- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Kızının yas gurubuna gore Ya-pa'nın kıtaplarını sıddetle tavsıye ederım.tubıtak ıcın bekledıgım performansı alamadım ben kıtaplarından ama yıne de 1001seyı bulma serısını deneyebılırsın.aman aman degıl ama ıyı ıste.yarın yazayım sana eve geldım sımdı ınecegımSorma,
Okurken oyle, ama sanirim yazarken cok aceleye getiriyorum.
Kompozisyonlarim da hep ortalama idi.
Evet kizim var 3,5 yasinda.
Su an cok onemli, cunku okula basladi.
Ilerde Ingilizce kolayina geldikce, Turkce konusmayi bile istemez diye korkuyorum.
Kızın.ı
Kızının yas gurubuna gore Ya-pa'nın kıtaplarını sıddetle tavsıye ederım.tubıtak ıcın bekledıgım performansı alamadım ben kıtaplarından ama yıne de 1001seyı bulma serısını deneyebılırsın.aman aman degıl ama ıyı ıste.yarın yazayım sana eve geldım sımdı ınecegım
Tum bılen kk uyelerı burdayken sıze bır soru;sımdı dudak sessızlerınden olan b'den once kullanılan 'n' m oluyor ya penbe degıl pembe gıbı.pekı neden ıstanbul sabıt duruyor?bır hoca kendınce ıstambul derdı.oradan anımsadım.
Bılmıyordum bunu.bugunku konunu ancak bır turk yapar dıye dusunmustum.demek ınsan hakları bekcılerı de yapabılıyormusEvet canim, 12 senedir ABD deyim.
12 senedir de sanirim dogru duzgun Turkce kitap okumamisim, bir dusundum de.
Cocuklarla ilgili de, Turkce namina zir cahilim diyelim.
Hatalı kullanım vardı ve düzelttim. Kimse de sen ne diyorsun diye tepki vermedi. Gayet normal bir şekilde doğrusunu kullanmaya başladılar. Burda kelimenin kökeni değil sunulan davranış biçimi örneklendirilmiştir.bu kadar abartmanin luzmu yok. sezeryan dese ne olur sezaryen dese nolur? kelime turkce bile degil.
Bak böyle ne güzel görünüyor, bence de kısaltma yapma, gerektiği yerde yaparsınIyiki bir konu actim memleket meselesi oldu ama bu kadar cok tepki aldigima gore gercekten sorun bende o zaman bir daha kisaltma yapmak mi asla diyorum.
Bılmıyordum bunu.bugunku konunu ancak bır turk yapar dıye dusunmustum.demek ınsan hakları bekcılerı de yapabılıyormus
Agzına.saglık.ısını merak ettım ama eve geldım;(sabit durmuyor aslında çok dikkat etmiyoruz, konuşurken istanbul da diyoruz, istambul da. İstanbul Türkçesi yazarken problem gibi gözüküyor sadece, başından beri İstambul diye yaygınlaşsaydı doğrusunu öyle bilirdik, Enver derken de aslında emver tarzı bir şey çıkıyor ağzımızdan aslında veya gençler anfi mi desek, amfi desek diye düşünmeden çılgın atıyor
Anlamadim :)
Konum yok ki benim bugun.[/QUOTE
Cok.ozıur konu karıstırdım.
allah başka dert vermesin haklısın kardeşimBen mi bu konuda çok takıntılıyım, yoksa insanlar mı çok özensiz bilmiyorum. İmladan, noktalamadan geçtim sesli harfler kullanılsa, kelimeler doğru yazılsa, anlaşılır cümleler kurulsa bu kadar sinir olmayacağım.
Zaman zaman hepimiz hata yapıyoruz. Bazen hızlı yazmaktan oluyor, kimi zaman klavyenin azizliğine uğruyoruz. Bunlarda mesele yok zaten. Ama uyarılınca sinirlenen ya da uyarıldığı halde aynı şekilde yazmaya devam edenler hakkında içimden hiç de güzel şeyler geçmiyor açıkçası.
Keşke bu konuda bir denetim mekanizması olsa. Mesela itriraf.com'daki gibi konular editör onayından geçmeden açılamasa. Böylece kullanıcılar daha çok dikkat ederler belki yazdıklarına. Yorumları idare ederiz de konular sesli harfler ve noktalama işaretleri kullanılmadan yazılınca okumak tam bir işkence oluyor. Bir de paragraftan bihaber şekilde yazılanlar var ki elektrikli sandalyede oturmuş hissi uyandırıyor bende.
Bugün derdim bu cidden. Derdime bir çare bulalım diyorum. Öyle bir imkanım olsa her konuyu tek tek düzeltebilecek kadar takıntılıyım bu konuda. Günümüzün moda hastalığı OKB belirtisi falan olabilir mi acaba?
Aynen buradan da sürekli Türkçe alıştırması yapmamız gerektiği sonucu çıkıyor. Ben üniversiteyle ve ondan sonrasında Türkçeden çok uzak kaldım. Şimdi artık Türkçe klavye kullanırken dahi zorlanıyorum bazen. :)Son harfe göre kısmını biliyordum ama kelime gibi okunan kısaltmaların durumunu burada okuyunca hatırladım. Elinize sağlık bi bilgi tazelemiş olduk sayenizde :)
Yazıldı mı bilmiyorum ama yazmak istedim. Eyer diye yazılıyor cogu yerde. Dogrusu Eğer olacak.
Hadi yaaa. E kısaltmalara gelen ekler açılımlara göre yapılmıyor muydu? Yoksa tam tersi miydi?
Bu arada kizlar sizlere bir akil danisayim, hazir konusu acilmisken.
Benim kizim Ingilizce egitim goruyor, yurt disinda yasadigimiz icin.
Ama ben onun Turkcesinin de guzel olmasini istiyorum.
Hele annesinin ki cok iyi deyilse onun ki nasil olucak tabi o da ayri bir konu.
Ne yapmami onerirsiniz ?
Kizima bazi Turkce masal kitabi aliyim, onlari okuyayim dedim, o kadar bozuktu ki Turkcesi.
Dusuk cumleleler vardi.
Onericeginiz guzel cocuk kitaplari var midir ?
Dili guzel olan, konulari guzel olan.
Kizim su an 3 bucuk yasinda.
Onerilerinize acigim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?