Derdim ev sahibi olmak hayal mi?

rakamlar azcık daha yüksek olmakla birlikte durum birebir aynı

şu an oturduğum evi krediyle almam için kira*3 ödeme yapmam lazım, o da hem imkansız hem mantıksız geliyor

Tabikide hevesliyim kiraya 800 tl verip başkalarını zen gin etmektense aylık 1000-1200 verip 10-15 yıla kendi evim olmuş olur

Niye bir ay çalışıp başkasını zengin edeceğinize kendi evinizin taksitini ödemeyesiniz ki.zaten siz bu kafa ile hiçbirşeyin sahibi olamazsınız

Bir şey sahibi olmak???
Kastedilen gayrimenkul sahibi olmaksa çok umurumda değil açıkçası. Cebimdeki parayı çimento demir yığınına gömeceğime dünyayı görmek için harcarım. Taşa toprağa yatıracağıma kendime yatırım yaparım. Tatile gitmek, iyi yemek, iyi giyinmek, istediğim şeyi yapabilmek, istediğim konsere gidebilmek daha önemli. Öncelikler bunlar benim için.

Tabikide hevesliyim kiraya 800 tl verip başkalarını zen gin etmektense aylık 1000-1200 verip 10-15 yıla kendi evim olmuş olur

Benim gözüm yüksekte sanırım.. Ya istediğim olsun en iyisi olsun ya da hiç olmasın istediğim semtte, istediğim gibi bir evde kiramı verir otururum.

bu tarz konularda ilk ornegi hep kendimden verdim, yine kendimden ornek vericem...

esimle tanistigimizda 21 yasindaydim 1,5 yil flortten sonra ciddi adimlar atmak istedik...

Esimin kenarinda birikmisi vardi bana bir teklifle geldi ve dediki bu para ile dört dörtlük dügün balayi mi istersin ama o zaman kiraya cikmak zorunda kaliriz, yoksa bi evmi alalim...

düsündük tasindik ve ev almaya karar verdik fakat umdugumuz gibi zor olmadi dugun balayi herseyi yine yaptik ve ev aldigimizda ben 23 esim 26 yasindaydi...
Tabi zorluklarini yasadik topraktan girdik evin bitmesini bekledik 2 seneden fazla nisanli bekledim ve su an 5 aylik evliyiz evimizi anca teslim aldik...

Ama en azindan borcumuzu yariladik simdi allahin izniyle dugunde takilanlarla birlikte 2.ev dusunuyoruz...

yeterki isteyin bir sekilde oluyor...

Benim gözüm yüksekte sanırım.. Ya istediğim olsun en iyisi olsun ya da hiç olmasın istediğim semtte, istediğim gibi bir evde kiramı verir otururum.
Bende öyle istiyorum istediğim semtte o yüzden Çankayaya baktım Çankaya isteyip te ucuz olsun diye Mamaktaki evlere bakmadım ki.Allah Herkesin gönlüne göre versin..

Maşallah canım çok sevindim sizin adınıza
İnşallah bizlerede nasip olur

valla bazen ben de niyetleniyorum Şirinecim ama emin ol banka kredisiyle kafa kafaya.
yok ara ödeme yol balon ödeme yok şu tarihe kadar yüzde bilmem kaç ödenmeli...

zor çiçaam zoor varsa biri beni de aydınlatsın
önce bir evlenin kirayı deneyin. o sırada uygun evlere bakın.

biz 2 sene önce aldık. Kira öder gibi ödüyoruz nerdeyse. Yememiz gezmemiz tatilimiz aynı devam ediyor bu yüzden. İstanbulun merkezi değil ama Sıfır bina işime yürüyerek 5 dk, benim için önemli olan o zaten. Yatırım amaçlı da iyi oldu , çünkü İstanbulda heryer değerleniyor. Kira olsa artıcaktı her sene, kredi hep sabit, hemde maaşın artıyor daha da kolay geliyor ödemesi, evin değeri de artıyor. Yalnız biz aldıktan sonra faizler yükseldi, onun için şimdi olsa para biriktirip beklerdim.

Keklik Pınarı Mahallesi diyor pek bilgim yok ama ev çok güzeldi
Canım öğrenciliğimde hocalarımız bir proje için bizi Keklikpınarına gönderiyorlardı haftada bir giderdik o zaman oralar gece kondu evlerle doluydu anılarım canlandı valla :)
Şekerim oralar hem çok yokuş hemde merkeze çok uzak biraz da o zamanlar vasat bir yerdi şimdi nasıl bilemeyeceğim en son geçen yaz Ankaradayım.
Ankara hala 15 sene ki ankara bana göre çokta gelişmedi hala vasat..

Bende öyle istiyorum istediğim semtte o yüzden Çankayaya baktım Çankaya isteyip te ucuz olsun diye Mamaktaki evlere bakmadım ki.Allah Herkesin gönlüne göre versin..

Çankayada ne 800 liraya kiralık ev bulunur ne 1000-1200 taksitle ev sahibi olunur.
İyi bir semtte o fiyatlara ev alabilecek olsam ben de düşünürüm zaten. Ama imkanı yok.

Hanımlar,
araya girebilir miyim? Ev sahibi olabilmenin daha kolay yollarını anlatmaya çalışırken bazı firma isimleri verip bilmeden reklam yapıyorsunuz, buna dikkat ederseniz sevinirim, birde buradaki üyeleri tanımlarken üsluplarımıza dikkat edelim lütfen.
Teşekkür ederim.

Gelirinden giderlerini çıkar ihtimalleri ekle onuda çıkar kalan paranın dörtte üçü banka taksitlerini ödemeye yeterse gir bu işe kalan dörtte biri ile altın al ihtimal dışı ihtimal gideri için.

çankayanin neresi ama
orada iyi bir yer 800 e biraz zor
bahsettiğiniz fiyatlar ankara için çok düşük bence iyi arastırma yapın yanılıyor olabilirsiniz

Güle güle oturun,merak ettim İstanbul 'un neresi acaba

Çankayada ne 800 liraya kiralık ev bulunur ne 1000-1200 taksitle ev sahibi olunur.
İyi bir semtte o fiyatlara ev alabilecek olsam ben de düşünürüm zaten. Ama imkanı yok.
İnternetten bakarsanız görürsünüz aslında, site simi veremiyorum.. Ve dediğim gibi daha merkezi olmadığı için daha düşük fiyatlı olabilir diye..

Ya bir gün ödeyemezsen kira bizim arkadaşlar şimdi kiralarını ödeyemiyor çok zor durumdalar
1500 az paramı asgari ücret 1350
Her zaman iş bulunmuyor ki

selam arkadaşlar bende evimi evliliğimin 18 senesinde aldım alalıda 5 ay oldu .5 ayda 10 bin biriktirebilirmiydin diye sorun tabiiki hayır .ama kredi olunca ödeniyor yani,istanbul için bu kadar yıl bekledik ,Ankara olsaydı şimdiye çoktan 2. evimi almıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…