- 20 Kasım 2020
- 534
- 1.864
- 63
- Konu Sahibi yorgunbitkin88
-
Birden kesmeyin siz de? Önce porsiyonları azaltıp hareket miktarınızı çoğaltarak başlayın. Atıyorum günde 1 dilim tatlı yiyosanız önce yarım dilime düşürün. Günde 1 km yürüyosanız 1.5 veya 2'ye çıkarın mesela. Öbür türlü birden hiç tatlı yemicem, her gün 10 bin adım atıcam diye başlarsanız sizin için çok sürdürülebilir olmaz zaten bence. Bi de fat secret uygulamasını önerebilirim. Hem kalori sayabiliyosunuz, hem diğer kullanıcılarla etkileşim kurabiliyosunuz. Kilo vermeye çalışan kullanıcıların paylaştığı harika öğün ve tariflere bakabiliyosunuz. Bence çok motive edici bi uygulama. Üstelik insanlar o kadar güzel sağlıklı ve lezzetli öğünler hazırlıyolar ki diyete bakış açınız değişir.Birden kese bilsem bu durumda olmazdim
Anneniz nasılsın yaptı aralıklı orucu? Benim de anneniz kadar vermek istediğim bir kilo var ve çok da dikkat etmiyorum yediklerime tavsiye verirseniz sevinirimAralıklı orucu tavsiye ederim erkek arkadaşım ve annem aralıklı oruç yaptı annem 6 erkek arkadaşım 10 kilo verdi 1 ayda ve inanın hiçbir şey yemeyerek falan yapmadılar. Ama saatlere önem gösterdiler. Mesela aralıklı orucu bıraktıktan sonra da erkek arkadaşım 5 kilo daha verdi çünkü midesi küçüldü.
Anneniz nasılsın yaptı aralıklı orucu? Benim de anneniz kadar vermek istediğim bir kilo var ve çok da dikkat etmiyorum yediklerime tavsiye verirseniz sevinirim
Ben beslenme uzmanı değilim fakat annem 68 yaşında ben araştırdım onun için bu beslenme biçimini çünkü boyu kısa olmasına rağmen 90 kiloya çıkmıştı. Annem öyle bir oturuştu çok yemek yiyen bir insan değildi fakat en büyük sorunu sürekli bir şeyler atıştırma ihtiyacı hissediyordu. Annem için 16/8 olan versiyonunu yaptık. Sabah 10 da yemek penceresini açıyordu kahvaltı yaparak sonra 18 de akşam yemeği yiyerek bitiriyordu. Atıştırmayı elimizden geldiğince kaldırdık ama çok acıkınca arada yoğurt, badem veya leblebi falan yedi abartmadan. Ekmeği azalttı ama kesmedi (beyaz ekmek yemedi) çünkü kesemez bu yaştan sonra ben de onu buna zorlayamam. Kahvaltıda normal yumurta peynir zeytin ekmek domates bir de maydanoz dereotu roka falan yedi. Akşam yemeklerinde protein, sebze makarna pilav yedi. Ama tabi ki her zaman böyle yemedi :) Pizza dürüm pide yediği günler de oldu :) ama kesinlikle saatini geçirmedi sadece o 8 saatlik dilim yedi yiyeceğini. Günlük olarak annem hareketli bir insandır her gün dışarı çıkar 4-5 km civarı da yürür. Amaç yürüyüş yapmaktan ziyade gezmek gezmeyi sever :) Yani ben zayıfım anneme motivasyon olsun diye ben de onunla aynı şekilde saati şaşmadan beslendim ben bile kilo verdim ki gerçekten zayıfım. Dediğim gibi ben uzman değilim ama annemde işe yaradı. İsterseniz internetten bir bakın aralıklı oruç beslenme listelerine ama dediğim gibi yeme saatlerinizde çok abartmadan istediğiniz şeyi yiyerek kilo verebilirsiniz diye düşünüyorum annem bunu 68 yaşında yaptı :) Bir de atıştırmamaya özen gösterin çok öyle eliniz ayağınız titremezse.Anneniz nasılsın yaptı aralıklı orucu? Benim de anneniz kadar vermek istediğim bir kilo var ve çok da dikkat etmiyorum yediklerime tavsiye verirseniz sevinirim
Cherry bunu yapabilirim sanırım.Ben oturunca bir oturuşta iki kişilik yiyen insanlardanım.Bu güne kadar hayat temposu içinde hamilelik hariç rahatlıkla yiyip içip 65 altında kalabildim .hatta otuzlu yaşlarımda 55 tim ama eski güzel günler uzaklaşıyor bunu terazide 67 yi görünce farkettimBir öğünü atlicaksınız ya akşam yemeği ya da sabah kahvaltısı. yemek yenilen bir zaman aralığı oluyor, o aralık dışında bir şey yemiyorsunuz. 8-16 var mesela 8 saat yiyorsunuz, 16 saat açlık var. Onu da sabah 10-akşam 6 veya sabah 11-akşam 7 yapabilirsiniz.
