- 26 Eylül 2010
- 17.560
- 32.870
- 798
- Konu Sahibi in vino veritas
-
bu kadar abartmanin luzmu yok. sezeryan dese ne olur sezaryen dese nolur? kelime turkce bile degil.Dün bir konu vardı sezaryenle ilgili. Herkes sezeryan yazmıştı. Uyarı yaptım yorumumun içinde, sonraki yorumlarda hep doğrusu yazıldı. Çok hoşuma gitti. Ben de doğrusundan emin olamayıp TDK'dan baktım ayrıca.
Dün bir konu vardı sezaryenle ilgili. Herkes sezeryan yazmıştı. Uyarı yaptım yorumumun içinde, sonraki yorumlarda hep doğrusu yazıldı. Çok hoşuma gitti. Ben de doğrusundan emin olamayıp TDK'dan baktım ayrıca.[/QUOTE
Bazı kelimelerde böyle ufak hatalar olabiliyor. Ben de karıştırıyorum bazen. Ama moral yerine morel yazan var mesela. Onlar komik geliyor.
Ama buradaki hatalar ufak hatalar olduğu için problem değil. Zaten konu bu tip ufak hatalara karşı değil, anlaşılmayı zorlaştıracak düzeydeki büyük hatalara yönelik. Dolayısıyla ortada bir ''kendisiyle çelişme'' durumu yok bence.Gerçekten şurası bile yıkılıyor hatalardan. Normalde de insanlar kendi hatalarını zor görürmüş ondan olsa gerek
ben lisede de bu sekilde yazanlara gicik olurdum. ama gencliklerine verirdim.Benim bir arkadaşım lisedeki yazışmalarımızı saklamış, üniversitedeyken göstermişti.
Yeminle kendi yazdığımı anlamadım.
GiDLM DDq yHa sNa, Pf çK skLDm qMk BsHi SöLe
gibi şeyler yazmışım...
Ya öyle devam etseydim
sen de dahi anlamindaki de leri ayirmamissinDipnot:Sitedeki yazilari hatali bulanlar,bir cogunuz belki elestirdikleriniz kadar olmasada bizzat kendinizde,yorumlarinizda hatali yazmissiniz.
acaba üşendiklerindenmi kısaltarak yazıyorlarben lisede de bu sekilde yazanlara gicik olurdum. ama gencliklerine verirdim.
simdi goruyorum ki zamanin ergenleri buyumus evlenmis;
kynwldem glckms ufff napym qislar falan yaziyorlar. hala karsimda konusanin 13-14 yasinda ergen oldugunu hayal ediyorum. 20li yaslarda birine bu sekilde yazmayi hayalimde dahi yakistiramiyorum.
Arkadasim, bu baslik bir seyler ogrenebilcegimiz bir baslik olsun. Hatalarimizi duzeltmeye calisalim. Mesela deyil diye yazilmaz o kelime, değil diye yazilir. Birbirimize bir seyler katalim istedim.:)
sutlu kahve turkce ye yakin deyil mi ? w disinda ?
ben gayet ciddiydim aslinda.
Kavram kargasi nasil yasadim onu anlamadim cidden ?
Saka yapmaya calismadim, niyetim dalga gecmek te deyil.
Ben o hatayi hep yapiyorum biliyormusun .
Bir arkadas ta Turkcesi cok iyidir, bana dedi ki, bana mesaj atarken deyil yazma.
Ama hep karistiriyorum. Deyil mi degil mi?
Bir de su kelimeyi karistiririm hep yalniz, yanliz ?
Oyle yani artik iyice beynime islemis, dogrusunu yazicak olsam, yanlisini yaziyorum.
Arkadasim, bu baslik bir seyler ogrenebilcegimiz bir baslik olsun. Hatalarimizi duzeltmeye calisalim. Mesela deyil diye yazilmaz o kelime, değil diye yazilir. Birbirimize bir seyler katalim istedim.
yoo, yanlışını yazmıyormuşsunuz işteyalnız kelimesi ile yanlış kelimesini karıştırmak daha çok görülen bir hata.
yanında biri olmayana yalnız denir diye küçük bir cümle ezberleyip bir iki kere vurgulu bir şekilde içinizden tekrar etmek işe yarayabilir.Dünden beri delalet değil gaflet ve dalalet diyorum ben de kendi kendime herkes de oluyor bu beyne yanlış işleme dediğimiz şey
Evet sonradan gordum. Bir de bir ipucu vereyim. Yalin kelimesinden dogrusunun yalniz oldugu aklina gelsin. Yanilmak kelimesinden de yanlis.Bu yanlisi acikliga kavusturduk canim.
Iyi taktik.Evet sonradan gordum. Bir de bir ipucu vereyim. Yalin kelimesinden dogrusunun yalniz oldugu aklina gelsin. Yanilmak kelimesinden de yanlis.
İşin garibi hayatım boyunca Türkçe ve İngilizce'de okul çapında derecede olan bir öğrenciydim. Bir çok kompozisyonum dergilerde yayınlanmıştı:) Yine de chat dilinde böyle yazardım ilginç...Şimdi bakıyorum çok itici, hangi akla hizmetti acaba:)ben lisede de bu sekilde yazanlara gicik olurdum. ama gencliklerine verirdim.
simdi goruyorum ki zamanin ergenleri buyumus evlenmis;
kynwldem glckms ufff napym qislar falan yaziyorlar. hala karsimda konusanin 13-14 yasinda ergen oldugunu hayal ediyorum. 20li yaslarda birine bu sekilde yazmayi hayalimde dahi yakistiramiyorum.
Benim de -yalnız kelimesi aklımda hep -yalın'dan -yalnız şeklinde kalmıştır.:)yoo, yanlışını yazmıyormuşsunuz işteyalnız kelimesi ile yanlış kelimesini karıştırmak daha çok görülen bir hata.
yanında biri olmayana yalnız denir diye küçük bir cümle ezberleyip bir iki kere vurgulu bir şekilde içinizden tekrar etmek işe yarayabilir.Dünden beri delalet değil gaflet ve dalalet diyorum ben de kendi kendime herkes de oluyor bu beyne yanlış işleme dediğimiz şey, sorun edilecek bir şey değil
İnsanin derdi olmayinca boyle seyleri dert ediyor demek ki.( ayri yazdim)
İsteyen istedigi gibi yazmakta ozgur, tabi ki dikkat edilse iyi olur ama okumak ve yorum yapmak ya da yapmamak konusunda da siz ozgursunuz.
İnanin burada ki su durumu takmak dertsizlikten oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?