Derdim çocukların istekleri ne derecede yapılmalı🤗

kesinlikle para kazanmayı öğrenmesi lazım babam sabun imaalatçısı ayy sabun paketledim sabun tozu çıkartırdık mesela ben hapşuruk krizi eşliğinde :KK70: kazan dairesinin içine girdim temizledim kulaklarımın içinden bile is çıktı :KK70: babamın ofisini temizledim :KK70: işçilerle çalıştım vallahi ...
annemde estetisyendi çay demler ofisini temizler servis yapar günlük kayıt tutar getir götür işini yapardım sekreteriydim ofis kızıydım resmen karın tokluğuna çalıştırdılar beni :KK70:
İşte ben böyle yaparsam ilerde tepkisi nasıl olur diyorum
Haberlerde de izliyoruz çocuklara bir lafla evleri terkediyorlar filan pfffffff çok zormuş ya çocuk yetirtirmek🤦‍♀️🤦‍♀️

Benimki ufak daha beş yaşında. Gözüm korktu şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca.
Biz de sanırım dengeyi tam tutturamıyoruz. Öyle tutturan isteyen bir çocuk değildir. Ne bileyim arkadaşında gördü özendi çok istedi diye çok olduğu halde gidip lego alıyoruz. Ama bir tırı beğendi o bahsettiğim legoyla aynı fiyat olduğu halde doğumgününe kadar bekle dedik bekliyor. Tutturması olmayınca biz de arada durduk yere istediklerini almamızı önemsemiyorduk. Aslında şimdi değil ama ergenlikte bizde çekeceğiz sanırım. Şimdiden dikkatli olmam gerektiğinin sinyalini aldım.

Ayyy ne güzel yazdın canım benim ne çok konuşması

Eşim de söz verdi üniversiteyi kazanırsa araba alacak😜😜

Haftalık verdiğim harçlık bir günde bitiyor (bende öyleydim gerçi))

Alışverişi bizde öyle yapıyoruz genellikle mesela karne hediyesi babası sordu ne istiyorsun diye düşündü düşündü bir şeye ihtiyacı yok
Dedi ki anne hiç de iyi yapmadınız yaaaa bişey bulamıyorum dedi ama sonrasında 5000 istedi babasından 4 tişört 1 tayta 2 3 iç çamaşına verdi 5000 i 🤫🤫

Kumbara yapayım diyorum yok
Yaz okuluna yazdıralım İngilizce tenis spor filan kendini geliştirecek kurslara git diyorum yok

Öyle akşama kadar yatıyor arada çok az iş yaptırıyorum ona da üfleye püfleye🙈
bak mesela çocuğa birşeyi öğretmek anlatmak için yapmasını istediğimiz şekilde bizde davranmalıyız
mesela 1 günde harcayıp bitiriyor bende öyleyim diyorsun ya
seni neden dinlesin :D sende öyle olursan e sen istediğin gibi harcayıp bana gelince mi yok der sevilmediğini önemsenmediğini ötelendiğini zanneder

sende kendine kumbara yap :D eğer onun kumbarası seninkini geçerse sen kumbaranı komple parasıyla ona devredeceğini söyle

hiçbirşeye katılmak istememesi falan depresyonda değil değil mi ? ortamlardan kaçmasına sebep ne gösteriyor

evde kendisinin sorumluluğunda bir işi mutlaka olmalı herkesin görevi olmalı

Ya şimdi eskiyide örnek veremiyoruz ki biz de harçlıksız büyüdük ne aldilarsa giydik şunu bunu istiyoruz diyemedik ama simdiki cocuklar ve maalesef aileler hep birşeyler yarıstırıyor bide çocukta görüyor herkes almış benim ailem niye almıyor diye düşünüyor 🤐
Evet bak ben söylüyorum ama anlamıyorlar mesela babamdan hamburger istemiştik 3 kız kardeşiz babam emekli olayım ilk aylığımda alacam dedi bekledik artık ne kadar geçti bilmiyorum
Babam emekli oldu götürdü bizi 2 şer tane yemiştik hala tadı damağımda 🤗

