- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
- Konu Sahibi Winnethepooh
kaç yaşındasınız
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok haklısınız sebze yemeyi bende severim öyle çok yemek ayıran biri değilim ekmeği olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum hayatımdan şekeri de regl donemim hariç tüm kahve çay vs şekersiz tüketiyorum eskiden tam bir kola bagimlisiydim onu tamamrn bıraktım 3 yıldır sadece çok canım isterse 1 bardak yemeğin yanında tuketiyorum o kadar ama onun dışında özellikle dikkat ettiğim cidden çok fazla şey yok.. Bana bir diyetisyen şart gibiBen kilo almaya çalışan biriyim doktorların ve fitness eğitmenlerinin bana dediğine göre kilo almak için karbonhidrat ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Bu yüzden protein alma kaygısından da karbonhidrat alma kaygısıyla diyet yapıyorum ve çok işe yaradı. Ev yemeği sağlıklıdır elbette ama karbonhidratla veya şekerle yaptığınız diyet sizin işinizi zorlaştırır. Kilo vermek isteyenlere protein sebze ve meyve ağırlıklı bir liste uygularlar. Sebzeli proteinli nefis ev yemeği tarifleri var bense keşke hep sebzeyle beslensem derim bahçemde sebze yetiştirim ama sebze yersem mutlaka ekmekle ya da pilavla yemek zorundayım . Ogun sayısının önemi yok bu arada ben bu yöntemle iki ogunle de kilo alabildim. Ama favorim çok ogunlu beslenmek midem yanıyor yoksa. Siz de çok ogunlu ama az az beslenebilirsiniz. Evde yaptığınız meyveli yogurtlar tavuklu salatalar gözünüzü doyurur bence
24 yaşındayımkaç yaşındasınız
Haklısınız yürüyüş hayatımda neredeyse hiç yok gibi günlük aslında parkta falan yürüyüş yapabilirim burası boş bir yer zaten insan yok çok fazla hem temiz hava almış olurum. Diyetisyen konusunda da bu sefer yüzyüze görüşmeyi planlıyorum online olarak tekrardan birine guvenenilecegimi sanmıyorum randevu aldım az önce bakalım inşallah bu sefer kötü bir tecrübe yaşamam ')Gerçek bir uzman kan ve hormon değerlerinizi ister sizden, tam ölçüm ile beraber.
Evet sıkıntılıymış o deneyiminiz ama hepsi elbet bir değil.
Günümüzde işinin ehli çok insan var bu konuda, spor yanı sıra günlük 10 bin adım atmayı da ekleyin hayatınıza.
Ben aynı yemekleri aynı miktarlarda yediğim halde karantinada kilo aldım.Kızlar şimdi bu da dert mi diyeceksiniz ama vallahi sinir oldum iyice! 1 ay önce dedim bu karantina da kilo almayayım başlayayım spor yapmaya biraz toparlayayım kendimi hem vakit geçer falan dedim. Çünkü Mart ayındaki karantina da tam 6 kilo alarak sevimli bir patatese dönmüştüm..
1 aydır her gün düzenli bir şekilde chloe Ting videolarını yaptım çok yemek yemedim ki zaten normalde de aşırı yiyen biri değilim. Uykumu asla düzene sokamadim ve zamanla resmen yemek yemeyi bıraktım.. Ama bugün tartıldım birde ne göreyim kilo almışım?! Gerçekten artık sinirlerim bozuluyor.. Sadece ev yemeği yiyorum haftanın 5 günü genelde tek öğün yiyorum sporumu yapıyorum. Tamam tek öğün yemek çok kotu farkındayım ama ben neden kilo alıyorum yahu nedeeen?!?!??!
Gerçekten çok moralim bozuldu.. Yarın Chloe Ting 2. programına başlayacağım ama hiç motivasyonum falan kaldı o tartıyı görünce. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu kilo meselesiyle. Ben evdeyken bunun üstesinden gelemiyorum galiba![]()
Tam olarak anlattığınız hayatı yaşıyorum bütün gece ayaktayım 5-6 gibi uyuyorum gündüz 2-3 gibi uyanıyorum 6-7 gibi yemek yiyorum o saatten sonrada canım hiçbir şey yemek istemiyor. Gece atistirmiyorum çünkü gece yemek yemekten her zaman uzak durmuşumdur acikırsam su iciyorum zaten normal hayatımda da çok su tüketen biriyim. Bildiğiniz suyla karın doyuruyorumBen aynı yemekleri aynı miktarlarda yediğim halde karantinada kilo aldım.
Sebebi uyku saati ve düzeninin bozulması
Çok uyuyorsan yada az uyuyorsan, gündüz uyuyup gece ayaktaysan ve o arada atıştırıyorsan kilo alıyorsun.
