Derdim kilolarim 150 kilo

Birden kese bilsem bu durumda olmazdim
Birden kesmeyin siz de? Önce porsiyonları azaltıp hareket miktarınızı çoğaltarak başlayın. Atıyorum günde 1 dilim tatlı yiyosanız önce yarım dilime düşürün. Günde 1 km yürüyosanız 1.5 veya 2'ye çıkarın mesela. Öbür türlü birden hiç tatlı yemicem, her gün 10 bin adım atıcam diye başlarsanız sizin için çok sürdürülebilir olmaz zaten bence. Bi de fat secret uygulamasını önerebilirim. Hem kalori sayabiliyosunuz, hem diğer kullanıcılarla etkileşim kurabiliyosunuz. Kilo vermeye çalışan kullanıcıların paylaştığı harika öğün ve tariflere bakabiliyosunuz. Bence çok motive edici bi uygulama. Üstelik insanlar o kadar güzel sağlıklı ve lezzetli öğünler hazırlıyolar ki diyete bakış açınız değişir.

Anneniz nasılsın yaptı aralıklı orucu? Benim de anneniz kadar vermek istediğim bir kilo var ve çok da dikkat etmiyorum yediklerime tavsiye verirseniz sevinirim

Anneniz nasılsın yaptı aralıklı orucu? Benim de anneniz kadar vermek istediğim bir kilo var ve çok da dikkat etmiyorum yediklerime tavsiye verirseniz sevinirim

Bir öğünü atlicaksınız ya akşam yemeği ya da sabah kahvaltısı. yemek yenilen bir zaman aralığı oluyor, o aralık dışında bir şey yemiyorsunuz. 8-16 var mesela 8 saat yiyorsunuz, 16 saat açlık var. Onu da sabah 10-akşam 6 veya sabah 11-akşam 7 yapabilirsiniz.

Ben beslenme uzmanı değilim fakat annem 68 yaşında ben araştırdım onun için bu beslenme biçimini çünkü boyu kısa olmasına rağmen 90 kiloya çıkmıştı. Annem öyle bir oturuştu çok yemek yiyen bir insan değildi fakat en büyük sorunu sürekli bir şeyler atıştırma ihtiyacı hissediyordu. Annem için 16/8 olan versiyonunu yaptık. Sabah 10 da yemek penceresini açıyordu kahvaltı yaparak sonra 18 de akşam yemeği yiyerek bitiriyordu. Atıştırmayı elimizden geldiğince kaldırdık ama çok acıkınca arada yoğurt, badem veya leblebi falan yedi abartmadan. Ekmeği azalttı ama kesmedi (beyaz ekmek yemedi) çünkü kesemez bu yaştan sonra ben de onu buna zorlayamam. Kahvaltıda normal yumurta peynir zeytin ekmek domates bir de maydanoz dereotu roka falan yedi. Akşam yemeklerinde protein, sebze makarna pilav yedi. Ama tabi ki her zaman böyle yemedi :) Pizza dürüm pide yediği günler de oldu :) ama kesinlikle saatini geçirmedi sadece o 8 saatlik dilim yedi yiyeceğini. Günlük olarak annem hareketli bir insandır her gün dışarı çıkar 4-5 km civarı da yürür. Amaç yürüyüş yapmaktan ziyade gezmek gezmeyi sever :) Yani ben zayıfım anneme motivasyon olsun diye ben de onunla aynı şekilde saati şaşmadan beslendim ben bile kilo verdim ki gerçekten zayıfım. Dediğim gibi ben uzman değilim ama annemde işe yaradı. İsterseniz internetten bir bakın aralıklı oruç beslenme listelerine ama dediğim gibi yeme saatlerinizde çok abartmadan istediğiniz şeyi yiyerek kilo verebilirsiniz diye düşünüyorum annem bunu 68 yaşında yaptı :) Bir de atıştırmamaya özen gösterin çok öyle eliniz ayağınız titremezse.