Ama şimdikilere denmiyor işte

İşte ben böyle yaparsam ilerde tepkisi nasıl olur diyorum
Haberlerde de izliyoruz çocuklara bir lafla evleri terkediyorlar filan pfffffff çok zormuş ya çocuk yetirtirmek🤦‍♀️🤦‍♀️
bir lafla evi terkedenler böyle blöflerle ailesini korkutup her istediğini yaptırıp dize getirmeye çalışanlar işte, anne baba tüm kontrolu çocuğa bırakıyor çünkü,
ailenin ne olduğunu anne baba saygısını çocuk olmanın görevini anne baba görevini sizler oturup anlatacaktınız en başta...

bak mesela çocuğa birşeyi öğretmek anlatmak için yapmasını istediğimiz şekilde bizde davranmalıyız
mesela 1 günde harcayıp bitiriyor bende öyleyim diyorsun ya
seni neden dinlesin :KK70: sende öyle olursan e sen istediğin gibi harcayıp bana gelince mi yok der sevilmediğini önemsenmediğini ötelendiğini zanneder

sende kendine kumbara yap :KK70: eğer onun kumbarası seninkini geçerse sen kumbaranı komple parasıyla ona devredeceğini söyle

hiçbirşeye katılmak istememesi falan depresyonda değil değil mi ? ortamlardan kaçmasına sebep ne gösteriyor

evde kendisinin sorumluluğunda bir işi mutlaka olmalı herkesin görevi olmalı
Yani bende liseye giderken öyleydim diyorum mesela canım döner isterdi bir haftalık harçlığımı denk gelirdi pazartesi günleri dönerim yer diğer günler evden götürürdüm😜😜

Bak, kumbara olayı mantıklı geldi bakalım deneyeceğim

Yok canım depresyonda filan değil arkadaşlarıyla filan dışarı çıkıyor tamamen üşengeçlikten istememesi🤦‍♀️

ergenlik en zor zaman büyüyene daha zor o şuan iç çatışmada ... destek alsana canım imkanın var senin yerinde olsam kızıma çaktırmadan aile terapisti özellikle ergen üzerine uzman birine gider danışırdım nasıl konuşmalıyım nasıl davranmalıyım diye ... inan çok faydasını görürsün göremediğin çözümlerin kestirme yolunu gösterir sana

Çocuklar varida bilmeli yokuda ..tlf bencede yüksek alinmamali cok gücünüz yoksa kenara atip universite parasi bile yapilir iphone verilen paraya .devir de cok kötü etrafda surekli marka tlf yarişi var.

4 yaşındaki için instagramda psikolog Cihan celik i takip etmenizi öneririm. 16 yı ne yazık ki çok sınırsız yetiştirmişsiniz. 18 olunca tatil beldesinde çalışmaya gönderebilirsiniz veya yurtdışına work and travel gibi bir programa. Siz de biraz kızınız gibiymişsiniz. Bu şeyler biraz ailede görerek öğreniliyor. 16 yaş temel finansal yeterlilik öğrenmesi için çok geç kalmış. En azından 4 yaşındakine ‘çikolata mı yemek istersin cips mi?’ Kırmızı arabayı mı alalım maviyi mi gibi elindeki seçenekler arasında birini seçmeyi öğretin. Veya kızınızla telefon alırsak yıl sonuna kadar başka bir giysi ve elektronik bütçen olmayacak, gibi seçenekler sunun.

ergenlik en zor zaman büyüyene daha zor o şuan iç çatışmada ... destek alsana canım imkanın var senin yerinde olsam kızıma çaktırmadan aile terapisti özellikle ergen üzerine uzman birine gider danışırdım nasıl konuşmalıyım nasıl davranmalıyım diye ... inan çok faydasını görürsün göremediğin çözümlerin kestirme yolunu gösterir sana
Bir ara gitmiştim canım sınırları olmalı tutarlı olmalısınız herşey kararında demişti terapistim
Bir de yemek konusu var ki zaten saldım çayıra mevlam kayıra oldu artık o da bende yorulduk🤨

