Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Benim deginmek istedigim nokta: insanlari bu yuzden horgorulmeyi yanlis bulmam,
Nicin imla kurallari kullanmadigini bilmeden, bu insan okumayi sevmiyor diyip cahil damgasi vurup,
konulara cevap vermeyip, degerli fikirleri cok gormeyi ben hos karsilamiyorum.
Sahsen yaziniz boyle bir enerji yayiyor.

Dile çok hakim olduğum için değil hanımefendi, ilkokulda öğrenilen şeyler bunlar. Burası sanal bir platform olduğundan imlanin şahane olmasi beklenmiyor zaten. Ben kendi adıma cevap verdim, dahi anlamındaki de leri, soru eklerini ayırmayan; yapdim etdim gibi hatalar yapanlara tahammül edemiyorum.

e tamam da Almanya da yaşayıp Türkçe sine hakim olamayan var(Almanya diyeyim diğer ülkeleri anlayın işte),Uzun süre Doğu da görev yaptım verilen eğitimin kalitesini anca sorgularsınız bir kalite dahi yok,o çocukların mükemmel Türkçe konuşmalarını kurallara uymalarını bekleyemezsiniz ki,veya burada belli bir yaş ortalaması yok aramızda 50 küsür yaşında olup belki dile çok hakim olamayan ablalarımız var,ya da ya da benim gibi Kıbrıs ta ortaokulu liseyi bitirmiş ergenliğini orda tamamlamış,amerikan young felsefesine girmiş dilini büzüştürmüş insanlar var(bakmayın bana ben araştırmacı bir karakterim anca topladım kendimi yaş 28) ..yani var da var,temelinde keyfi şımarıklık yatmıyorsa bir sebebi varsa insanların bence biraz tolerans gösterilmelidir..(dilimizi kaybediyoruz bakın en basitinden nick name diyorum tolerans diyorum)
Tabiki dilimize sahip çıkmalıyız #DirenTürkçe cilerdenim ben ama illaki hata yapabiliyoruz .Fakat ben sizin gibi soğusam bu arkadaşlardan hani bu denli üstünde dursam mevzunun üyelik adımı Türkçe karakterlerden oluştururdum ki kendimle çelişmeyeyim..

Açıklamamı da yaptım size saldırmadım fikirlerimi beyan ettim size de saygım var ,benim kendimce sizin adınıza tezatlarım var bu kadar..iyi akşamlar.

Türkçe noksanlığına da razıyım Allahını seven haksız konu sahipleri ona buna beddua etmesin. Gerçekten üzülüyorum hallerine öyle zekayla yaşamak çok zor olmalı..

Haklısınız, bütün yazdıklarınız olası şeyler ancak yüzde 80 lere variyorsa bu oran orda bir durmak lazım bence.
Ha üyelik adıma çok takilmissiniz madem anlatayim: malum burda çok fazla üye var ve yazdığım rumuz hep alınmıştı, bu şekilde yazınca kabul ettiği için böyle aldım. Siz celistigini düşünüyor olabilirsiniz tabi. Benim de size saygım var. Iyi aksamlar size de

Valla katiliyorum.
Bu yabanci isimlere merak nerden geliyor ?
Turkce kelimeler yeterince havali deyil mi ?
O kadar Turkceye onem veriyorsak, herkes nickini Turkcelestirsin o zaman.

Bence senin nickin Turkce'ye baya yakin.

E adam öznenin ardından yüklemi yapıştırıveriyor, gerisini isteyen umursuyor, isteyen umursamıyor. Biz aradaki şeyleri doldurmaya daha çok özen gösteriyoruz, cümlenin sonuna geldiğimizde aslında hayata geçirdiğimiz eylemin çok da fazla bir önemi kalmıyor :) Renkler konusu bile çok öznel, bizim kara sevdamızın başka bir dilde olmasını beklemek de abes, ingilizcedeki kara çarşambayı tam anlamıyla anlayabilmek de öyle.

