Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

yazdıklarını beğenmekten bir hal oldum arkadaşım. çok doğru şeyler yazmışsın. dilimizin ne kadar önemli olduğunu şu yaşımıza kadar anlamamız gerekiyordu. insanlar dilin öneminin farkına çoktan varmalıydılar. kimsenin dürtüklemesiyle olacak iş değil bu.

tabii ki her ortamı kendini geliştirme aracı olarak gören insanlar var. bu konu da böyle insanlara yardımcı olur umarım. dile karşı hassasiyet kazandırır.

fena bir konu açılmış.
kızın annesi , kızının kayınpederini arayıp ilişkiye giremediklerini anlatmış

Açıkçası ben buraya yazarken çok dikkat etmiyorum çalıştığım için hızlı yazmam gerekiyor ya da o an değişik duygular içerisinde imla hatalarım gözüme bile gözükmüyor ama en azından anlaşılır yazıyorum..noktalama işaretleri çok kullanmasamda bir şekilde o cümleyi ayırıyorum insanlara göz işkencesi yapmamaya özen gösteriyorum..ama öyle yazanlar var ki kafa göz girmiş resmen, anlamak mümkün değil..zaten artık burayı bırak mesajlarda bile sesli harf kullanmamak diye bir şey kalmadı..eskiden mesaj karakteri geçti mi sms bedeli katlanıyordu millette bi mesaja sığdırayım diye bu hale geldi..e şimdi whatsapp var babanın tarlası gibi istediğin kadar yaz çiz..şimdi niye uğraşıyorsun kısaltayım diye???

Türkçeye gönül verdim ben, öğretmeni de olacağım inşallah. Sağ olun beğendiğiniz için.
Çocuk ilk dil edinimine ailede başlar, okul ise standart dili, meşhur İstanbul Türkçesini yazıp, okumayı öğretir. İlkokulda başlıyor işte her şey. Yabancı dil eğitimi için de ana dili iyi bilmenin önemi büyüktür aslında. Kendi dilini bilmeyen birisi, nasıl diğer dille ana dili arasında mukayese edip de öğrenecek ki?

Yazım kurallarında ben de çok hassasım. Hem meslek icabı, hem başak burcuyum
Ayrı yazılacakken bitişik yazılan -da 'lar hele bi de onun sertleşmesi -t harfi olması...
herkes yerine herkez, bugünün ayrı yazılması, vesaire vesaire....
Ancak burada herkesin eğitim düzeyi, sosyo-ekonomik durumu çok farklı, belki ömründe hiç okula gitmemiş kızlar da var, 15 yaşında zorla evlendirilmiş olan da... gurbetçi olan da... hele bir kadın dertleşmek için belki ağlayarak birşey paylaşmışsa, artık yazım kuralına takılmamak lazım diye düşünüyorum....

benim dediğim videoyu koyan oldu mu
güldür güldür plaza dili
koyunda izleyek hadi ben youtubeye giremiyorum

Tabiki önemli olan düzgün ve anlaşılır olarak yazılması değilmidir.
İşte bubu yapmayınca ortaya böyle feci sorunlar çıkıyor..

evet ,şu an çok ciddiyiz
telefonum bile imana geldi :)

Telefondan hiç yazamıyorum,parmaklar başka harflere uçuyor

Değil mi ama:) ne de güzel anlatıyor derdini bıdı bıdı bıdı

Tam ısırmalık kerata

Eleştirel bakış açısı iyidir ve gereklidir, her şeye "harikasın cnm" tarzında yaklaşırsak hiçbir gelişim gösteremeyiz. Ben yeniyim dediğin gibi çoğu kişiyi/nicki tanımıyorum ama mesajlarından gördüğüm kadarıyla -sadece bana yazdığın değil farklı konularda da denk gelip okudum- sende de bu bakış açısı var. Güzel bir şey :)

Ben kendi sosyal çevremde de imla hatası yapan kişilerden ciddi bir şekilde soğudugum için, yazacaklarim sert olur diye pek yorum yapmak istemiyorum.
Yalnız inatla yaptıkları yanlısı savunanlar pes dedirtiyo insana.
Bir arkadaş da yazmış mahalle arasında çekirdek citleyenler gibi diye, aynen öyle düşünüyorum

inşallah gönlünce olur her şey. ben de çok isterim senin gibi dili güzel kullanan insanların bu mesleği yapmasını. ileride çocuğum olduğunda senin gibi öğretmenlere teslim etmek isterim çocuğumu.

ve yabancı dil öğrenimi konusunda da çok haklısın. bir ara ingilizce öğrenmeye heves edip kursa yazılmıştım. öğretmenimiz ingilizcedeki kuralların anlaşılır olmasını sağlamak için türkçeden mukabilini örnek vermeye çalışıyordu. bütün sınıf benden, önce türkçeyi öğrenelim istiyoruz diyerek ders aldı. dilin doğru kullanılması, daha fazla kelimeyle dili kullanmak basit bir durum, üzerinde durulmayacak bir durum değildir. türkçeyi doğru ve fazla kelimeyle kullanmak ufuk açar. kişinin dünyasını zenginleştirir, bakış açısını çeşitlendirir. yani bazı arkadaşların önemsememesi doğru değil. dil karakteri bile etkiler.

vallahi işte ben de sizin kadar takıntı yapanların üye isimlerine (nickname) öyle bir takılıyorum ki bilemedim şimdi .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…