4 yaşındaki için instagramda psikolog Cihan celik i takip etmenizi öneririm. 16 yı ne yazık ki çok sınırsız yetiştirmişsiniz. 18 olunca tatil beldesinde çalışmaya gönderebilirsiniz veya yurtdışına work and travel gibi bir programa. Siz de biraz kızınız gibiymişsiniz. Bu şeyler biraz ailede görerek öğreniliyor. 16 yaş temel finansal yeterlilik öğrenmesi için çok geç kalmış. En azından 4 yaşındakine ‘çikolata mı yemek istersin cips mi?’ Kırmızı arabayı mı alalım maviyi mi gibi elindeki seçenekler arasında birini seçmeyi öğretin. Veya kızınızla telefon alırsak yıl sonuna kadar başka bir giysi ve elektronik bütçen olmayacak, gibi seçenekler sunun.
4 yaşındaki kızım da babası gelince market de serbest
Ama benle gidince anne 1 tane hakkım var değil mi diye biliyor anlıyor
Benim kuralım böyle dediğim zaman konu anlaşılıyor zaten

İyi akşamlar kızlar konu açsam mı diye uzunca düşündüm ama bir türlü doğru yolun ne olduğuna karar veremedim
Uzatmadan konuya geleyim
2 kızım var biri 16 yaşında diğeri 4 🤗

Büyük olan kızın isteklerine yetişemiyorum öyle sürekli dışarı filan çıkan kız da değil ama

Mesela bir ayakkabıya 1400 tl vermemizi istiyor babası tamam diyor bana göre çok yüksek bir miktar bu devirde🥺

İPhone 12 pro max i var şimdi 13 çıkınca onu almasını istiyor babasından🤦‍♀️

Günün konusuna gelirsek eşim şehir dışında çalışıyor 2 aya bir yanımıza geliyor hafta içi konuştuk biz yanına gidecektik ama planda olmayan işler çıktı başka bir şehire geçmesi lazım eşimin

Eşimde dediki madem yanıma gelemiyorsunuz kızları da al tatile gidin 1 hafta Marmaris tarafına Kayınbabam orda çalışıyor hesapladığımızda yol parası dahil rahat 20 000 civarı para gidiyor

Bende o kadar yolu çekemem zaten geçen hafta deniz şehrinde yaşayan ablama gittik 1 hafta çocuklar denizlerine girdiler burda da havuza giderler.boşver gitmeyelim dedim

Ona vereceğimiz paraya klima alalım kızların odasına dedim bir de ehliyete yazılacaktım tamam dedi eşim sen bilirsin konu kapandı

Fakat büyük kızımda bir tipler bir tripler niye tatile gitmiyormuşuz falan filan

Ki her sene mutlaka 2 kere tatil yaparız bir eşimle bir de sadece kızlarla ben gideriz

Yani bilemiyorum nasıl davranacağımı sizler çocuklarınızın her dediğini yapıyor musınuz

Mesela ben yerine göre yapıyorum ama eşim kesinlikle kısıtlama çocukları diyor ben öyle doyumsuz oluyorlar diyorum

Sizin çocuklarınıza karşı tutumumlarınız nasıl 🤗
Benim çocuklarım. İphone ve 1400tllik ayakkabı isteyemez. Bütçe ve hesap kavramlarını öğrenmek zorundalar, yarın başımıza ne geleceği belli değilken müsriflik yapamam. Telefonu çalışıyorsa başka telefon isteyemez, ayakkabının da daha uygun fiyatlı benzerini bulurum beğenirse alır, beğenmezse kendi bilir. Bence sizin asıl sorununuz eşiniz, o tamam deyince olacağını biliyor çünkü çocuklar.

Benimki ufak daha beş yaşında. Gözüm korktu şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca.
Biz de sanırım dengeyi tam tutturamıyoruz. Öyle tutturan isteyen bir çocuk değildir. Ne bileyim arkadaşında gördü özendi çok istedi diye çok olduğu halde gidip lego alıyoruz. Ama bir tırı beğendi o bahsettiğim legoyla aynı fiyat olduğu halde doğumgününe kadar bekle dedik bekliyor. Tutturması olmayınca biz de arada durduk yere istediklerini almamızı önemsemiyorduk. Aslında şimdi değil ama ergenlikte bizde çekeceğiz sanırım. Şimdiden dikkatli olmam gerektiğinin sinyalini aldım.

