- Konu Sahibi yorgunbitkin88
-
Başıma gelmedi ama psikolojik alt üst olacak ne var? Çağrırsın bir ilaçlama şirketi 10 dk hallederler. Bunun için psikolojiniz alt üst oluyorsa diyetisyenden önce psikolog desteyi alın. Ayrıca bir anneyi çocuğuna oyun ablası arıyorsun, kendin ilgilensene demekle kapak falanmı yaptım sanıyorsunuz? Ne alaka yani?Nasil ne alakasi var pisikolojim alt ust suan evime giremiyorum korkudan sizin basiniza hic gelmedi bilmiyorsunuz bence
Yaş gittikçe irade azalmıyorda aman al ver, ver al nereye kadar diye bıkıyor insan bence.Yas gectikce iradesizlesiyor insan benceya da ben oyle oldum. Ee saglikli beslenmenin 3. Gunu pasta borege daliyirum o 2 gun hoop geri cop oluyor. Bazen diyorum bi tatli yapayimda bi islak kek filan yesin ev ahalisi.. ama tadi nasil olmus bakayim.. ama kesmedi bu beni 2. Dilin derken tepsinin yarisini yedigim oluyor o yuzden yapmamak yememektir genelde. Eskiden yapsamda yemezdim artik dayanamiyorum
Yani diyet hic iyi birsey degil, gozu donuyor insanin.. 2-3 gun sonra tatli gofret biskuvi ne bulursam yiyorum.. bu da iste kitlik psikolojisi.. halbuki ye 1 tane dur yani yedinde ne oldu bugune kadarama iste orta yolum yok.. ya hic yemeyecem ya abartacam.. yemeyince abartiyorum, abarttikca pisman oluyorum yedigime.. birde bende yerken guzelde sonrasinda vucudumu acaip rahatsiz ediyor sagliksiz besinler..kisaca Allah yardimcisi olsun kilo
Vermek isteyen herkesin..
Bende oyle..bedenimYaş gittikçe irade azalmıyorda aman al ver, ver al nereye kadar diye bıkıyor insan bence.
Metabolizmada yavaşliyor tabii.
Ama kiloları yerleşmeden vermek en doğrusu. Birgün fazla kaçırınca ertesi gün dikkat etmek hata sıvı günü yapmak bayağı işe yariyor bende. Kıyafetlerim sıkınca yada istediğim gibi oturmaması kabus gibi dünyanın hiç bir yemeği ona bedel olamaz. Giydiğimim yakışmasının, kendimi iyi hissetmemin verdiği tadı hiç bir yemek vermiyor.
Valla arkadasim..yani o kadar sacma birsey ki su yaptigin..bu konuyla ne ilgisi var oyun ablasinınMesela siz oglunuza oyun ablasi ariyorsunuz kendinizr vakit ayirmak icin ben diyormuyum cocugunla ilgilen her gun bu zor birsey degil
Bu bir hastalik ve bagimlilik sigara içen birine icmeyi birak bu zor degil dermisiniz
Sizin kesinlikle psikolojik destek almanız lazım.Mesela siz oglunuza oyun ablasi ariyorsunuz kendinizr vakit ayirmak icin ben diyormuyum cocugunla ilgilen her gun bu zor birsey degil
Ben hamur işi ve tatlı hiç yapmıyorum. Ekmek ortalama 3 aydır sadece kahvaltı öğünümde.. 3 km günlük yürüyüşüm var. Buna rağmen düzenli bir düşüş yok tartıda.. Akşam öğününü kesme kararı aldım ben de.. 60 kg da bu kadar stres olacağımı bilmiyordum doğum haricinde hiç 60 görmedim çünkü..Yas gectikce iradesizlesiyor insan benceya da ben oyle oldum. Ee saglikli beslenmenin 3. Gunu pasta borege daliyirum o 2 gun hoop geri cop oluyor. Bazen diyorum bi tatli yapayimda bi islak kek filan yesin ev ahalisi.. ama tadi nasil olmus bakayim.. ama kesmedi bu beni 2. Dilin derken tepsinin yarisini yedigim oluyor o yuzden yapmamak yememektir genelde. Eskiden yapsamda yemezdim artik dayanamiyorum
Yani diyet hic iyi birsey degil, gozu donuyor insanin.. 2-3 gun sonra tatli gofret biskuvi ne bulursam yiyorum.. bu da iste kitlik psikolojisi.. halbuki ye 1 tane dur yani yedinde ne oldu bugune kadarama iste orta yolum yok.. ya hic yemeyecem ya abartacam.. yemeyince abartiyorum, abarttikca pisman oluyorum yedigime.. birde bende yerken guzelde sonrasinda vucudumu acaip rahatsiz ediyor sagliksiz besinler..kisaca Allah yardimcisi olsun kilo
Vermek isteyen herkesin..
hamur isi tatliBen hamur işi ve tatlı hiç yapmıyorum. Ekmek ortalama 3 aydır sadece kahvaltı öğünümde.. 3 km günlük yürüyüşüm var. Buna rağmen düzenli bir düşüş yok tartıda.. Akşam öğününü kesme kararı aldım ben de.. 60 kg da bu kadar stres olacağımı bilmiyordum doğum haricinde hiç 60 görmedim çünkü..
