- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Hangi bakış açısı demeden edemeyeceğim..Eleştirel bakış açısı iyidir ve gereklidir, her şeye "harikasın cnm" tarzında yaklaşırsak hiçbir gelişim gösteremeyiz. Ben yeniyim dediğin gibi çoğu kişiyi/nicki tanımıyorum ama mesajlarından gördüğüm kadarıyla -sadece bana yazdığın değil farklı konularda da denk gelip okudum- sende de bu bakış açısı var. Güzel bir şey :)
Sağ ol canım, iyi düşüncelerin için.inşallah gönlünce olur her şey. ben de çok isterim senin gibi dili güzel kullanan insanların bu mesleği yapmasını. ileride çocuğum olduğunda senin gibi öğretmenlere teslim etmek isterim çocuğumu.
ve yabancı dil öğrenimi konusunda da çok haklısın. bir ara ingilizce öğrenmeye heves edip kursa yazılmıştım. öğretmenimiz ingilizcedeki kuralların anlaşılır olmasını sağlamak için türkçeden mukabilini örnek vermeye çalışıyordu. bütün sınıf benden, önce türkçeyi öğrenelim istiyoruz diyerek ders aldı. dilin doğru kullanılması, daha fazla kelimeyle dili kullanmak basit bir durum, üzerinde durulmayacak bir durum değildir. türkçeyi doğru ve fazla kelimeyle kullanmak ufuk açar. kişinin dünyasını zenginleştirir, bakış açısını çeşitlendirir. yani bazı arkadaşların önemsememesi doğru değil. dil karakteri bile etkiler.
mesela dedirtiyo yerine dedirtiyor gibisinden....ha ben şivenin ağzına küreğnen vuraraktan yazan bir bireyim söylemeden geçmeyeyimvallahi işte ben de sizin kadar takıntı yapanların üye isimlerine (nickname) öyle bir takılıyorum ki bilemedim şimdi .
Haklı olabilirsiniz tabi, neyse ki anlayıp yorum yapacağımız kısım orası değilvallahi işte ben de sizin kadar takıntı yapanların üye isimlerine (nickname) öyle bir takılıyorum ki bilemedim şimdi .
Benim de çok fazla yorumda bulunmamın sebebi bu gerçekten, okuduğumuzdan bir şey anlayamıyoruz ne yazık ki, bir de anlaşılamamak ve boşa dert anlatmaya çalışmak var.Özensizce yazan, uyarılmasına rağmen aynı tavrı sürdüren ve hatta sinirlenen üyelerin konularına yorum yapmak içimden gelmiyor.
Bu konulara kimse yorum yazmazsa -bir nevi - denetim sağlanmış olur diye düşünüyorum.
farkı nedir ki?Haklı olabilirsiniz tabi, neyse ki anlayıp yorum yapacağımız kısım orası değil
evet, çok ilginç ama bence kanıtlanmış bir şey bu. bu siteye baktığımda bile bunu görebiliyorum. burada türkçeyi güzel kullanan derdini güzel anlatan insanların her konuda farklı bakış açılarına sahip olduğunu görebiliyorum. farklıdan kastım genelden farklı düşünceler değil, fikirlerinin farklılık, çeşitlilik göstermesi. fikirlerine katılıp katılmamak hiç önemli değil. zira türkçesi çok düzgün olan insanların fikirlerine katılmadığım da çok oluyor ama bu insanlarla tartışılabiliyor. zevk verici bir sohbet kalıyor geriye, bu önemli.Sağ ol canım, iyi düşüncelerin için.
Konuşulan dilin, bakış açısını, dünya görüşünü, ifade yeteneğini bile etkilediğini belirten araştırmalar var biliyor musun? Ama bilimsel bir kanıt yok tabi. Mesela İngilizce konuşan biri ile biz aynı algılamıyormuşuz, ilginç...
