derdim işim, mesleğim

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.068
9.560
398
Kızlar günaydın...Lütfen konum taşınmasın çünkü benim için bir dert oldu artık bu. Derdim mesleğim, işim. Bankacıyım ve her geçen gün baskıdan, saçma sapan hedeflerden, asla ve asla takdir görmemekten, ezilmekten bıktım. 8 senemi verdim, öğle tatillerinde bile çalıştım, sosyal hayatıma özel hayatıma zaman ayıramadım, sonuç mu? Birazcık istenileni yapama hemen eleştiri,baskı, tehdit. Bu arada istenilenler insanlık dışı yani potansiyel 10 ise sizden 100 bekleniyor. Ekonomi malum, kimse kredi kartı almak, bes yaptırmak, yok bilmem ne sigortası almak istemiyor işte istemiyor. İnsanları da anlıyorum. Ve çok bunaldım, şimdi iş değiştirmek istiyorum ama nerden başlayacağım bilmiyorum. Firmaları sektörü biliyorum, özel şirket düşünmüyorum. Kpss ile kamu kurumlarına geçmek istiyorum, bir çok arkadaşım geçti ve çok memnunlar. Biz resmen bankada köleymişiz nolur sende gel kurtul diyorlar, habire haftasonu gezileri, öğle yemekleri, aileleri ile paylaşımlar...

Kpss ile atanan var mı, hangi kurumda, işinden memnun mu nolur bana yol gösterin, örnek verin. Çökmüş durumdayım, acil bir plana ve hedefe ihtiyacım var. Özelden de yazabilirsiniz, ufak bir umut istiyorum kızlar lütfen...

Kuzenim de aynı meslekten. Devlet bankasında bankacı. Özeldeki arkadaşlarıma göre daha rahat.
Dışişleri bakanlığı da olabilir sizin için.
İstanbul’da mısınız?
Son dönem KPSS’ye giren arkadaşlardan öneri gelir mutlaka.

kpss girin puanınızı alın oyle konuşalım bence ...
En azından kafamda birşeyler olsun ki kendimi hevese getireyim çalışmak için, kpss çalışmak benim gibi yoğun çalışan biri için o kadar zor ki, tüm hayatım zaten kısıtlıyken iyice kısıtlayacağım, önümü görmek istiyorum en azından...

Taşradayım ben öyle söyleyeyim, burda zaten çok imkan yok.

Banka gerçekten zor allah kolaylık versin inşallah. Bir ay dayanabildim saçma sapan işler görev hedefler.

Ya karakter meselesi, ben insanları kandıramam yalan söyleyemem, satış yapmak için saçma sapan şeyler yapamam, o zaman da olmuyor işte başarısız oluyorsunuz.

Hem çalışıp hem de sınava hazırlanmak çok zor, durumunuz elveriyorsa çalışmaya ara verip kpss’ ye odaklansanız nasıl olur acaba? İş bulmak çok zor biliyorum ama bu şekilde de mutsuzsunuz

Bir hedefim olsa şu an kesin şurası diye belki ama şu an belirsizlik var sadece kpss ye girmek istiyorum, kimse cevap vermedi bile hangi kurumlar nasıl alıyor ne oluyor çok bilmiyorum. Taşradayım burda kurumlar az, hep aynı kişiler çoğu yaşlı...

Şu an istifayı düşünmüyorum açıkçası.Çünkü bunca yıllık emeğim boşa gidecek, bu yıl müdür yardımcısı olacağım mesela kurum içi sınavı kazanırsam. Verdiğim emeği bir çırpıda nasıl silip atayım?

Burdan çok yardımcı olan çıkmazsa da malum 657 lilerin memurların oldugu bi site var,bence orayı arastırın,ordan daha rahat bilgi edinirsiniz,hem bankacılık yapıp hem kpss zor ama imkansız degil,eylül ayı itibariyle hergün iki saat ayırabilecek durumdaysanız,bence olur,ben de kpss de hatrı sayılır bi puanı bu şekilde almıştım,günde üç saate yakın ocak ayından sonra çalıştım,evli değildim ama çalışıyordum,ilk atamada da atandım

Merhaba;
Bende eski bankacıyım sadece 2 sene dayandım, çalışma saatleri, hedefler derken yeter be dedim.
Özel bir şirkete geçtim (Patron parasıyla oynuyorum) bankacılığı terk edeli 14 yıl oldu bir kere bile keşke demedim....

kpss ile atandım. 6 yıl bitecek ama artık kpss den ıyı puan almak atanmak çok zrlaştı. bolumunden de cok alım yok. en az 85+ puan almalısın. kpss çok zor bi sınav. oyle gireyim atanırım diye hayal etmekle olsa keşke her sey

Hangi daireler hangi puan türüyle alım yapıyor siz hangilerinde iyisiniz iktisat mı hukuk mu bunları araştırıp kendiniz karar vermelisiniz nasıl çalışacağınıza. Googleyın biraz. Bu sene geçti ama seneye için bi yol cizin kendinize

Zor olduğunu biliyorum,90 puandan aşağı almamam lazım onu da biliyorum. Ama taşradayım belki taşrada çalışanlar fikir verir diye açtım konuyu.

Bu yoğunlukta kpssye çalışamazsınız ki

Başka çarem yok. Çocuğum yok, zaten meslek değiştirmek istememin bir sebebi de bu. Bu şekilde çocuk büyütmek istemiyorum. Hastalanınca bile izin alamıyorken çocuğum hastalansa vs asla izin vermezler, ki eşim de bankacı hani öğretmen falan olsa neyse birimiz idare ederiz diyeceğim...

Ayrıca artık eskisi gibi kariyer vs hevesim kalmadı, iş hayatı nankör, ben sadece mutlu olmak, mutlu olduğum insanlara faydalı olduğum işi yapmak istiyorum. Çok para da istemiyorum, çok çalışma da. Kazandığım parayı harcayacak vaktim ve takatim bile kalmıyorken, aldığım paranın yarısını zaten işte giyeceğim kıyafete, ayakkabıya vs harcıyorken ne anlamı kaldı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…