Vegan derecesi diye bir şey yok. Vegansa hayvansal hiçbir şey tüketmiyordur. O dediğiniz ürünler de biraz alışkanlıklarımızın devamı yani alınmasa da olur. Ben çok nadir alıyorum mesela. Arz talep nedeniyle çok pahalılar ne yazıkki. Yoksa kullanılan malzemeler gereği daha uyguna gelmesi gerekiyor.Yok özel vegan ürünlerinden bahsettim.Vegan peynir, süt, yoğurt vs.Benim kızım süt ve ürünlerine alerjisi vardi.O nedenle çok uzun süre bunlari aldım hepsi çok pahaliydi.Alerjisi sakinlesti artık kullanmiyoruz Ama bu enflasyonla fiyatlar ucmustur diye tahmin ediyorum.
Vegan derecesini bilmiyorum diye o nedenle yazdim.Yumurta ve süt ürünleri de yemiyorsa çok zor diye
Ben de aynı durumdayım birebir. Çocukken kemiklerim sayılıyordu, gençken yeyip kilo almayanlardandım. Şimdi 39 yaşındayım, yok öyle eskisi gibi homini gırtlak yemeler. Ben sık sık tartılırım, iki kilo almışsam eğer diyete girer veririm. Böylece kısa süreli diyetler yeterli oluyor yoksa yıllarca diyet yapan arkadaşlarımdan biri olurum. Hem de tartıda süprizle karşılaşmıyorum, stabil kalabiliyorum. Tavsiye ederim.Cherry bunu yapabilirim sanırım.Ben oturunca bir oturuşta iki kişilik yiyen insanlardanım.Bu güne kadar hayat temposu içinde hamilelik hariç rahatlıkla yiyip içip 65 altında kalabildim .hatta otuzlu yaşlarımda 55 tim ama eski güzel günler uzaklaşıyor bunu terazide 67 yi görünce farkettim
bende 88 kiloyum bende vermek istiyorum ama cabalamiyorum en buyuk sorunumuz irade
kendimize katı davranamiyoruz
Böyle bir kilodaysanız ve vegan besleniyorsanız, metabolik rahatsızlıklarınızın bulunmaması biraz imkansız gibi. Insulin direnci, vitamin eksikliği vb. yakın zamanda kontrol ettirdiniz mi?
İlk olarak kendinizi psikolojik açıdan hazırlayın. Yemek yemek sizin için ne anlam ifade ediyor?
Yani bir de diyet falan demeyin demişsiniz, başka türlü mucize bir şey de olmayacak, bunları kabullenin ve çabalamaya başlayın. Kilo vermek biraz irade ve psikolojik sağlamlılık gerektiyor.
SelamIyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
Iyi aksamlar ablalarim, kardeslerim lutfen bana birsey deyin ben zayiflayamiyorum 150 kiloyum kac kez diyet denedim diyetisyene gittim olmuyor hic bir saglik sorunum yok sadece bagirsaklarimda gitmeyen iltihap var o yuzden doktor ameliyat önermiyorne yapacagimi bilmiyorum nerden baslasam hangi spor yapsam. Hayatimi maf ettim ozguven sifir. Bana tavsiyeler verin lutfen ama unu birak ekmegi sekeri kes demeyin cunku bir anda yapamiyorum. Tartimi sinirden baskasina verdim pisikolojimi cok bozuyodu.
Ek bilgi 35 yasindayim bekarim sekreter olarak calisiyorum ve veganim :)
E hayvansal ptotein almıyor , tahminim baklagilleri de tüketmeyip sadece patates, hamurişi gibi karbonhidratla beslendiği yönünde..bide veganim diyosunuz nasil oluyo bu kilo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?