Derdim inşaat temizliği

O zmn çare arayalım. Önce bulaşık teli alcaksın bol miktar. Balkonlar için fırça ve çekçek alcaksın. Ve her gün bir yer olmak üzere çalışcaksınız. Nişanlında gelsin, önce balkona bulaşıkdeterjanlı sıcak suyu dök. Gideri kapat. O kabarsın (en önce üst kabayı kuru saplı fırça ile alıcaksınız). O arada camlara geçin. Camlara eskiden traş bıçağı kullanırdık badana için ama pvc ise etiketlerin üstümü bol suyla ıslayın. Jilet çizmesin en son çare olarAk yapın.

Coook teşekkür ederimmm:)
Rica ederim canım. Gözünü korkutma temizlersin. Birde burada temizlikci tut vesaire diye akıl verenlere de hayranım. Sanki yeni bir buluş gibi yazıyorlar. Sonuçta nasıl temizleyim diye bir soru yöneltiyor. Bi tane temizlikci gelip temizleyebilirse, sen de temizlersin ne olacak.

Niye sen yapacaksın ki tek başına? Nişanlını da çağır. Birlikte yapın bari. Dert niye senin başına kaldı ki anlamadım ben!

Iki temizlikci , ben , eşim ve annem 3 gunde bitirdik. O pislik baska bir şey. Silersin toz yağar arkandan. Buyuksehirdeyim demişsin . Temizliğe 170 liraya geliyorlar Istanbul da . Bir kisi çağırmaya çalış en azindan . Sonra da Artik görümce anne komşu derken allah ne verdiyse cagiracaksin.

Valla panpa bence tek gunde bitmez zaten. Bolca bulasik teli al, evdeki eski tisortlerden bez yap.
Ilk gun kabasini al, tozu topragi gitsin. Diger gunlerde de daha ayrintili gir bence 3 gunde yaparsin.
Düğünüme 24 gün kaldı. Bu hafta sonu teslim edecekler. İnşallah yetiştirebilirim teşekkür ederim :)

Ya beni cok iyi anlamışsınız. Zaten alabilsem canıma minnet ama zaten suan her sey masraflı bari elimden gelen bir şeyde kısıcam. Teşekkür ederim cok iyisiniz :)

Güzel tavsiyeleriniz için cok teşekkür ederim. Hepsini not aldım :)

Önce temiz kuru bir fırça akıl duvarları temuzleyin. Onlarin tozu bi aşağı insin. Sonra yerde kazınacak ne varsa onları kazıyın. Yer tozlarının camurlaşmaması için yerleri süpürün. Sonra sırayla mutfak dolaplarını, camları ve balkonları temizleyin. Sonra yerleri tekrar supurup silin. En son banyo ve tuvalet kalsın çünkü kirli suları hep onlara dökeceksiniz. Eğer eviniz kiraysa insaat temizligini ev sahibinizin yaptirmasi lazım. Bu şansı da bir deneyin derim. Allah şimdiden kolaylık versin.

Sana şunu söyleyeyim kaç kişi bulabiliyorsan o kadar kişiyi çağır. Sadece nişanlın ve seninle o öyle bitmez ki nişanlının temizlik tecrübesi bile yoktur.
Tuz ruhu kostik gibi ağır kimyasallar gerekli olabilir. Her ihtimale karşı yanınızda olsun. Bir sürü tel alın. Elleriniz içinde eldiven alın yedekli.
Üstten kabasını aldıktan sonra tepeden başlayıp aşağılara inin. Mesela tavan duvar vs fırçalanacak mı, silinecek mi? İlk onları halledin. Sonra camlara geçin gibi. Spatula alın ayrıca fayans kazımak için. Eğer çıkmayan betonlar varsa azcık kostik döküp kazıyın hemen suyla temizleyin. Yoksa fayansın parlaklığını alıyor.
Etiketler kısmında saç kurutma makinasıyla kurutup öyle bırakmasını sağlayabilirsiniz ya da ıslatıp telleyebilirsiniz.
Bu arada aklınızda olsun temizledim bitti dedikten sonra gidip tekrar temizlemeniz gerekiyor. Kusuyor ev resmen tozu.
Valla yoruldum. Rahat geçer umarım temizliğiniz.

90 m2 bir şey değil temizlenir
Öncelikle bir spatula alın nalburdan nişanlınızın eline verin yerlerde kazınacak ne varsa kazısın sonra kabayı süpürün, üstten bir kova su ile silin kaba pislik gitsin. Sonra balkonu temizleyin ki oradan içeri pislik dolmasın. Sonra mutfak dolaplarına girişin, dolaplar bitince yerlerini süpürüp silin tekrar kapısını kapatın girilip çıkılmasın oraya. Odaları camlarından başlayarak aynı şekilde temizleyin ve kapılarını kapatın. Banyoda uzun saplı fırçalardan kullanın, tüm kalebodur yüzeyleri fırçalayın, yıkayıp durulayın. Klozet, lavabo, banyo dolapları ve duşakabinin ince işi bitince yerlerini temizleyip çıkın. Ertesi gün baştan aşağı tekrar iki su silin yerleri, sıvı arap sabunu kullanmanızı öneririm. Bu arada banyoda mutfakta aşırı kimyasal kullanmayın bunu bana bir usta söyledi duşakabinlerin, tezgah kenarlarının kararıp öyle kalması temizlik malzemelerindenmiş, cif bile kullanmayın arap sabunu yeter sık yapın başka temizlik malzemesine gerek kalmasın demişti, test ettim adam haklı, şu an sadece klozet temizliğinin haricinde çamaşır suyu, cif falan asla kullanmıyorum. 130 m2 inşattan çıkmış evi bu şekilde bir günde temizledim. Çok insan olmasın ne kadar kalabalık o kadar zor. Kolaylıklar dilerim, huzurla oturun:)

elektrık süpürgem pert olmuştu inşaat pisliğinden .duvarları duvar mopu var konu sahibi.ondan edin merdıvende lazım .yerleştikten sonra da ayrıntılı temızlenır canını sıkma sile sile pırıl pırıl oluyor yerler kusmuyor artık inşaat pisliği.

Ya beni cok iyi anlamışsınız. Zaten alabilsem canıma minnet ama zaten suan her sey masraflı bari elimden gelen bir şeyde kısıcam. Teşekkür ederim cok iyisiniz :)
Aferim size valla. Ben yeni gelinim elimi sürmem felan diyebilirsiniz. Ama onun yerine nasıl temizlerim deyip fikir almanız şahsen benim hoşuma gitti. Üstelik bende ilk evlendiğimde inşaattan eve taşındım.. Çalıştığım müsait ol aldığım için kv bana temizlikci tut uyum dedi tamam dedim. Ya kadın nereyi temizlenmiş hiç anlayamadık bile aldım elime malzemeleri mis gibi yaptım valla. Kv gördü sok oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…