- Konu Sahibi BesiktasimOleey
-
Bir öğretmen olarak konuşuyorum. 23 yasında açık lisede okuyan biri üniversite fln okumaz ve bu yasta bos duran bir insan ilerdede çok Verimli bir is hayatına sahip olamaz. Sözün kısası yol yakınken kendi yoluna bak kendi hayatına bak üniversite yıllarının tadını çıkar.
teşekkürlerrrsevgi çok önemli tabiki ama biraz da mantıklı düşünmemiz gerekiyor bu yaşta değil mi ? benim erkek arkadaşım da ilk başlarda nasıl olsa yaparız falan diyordu ama zaman geçtikçe benden daha istekli oldu bu konularda. bide ben dedim ona işin gücün olmazsa doğru düzgün çıkarmam ailemin karşısına diye. kırılmış olsa bile bizim geleceğimiz için önemliydi bu çok şükür şu an çok iyiyiz
ben bir çekeyim de restimi göreceğim sevgiyi valla keşkr hiç başlamasaydım diye düşünüyorum o da benimle evlilik düşünüyor GÜYA, ama artık ben yokum sanırım
iyi düşün canım benimkolay gelsin sana
Acaba çalışmamasının (ya da çalışamamasının) bir sebebi olabilir mi?
Hemen hemen aynı durumu yaşadım. Şuan sözlüyüm, nişan hazırlığı yapıyoruz. 3 buçuk yıldır devam eden bir ilişkim var ve aramızdaki yaş farkı 6. Ben üniversite 3. sınıf öğrencisiyim, sevdiceğim hem benim için (öyle bir beklentim yoktu ondan aslında - kendi istedi) hem de geleceğimiz için açık öğretim (lise son) okuyor. Aslında bu dönem bitecekti okulu ancak bazı aksilikler falan oldu, inşallah önümüzdeki dönem bitirecek. Geçen sene yaklaşık olarak 7-8 ay senin tabirinle evde boş oturdu. Ancak ben öyle düşünmüşüm..! Her gün iş aramasına rağmen bulamayınca bana açıklamak yerine geçiştirdi sürekli. İş bulduktan sonra da "eğer iş bulamıyorum deseydim kafanda soru işareti olacaktı; evlenince de işsiz kalırsa, bana/evine bakamazsa diye düşünürsün diye korktum. üstelik elimde diplomam olsaydı ya da senin gibi bir üniversite okuyabilseydim çok daha rahat iş bulurdum, bu gerçeği kabullenmek istemedim." diye açıklamıştı bana. Hem çok üzülmüştüm hem de onun hakkında çabalamadığını düşündüğüm için kendimden utanmıştım. Çok şükür şimdi her şey yolunda ilerliyor
Bence kendisiyle önce bir konuş ama ciddi ciddi. Bak ben bu ilişkiye ciddi bakıyorum ama bu tavrınla devam etmez; bir şey varsa anlat bileyim yoksa çabala gibisinden yani..Eğer bir sorun yoksa askerlikle başlaması en mantıklısı sonra hem iş bulması daha kolay olur hem de en azından geçen süre sonunda çabalayıp çabalamadığını görmek için zaman kazanırsın. Yine de çok üstüne gitme derim, erkekler özellikle para ve iş konusunda baya hassas oluyor işi inada bindirmesin.
Dediğin gibi her şeyi Allah bilir, hayırlısıysa olur zaten. Umarım en kısa sürede sorununuzu halledersiniz.
Bi erkek 23 yaşında gelecek için azimli davranmıyorsa evlilik sürecinde de, evlendiğinde de çok yorar seni.
Üstelik sevgilim üni okuyor, bi an önce işimde iyi olup aradaki açığı kapatmalıyım diye daha da uğraşmalı.
Aşk bi yere kadar gider, sonra her şey batar sana, ağır gelir, yorulur yıpranırsın.
O kadar güzel bi üslubunuz var ki.. Allah mutluluğunuzu daim kılsın.Konuşuyorum sürekli bu konu hakkında bugün de açtım konuyu ona en son 10 dakika önce konuştum böyle gitmeyeceğini söyledim bana "zaten yapacağım bir iş bulup okulu da bitireceğim üstüme gelme yeter ki ben zaten hallederim" dedi ama bilmiyorum işte çok üstüne gidince de kavga çıkıyor. Kafam çok karışık
Hayat da karar da senin elbet ancak dilersen bir süre bu konuyu hiç açmadan sadece gözlem yap. Mesela kendine bir süre belirle "1 ay bu konuyu hiç açmayacağım" de ve kesinlikle bu konuda konuşma. Değişip değişmediğini gözlemlemenin en iyi yolu bu benceVerdiğin sürenin sonunda her şey aynıysa o zaman kararını açıklarsın ve pişman olma ihtimalin de kalmaz.
Haklısınız bunu deneyeceğim bir de. İnşallah düzelir hem kendisi için hem benim için. Olmazsa üzgünüm ama sonu ayrılık. Keşke bir mucize olsa kalben çok da iyi birisi aslında...
Umarım ikiniz içinde en hayırlısı olur. Bol bol dua et, oluruna bırak, inşallah düzelir.
Erkek arkadasinizin yasi kucuk degil bir yandan okuyup(madem okumak istiyor) bir yandan da calisabilir.
Ancak ben anlattiklarinizdan kendisinin biraz tembel oldugunu dusundum.
Aslinda ne yapacaginiz tamamen sizin bir erkekten ne beklediginizle ilgili.
Kisisel fikrim ise bir erkegin caliskan,ayaklari uzerinde duran, esine-ailesine kol kanat gerecek karakterde olmasidir.
Umarim hakkinizda dogru olan karari verirsiniz:)
bu yaşta bi erkeğin babasından para alırken utanması lazım.boş boş nası durabiliyo o kadar yıl olmuş.ya istediği bi iş, bi plan var yada tembel bi kişiliği var.en iyi siz tanırsınız.ışık varsa hallediceğine inanıyosanız ve devam etmek istiyosanız çok üstene gitmeyin bu konuda.zaman verin biraz.
Kardeşim bence acele etme zamana birak ama erkek arkadasiniz pek rahat geldi hem okumaya gelmiyo hem calismaya insallah düzelir istesiginiz gibi olur ama erkeğin calismasi önemli
ya okumak için doğru düzgün çaba sarfetsin ya da çalışıp iş sahibi olmak için çaba sarfetsin ikisinide ite kaka ancak yapıyor. Hiç vakit kaybetme onunla bence ciddiye alınacak biri değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?