• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim; Kuaför Malzemeleri

Aysar_

İçim Garip, Sıfır Huşu
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
1.195
5.176
158
Shire 💙
Merhaba. Titiz biriyimdir. Kuaföre mecburen giderim.O da saçlarımı kestirmek(İki-üç ayda bir) ve kaşlarımı aldırmak için.(ayda bir) Manikür,Pedikür, Fön vb işlemleri evde kendim hallediyorum artık.Kuaföre hiç gitmesem çok memnun olacağım.Fakat Saçlarımı kendim kesemiyorum. Kaşlarımda ise düzeltip, şekil verme kısmını halledemiyorum. Birde Dudak üstü tüylerini kuafördeki gibi iple alamıyorum birtürlü. Veet yüz ağda bandı kurtarıcım oluyor.

Kendime dert ettiğim kısma gelirsem;

Örneğin; Saçlarımı kestireceğim. Ya önceden evde yıkarım ya da kendi şampuanım götürüp orda yıkatırım. Her halükarda ıslatılıp saç kremi uygulanıyor. Sonrasında kullanılan havlu temiz mi? Yine kullanılan tarak temiz mi bunları sorguluyorum her seferinde. E tabi birde kesim sırasında kullanılan malzemeler ve sonrasında fön çekilirken kullanılan fırçalar var. Anlayacağınız kuaförde olduğum zaman yoğun bir rahatsızlık hissi yaşıyorum. Geriliyorum resmen.

Yine Kaş alınırken kullanılan malzemeler (kaş tarağı, kaş makası, cımbız çeşitleri) yeterince hijyenik mi bunlara fazlaca takılıyorum.

Aranızda benim gibi olanlar var mı? Merak ediyorum. :)

Kendi kaş malzemelerimi havlumu, tarağımı ve fırçalarımı götürürsem enteresan bakışlara maruz kalır mıyım sizce? Çok mu abes kaçar?

Son düzenleme:
Strelizasyon için makina yok mu gittiğiniz yerde?
İyi mekanlar temiz oluyor aslında.. Seçici olduktan sonra sıkıntı olmamalı.

Bir de gözünüzü dört açın;Eline cımbızı alıp artarda müşteri çıkaran bir yer görmüştüm bir kez. Dehşete düştüm. Kimbilir neler oluyordur orda başka..

Manikür-pedikür içinse bazı malzemeler tek kullanımlık aletler kullanıyor bazı yerlerde.. İyi yerler tercih ediyor. Ama kendi malzemelerinizle gitmek sizi Mutlu edecekse neden olmasın.

Kaşını bıyığını kendisi alamayan çok arkadasim vardi ve cidden cok sacma buluyorum bunu ben. Acaba hic aynanin karsisina gecip denediniz mi ? Iple almakta gayet basit biyigi. Hatta artik yaylar var biyiklari almak icin onunla bile ipten daha basit sekilde o tüyler aliniyor. Kaşta ise sonradan cikan alincak killar genelde belli oluyor gormemek imkansiz kör olmak lazim yani onlari gorup nasil tutup cekemiyorsunuz. :D Bence bir deneyin.

Strelizasyon için makina yok mu gittiğiniz yerde?
İyi mekanlar temiz oluyor aslında.. Seçici olduktan sonra sıkıntı olmamalı.

Bir de gözünüzü dört açın;Eline cımbızı alıp artarda müşteri çıkaran bir yer görmüştüm bir kez. Dehşete düştüm. Kimbilir neler oluyordur orda başka..

Manikür-pedikür içinse bazı malzemeler tek kullanımlık aletler kullanıyor bazı yerlerde.. İyi yerler tercih ediyor. Ama kendi malzemelerinizle gitmek sizi Mutlu edecekse neden olmasın.

Strelizasyon var evet ama ona da güvenemiyorum.
Öyle lüks bir kuaför değil orta karar diyelim.Aslında kuaförümden genel olarak memnunum gittiğim süre zarfında nahoş bir durumla karşılaşmadım ama ben rahat edememeye başladım işte.

