Derdim ev sahibi

aradı az önce tatildeydik ne zaman geliyorsunuz müşteri var diye

Konuya yorum yazdım mı hatırlamıyorum ama siz evi göstermek zorundasınız haftanın iki günü. Müsait bir gün ayarlayın gelip görsünler. Evi alacak kişilere durumunuzu anlatın, onlar evi aldıktan sonra 6 ay süreniz var. O zamana kadar kendi kiracınızı çıkaramaz misiniz

Kiracı davaları bitmek tükenmek bilmeyen dava. Bizimde başımızda var böyle bir dert. Ben yeni evlendim nişanlıyken biz evlen cemiz için çıkmalarını istedik çıkmadılar mahkemeye verdik tek başına yabancı uyruklu bir kadındı. Belalı bir erkek arkadaş edinmiş bir süredir birlikte yaşıyorlarmış kadın adamı doldurup doldurup üstümüze salıyor Adamda kadın erkek demiyor üstümüze saldırıyor hatta mahkemeye verdik diye kayınvalidemi bile dövmeye kalktı adam küfürler ediyor bize bizi bu evden çıkaramazsınız siz kimsiniz ki çıkaracaksınız haklar kiracıdan yana diyor beni sinir etmeyin sizden yüklü paralar alırım falan diyor. Ve daha neler neler Mahkeme süreli 8 ay oldu nasıl sonuçlanır bilmiyoruz. Bu arada biz evlendik kiraya çıktık kiracının kirası bizim kiranın 3 de 1 birini bile karşılamıyor. Bu nasıl bir adalettir evimiz var diye seviniyorduk

Durumumuz çok benzer. Kaç duruşma oldu nasıl ilerliyor süreç

Mahkeme sonuçlanmadan cıkmam diyor yani 6 aya mümkün değil sonuçlanmaz zaten

Durumumuz çok benzer. Kaç duruşma oldu nasıl ilerliyor süreç
Bizim avukatımız Kiracı, tahliye taahhütnamesi üzerinde icra davası açtı tek davada biter dedi. Bizde sevindik biter diye tatbikîde bitmedi dava düştü dedi. Bir daha mahkeme açtı bu yaz ilk duruşma var. Avukata dedik ki mahkemede evlendiğimizi ve kiraya çıktımızı söyleyelim mağduriyetimizi bildirelim mahkemeye dedik Avukatta onlara gerek yok ben tahliye taahhütnamesi üzerinden dava açtım dedi. Bizde bilmiyoruz ne olacağını artık avukata bağlıyız. Avukat Tek seferde çıkartırım demişti şimdide 2. mahkemede çıkar diyor. Benim pek inancım yok mahkeme yıllarca sürer gibi geliyor.

Artık kiracılar evi tahliye etmek için para istiyorlar böyle bir piyasa oluştu. Aylardır kira ödemeyen bir kiracıya 30 bin tl ödedik, üstelik ailevi sebepleri nedeniyle şehir değiştirdi yani evi boşaltmıştı fakat anahtarı teslim etmek için para istedi. Müvekkilim 1 sene dava yoluyla uğraşmak istemedi ve para ödedik.
Hatta sonrasında 100 bin tl ödeyenler duyduk biz yine ucuza kapatmışız

Bizimkide evi satıyor mecbur geçmemiz lazım dedik bunların çok etkisi olmuyor dedi el mahkum onun yönlendirmesi ile devam ediyoruz. Ama hiç ümidim yok artık.

Kiracının malvarlığı olmadığı gibi onun üzerinde icra dosyası vardı yani ödemediği kiraları ve yargılama giderlerini almamızın imkanı yoktu. Hiç hazmedememiştim bir avukat olarak işimi yargı dışında çözmeyi.

Bizde teklif ettik verelim para yeterki çık dedik. Ben çıkmıyorum günü kurtarıyorum dedi ilk duruşma haziranda olacak açıkça evi gasp ettiğini söylemesede bize bu yaşattığı işkence

Avukat olarak sizlere bişi danışmak istiyorum. Biz evde oturuyor olmamıza rağmen ısrarla ev sahibi canımımıza satılık ilanı asmak için diretiyor böyle bir hakkı var mı ? Kiracının rızası olmadan böyle bir şey yapması mümkün mü

Bizimkide evi satıyor mecbur geçmemiz lazım dedik bunların çok etkisi olmuyor dedi el mahkum onun yönlendirmesi ile devam ediyoruz. Ama hiç ümidim yok artık.
İnşallah kiracınız çıkar biran önce. Bizim kiracımızdan umudum yok benim çıkmazlar. Avukat 2. mahkemede çıkarlar bu iş biter diyor ama ben sanmıyorum. Öyle gözüküyor ki biz çookkk uzun yıllarca kirada otur caz

Kendi evimizle rezil olduk.

Tbk 319’ u okuyabilirsiniz, evin satışı için zorunlu olduğu ölçüde gezilip görülmesine müsaade etmek zorundasınız fakat evinizin camına ilan asma gibi bir mecburiyetiniz bulunmuyor.

Acil , kiracı ve wv sahipleri için düzenleme gerekiyor. Bazılarında kiracı madur , bazılarında ev sahibi .
Ev yatirim aracı değil diyorlar, hayır yatırım aracı, paran değer kaybetmiyor, kira geliri var. Hiçbir şey bilmeyen için bu böyle.
Ama her yerde oldukları gibi burda da bezdiriyorlar milleti.
Off çok sinirliyim .

Tbk 319’ u okuyabilirsiniz, evin satışı için zorunlu olduğu ölçüde gezilip görülmesine müsaade etmek zorundasınız fakat evinizin camına ilan asma gibi bir mecburiyetiniz bulunmuyor.
Yönlendirmeniz için çok teşekkürler.

3 yıllık evliyim 10 yıl gibi geçti bu sorunlar sebebi ile kiracı ayrı ev sahibi ayrı dert. Bizim ev sahibi acısından bakıyorum oda bizi bir bela gibi görüyor olabilir ama adam çıksa bir dk durmayacağız bu evde başka bi yere gitme durumumuzda yok maddi açıdan. Beklenenin cok cok üstünde zam yaptık sırf huzur kaçmasın diye artık ne yapabiliriz

malesef öyle. Yani çoluk çocuk düşüncemiz vardı sırf önümüzü göremediğimiz için oda hayal şuan için

Siz iki taraftanda madursunuz. Allaha kolaylık versin.
İşte bu kadar zor olmamalı. İnsan kendine evine çıkmak istiyor. Kiraciya hadi 6 ay süre ver ,tamam. Ama çıksın yani.

Çıkamıyor kiralar çok yüksek, çıkmıyor devlet beni koruyor diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…