Gerçekten farkını anlayacak biri olduğunuzu düşünüyorum diğer yorumlarinizdan. Cevap vermiş olmak için bu imajınızi zedelemeyin bencefarkı nedir ki?
benimkisi gerçek bir meraktı ,dile bu kadar hakim olmak,olmayanlardan soğumak gibi karakteri olan arkadaşların nick namelerinin alfabemizde yer almayan qwx harflerinden oluşması ,gerçek manada algılayamadığım bir durum..bunu sırf yorum yapmak için yazmadım hazır önüme biri çıkmış öğrenmeden geçmeyeyim dedim.velev ki yanlış anladınız çok pardon .Gerçekten farkını anlayacak biri olduğunuzu düşünüyorum diğer yorumlarinizdan. Cevap vermiş olmak için bu imajınızi zedelemeyin bence
Sizin sayenizde görümce konusunu okumaya gidiyorum.
Çok merak ettim
E yani, 2000 adet kelime dağarcığı olan birinin kendini ifade etmesiyle, 500 adet kelime dağarcığı olan birinin kendini ifade etmesi farklı olacaktır elbette. Bu yadsınamaz bir gerçek. Bizde iş dağarcığa gelene kadar, ne sorunlar var, ne sorunlar canım, o son adım gibi görünüyor bizde.evet, çok ilginç ama bence kanıtlanmış bir şey bu. bu siteye baktığımda bile bunu görebiliyorum. burada türkçeyi güzel kullanan derdini güzel anlatan insanların her konuda farklı bakış açılarına sahip olduğunu görebiliyorum. farklıdan kastım genelden farklı düşünceler değil, fikirlerinin farklılık, çeşitlilik göstermesi. fikirlerine katılıp katılmamak hiç önemli değil. zira türkçesi çok düzgün olan insanların fikirlerine katılmadığım da çok oluyor ama bu insanlarla tartışılabiliyor. zevk verici bir sohbet kalıyor geriye, bu önemli.
ders kitaplarımız kaç kelimeyle yazılıyor? insanlar buna baksın. ingiltere'de, japonya'da ders kitaplarında kullanılan kelime sayısıyla türkiye'deki ders kitaplarında kullanılan kelime sayısı arasında inanılmaz bir fark var. dolayısıyla algımızın kapalı olduğu bir gerçek ne yazık ki.
maalesef.E yani, 2000 adet kelime dağarcığı olan birinin kendini ifade etmesiyle, 500 adet kelime dağarcığı olan birinin kendini ifade etmesi farklı olacaktır elbette. Bu yadsınamaz bir gerçek. Bizde iş dağarcığa gelene kadar, ne sorunlar var, ne sorunlar canım, o son adım gibi görünüyor bizde.
Kendi hatamı yakaladım. Doğrusu -saygısızlıktır olacak. :)Ya bir de ben forumda kullanılan Türkçe'yi beğenmemeyi elitistlik ya da snobluk olarak da görmüyorum. Babası okula göndermemiş bir kızcağıza zaten hiç kimse kızmaz yaptığı yazım hataları sebebiyle. Ama bu sitede öğretmen, mühendis olup ''nokta'' kullanmayanların bahanesi ne? Ben o tayfaya kızıyorum. Daha geçen gün öğretmen bir üye konu açmış. Yarım sayfa yazı yazmış tek bir ''nokta'' kullanmaz mı insan? Bunun ismi -hiç kimse kusuruma bakmasın ama- o konuyu okuyan üyelere saygısızlıkdır. Canımız çıkıyor resmen o ayrılmayan paragrafları, noktasız, virgülsüz yazıları okurken.
Milletçek her şeyde kaderi suçlamayı seviyoruz. Ama bir insanı anne babası büyük fedakarlıklarla okutuyor, öğretmen ediyorsa ve o insan koskoca öğrenim hayatında noktalama işaretlerini dahi öğrenme ihtiyacı duymuyorsa bu o kişinin ayıbıdır. Fakir edebiyatı yapmaya gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?