Cımbızın yere düşmesi fenaymış :/ Haklısınız, bende dikkat etmeye çalışıyorum. O tarz bir durumla karşılaşmadım. Manikür ve Pedikür malzemelerini kendi götüren çoktur ama kaş ve saç için var mıdır bilemiyorum.

Teşekkür ederim. Malzeme dolu ufak bir çantayla gitsem daha mutlu olacağım kesin. :) Herhalde bir iki sefer garipseyip sonra alışırlar. :)

Tek kullanimlik havlular var onlardan kullanmiyolarmi.Cimbiz makas neysede havlu tarak tuhaf gelir bence eve gelince yikanin daha kolay.

Dediklerine inanacak misin. :KK48:

Eve gelince temiz banyonu yap. Uzerini degistir. Elbiselerini makineye at tamamdir . :KK66:

Neye inanıcam orasını anlamadım. :)
Zaten eve gelince ilk işim duşa girip üzerimi değiştirmek oluyor. ;)
Ama yine rahat edemiyorum.
Kuaföre gitmek bir sıkıntı oldu artık. :/

Neye inanıcam orasını anlamadım. :)
Zaten eve gelince ilk işim duşa girip üzerimi değiştirmek oluyor. :KK66:
Ama yine rahat edemiyorum.
Kuaföre gitmek bir sıkıntı oldu artık. :/

Yani temizliyoruz derlerse.:KK66: Ben de temizlik konusunda titizim ama beni onun bunun soyledigi degil anca banyo paklar. :KK48:

Kaşını bıyığını kendisi alamayan çok arkadasim vardi ve cidden cok sacma buluyorum bunu ben. Acaba hic aynanin karsisina gecip denediniz mi ? Iple almakta gayet basit biyigi. Hatta artik yaylar var biyiklari almak icin onunla bile ipten daha basit sekilde o tüyler aliniyor. Kaşta ise sonradan cikan alincak killar genelde belli oluyor gormemek imkansiz kör olmak lazim yani onlari gorup nasil tutup cekemiyorsunuz. :KK70: Bence bir deneyin.

Neden saçma buluyorsunuz :) Bazı insanların eli yatkın olmuyor bence. Denedim hele iple almayı o zor birşey. Video bile izledim bir yandan ayna karşımda denedim olmuyor. Acaba yeterince üzerine mi düşmedim bilmiyorum. Yayı almamıştım birde öyle deneyeyim.

Yapmayın lütfen :) :) Kaşımda çıkanları cımbızla alıyorum tabi.Ama çıkanları almakla bitmiyor ki. Kaşlarımı alan çalışan iple cımbızla kaş makası vs ile uğraşıyor. Açıkçası kaşlarımla uğraşmaktan kaçınıyorum şeklini bozacacağım diye.

Şampuanını götürmen çok saçma ama onu götürene kadar keşke havlunu götürseydin. Tarak havlu makas manikür takımı götürmek çok normal. Çok sorarlarsa sizle ilgisi yok size güvenim tam ama ailemden biri kusförden sarılık kaptı Travma oldu dersin :-)

Yok inanmam güveneceğimi sanmıyorum. :)
:) Siz peki kendi malzemelerinizi götürmeyi hiç düşündünüz mü ?

Hic dusunmedim simdi sen aklima soktun nerden okudum konunu :KK48: ama gercekci gelmedi bana. Tanidik olur soyledigine alinmaz ama herkes normal karsilamayabilir.

Neden saçma buluyorsunuz :) Bazı insanların eli yatkın olmuyor bence. Denedim hele iple almayı o zor birşey. Video bile izledim bir yandan ayna karşımda denedim olmuyor. Acaba yeterince üzerine mi düşmedim bilmiyorum. Yayı almamıştım birde öyle deneyeyim.