Büyük kızım aslında ilk ve tek torundu o zmanalar gerçekten akıllı sessiz isteksiz bir çocuktu hala da herkese karşı saygılı filan
Ama işte dediğim gibi baba alıştırınca isteklerde büyüyor

Sonrada baba iyi anne kötü oluyor 🤦🏼‍♀️ Allah kolaylik versin bacım o kocayla zor
Hıh işte sonra babamdan isterim ki oluyır🤦‍♀️

Eşim gerçekten hepimize almayı yedirmeyi giydirmeyi gezdirmeyi sever ona okeyim ama çocuklara biraz da uğraşmayı çabalamayı öğretmesi lazım

4 yaşındaki kızım da babası gelince market de serbest
Ama benle gidince anne 1 tane hakkım var değil mi diye biliyor anlıyor
Benim kuralım böyle dediğim zaman konu anlaşılıyor zaten
Bu da yanlış ebeveynlerin çocuk karşısında aynı şeyi söylemesi gerek. Eşiniz de Cihan Çelik i takip etsin. Uzak olmasının kefaretini sınırsız imkanla ödemeye kalkmasın. Bir de şu var: bazı aileler çocuklarını dişinden tırnağından arttırıp özel okula yolluyor. Bu kez çocuk ait olmadığı ortamda mutsuz oluyor. Diyelim anne baba memur aile, çocuğunu çok daha yüksek gelir grubuna hitap eden bi okula yolluyorsa bence yanlış yapıyor. Belki oradaki çocuklar için yılda 3 hafta yurtdışında tatil yapmak çok doğal ama memur ailenin bu şansı yoksa çocuk kendini eksik hissedebilir. Sizde böyle bir durum var mı?

Benim çocuklarım. İphone ve 1400tllik ayakkabı isteyemez. Bütçe ve hesap kavramlarını öğrenmek zorundalar, yarın başımıza ne geleceği belli değilken müsriflik yapamam. Telefonu çalışıyorsa başka telefon isteyemez, ayakkabının da daha uygun fiyatlı benzerini bulurum beğenirse alır, beğenmezse kendi bilir. Bence sizin asıl sorununuz eşiniz, o tamam deyince olacağını biliyor çünkü çocuklar.
Evet gayette telefonu çalışıyorken istedi babası da kırmadı aldı

Büyük kızım aslında ilk ve tek torundu o zmanalar gerçekten akıllı sessiz isteksiz bir çocuktu hala da herkese karşı saygılı filan
Ama işte dediğim gibi baba alıştırınca isteklerde büyüyor
Biraz garip gelebilir örnek ama bi yakınımın köpeği var köpeğe kadın sahibi kurallı yetiştirmeye çalışıp erkek sahibi ceza falan verildiğinde gitti aldı sevdi köpeği şımarttı şimdi acayip sorun yaşiyorlar herşeyi yiyor herkesi ısıriyor herşey benim benim istediğim havasında. Bide benim kedim var bir tek ben ilgileniyorum eşim asla karışmadı parmagımı kaldırsam olduğu yerde durur 🤣 yani demem oki hayvanlarda bile durum böyle 🤷🏼‍♀️

Bu da yanlış ebeveynlerin çocuk karşısında aynı şeyi söylemesi gerek. Eşiniz de Cihan Çelik i takip etsin. Uzak olmasının kefaretini sınırsız imkanla ödemeye kalkmasın. Bir de şu var: bazı aileler çocuklarını dişinden tırnağından arttırıp özel okula yolluyor. Bu kez çocuk ait olmadığı ortamda mutsuz oluyor. Diyelim anne baba memur aile, çocuğunu çok daha yüksek gelir grubuna hitap eden bi okula yolluyorsa bence yanlış yapıyor. Belki oradaki çocuklar için yılda 3 hafta yurtdışında tatil yapmak çok doğal ama memur ailenin bu şansı yoksa çocuk kendini eksik hissedebilir. Sizde böyle bir durum var mı?
Yok hayır devlet okulunda sınavla girdi spor lisesinde okuyor öyle çevresi zengin filan da değil yani kendini eksik hissetmesi için hiç bir sebep yok

Back
X