsın.asıl önemli yaşadığın şehirde işe girersin.bunu düşün ve sıkı çalış sınavlara gir.eşine söyle seni dersaneye yazdırsın.diyeceksin ki 5 lira vermeyen onu nasıl versin ama bence verir.ne de olsa sonunda para gelecek.mutlaka işe gir kardeşim.Allah seni ve oğlunun şansını daim etsin.eşinin taş kalbine merhamet versin.

bu dert büyük değil mi? eşin seni o kadar sindirmişki yaşadıklarını normalleştirmişsin. bide üniversite mezunusun eşin çalışma dedi diye çalışmıyorsun, 5 tl vermiyor dahada kötüsü kontrole bile götürmüyor. erken doğum yaparsan ne olacak ben yaptım çok zor bişey o adam o sıkıntılı günlerde seni bırakır kaçar biran evvel roktora git

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…