Derdim dikişlerim :(

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar Doğum yapalı 32 gün oldu ve hala dikişlerim düşmedi . :(

Anlamadım iç dikişlerim beyaz iple dış dikişler siyah iple dikilmiş.
Kanamam bitti bitecek galiba yani 2 haftadır sarı renkde oluyor.
Bitse de en azından iç çamaşır hava geçirir . Süreç hızlanır.

Benim derdim de bu . Gün sayıyorum çünkü doktora gitmeye korkuyorum . Dikişleri alabilirlermiş. İnşallah kendi düşer.
Kimisi diyor ki her gün duş almak dikişlerin yumuşayıp düşmesine yardımcı oluyor diyor.
Kimisi sürekli saç kurutma makinesiyle kuru tutmak lazım dikişler kuruyup düşer diyor.

Ne yapacağım arkadaşlar ben ya :( derdime çare olun.

Fön makinası ile kurutursan çabuk düşer . Tecrübeyle sabit. Doktorum öyle demişti uyguladım 30.günde düşmüştü. Batma ve kaşıntı varsa düşmesi yakındır.

Öyle saç kurutma vs yapmayın, doktora danışın. Allah göstermesin mikrop kaparsa çok uğraşırsınız.

Dışarıdan kendiniz müdahele yapmayın lütfen. Benim de aşırı fazla dikişim vardı. 40-45 gün sürdü düşmesi. Düşer durur sabırlı olun. Az kalmıştır zaten muhtemelen kontrolünüze. En doğrusunu doktor söyler.

Düzenli temizliğini yapıyorsanız dikişlerin düşecektir biraz sabredin benim de vardı iç dış 14 tane en sonuncusu 45 gün sonra düştü kendiliğinden. Senin yapman gereken tek şey hijyen kesinlikle temizlik bakımını aksatma her wc çıkışı krem batikon sürmeden önce fon makinesi tut 1 2 dk sonra güzelce kremle 3 4 saatte bir pedini degistir.

3 buçuk ay önce Doğum yaptım
30 dikişim vardı dışardan görünen 1
Tentürdiyotlu su ile yıkadım her tuvaletten sonra hergünde duş aldım duştan çıkarken en son yine tentürdiyotlu su kullandım hiç sıkıntı yaşamadım
Bu arada Tentürdiyot yazmak ne zormuş :)

Nasil ya? 30 gundur dikisli mi geziosun? Doktora git hemen tavsiyem. Ben dikislerimi 7. Gun kendim cikarttrdim cunku bi islevi kalmio artik ve dikisler yaralar iyilestikce gerilior.

Sezeryan mı oldunuz?
Bende sezeryan doğum yaptım dikişlerim görünmüyordu ne zaman düştü onu bile bilmiyorum,kendi kendine eriyip kaybolacağını söylemişti doktorum,öyle de oldu.
Siz doktorunuza sorun tabi muhakkak.

Fön makinası ile kurutursan çabuk düşer . Tecrübeyle sabit. Doktorum öyle demişti uyguladım 30.günde düşmüştü. Batma ve kaşıntı varsa düşmesi yakındır.
Batma kaşıntı ara sıra oluyor.
Normalde her tuvaletten sonra fön Makinesi tutuyordum ama bıraktım artık. Baktım hiç bir etkisi yok

Dışarıdan kendiniz müdahele yapmayın lütfen. Benim de aşırı fazla dikişim vardı. 40-45 gün sürdü düşmesi. Düşer durur sabırlı olun. Az kalmıştır zaten muhtemelen kontrolünüze. En doğrusunu doktor söyler.
İşin garibi doktor hiç gel demedi bir sıkıntı olursa gel dedi. Kaç dikişim olduğunu da söylemedi sordum sadece çok dedi

Sezeryan mı oldunuz?
Bende sezeryan doğum yaptım dikişlerim görünmüyordu ne zaman düştü onu bile bilmiyorum,kendi kendine eriyip kaybolacağını söylemişti doktorum,öyle de oldu.
Siz doktorunuza sorun tabi muhakkak.
Ben normal yaptım canım. Bişey demedi doktor şu gün gel de demedi.

Nasil ya? 30 gundur dikisli mi geziosun? Doktora git hemen tavsiyem. Ben dikislerimi 7. Gun kendim cikarttrdim cunku bi islevi kalmio artik ve dikisler yaralar iyilestikce gerilior.
İç dikişlerin birini cektim hala sağlam duruyor. Bıktım ya

3 buçuk ay önce Doğum yaptım
30 dikişim vardı dışardan görünen 1
Tentürdiyotlu su ile yıkadım her tuvaletten sonra hergünde duş aldım duştan çıkarken en son yine tentürdiyotlu su kullandım hiç sıkıntı yaşamadım
Bu arada Tentürdiyot yazmak ne zormuş :)
Kaç günde düştü peki canım

Ben normal yaptım canım. Bişey demedi doktor şu gün gel de demedi.
Anladım sizi hatırladım şimdi kaygılarınız vardı değil mi sezeryan doğum konusunda?
Ne güzel istediğiniz gibi gelişmiş dogumunuz normal olmuş,sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Rahatsız oluyorsanız doktorunuza sorun yinede ama dikişler genelde kendi atacak şekilde yapılıyor diye biliyorum,olmadı alır doktorunuz.

Inan sizin yine 32 gun iyiyimis benim doktorum surekli sac kurutma makinasiyla kurut demisti uyguladim nerdeyse 2 ayi 60 gune yakin buldu dikisler.dusmedi ten yapisindan midir nedir dikislerden cok sikinti cekmistim bende doktora her gittigimde de duser duser acele etme diyip duruyordu. Su 7 gunde 10 gunde düstü diyenleri anlamiyorum:110: suan yine hamileyim ve cok.korkuyorum

Back
X