Derdim kadınlar kulübü'ndeki Türkçe noksanlığı!

Sanirim tam tersi okurken tuhaf gelmemesi icin galiba. En cok karistirdigim seydi. Yine karistirmis olabilirim

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr'un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin vb. Ancak kısaltması büyük harflerle yapıldığı hâlde bir kelime gibi okunan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın okunuşu esas alınır: ASELSAN’da, BOTAŞ’ın, NATO’dan, UNESCO’ya vb.
TDKden alıntıdır.

Boyle bi konuyi acsaniz acsaniz siz acardiniz.Nedir bu kadin dumanligiz?Gecen de -"Kadinlarin %80 i araba su-re-mi-yor " diye gereksiz polemik yarattiniz.Hepimiz anladik KK nin en usta soforu sensin!KK nin en mukemmel turkcecisi,imlacisi da sensin!Nedir bu ezikligin sanal da yererek tatmin olma kompleksin.Biraz dolu bi bayan olsan luzumsuz isler kafani yormaz.

Hepinize katılıyorum. Ama herkes aynı seviyede değil. Bilmeden yazan bi çok üyemiz var, onların bir suçu yok bilmeden yazıyorlar. Ne yapsınlar yani yazmasınlar mı? Ama bildiği halde umursamayanlar da haklısınız dikkat etmeleri gerekir.

Bir hata da ben düzelteyim "eşek hoş laftan ne anlar" değil "eşek hoşaftan ne anlar, suyunu içer tanesini bırakır" olacak. Bağlı cümleden de anlaşılacağı gibi hoş laf kısmı son yıllarda uydurulmuş. TDK'da aynı şeyi söyler; http://www.tdk.gov.tr/index.php?opt...a=kelime&guid=TDK.GTS.5474c0ec0999a0.17358202

Kadınlara nasıl geldiniz burdan? Yaranız mı var gocundunuz?
Şimdiye kadar polemik olmadı, güzel güzel sohbet ediyor, paylaşımlar yapıyoruz sayfalardır. Polemiği kimin çıkartmak istediği anlaşılmıştır yorumunuzla :)

Konu sahibi baska bir uye olsa eyvallah da sizin kesinlikle art niyetli oldugunuzu,reel hayatta noksanliginizi burada tatmin ettiginizi dusunuyorum.Ayrica kendiniz de imla hatalari yapmissiniz bayan mukemmel soyle bi bakin derim.Bi derdim var sayfasinda, kimseyi incitmemeye ozen gosteririm hele ki ciddi konu sahiplerini. Zaten bir derdi var diye.O yuzden sizin burada ki bayanlara psikolojik baski yapmaniz beni rahatsiz etti.

Bence güzel bir başlık olmuş, kadın düşmanlığı yok gizliden okuyan erkek ziyaretçi ve erkek üyeler burayı takip ediyorsunuz zaten siz de feyz alın Türkçemiz'i doğru kullanalım değil mi in vino veritas ?
Şoförlük konusunda da haklıydı, ama o ayrı bir mevzu burayı karıştırmaya gerek yok.

Kitap okumaya üşenen bir milletiz ama burda 100lerce sayfa dedikodu okumaya üşenmeyiz. Kitap -gazete açmaya üşenenlere farkındalık kazandırmaya çalışmak aşağılamak değil, kaldı ki aramızda bu konuda destek çıkıp hatalarını düzeltmek için uğraşanlar var.

Polemiğe girmeyeceğim sizinle. Bu kadar insan benimle aynı fikirdeyse sorun bende değildir sanırım. Rahatsızlığınızı gidermek için yapabileceğim bişey yok.
Neden hakaret ediyorsunuz o kısmı anlamadım. Kib'liyorum.

hiç kimse ama hiç kimse ben mükemmelim demedi herkes hata yapar diye kendi adıma dedim ki arkadaş da demiş olduğu halde ve bunu gayet güzel yazdığı halde neden başka türlü anlaşıldı ki ilginç...
Başka bir konuda yarasını kaşımışım, burda bulaşıyor arkadaş. Bir de kişilik analizi yapıyor. Ciddiye almadım, siz de almayın.

bence kitap, dergi, gazete okumamanın da etkisi çok büyük. çünkü en basitinden, her gün gazete okuyan birisi "aile"yi "ayle" diye yazmaz, göz alışkanlığı kazanmıştır çünkü. "ayle" yazan gördüm ben burda... bunun ilkokul mezunu olmakla hiç bir ilgisi olamaz. çok bilindik bir kelime çünkü.

Tabi ki etkisi büyük... Bazıları "herkes üniversite mezunu değil" gibi şeyler yazmış da, ben de bu öğretimin 3. sınıfta neredeyse tamamlandığını belirttim. Yani öyle ciddi bir eğitim gerekmiyor 3-5 noktanın yerini bilmek için. Gerisi kişinin kendini geliştirmesine kalmış elbette...

Çok güzel konu.
Hadi insanlarımızın bu konudaki özensizliğini geçtim de, site yönetiminde neden denetleyen biri yok; onu anlamıyorum.
Hiç olmazsa rezalet bir Türkçe ile yazılan başlıklardaki imla hataları düzeltilsin bundan sonra.
Gözlerimi tırmalıyor. Çok itici buluyorum.
Dilini kullanmayı bilmeyen insanlara karşı antipatim vardır her zaman. O da ayrı bir konu. Dikkatsizlikler olabilir tabii ki. Ona lafım yok. Herkes yanlışlık yapabilir bilmeden; fakat bu mevzuda çok cahil olduğunun bilincinde olup da düzeltmek adına çaba harcamayana saygım yok.

Konu sahibinin diğer konulardaki tavrını bilemem. Kadınlar araba süremiyor v.s gibi konularla Türkçe konusu kıyaslanamaz yalnız.

Türkçe önemli bir konu.

Kimsenin bir yeri eksilmez doğru düzgün kullansa. Zaten yeterince dil katlediliyor günlük hayatta, bari yazarken özen gösterelim.

Bu arada dar bir park yerine 20 dakikada giren biri olarak araba konusundaki önermesine katılmadan edemeyeceğim

Faşistliğe bağlayan bile oldu olayı.

Bence de hoş değil. Özellikle de w q gibi harflerin kullanımı.
İngilizce öğretmeniyim ben bile bu kadar kullanmıyorum bu harfleri :)
Var yerine war yazmaktan ne anlıyorsunuz yani değil mi?
Telefondan yazılması buna bir sebep değil bence ben de şu an telden yazıyorum zaten yazdıklarımı kendi düzeltiyor.
En azından sesli harfleri yazınız efendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…