Günde tek öğün kilo verdirmez hatta aldırır çünkü vücut kıtlık çağrısı yaptığı için bir elma bile yense depolamaya başlar.
yaşla ilgili olabilir diyecektim ama gençmişsiniz. Ben bundan 1 yıl öncesine kadar hareketsiz ayda 7 kilo rahat verirken, pideler ,simitler ne yesem hiç kilo almazken şimdi ne yesem kilo olarak dönüyor.24 yaşındayım
Annemde az önce yaş alıyorsun kilo alman normal dedi bana bir kasvet bastı daha yaslanmadim ki ben! İçimi ferahlattinız vallayaşla ilgili olabilir diyecektim ama gençmişsiniz. Ben bundan 1 yıl öncesine kadar hareketsiz ayda 7 kilo rahat verirken, pideler ,simitler ne yesem hiç kilo almazken şimdi ne yesem kilo olarak dönüyor.
Ayyy içimi rahatlattiniz öyle motivasyonum düştü ki. Ama yine de bu tek öğün yeme olayını aşmak gerek sağlıklı değil bir kere. O yüzden kesinlikle bir uzmana danisacagım. Ama dediğiniz gibi bu sadece odemse ve işe yaradigi için durum buysa o halde mukemmmeelYapmanız gereken aynen devam etmek. Spor yaptığınız için vücudunuz spora alışana kadar ciddi ödem tutar bu 2-3 ay sürebilir. Ayrıca yağ hücreleri kaybolmaz içi boşalır ve kuculmeden önce de içleri su ile dolar sonrasında bu ödemi de attığınızda tartıda kilo vermiş olarak gozukursunuz.
Bol su için, acıkmadan yemeyin. Tüm gün acikmadan tum gün de yemeyebilirsiniz. Vücut depolama yapamaz arkadaşların söylediklerinin bilimsel bir dayanağı yok. Aldığınız kalori yaktığınızdan azsa kilo verirsiniz çoksa kilo alırsınız.
Ayrıca lütfen asıl olarak tartıyı değil mezurayı baz alın. Sporu sabah aç karna yapabilirseniz daha çok yağ yakarsınız. Sevgiler
Ah bana kalburabastı demeyin.... Annem yeni yıl için yapmış sağolsun bir oturuşta 3 tane yedim geçen günVermek istediğim 3 kilo ve komşudan gelen , akşam çayının yanında yersiniz dediği kalburabastı...![]()
Kilo vermek için kalori açığı yaratmanız lazım.. ne kadar egzersiz yaparsanız yapın yaktığınızdan fazla kalori alırsanız kilo alırsınız. Kilo almak tAmammen fazla kalori alımıyla alakalı ..Tek öğün yiyorsunuz ama fazla miktarda ya da fazla kalorili olabilir yemekleriniz..çok yemediğini söylüyorsunuz ama o zaman kalorili gıdalar yiyorsunuz. (sabah aç karınla en az 12 saat açlıktan sonra tartılın birde ).. arada bişeyler atıştırıyor olabilirsiniz..tüm gün yediklerinizin hepsini (bi leblebi,1domates bile olsa) ve miktarlarını not alıp kalorilerini hesaplamanızı öneririm.. (Ne zaman yemek yediğiniz de önemli eğer tek öğününüzü gündüz değil de akşam 7 den sonra yiyorsanız ve kalorisi yüksekse bu da kilo yapabilir, )Kızlar şimdi bu da dert mi diyeceksiniz ama vallahi sinir oldum iyice! 1 ay önce dedim bu karantina da kilo almayayım başlayayım spor yapmaya biraz toparlayayım kendimi hem vakit geçer falan dedim. Çünkü Mart ayındaki karantina da tam 6 kilo alarak sevimli bir patatese dönmüştüm..
1 aydır her gün düzenli bir şekilde chloe Ting videolarını yaptım çok yemek yemedim ki zaten normalde de aşırı yiyen biri değilim. Uykumu asla düzene sokamadim ve zamanla resmen yemek yemeyi bıraktım.. Ama bugün tartıldım birde ne göreyim kilo almışım?! Gerçekten artık sinirlerim bozuluyor.. Sadece ev yemeği yiyorum haftanın 5 günü genelde tek öğün yiyorum sporumu yapıyorum. Tamam tek öğün yemek çok kotu farkındayım ama ben neden kilo alıyorum yahu nedeeen?!?!??!
