Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Hangi bakış açısı demeden edemeyeceğim..

Sağ ol canım, iyi düşüncelerin için.
Konuşulan dilin, bakış açısını, dünya görüşünü, ifade yeteneğini bile etkilediğini belirten araştırmalar var biliyor musun? Ama bilimsel bir kanıt yok tabi. Mesela İngilizce konuşan biri ile biz aynı algılamıyormuşuz, ilginç...

vallahi işte ben de sizin kadar takıntı yapanların üye isimlerine (nickname) öyle bir takılıyorum ki bilemedim şimdi .
mesela dedirtiyo yerine dedirtiyor gibisinden....ha ben şivenin ağzına küreğnen vuraraktan yazan bir bireyim söylemeden geçmeyeyim

Özensizce yazan, uyarılmasına rağmen aynı tavrı sürdüren ve hatta sinirlenen üyelerin konularına yorum yapmak içimden gelmiyor.

Bu konulara kimse yorum yazmazsa -bir nevi - denetim sağlanmış olur diye düşünüyorum.

hakikaten çok dogru bır konu acmıssınız sınırlenıyorum su seslı harflerı kullanmayanlara dedıgınız gıbı noktalama ısaretlerı neysede kısaltmalar en cok sınır olduklarımdan

Benim de çok fazla yorumda bulunmamın sebebi bu gerçekten, okuduğumuzdan bir şey anlayamıyoruz ne yazık ki, bir de anlaşılamamak ve boşa dert anlatmaya çalışmak var.

evet, çok ilginç ama bence kanıtlanmış bir şey bu. bu siteye baktığımda bile bunu görebiliyorum. burada türkçeyi güzel kullanan derdini güzel anlatan insanların her konuda farklı bakış açılarına sahip olduğunu görebiliyorum. farklıdan kastım genelden farklı düşünceler değil, fikirlerinin farklılık, çeşitlilik göstermesi. fikirlerine katılıp katılmamak hiç önemli değil. zira türkçesi çok düzgün olan insanların fikirlerine katılmadığım da çok oluyor ama bu insanlarla tartışılabiliyor. zevk verici bir sohbet kalıyor geriye, bu önemli.

ders kitaplarımız kaç kelimeyle yazılıyor? insanlar buna baksın. ingiltere'de, japonya'da ders kitaplarında kullanılan kelime sayısıyla türkiye'deki ders kitaplarında kullanılan kelime sayısı arasında inanılmaz bir fark var. dolayısıyla algımızın kapalı olduğu bir gerçek ne yazık ki.

Çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız. Dil karşılıklı anlaşabilmenin ilk şartıdır. Dahi anlamında de nin ayrı yazılmasını geçtim sesli harfleri tam yazsalar ona da razıyım. Hele nokta koymayıp o dedi bu dedi diye yazanlar yok mu?

Gerçekten farkını anlayacak biri olduğunuzu düşünüyorum diğer yorumlarinizdan. Cevap vermiş olmak için bu imajınızi zedelemeyin bence
benimkisi gerçek bir meraktı ,dile bu kadar hakim olmak,olmayanlardan soğumak gibi karakteri olan arkadaşların nick namelerinin alfabemizde yer almayan qwx harflerinden oluşması ,gerçek manada algılayamadığım bir durum..bunu sırf yorum yapmak için yazmadım hazır önüme biri çıkmış öğrenmeden geçmeyeyim dedim.velev ki yanlış anladınız çok pardon .

E yani, 2000 adet kelime dağarcığı olan birinin kendini ifade etmesiyle, 500 adet kelime dağarcığı olan birinin kendini ifade etmesi farklı olacaktır elbette. Bu yadsınamaz bir gerçek. Bizde iş dağarcığa gelene kadar, ne sorunlar var, ne sorunlar canım, o son adım gibi görünüyor bizde.

maalesef.

Kendi hatamı yakaladım. Doğrusu -saygısızlıktır olacak. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…