Yapmayın lütfen :) :) Kaşımda çıkanları cımbızla alıyorum tabi.Ama çıkanları almakla bitmiyor ki. Kaşlarımı alan çalışan iple cımbızla kaş makası vs ile uğraşıyor. Açıkçası kaşlarımla uğraşmaktan kaçınıyorum şeklini bozacacağım diye.
Kaş konusunda şanssızniz sanirim. Ben ip, makas kullanmıyorum kaşımda alt tarafta fazladan cikanlari aldigimda kendi şekli ortaya cikiyor zaten. Çok tüylü degil. O konuda zor oluyor olabilir tabi. Ama biyigin bir sekil derdi yok en azindan bencede o biyik yaylarindan edinin bir tane kesinlikle yapabilirsiniz oldukça basit ben o dudak ustu ayva tuyu biyiklari iple aliyordum hep yay kullaniyorum artik. Kaş için kendi malzemelerinzle gitmeniz abes olmaz bence.

Şampuanını götürmen çok saçma ama onu götürene kadar keşke havlunu götürseydin. Tarak havlu makas manikür takımı götürmek çok normal. Çok sorarlarsa sizle ilgisi yok size güvenim tam ama ailemden biri kusförden sarılık kaptı Travma oldu dersin :-)

Yapmayın lütfen. :) Kuaförde kullanılan şampuanla saçımı yıkatır mıyım :) Benim kullandığım şampuan marketlerde satılan cinsten değil. Saç problemim var hep aynı şampuanı kullanırım. ;) Havlu götürmeye niyetlendim birkaç kez vazgeçmiştim abes kaçar diye.

Haha iyi fikir :KK48: Bunu uygulayabilirim cidden. Teşekkür ederim. :KK66:

Tek kullanimlik havlular var onlardan kullanmiyolarmi.Cimbiz makas neysede havlu tarak tuhaf gelir bence eve gelince yikanin daha kolay.

Havlu tek kullanımlık değil.o_OTek kullanımlık havlu kullanıldığını sizden duyuyorum. Acaba kuaförü mü değiştirsem. :KK17: Bende tuhaf gelmesinden çekiniyorum aynen. Eve gelince zaten duşumu alıyorum. ;)

Havlu tek kullanımlık değil.o_OTek kullanımlık havlu kullanıldığını sizden duyuyorum. Acaba kuaförü mü değiştirsem. :KK17: Bende tuhaf gelmesinden çekiniyorum aynen. Eve gelince zaten duşumu alıyorum. :KK66:
Ben cok begenmistim olmadi siz alin malzemeciden giderken goturursunuz.Tek kullanimlik havlu terlik agda yatak ortusu manikur pedikur taslarinin posetleri hersey var :)

Dans ve akillari. :cool: Iyiymis bu. Post traumatic stress disorder. :KK70:

Hic dusunmedim simdi sen aklima soktun nerden okudum konunu :KK48: ama gercekci gelmedi bana. Tanidik olur soyledigine alinmaz ama herkes normal karsilamayabilir.

Ayy kusura bakmayın o zaman.:KK48: Kuaför tanıdık değil.
Sert bir tepki göreceğimi sanmıyorum ama belli olmaz tabi.
Neden normal karşılanmasın ki.o_O
Daha onlara zahmet vermeyeceğim işte. :KK48:

bu konuda takıntınız oluşmuş gibi geldi bana makas harıcinde hepsini götürebilirsiniz garip karşılanmaz size özel olur çekinecek bir durum yok bence ..

Yapmayın lütfen. :) Kuaförde kullanılan şampuanla saçımı yıkatır mıyım :) Benim kullandığım şampuan marketlerde satılan cinsten değil. Saç problemim var hep aynı şampuanı kullanırım. :KK66: Havlu götürmeye niyetlendim birkaç kez vazgeçmiştim abes kaçar diye.

Haha iyi fikir :KK48: Bunu uygulayabilirim cidden. Teşekkür ederim. :KK66:

Yani tek sorun titizlik diye düşünmüştüm. Rahatsızlık varsa farklı da. Şampuan sonuçta paketli bişey her türlü kafanı temizliyo. Ama havlu çok riskli. Şampuan götürmekten çekinmeyip havludan çekinmen garip geldi sadece :D

Bence kuaförü seviyosanız değiltirmeyin her şeyi götürün yanınızda.

Back
X