Cherry bunu yapabilirim sanırım.Ben oturunca bir oturuşta iki kişilik yiyen insanlardanım.Bu güne kadar hayat temposu içinde hamilelik hariç rahatlıkla yiyip içip 65 altında kalabildim .hatta otuzlu yaşlarımda 55 tim ama eski güzel günler uzaklaşıyor bunu terazide 67 yi görünce farkettim

Vegan derecesi diye bir şey yok. Vegansa hayvansal hiçbir şey tüketmiyordur. O dediğiniz ürünler de biraz alışkanlıklarımızın devamı yani alınmasa da olur. Ben çok nadir alıyorum mesela. Arz talep nedeniyle çok pahalılar ne yazıkki. Yoksa kullanılan malzemeler gereği daha uyguna gelmesi gerekiyor.

Değerlerinizin iyi oldugundan emin misiniz? Cunku genel olarak b12 ve d vitamini eksıklıgı cok goruluyor. Eskıden ben önemsemezdım ama takviye aldıkca acıkmadıgımı ve daha dinç oldugumu farkettım. Eskıden hareket edemezdim, uyurdum sureklı zaten dıyet yapmak hak getire. Değerlerim o kadar dusmus ki, zayıf bırı de degılım hayatım boyunca hep dıyet yapmaya calıstım o yuzden sızı cok Iyı anlıyorum. Takvıyelerımı aldıkca kendimi daha ıyı hıssettım, vucudumu tanıdım kılo vermeye basladım. Tahlıllerınızı tekrar yaptırmanızı oneririm.

Ben de aynı durumdayım birebir. Çocukken kemiklerim sayılıyordu, gençken yeyip kilo almayanlardandım. Şimdi 39 yaşındayım, yok öyle eskisi gibi homini gırtlak yemeler. Ben sık sık tartılırım, iki kilo almışsam eğer diyete girer veririm. Böylece kısa süreli diyetler yeterli oluyor yoksa yıllarca diyet yapan arkadaşlarımdan biri olurum. Hem de tartıda süprizle karşılaşmıyorum, stabil kalabiliyorum. Tavsiye ederim.

Iradesiz kisilere tavsiyem: oruc tutar gibi diyet yapin.

Ben en buyuk motivasyonu sabah hissederim. Aksama dogru diyet falan kalmaz. Son gunlerde sabah kalkip belli bir saatten sonra yemeyecehine niyet ediyorum. Gun icinde de azicik dikkat ediyorum yedigime. Bende bu ise yariyor acikcasi.

Sizi anlıyorum çünkü 1.75 boyumla 115 kiloları gördüm, 52 bedene sığmıyordum. Hayatım yoyo diyeti denen kilo verip almaya dayalı yani başarısız diyetlerle geçti. Çünkü vermem gereken kiloyu bir görev gibi düşünüp, zayıflayınca yeniden yemeye başlıyordum.

Bunun yanlış olduğunu 40 yaşımda anladım. Şu an 90 kiloyum, 46 bedenim ve reformer pilates yapıyorum, hedefim 75 kg olmak.

Öncelikle ne yaptım? Yemekleri düşman gibi görmekten vazgeçtim ve sürdürülebilir beslenmeye çalıştım. Yani kilo vermek bir süreç değil, olay sağlıklı beslenmek.

Vegan olmanız dezavantaj ama avantaja çevirebilirsiniz. Mercimek, bulgur, fasülye gibi protein açısından zengin bakliyatlar ekleyin yemek listenize. Kızartma yerine fırında pişirin ya da alabiliyorsanız Airfryer alın.

Sabah yulaf, fıstık ezmesi ve meyveler, öğlen çorba ve salata akşam da yine hafif beslenerek kısa zamanda kilolarınızdan kurtulursunuz zaten.

bende 88 kiloyum bende vermek istiyorum ama cabalamiyorum en buyuk sorunumuz irade

kendimize katı davranamiyoruz

Katı olmanıza gerek yok, çok katı olmak = mutsuzluk ve bozulan diyetler demek. Az ve öz yemek işin püf noktası.

İnsülin direnci Karbonhidrat kısır döngüsü resmen. Muhakkak tedavisine başlanmalı.