Arkadaslar hepinize cok tsk ederim tavsiyeleriniz icin sanirim benim icin en uygunu aralik orucu. Biraz aciklama getireyim vegan’im ama bu demek degilki saglikli besleniyorum. Cunku vegan sekerler var, cips vs karbonhidratli yiyecekler cok tuketiyom makarna pilav patates sebze cok az protein hic yokve gazli icecekler
Bebekligimden beri kiloluyum yani sonradan sismanlamadim. Bazi arkadaslar anlamiyolar bu kiloya nasil geldim inanin ben bile bilmiyorum ama cok zor birsey. Dogum hapi ve depresyon hapi aliyorum uzun yillardir ondanda cabuk aliyo olabilirim.
Mesela bu konuyu actigim gun ertesi gun evimde sican gördüm ve dikkat etmeye baslamak isterken hersey alt ust oldu. Yanliz yasiyorum 2 gundur annemde kaliyorum planlar suya dustu fare daha yakalayamadik boyle olaylarda diyete odaklanamiyorum
Bahane ariyosun demek nezaman oneri oldu birsey yazinca bir dusunun bu insan uzulurmu diye
Aynen. Vegan yemek gayet kolay, hele yaz günü öğlen gayet de sebze oluyor. Güzel bol yeşillikli bir salata, içine konserve mısır, yanına belki humus fırına da birkaç sebze at bitti gitti. yazın sebzeden çok ne var
Yemeksepeti de vegan seçeneklerle dolu, en kötü salata alırsın.
1 ay kalori hesabını da denedim aslında 1 ayda 2 kg vermiştim onunla ama iş yerimin öğlen yemekleri o kadar kötü ki 5 günün en az ikisi makarna ve çorba. çorba yesem aç kalıyorum makarna tüm kalori hesabımı mahvediyor. Öyle salata yapma durumum da yok iş yerinde. Sırf bu sebeple bir ara iş mi değiştirsem diye aklımda deli sorular vardıhamur isi tatli
Olmadan hayatima mutsuz devam ediyorum beno yuzden benim diyetler genelde cok kisa suruyor. cidden vucut alismis bi sure sonra istiyor
Kilo yapacak bir durumun yoksa(hastalik, ilac kullanimi filan) super aslinda..yani gunde 3 km cok iyi ..yuruyus yapiyorsun demek ki o zaman yediklerinde sorun var.. . acaba kalori hesabi yapsan? detoks denedin mi
Peki? Ya da her gun benzer seyler yiyorsan 1-2 gun bol
Kalori alip vucudunj sasirtabilirsin bence.
Ben anlamadım olayı, çocuğa bakıcı aramak suç mu günah mı? Ben de annem çalışırken bakıcıyla büyüdüm bir şeyim de eksik kalmadı şükür.ne haliniz varsa gorun hanimefendi. Bir hemcinsimin kalitesiz hayat yasamasina uzuldugum icin onerilerde bulundum siz hicbir oneriye acik degilsiniz ustune ustluk isinize gelmeyince zayif nokta ariyorsunuz terbiyesizlik sizin yaptiginiz. İsterseniz 500 kilo olun banane
1 ay kalori hesabını da denedim aslında 1 ayda 2 kg vermiştim onunla ama iş yerimin öğlen yemekleri o kadar kötü ki 5 günün en az ikisi makarna ve çorba. çorba yesem aç kalıyorum makarna tüm kalori hesabımı mahvediyor. Öyle salata yapma durumum da yok iş yerinde. Sırf bu sebeple bir ara iş mi değiştirsem diye aklımda deli sorular vardı
baska bisey bulamadi ordan vurmaya calisiyor isteBen anlamadım olayı, çocuğa bakıcı aramak suç mu günah mı? Ben de annem çalışırken bakıcıyla büyüdüm bir şeyim de eksik kalmadı şükür.
Umarım veririz. Veremezsek bulalım birbirimizi gazlayalım.Bir senedir evdeyim çalışmıyorum, pandemide de evden çalışmıştık zaten. İşyerinde öğle yemeği olayının saçmalığını o an fark ettim. Sabah 8’de kahvaltı edip masabaşı çalışanlar 12’de gidip deli gibi dört beş çeşit yemek yiyorduk. Ne enerji harcadık ki yükleniyoruz o kadar? Sonra 4’de çay ya da kahve akşam da evde yemekKiloları aldık seneler içinde tabi. Bu arada ayakta çalışanları ve mavi yakayı tenzih ederim onlar efor sarf ediyor ben etmeyen gruptandım masabaşı. İşe girersem yeniden öğlenleri sadece kahve içeceğim.
En iyisi kendi yemegini goturmek aslinda.. makarna vs. Cok seviyorum bende makarna ama baya bildigin tikiyor beni1 ay kalori hesabını da denedim aslında 1 ayda 2 kg vermiştim onunla ama iş yerimin öğlen yemekleri o kadar kötü ki 5 günün en az ikisi makarna ve çorba. çorba yesem aç kalıyorum makarna tüm kalori hesabımı mahvediyor. Öyle salata yapma durumum da yok iş yerinde. Sırf bu sebeple bir ara iş mi değiştirsem diye aklımda deli sorular vardı
Ne istiyosunuz benden? Ben kotu birsey soylemedim bunda alinacak birsey yokbaska bisey bulamadi ordan vurmaya calisiyor iste
Yillardir agir depresyon geciriyorum sebeplerden biride kilom cok gittim pisikatre ama ilac almama ragmen iyilesemiyorum. Cok zor durumdayi inan boyle yasamak yasamak degil kac kere ölùmü dusundum ama siz hala bahane yok zor degil diyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?