Gerçekten çok moralim bozuldu.. Yarın Chloe Ting 2. programına başlayacağım ama hiç motivasyonum falan kaldı o tartıyı görünce. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz bu kilo meselesiyle. Ben evdeyken bunun üstesinden gelemiyorum galiba![]()
İnşallah tadı kötüdür tatlının, hepsini yememAh bana kalburabastı demeyin.... Annem yeni yıl için yapmış sağolsun bir oturuşta 3 tane yedim geçen gün![]()
Yıllarca bunu ben de duydum fakat endokrinoloji doktoruma ve arkadaşım olan bir diyetisyene danistigimda dediler ki; eğer yemeyip spor da yapmazsan kas miktarın azaldıkça metabolizman yavaşlar. Fakat yine de senin yaktığın yediğinden çoksa kilo verirsin.Ayyy içimi rahatlattiniz öyle motivasyonum düştü ki. Ama yine de bu tek öğün yeme olayını aşmak gerek sağlıklı değil bir kere. O yüzden kesinlikle bir uzmana danisacagım. Ama dediğiniz gibi bu sadece odemse ve işe yaradigi için durum buysa o halde mukemmmeel
Ama arkadaşların dediği vücudun depolama olayını ben zamanında bir diyetisyenden duymuştum. Depolama olarak değilde vücut kendini korumaya alıyormuş bu şekilde. Mesela sporlar atıyorum o an 1000 kalori yakabilecekseniz vücut kendini korumaya aldığı için yakabildigi minimum kaloriyi yakıyormuş ve bu da aşağı yukarı yarı yarıya etkiliyormus yaptığımız etkinliğin performansını. Eh tabii bir de yemedigimiz için metabolizma yavaşlama olayı var ki akıllara zarar..
Yediklerimi dediğiniz gibi not almayı denedim hatta bir uygulama vardı vallahi adını unuttum miktarları girip sizin için kalori hesaplaması yapan onu kullaniyordum ve her günün sonunda yetersiz kalori alımı yaptığım için bana düzenleme programı çıkartmıyordu bende sinir olup sildim en sonunda..Kilo vermek için kalori açığı yaratmanız lazım.. ne kadar egzersiz yaparsanız yapın yaktığınızdan fazla kalori alırsanız kilo alırsınız. Kilo almak tAmammen fazla kalori alımıyla alakalı ..Tek öğün yiyorsunuz ama fazla miktarda ya da fazla kalorili olabilir yemekleriniz..çok yemediğini söylüyorsunuz ama o zaman kalorili gıdalar yiyorsunuz. (sabah aç karınla en az 12 saat açlıktan sonra tartılın birde ).. arada bişeyler atıştırıyor olabilirsiniz..tüm gün yediklerinizin hepsini (bi leblebi,1domates bile olsa) ve miktarlarını not alıp kalorilerini hesaplamanızı öneririm.. (Ne zaman yemek yediğiniz de önemli eğer tek öğününüzü gündüz değil de akşam 7 den sonra yiyorsanız ve kalorisi yüksekse bu da kilo yapabilir, )
yok canım 24 yaşta bir şey yok, bana 30 yaşımda 34 beden etek bol gelirdi.Annemde az önce yaş alıyorsun kilo alman normal dedi bana bir kasvet bastı daha yaslanmadim ki ben! İçimi ferahlattinız valla
Ben kendime gün belirledim haftada 1 gün tartilip ölçüm aliyorum aç karnına ve bunları not ederek devam ediyorum. Spor ölçümlerimi yanlış aldığım için sonucun ne olduğundan haberim yok birazda ondan bu moral bozukluğum. Mezura yoktu evde iple olcuyordum o dönem 2cm incelmiş olarak ölçtüm mesela kendimi ama ay sonunda dayanamayıp gidip mezura aldım bir baktım bambaşka bir sonuç öyle olunca ne oldu ben inceldim mi incelmedim mi çokta fikrim yok açıkçası ama bu ay düzgün ölçümlerle ilerleyeceğimYıllarca bunu ben de duydum fakat endokrinoloji doktoruma ve arkadaşım olan bir diyetisyene danistigimda dediler ki; eğer yemeyip spor da yapmazsan kas miktarın azaldıkça metabolizman yavaşlar. Fakat yine de senin yaktığın yediğinden çoksa kilo verirsin.
Durum sizin yaptığınız gibi olduğunda değil yani. Ben 4 aydır kilo verme surecindeyim bu dönemde 16 kilo verdim.
Fakat aynen size yazdığım gibi oluyor 2 hafta gram oynamiyor hatta reglden 5 gün önce + çıkıyorum fakat sonra sanki 1 günde 1.5-2 kilo vermiş gibi gözüküyor tartıda. Motivasyonu kaybetmemek adına hem az tartilin hem de 15 günde bir olculerinizi alın derim ben
Ahahaha yok ben asla 34 ben olamayacak kalıplarda bir insanım yani olurum da hastalıklı gibi olurum yüksek ihtimalle. Benim tek istediğim sıkı ve şekilli bir vücudum olsun o kadar çok zayıflamak asla tercihlerim arasında değilyok canım 24 yaşta bir şey yok, bana 30 yaşımda 34 beden etek bol gelirdi.