Derdim : Erkek arkadaşım!

BesiktasimOleey

O bir KARTALİÇE 😇
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2014
267
53
13
İstanbul
Herkese iyi akşamlar ve hayırlı Ramazanlar diliyorum öncelikle, aranıza yeni katıldım fakat bu forumu sürekli takip eden o kaçak misafirlerden birisiyim. Sonunda dayanamadım ben de ablalarımın, kardeşlerimin, yaşıtlarımın ve burada üye olan annelerimin yorumlarından faydalanmak için üyeliğimi açtım çünkü benim bir derdim var... :26:
Uzun olursa da kusuruma bakmayın...
20 yaşındayım, üniversite 3.sınıfa başlayacağım önümüzdeki sene ve 2 seneyi doldurmuş bir ilişkim var. Başlarda her şey rüya gibi olsa da gerçekler gün yüzüne çıkıyor yavaştan. Erkek arkadaşım açıköğretimden lise son sınıfı okuyor ve bitecek bu ay diyor, ne kadar doğruysa. Benden 3 yaş büyük 23 yaşında ve bazı ailevi sorunlarından dolayı okuyamamış maalesef ki, buna çok üzülüyor bir üniversite bitirmek istiyor ama hiç çabalamıyor. Ailem için, eğer ki iş ciddiye binerse okumuş olması önemli tabi ama sağlam bir işi olsa o da sorun olmayacak okumuş olmak değil elinin ekmek tutması önemli yani. Ama kendisi ne yazık ki çalışmıyor bile. Evde bildiğiniz boş oturuyor anlayacağınız ama sorunca da "zaten halledicem" diye geçiştiriyor. Bu arada konuşuyorum sürekli bu konuyu onunla ama sanki beni geçiştiriyor gibi "yapıcam, edicem,halledicem üstüme gelme" gibi cümleler söylüyor sürekli. Annem durumu biliyor ve eli bir ekmek tutmayan 23 yaşında bir çocuk gözüyle görüyor muhtemelen bana tek söylediği şey "kendisi için okusun, çalışsın" zaten hep anneme hep okuyacak, çalışacak diye geçiştiriyorum. Benim ilk ciddi ilişkim ve kopmak istemiyorum aslında. Ama bu vurdumduymazlıkla beni gerçekten kaybedecek. Şimdi, benim sizden cevabını istediğim şeyler var; bu adam gerçekten okumaz-çalışmaz mı? Askerlik de duruyor öylece.. Ne yapmalıyım? :44: Ailem bu tür şeylere önem veriyor, ben de tabi. Ben mi çok aceleciyim oluruna bırakmak hayatımın rotasına göre yaşamak yerine? Yarın öbürgün kimin ne olacağını elbette ki Allah bilir ama onun böyle olması da canımı çok sıkıyor ve beni düşündürüyor. Okuduğunuz için teşekkür ederim eleştirilecek bir yanım varsa severek dinlerim, göz de bir haktır hakkınızı helal edin. :44:

Son düzenleme:
ailesi ne düşünüyor konuşuyorlar mı bu konu hakkında kendisiyle acaba, cünkü burdan oldukca sorumsuz, gezen tozan okumadığı halde babasından para alan bir adam profili oluştu gözümde benim

ailesi ne düşünüyor konuşuyorlar mı bu konu hakkında kendisiyle acaba, cünkü burdan oldukca sorumsuz, gezen tozan okumadığı halde babasından para alan bir adam profili oluştu gözümde benim

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ailesi de benimle aynı görüşte bir meslek edinmesi görüşünde ama daha bitmemiş bir lise var önünde ve ben sürekli velisi gibi uğraşıyorum bu yüzden kavga bile ediyoruz babası annesine göre biraz daha ilgili bu konuda, adam uğraşıyor işte..

Son düzenleme:
Sevgiliniz artık çocuk değil. 23 yaşında bi erkeğin evde yatması bana çok abes geldi. Aşk , sevgi önemli ama olaya mantıken bakarsak pek aydınlık bi gelecek beklemiyor sizi diye düşünüyorum .

