Derdim ev sahibi olmak hayal mi?

10 yıl ankara çankayada kirada oturdum verdiğim kiralarla bi ev alabiliyormuşum. Eşimle onun verdiği kiralarıda hesapladık ki ev alma fikri kafamıza yattı. Ben ne kadar çankaya tarafını istesemde eşimin işinin mamakta oluşu ve eşimin terası olan bi ev istemesinden dolayı mamaktan ev aldık. Fiyatlarda tabi buralarda daha ucuz. Kentsel dönüşüm vs olduğundan evler sıfır. Aylık 2000 civarı kredi ödüyoruz ama en azından kendi evimizi ödüyoruz. Benim eşim savurgan biridir o yüzden de eve parayı bağlamak bizim için iyi oldu. Yoksa o kredi parası yine cebimizde kalmazdı nereye gittiğini bilemezdik. Senin yerinde olsam altın vs birikimlerini peşinat verip gerisini krediyle halledebilirsin. Ben zananında altınkarı mı saçma sapan şeyler için bozdurdum aslında ev alma zamanı lazım.

Biz Kandıra'da arsa yatırımı yapmaya karar verdik ve yaptık.
Ev almayı ben de istiyorum ama sanırım 2 sene daha birikim yapmamız gerekecek.
İstedigim evler 350.000 tl'den başlıyor benim.
ALLAH yardımcımız olsun.

Peşinatınız varsa çekersiniz kredi kira yerine kendi evinizi ödersiniz ama bence evi evlendikten sonra düşünün çünkü düğün masrafları çok oluyor...

Ev almanız işlerinizin durumuna göre değişiyor.Maaşlarınızın toplamı ne kadar?Peşinatınız var mı bunlar önemli konular yoksa herkes ev sahibi olmak ister

Biz 900 tl ye Sivas gibi bir yerde kirada oturuyoruz. Ve ev dökülüyor:/ şimdi kredi çektik 10 sene aylık yaklaşık 1500 tl ödemesi olacak elimizde bir miktarda nakit vardı girdik bakalım bir işe hakkımızda hayırlısı olsun
Rabbim sizinde gönlünüze göre versin inşallah

Son düzenleme:
Biz de evlenmeden önce almayı çok istedik ama istanbulda ev fiyatları malum. Bizim istediğimiz evler 300den başlıyor. Ve tabi ki yüklü bir peşinatın olması lazım.
Kiraya geçtik 1,5 sene kirada oturduk bu ay kısmet biyerden ev çıktı karşımıza pazarlığımızı yaptık nakitimizi koyduk aileden yardım istedik ve kredimizi çektik. Aylık 2750 taksit ödeyeceğiz fakat bu bizi zorlamayacak. Ayrıca 20.000 lira masrafımız oldu iyice hesaplayıp öyle girin derim.

en iyiisni yapmıssınz güle güle oturun
su gibi gecer zaman
keske bende aynısını yapabilsem hedef bu benimde
allahım su müberek günde insalhh benimde yakın zamanda evimi almak nasip olur

kira öder gbi ev sahıbı olunmuyor malesef
yuzde 25 peşinat verip kalanını kredi çektik
180 bın tl kredi cektık, 10 yılda geri ödemesi 315 bın tl:))

oturdugumuz ev 800 tl idi,ev sahıbı bır anda 1500 tl ye cıkardı
benım aylık ödemem 2.700 tl

maaslarımız ıyı olmasına ragmen baya baya zorluyor.
ama zaman da gecıyor , 8 ayı bıttı bıle kaldı 112 ay

Evi 240 bın tl ye aldık yazın, şuanda bir boş daire kalmıstı onu da 280 bın tl ye sattılar.
Ay ay değerleniyor evler ve o evı almasaydık birdaha asla ev sahıbı olamazdık.

Ancak ev alırken peşinat dısında cebınızde en az 20 bın tl kadar da para olması lazım .
tapu -emlakcı-taşınma masrafı-abonelıkler vs vs için

en iyiisni yapmıssınz güle güle oturun
su gibi gecer zaman
keske bende aynısını yapabilsem hedef bu benimde
allahım su müberek günde insalhh benimde yakın zamanda evimi almak nasip olur

Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Darısı önce sana sonra isteyen herkesin başına inşallah canısı

bayanlar aldıgınz fiyatlatrı yazın ve peşinatları fikir olur oldumu

Biz 254e aldık 0 ev. 40 bin peşinatımız vardı 200 bin kredi çektik. Kalanı eşimin babası annesi ve benim dedem destek oldu hibe ettiler sağolsunlar. Aylık 2750 lira ödüyoruz. Gün geçtikte değeri artıyor evlerin oyüzden pişman değiliz.İstanbul Seyrantepe kağıthane'den aldık.

bayanlar aldıgınz fiyatlatrı yazın ve peşinatları fikir olur oldumu

115 bin kredi çektik, (15 bini tapu masrafı, taşınma için kullanmayı düşünüyoruz) 80 bin peşinatımız vardı bizimde. Aylık 1487 tl olarak ödeyeceğiz inşallah :)

Daha ucuz bir eve geçerim. Ne yapalım.
Boşver canım sen bilirsin senin hayatın umarım bu kötü senaryo hiçbir zaman olmaz gençken çok yeyip içme sonu yok kendini sağlama al yaşlılıkta çok zor birde çocukların eğitim masrafı vs

Boşver canım sen bilirsin senin hayatın umarım bu kötü senaryo hiçbir zaman olmaz gençken çok yeyip içme sonu yok kendini sağlama al yaşlılıkta çok zor birde çocukların eğitim masrafı vs

Çocuk düşünmüyorum. Yarın öbür gün düşünürsem zaten onun masraflarından bize gezip tozma yeme içme için ödenek kalmayacağından bunları şimdi yapmak yine daha mantıklı.
Umarım kötü senaryolarınız kimsenin başına gelmez. Ben hep iyiyi düşünürüm. Siz de iyi düşünün iyi olsun.

mantığınız cok yanlıs
ev aldıgınızda odemenız sabıtlenıyor ama kıralar su zamanda neredeyse her sene yuzde elli artıyor
yaşlanınca ınsanın basını sokacagı bır evı olmalı
bu da saglıklı iken , elimiz ayagımız tutuyorken sağlanmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…