Ama bu bakış açısında da hata var kesinlikle, yok değil. Herhangi bir dildeki görülen eksiklik o dili konuşanlarının da eksikliği olamaz, zamanında bilimsel olarak kanıtlandığı düşünülüyordu dediğiniz şeyin, ilkel kabilelerin dillerinde soyut kavramlara karşılık olmaması, onların geri kalmışlığına işaret kabul ediliyordu ve insan olarak daha alt seviyede oldukları meşrulaştırılıyordu bu sebeple, üçgen nedir bilmedikleri için geri kalmış değillerdi sonuçta, o ana kadar ihtiyaç duymamışlardı. Sömürü dediğimiz şey sadece daha güçlü ülkenin dilinden kelimelerle olmuyor, üçgen kelimesini kullanıma sokanın hakkını da vermek lazım, matematiği günlük hayata kullanmak için çaba sarfeden insana da hakkını vermek. İç açılarının toplamını bilmeden de hayat devam eder ama açı nedir bilmeden yapılan abuk çatı, evin içinde oturandan başka kimseye güzel gelmez, ne yazık ki göz göre zamanla çarpıklığa bile alışılıyor

Evet benim de hoşuma gitmiyor bu tip yazılar ama konu sahipleriyle dalga geçilmesinden kelimenin tam anlamıyla nefret ediyorum.Bir insan niçin yanlış bulduğu,uyarması gereken şeyi doğru düzgün söylemeyip dalga geçer ?

Valla katiliyorum.
Bu yabanci isimlere merak nerden geliyor ?
Turkce kelimeler yeterince havali deyil mi ?
O kadar Turkceye onem veriyorsak, herkes nickini Turkcelestirsin o zaman.
Rumuzlarımızı değiştirelim canımcım da isimlerimizi ne yapacağız? %80 arapça isimler taşıyoruz.

Bayildimmm.siz kitap yazmalısınız.

QUOTE="safkelebek, post: 37973872, member: 515083"]E adam öznenin ardından yüklemi yapıştırıveriyor, gerisini isteyen umursuyor, isteyen umursamıyor. Biz aradaki şeyleri doldurmaya daha çok özen gösteriyoruz, cümlenin sonuna geldiğimizde aslında hayata geçirdiğimiz eylemin çok da fazla bir önemi kalmıyor :) Renkler konusu bile çok öznel, bizim kara sevdamızın başka bir dilde olmasını beklemek de abes, ingilizcedeki kara çarşambayı tam anlamıyla anlayabilmek de öyle.

Ama bu bakış açısında da hata var kesinlikle, yok değil. Herhangi bir dildeki görülen eksiklik o dili konuşanlarının da eksikliği olamaz, zamanında bilimsel olarak kanıtlandığı düşünülüyordu dediğiniz şeyin, ilkel kabilelerin dillerinde soyut kavramlara karşılık olmaması, onların geri kalmışlığına işaret kabul ediliyordu ve insan olarak daha alt seviyede oldukları meşrulaştırılıyordu bu sebeple, üçgen nedir bilmedikleri için geri kalmış değillerdi sonuçta, o ana kadar ihtiyaç duymamışlardı. Sömürü dediğimiz şey sadece daha güçlü ülkenin dilinden kelimelerle olmuyor, üçgen kelimesini kullanıma sokanın hakkını da vermek lazım, matematiği günlük hayata kullanmak için çaba sarfeden insana da hakkını vermek. İç açılarının toplamını bilmeden de hayat devam eder ama açı nedir bilmeden yapılan abuk çatı, evin içinde oturandan başka kimseye güzel gelmez, ne yazık ki göz göre zamanla çarpıklığa bile alışılıyor [/QUOTE]

Sizde değil sorun. Ne zaman düzgün yazılmamış mesaj görsem üşenmeyip kibliyorum. Bildiğiniz harfleri yutuyorlar. Eksik eksik yazıyorlar. Daha da sinir bozucu olan cümledeki her kelimeyi capslock açık şekilde şekilde yazanlar. Sayfada aşağı inerken şöyle mesajlara denk gelince kör oluyorum resmen. Allah aşkına düzgün yazın şu mesajları.

arada unutulan sesli harflerin telafisi olur ama nokta koymayanlar var asıl onları anlamak mümkün değil!

kimin babası kimin kaynına tokat atmışta , ordan kayınvalide nasıl bayılmışta , görümce de kapı arkasından bir anda nasıl çıkıvermişte , e şimdi kim haklı diye soruluyor birde

aklıma direkt uşağa yada bahçıvana sorun demek istiyorum ama kendime engel oluyorum.artık hangi psikolojiyle yazıldıysa tut kendini dolunay diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…