- 3 Mart 2023
- 197
- 48
- 18
- 31
- Konu Sahibi Papatyagibi1
-
Kiracınız çıkmak durumunda diye biliyorum ben. Kendiniz eve mecburiyetten gececekseniz. Kardeşimin başına geldi hatta şuan taşınma evresindeler. Ev sahibi evi sattı kendi evleri kiradaydi sözleşmeleri daha vardı kiracının. Çıktı sorun çıkarmadı. İhtarname cektirebilirsiniz yani.Herkese merhaba.
3 senedir kiracıyız. Ev sahibinin her sene kira kontratının yenilenmesi evresinde sürekli bize uyguladığı psikolojik baskıdan bahsetmek istiyorum. Önce kira düşük kaldı çıkın( %130 zam yaptık oysaki) yakınım gelecek çıkın,sonra evleniyorum çıkın gibi gibi. Kendi kiracımız ile sırf bu baskılardan sıkıldığımız için kendi evimize geçmek istediğimizden mahkemelik süreçteyiz. Ama biliyorsunuzki adalet cok geç ilerliyor. Ve bu süreçte farklı bir yere kiraya gidecek bir durumumuz yok maddi durumumuz el vermiyor. Şimdi ise evi satıyorum diyor. Ve biliyoruz ki bu süre de bizi yıldırmak için elinden geleni yapacak sürekli müşteri var getireceğim vs gibi. Belkide yakınlarına satarak el değiştirecek ve böylece evden çıkmamızı sağlayacaklar bilmiyorum. Bizim kiracımız ise çıkmıyorum zaman öldürüyorım ben diyor. Napacağız bilmiyorum aşırı stresliyiz siz olsanız napardınız akıl verir misiniz
Nuh diyor peygamber demiyor davanın sonuçlanmasını bekliyorum cıkmıyorum diyorKendi kiracınızla olan sorunları çözüp ara bulmaya bakın.
Çektik zaten hatta mahkeme günümüz verildi ama kadın çıkmam mahkeme sonuçlanmadan sizin ne durumda olduğunuzla ilgilenmiyorum dediKiracınız çıkmak durumunda diye biliyorum ben. Kendiniz eve mecburiyetten gececekseniz. Kardeşimin başına geldi hatta şuan taşınma evresindeler. Ev sahibi evi sattı kendi evleri kiradaydi sözleşmeleri daha vardı kiracının. Çıktı sorun çıkarmadı. İhtarname cektirebilirsiniz yani.
Allah kolaylık versinÇektik zaten hatta mahkeme günümüz verildi ama kadın çıkmam mahkeme sonuçlanmadan sizin ne durumda olduğunuzla ilgilenmiyorum dedi
İşte böyle kiracılara zerre acimayacaksin.Çektik zaten hatta mahkeme günümüz verildi ama kadın çıkmam mahkeme sonuçlanmadan sizin ne durumda olduğunuzla ilgilenmiyorum dedi
yani kendiniz bizzat görüyorsunuz ki çıkmak istemiyorsa kiracıyı çıkartmak oldukça zorAkıl verin lütfen
Siz de kiracınız gibi evsahibinizin de yasal yollata başvurmasını talep ettin, yasal olarak kira arttırma yada tahliye kararı çıkmadan bişey yapmayacağınızı söyleyin.Akıl verin lütfen
Ne haliniz varsa görün diyor resmenİşte böyle kiracılara zerre acimayacaksin.
Ahlksizlar
Yasal oranda değil çok çok fazlasını yaptık. Ama ev sahibi sürekli arayarak darlamaya başladı şimdide eve ilan asacağız diyor ama avukata sorduk biz oturduğumuz sürece istemediğimiz takdirde asamayacağını söyledi. Tabi tehditler huzur kaçırmalarda başladı ne yapacağız bilmiyorum sakin kalamıyorumyani kendiniz bizzat görüyorsunuz ki çıkmak istemiyorsa kiracıyı çıkartmak oldukça zor
tamam çirkef olun demiyorum da ev sahibiniz de sizi çıkaramıyacak, kanun kiracıdan yana. bunu zaten görmüşsünüz. daha neyin aklına ihtiyacınız var ki? sizin akla değil azcık relax olmaya ihtiyacınız var.
güzellikle anlattıysanız kiracı çıksa biz de evimize geçeceğiz, o zamana kadar yasal oran eyse yaparız dediyseniz
daha da adam sizin üstünüze gelirse sürekli ararsa mesaj atarsa filan bu suça giriyor, (yasal adını bilmiyorum ama rahatsız edileme hakkınız var) adama durum bu bu bundan sonra arar ya da mesaj atasanız şikayet edeceğiz deyin.
bitti yapacak bir şey yok
azcık takmamayı öğrenin.
Masraf olur diye mahkeme sürecini başlatmak istemiyor. Satacağım diyor şimdide. Taciz edecek bolcaSiz de kiracınız gibi evsahibinizin de yasal yollata başvurmasını talep ettin, yasal olarak kira arttırma yada tahliye kararı çıkmadan bişey yapmayacağınızı söyleyin.
Allah korusun ama gidişat bu yöndeYeminle yakında kiracı ev sahibi iç savaşı çıkacak ülkede.
Bizim kiracımız çıksa 1 dk durmayız ama gitmediği için bizimde gücümüz olmadığı için hareket edemiyoruz malesef. Moralimiz çok bozuk kimseye bu durumu yaşatmak istemiyoruzOnceden ev edinir kiraya veririz ek gelir olur diyoduk. Simdi dert sahibi olmak istersen ev alip kiraya vericeksin olmus durum. Karnim burnumda daha 7 aylik sozlesmemiz varken ev sahibi ben oturacagim cikin dedi de 1 hafta surmedi cikmamiz. Insanlar ne arsiz
bizim açmış olduğumuz davayı emsal göstermek bir işe yarar mı emin değiliz çünkü yeni malik sahibine karşı yüzde yüz haksız olacağız kendisi oturacaksa. Birde ordan ekstra maddi zarara uğrayacağızEv sahibiniz evi satabilir, ancak Çatkapı yeni malik adayını getiremez, uygunsuz saatlerde rahatsız edici boyutta üçüncü kişi getirmeye kalkarsa evi göstermeyip kiralananı göstermeye izin davası açması gerektiğini söyleyebilirsiniz.
Evin üçüncü kişiye devri halinde ise bu sizin derhal çıkmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor. Sizde yargı sürecine davet edip, bu süreci uzatıp, kendi kiracınıza karşı açmış olduğunuz davanın sonuçlanmasını bekleyebilirsiniz. Kanunlar kiracıdan yana, yeterki haklarınızı bilin, kar zarar dengesi yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?