- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
- Konu Sahibi in vino veritas
-
Sanirim tam tersi okurken tuhaf gelmemesi icin galiba. En cok karistirdigim seydi. Yine karistirmis olabilirim
Bir hata da ben düzelteyim "eşek hoş laftan ne anlar" değil "eşek hoşaftan ne anlar, suyunu içer tanesini bırakır" olacak. Bağlı cümleden de anlaşılacağı gibi hoş laf kısmı son yıllarda uydurulmuş. TDK'da aynı şeyi söyler; http://www.tdk.gov.tr/index.php?opt...a=kelime&guid=TDK.GTS.5474c0ec0999a0.17358202"Güzele bakmak sevaptır" değil, "Güzel bakmak sevaptır" biçimindedir.
"Eşek hoşaftan ne anlar" değil, "Eşek hoş laftan ne anlar" biçimindedir.
"Aptala malum olurmuş" değil, "Abdala malum olurmuş" biçimindedir. (aptal: alık. abdal: derviş)
"Su uyur düşman uyumaz" değil, "Sü uyur düşman uyumaz" biçmindedir. (sü: asker)
"Su küçüğün söz büyüğün" değil, "Sus küçüğün söz büyüğün" biçimindedir.
"Azimle sıçan duvarı deler" değil, "Azimli sıçan duvarı deler" bçimindedir.
"Elinin körü" değil, "ölünün kûru" biçimindedir. (kûr: mezar, gömüt)
"Sıfırı tüketmek" dğeil, "zafiri tuketmek" biçimindedir. (zafir: soluk)
"Eni konu" değil, "önü sonu" biçimindedir.
"Göz var nizam var" değil, "Göz var izan var." biçimindedir. (izan: anlayış, anlama yeteneği. nizam: düzen, kural)
"Kısa kes aydın havası olsun" değil, "Kısa kes aydın abası olsun" biçimindedir. (aba bir giysidir ve Aydın efesinin abası kısa ve dizleri açıktır.)
"Saatler olsun" değil, "Sıhhatler olsun" biçimindedir. (sıhhat: sağlık)
Kadınlara nasıl geldiniz burdan? Yaranız mı var gocundunuz?Boyle bi konuyi acsaniz acsaniz siz acardiniz.Nedir bu kadin dumanligiz?Gecen de -"Kadinlarin %80 i araba su-re-mi-yor " diye gereksiz polemik yarattiniz.Hepimiz anladik KK nin en usta soforu sensin!KK nin en mukemmel turkcecisi,imlacisi da sensin!Nedir bu ezikligin sanal da yererek tatmin olma kompleksin.Biraz dolu bi bayan olsan luzumsuz isler kafani yormaz.
Boyle bi konuyi acsaniz acsaniz siz acardiniz.Nedir bu kadin dumanligiz?Gecen de -"Kadinlarin %80 i araba su-re-mi-yor " diye gereksiz polemik yarattiniz.Hepimiz anladik KK nin en usta soforu sensin!KK nin en mukemmel turkcecisi,imlacisi da sensin!Nedir bu ezikligin sanal da yererek tatmin olma kompleksin.Biraz dolu bi bayan olsan luzumsuz isler kafani yormaz.
Polemiğe girmeyeceğim sizinle. Bu kadar insan benimle aynı fikirdeyse sorun bende değildir sanırım. Rahatsızlığınızı gidermek için yapabileceğim bişey yok.Konu sahibi baska bir uye olsa eyvallah da sizin kesinlikle art niyetli oldugunuzu,reel hayatta noksanliginizi burada tatmin ettiginizi dusunuyorum.Ayrica kendiniz de imla hatalari yapmissiniz bayan mukemmel soyle bi bakin derim.Bi derdim var sayfasinda, kimseyi incitmemeye ozen gosteririm hele ki ciddi konu sahiplerini. Zaten bir derdi var diye.O yuzden sizin burada ki bayanlara psikolojik baski yapmaniz beni rahatsiz etti.
Başka bir konuda yarasını kaşımışım, burda bulaşıyor arkadaş. Bir de kişilik analizi yapıyor. Ciddiye almadım, siz de almayın.hiç kimse ama hiç kimse ben mükemmelim demedi herkes hata yapar diye kendi adıma dedim ki arkadaş da demiş olduğu halde ve bunu gayet güzel yazdığı halde neden başka türlü anlaşıldı ki ilginç...
3. sınıfta dilbilgisi konuları hemen hemen tamamlanmış oluyor.
Bunun okumakla ilgisi yok, hatta okumuş olup yanlış yazanlar kendilerini atsınlar bence. Bir insan 15 yıl aynı konuları görüp nasıl hala sayfa dolusu yazıya birkaç nokta konduramaz ilginç. Kusura bakmasın kimse ama daha farklı düşünemiyorum bu konuda.
Tabi ki etkisi büyük... Bazıları "herkes üniversite mezunu değil" gibi şeyler yazmış da, ben de bu öğretimin 3. sınıfta neredeyse tamamlandığını belirttim. Yani öyle ciddi bir eğitim gerekmiyor 3-5 noktanın yerini bilmek için. Gerisi kişinin kendini geliştirmesine kalmış elbette...bence kitap, dergi, gazete okumamanın da etkisi çok büyük. çünkü en basitinden, her gün gazete okuyan birisi "aile"yi "ayle" diye yazmaz, göz alışkanlığı kazanmıştır çünkü. "ayle" yazan gördüm ben burda... bunun ilkokul mezunu olmakla hiç bir ilgisi olamaz. çok bilindik bir kelime çünkü.
Şuraya kaynanadan/görümceden kurtulma büyüsü yada kıllardan kurtulma yöntemi diye bir şey uydurup başlık açsam içini de bir sürü meşekkatli safsatayla doldursam forumun %60ından çoğu üşenmeden uygular . Türkçe'yi öldürmemek için bir şeyler yapalım denince tu kaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?