Ben 1,70e 65im sadece göbek ve simidim var ama asla gitmiyo o yağ resmen oturmuş.. ben bu kadar zorlanıyoken seni ççok iyi anlıyorum. mide ameliyatıda olamıyosan tek çaren yediklerini kısıp gerçek anlamdaaksatmadan spor yapcaksın. instada bi kadın gördüm keşfette. dogumdan sonra 100ü fazlasıyla geçmiş ve aylarca evde videolardan izleyerek spor yapmış birsürü videoları var. kadın şuan nerdeyse benim kilomda. crop giyiyor etek giyiyor özgüveni fotolardan belli.. ağlamakla hiçbişey olmuyo. gerçekten azmetmen lazım.. paran varsa spor salonu yoksada evde gerçekten hırslanıp yapman lazım.. ben sadece 7gün karın egzersizleri mekik falan yaptım ve sıkılıp bıraktım. şuan çevremde kaç kişi ısrarla bacakların zayıflamş sırtın düzleşmiş vs diyo dogrudur... benim derdim göbekle oldugu için pek inanmıyorum kilo verdigime ama normal yememe ragmen tartıda -2 kilo gitmiş 1haftalık hareket bile etki ediyor gerçekten...
birde kan verip şekerine baktır +insülin direnci varmı oda kilo verdirmiyo

Selam bende senin gibi kilolarından muzdarip biriydim kaç tane diyetisyen değiştirdiğini bilmiyorum hem özele hem devlete gittim verdikleri diyeti bı yere kadar yapabiliyordum hatta sana şu kadar söyleyeyim duygusal yeme problemim vardı psikolaga gittim sonra bı arkadaşım buradaki diyet grubuna davet etti beni o kadar güzel motive olup kilo veriyorsun ki üstelik diyet de yapmıyoruz yediklerimize dikkat ediyoruz herşeyden yiyoruz ama dozunda spor da yapıyoruz . Onlarca diyetisyenle kilo veremeyen ben dans ederek ve yemek yiyerek kilo verdim doğumdan sonra 96 kusur kiloyu görmüştüm şu an 84 kiloyum işte yeter ki sonra da gel bize katıl hem motive ederiz seni hemde birlikte kilo veririz

Vegan beslenme ama nasıl vegan? Ekmek arası patates de vegan beslenme yani. Duymak istemeseniz de karbonhidratı kesmeniz gerekiyor. Kilo vermenin en büyük etkeni beslenme yoksa günde 5 saat spor yapsanız da ilerleme gösteremezsiniz. Ketojenik diyet ve aralıklı oruç yapmanız gerek. Biraz aç kalacaksınız. Siz mucize bekliyorsunuz.

.bide veganim diyosunuz nasil oluyo bu kilo.
E hayvansal ptotein almıyor , tahminim baklagilleri de tüketmeyip sadece patates, hamurişi gibi karbonhidratla beslendiği yönünde.

Gluteni bırakmayı denediniz mi? Bağırsak sağlığınıza da belki iyi gelir. Bir de spor yapmak lazım. Hani ağır sporla değil de günde 10 dk yürüyüş ile başlayıp yavaş yavaş artırabilirsiniz. Tabi doktorlarınızla görüşüp bir karar verip öyle diyetr başlamanız daha iyi olur. Buradan yardımcı olmamız çok zor. Kan değerleriniz herşey bu konuda etkili.

Yemek sizin için bağımlılık olmuş durumda yerine yeni bağımlılıklar koymalısınız ki aklınıza gelmesin, gezmek gibi, alışveriş yapmak, yürümek, yeni bir diziye, programa başlamak, yeni bir kitaba başlamak, yeni bir eğitim almak (sertifika programları, seminerler). Porsiyonları küçültmekle başlayın önce. Bir anda değil azar azar, her gün biraz daha az. Sporu alışkanlık haline getirin. Yürüyüşle başlayın mesela özellikle de sabahları aç karnına yürüyüş çok etkili yağ yakma sürecinde, müzik eşliğinde yapıldığında da muhteşem bir aktivite. Orjinallerinden çok daha lezzetli fit tarifleri nedeneyin mesela. Tatlı krizleri için granola kaseleri, fit pankekler, yulaf lapaları (tabiki bunlar öğün yerine). Bu şekilde çok hızlı kilo veren birçok kişiye şahit oldum neden biri de siz olmayacaksınız ki bunun için hiçbir sebep yok. Ayrıca bağırsak iltihabı tedavisi içinde araştırma yapmaya devam edin derim. Sağlıcakla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…