Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Ben şahsen kendim telefondan girdiğim icin sesli ve sessiz harflere dikkat malesef dikkat edemiyorum...Ama nokta ,virgul vs.bunlara elimden geldigince ve bildigimce ozen gostermeye calisiyorum.

Gerçekten şurası bile yıkılıyor hatalardan. Normalde de insanlar kendi hatalarını zor görürmüş ondan olsa gerek
Böyle durumlarda uyarmak lazım işte, diğer türlüsü daha rezil bence. Doğru olduğunu zannederek yazıyorsun da yazıyorsun:)

Dipnot:Sitedeki yazilari hatali bulanlar,bir cogunuz belki elestirdikleriniz kadar olmasada bizzat kendinizde,yorumlarinizda hatali yazmissiniz.

Konu sahibini genel olarak severim yazdıklarını beğenirim o yüzden polemik yaratmaya çalışıyormuşum gibi algılanmasını istemem ama ben bu tarz ortamlarda yüksek imla beklentisi olan, biraz farklı yazan konu/yorum sahiplerine 'keşke Türkçe yazsaydın' 'm diye kelime mi olur n onun doğrusu' ' bir de okuyabilseydik keşke' diye bombardımana başlayan üyelere sinir oluyorum. Özellikle q w kullanma gibi çok abes bir yazım tarzı olsa dahi karşısındakinin düşüncelerine, anlattıklarına değil de yazım tarzına odaklanmayı saygısızlık olarak kabul ediyorum. Ayrıca çok şekilci bir hareket bana göre.

Yazım kurallarıyla birlikte birde ben "bir arkadaş" ekolüne hastayım.
Kim o arkadaş? Kendi adına üyelik alıp konu açamıyor mu?
Türkçesi mi kıt o arkadaşın yoksa teknik imkanları mı kısıtlı?

Böyle durumlarda uyarmak lazım işte, diğer türlüsü daha rezil bence. Doğru olduğunu zannederek yazıyorsun da yazıyorsun:)
Dün bir konu vardı sezaryenle ilgili. Herkes sezeryan yazmıştı. Uyarı yaptım yorumumun içinde, sonraki yorumlarda hep doğrusu yazıldı. Çok hoşuma gitti. Ben de doğrusundan emin olamayıp TDK'dan baktım ayrıca.

nasıl olsa biri söyler diye bekledim ama söylemedi.
"Deyil" yazılınca sanki dalga geçer gibi olmuş hani doğrusu "değil" olacak ya, o bakımdan.

Ben o hatayi hep yapiyorum biliyormusun .
Bir arkadas ta Turkcesi cok iyidir, bana dedi ki, bana mesaj atarken deyil yazma.
Ama hep karistiriyorum. Deyil mi degil mi?
Bir de su kelimeyi karistiririm hep yalniz, yanliz ?
Oyle yani artik iyice beynime islemis, dogrusunu yazicak olsam, yanlisini yaziyorum.

E yani ne olacak doğrusu söylenince anlamıyorum ki...
Ben de üniversiteye gelmişim hala "burda, orda" diyor ve yazıyordum, bir öğretmenimiz yoklamada bize zorla "burada" dedirterek öğretmişti. Yanlış bilebiliriz de yanlışta ısrarcı olmak daha ilginç, düzeltiverelim ne olacak?

Rumuzlarımızı değiştirelim canımcım da isimlerimizi ne yapacağız? %80 arapça isimler taşıyoruz.
Şimdi aklıma geldi benim ismim öz Türkçe
Soyadım da öyle.
İşin komik yanı ben ismimi fonetik olarak beğenmeyip, hep böyle Elif, Zeynep gibi ağırlığı olan isimler isterdim eskiden. Kendi ismim bana biraz oturaksız gelmiştir hep. İsmimi seveyim ben en iyisi. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…