- 20 Nisan 2014
- 1.428
- 1.616
- 168
- Konu Sahibi in vino veritas
-
yazdıklarını beğenmekten bir hal oldum arkadaşım. çok doğru şeyler yazmışsın. dilimizin ne kadar önemli olduğunu şu yaşımıza kadar anlamamız gerekiyordu. insanlar dilin öneminin farkına çoktan varmalıydılar. kimsenin dürtüklemesiyle olacak iş değil bu.Her şey bizde bir günlüktür zaten. Öğretmenler günü, anneler günü, cumhuriyet bayramı...
Bir gün hatırlanır, gerisini mi? Koyver gitsin.
Bir milletin dili, can çekişiyorsa, ardından kaos gelir arkadaşlar. Egemenliğin, ayaklarından biridir dil.
Tarihte ne devletler vardı ihtişamlı, nasıl da kültürleri silindi dünyadan, dilleri de artık yaşamıyor.
evet ,şu an çok ciddiyizAncak geyikte sallıyoruz,burası çok ciddi bir topik.
Şu minik çocuk kadar derdimizi anlatabilsek yeter
hangi konu ?fena bir konu açılmış.
kızın annesi , kızının kayınpederini arayıp ilişkiye giremediklerini anlatmış
hangi konu ?
Türkçeye gönül verdim ben, öğretmeni de olacağım inşallah. Sağ olun beğendiğiniz için.yazdıklarını beğenmekten bir hal oldum arkadaşım. çok doğru şeyler yazmışsın. dilimizin ne kadar önemli olduğunu şu yaşımıza kadar anlamamız gerekiyor. insanlar dilin öneminin farkına çoktan varmalıydılar. kimsenin dürtüklemesiyle olacak iş değil bu.
tabii ki her ortamı kendini geliştirme aracı olarak gören insanlar var. bu konu da böyle insanlara yardımcı olur umarım. dile karşı hassasiyet kazandırır.
Eline sağlık ablacım.
Şu minik çocuk kadar derdimizi anlatabilsek yeter
Değil mi ama:) ne de güzel anlatıyor derdini bıdı bıdı bıdıHataları hepimiz yapıyoruz sonuçta,ama dikkat ediyoruz yazarkende
Dünya tatlısı şeker bu şeker maşallah
Bende aynı fikirdeyim abla hatasız kul olmaz.
yeter ki yazdıklarımız anlaşılabilir olsun,
gerisinin pekte önemi yok .
bugün ki gibi türkçe katliamı yapılan konular açılmadığı müddetçe sorun yok.
evet ,şu an çok ciddiyiz
telefonum bile imana geldi :)
Değil mi ama:) ne de güzel anlatıyor derdini bıdı bıdı bıdı
Ben izlemiştim onu çok komikti:)benim dediğim videoyu koyan oldu mu
güldür güldür plaza dili
koyunda izleyek hadi ben youtubeye giremiyorum
zaten bu yorumu kaldırabilecek biri olduğun için söyledim. Yoksa mesela sabahki konuda bu yorumu yapsaydım hemen aforoz ederdi beni konu sahibi.
Sadece yeni bir üyesin. Güzel yazılar okumak her zaman keyiflidir. Bu nedenden dolayı bir ön yargı olabilir belki.
Mütevaziliğin de taktire şayan.
benim dediğim videoyu koyan oldu mu
güldür güldür plaza dili
koyunda izleyek hadi ben youtubeye giremiyorum
inşallah gönlünce olur her şey. ben de çok isterim senin gibi dili güzel kullanan insanların bu mesleği yapmasını. ileride çocuğum olduğunda senin gibi öğretmenlere teslim etmek isterim çocuğumu.Türkçeye gönül verdim ben, öğretmeni de olacağım inşallah. Sağ olun beğendiğiniz için.
Çocuk ilk dil edinimine ailede başlar, okul ise standart dili, meşhur İstanbul Türkçesini yazıp, okumayı öğretir. İlkokulda başlıyor işte her şey. Yabancı dil eğitimi için de ana dili iyi bilmenin önemi büyüktür aslında. Kendi dilini bilmeyen birisi, nasıl diğer dille ana dili arasında mukayese edip de öğrenecek ki?
vallahi işte ben de sizin kadar takıntı yapanların üye isimlerine (nickname) öyle bir takılıyorum ki bilemedim şimdi .Ben kendi sosyal çevremde de imla hatası yapan kişilerden ciddi bir şekilde soğudugum için, yazacaklarim sert olur diye pek yorum yapmak istemiyorum.
Yalnız inatla yaptıkları yanlısı savunanlar pes dedirtiyo insana.
Bir arkadaş da yazmış mahalle arasında çekirdek citleyenler gibi diye, aynen öyle düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?