Bana tembel gibi geldi arkadasim. Senin okulun 2 seneye bitecek. Seni gorup daha azimle calismasi lazim. Askere gidip bir iste calismaya baslamasi lazim. Gurur da yapmiyor demek ki. Zaten kendisi icin cabalamayan birinin senin icin cabalamasini beklememen gerekiyor.

Son düzenleme:
Şimdi okur mu çalışır mı bilmek zor birşey önyargı taşımış olacağız ancak ;

23 yaşında bir erkek çalışmadan nasıl durur yahu. Az da olsa eksik de olsa yetmesede para kazanıyor olmalı. Ki bunu günümüzde kadınlar yapıyor, erkekler çoktan yapmış olması gerekiyor.

Evlilikte eşitlik güzel birşey bence. İnsanların kendi ile alakalı kesinlikle ancak etrafımda birbirleri ile eşitliği olmayan çiftlerin hep Problem yaşadığına bunu önemsediğine şahit oldum maalesef.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

açıköğretim okuyup çalışabilir de aynı zamanda canım bu onun şuan ki bahanesi sadece, ayrıca üniversite mezunuyuz coğumuz ona rağmen işe ilk başladığımızda asgari ücretleri gördük bodrolarda.kendisi lise okuyor belki mezun olunca iş bulucam diye düşünüyo olabilir ama şuan bulabileceğinden farklı bir iş bulamayacak emin ol. annene de kızma ve sana şunu söyleyeyim sakın onun açıklarını kapatma annene karşı. ben bu hatayı yaptım annemle herşeyi paylaşan bir insanım ama sevdiğim insanların açıklarını örterek anlattım hep, o yüzden bana verdiği akıllar bir işe yaramadı:)))

daha 20 yaşındasın üniversite bitecek belki yüksek lisans belki doktora gidecek bu, 23 yaşta küçük değil eğer okumuyorsa bir kişi en az 3 senelik iş deneyimi olmalıydı. açıköğretim okuyan arkadaşlarım var o yüzden çok rahat çalışabileceğini biliyorum.sen daha 20 yaşındasın ve bir adama anne olmaya başlamışsın bile.. yıpranacaksın çok ama bırakmakta zor severken uarim hakkında hayırlısı olur.

Sorduğum zaman önümüzdeki kışa atıyot her şeyi askerliği de okuyup kısa dönem planlıyor ama hepsi planda.. Ciddi oturup çok konuştum ailemle bu şekilde tanışamazsın ilerde dedim ama bilmiyorum işte ayrılık en mantıklısı sanırım bu gidişle

Okumamış olabilir peki ama çalışmamak ne demek? Babasından sürekli para almak zoruna gitmiyor mu bu yaşta merak ettim doğrusu. Siz üstelemeyin kendisi farkına varacak mı gözlemleyin.

O kadar haklısınız ki.. Çok teşekkür ederim yorumunuz için..

Maalesef tünelin ucunda ışık görünmüyor.
+ Nickine güldüm. :)

Okumamış olabilir peki ama çalışmamak ne demek? Babasından sürekli para almak zoruna gitmiyor mu bu yaşta merak ettim doğrusu. Siz üstelemeyin kendisi farkına varacak mı gözlemleyin.

Bu zoruna gidiyor ilte kafamı karıştıran da bu sürekli bu duruma üzülüyor ama hiçbir şey yapmıyor bu kış bir şeyleri çözeceğini söyledi ara sıra birkaç işe girip çıkıyor ama kalıcı değil işte..

Ben de önyargılı yaklaşmaktan korkuyorum ama burada yazılanlar da bir şeyi gösterdi ki yapmak isteyen her türlü başarır her şeyi..

bana sen daha iyilerine layıksın gibi geldi napıcaksın lise mezunu bile olmayan herhangi bir işe yeteneği olmayan erkeği?? yol ver gitsin seviyorum diye hayatını karartma..

bana sen daha iyilerine layıksın gibi geldi napıcaksın lise mezunu bile olmayan herhangi bir işe yeteneği olmayan erkeği?? yol ver gitsin seviyorum diye hayatını karartma..

Birkaç şans vermek istedim en azından bir işe girip meslek edinebilir diye, okuyacağım diyor ben zorlamıyorum ama kendi isteğiyle söylüyor. Oturarak okumak mümkün olsa keşke. Kalbini de kırmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…