- Konu Sahibi kibritcikiz91
-
Merhaba, bazen insanları yaşanmışlıklar bu hale getirebiliyor. Eşinize sevmiyorum dediğinizde yüz ifadesi değişmiyorsa muhtemlen sizin kızgınlıkla söylediğinizi aslında sevdiğnizi düşünüyordur.
Merhaba
peki nolcak böyle? bu yaşanmışlıklar da unutulmuyor ki..
neden soğdun peki özel değilse ve ne yapmak istiyosun bu önemli
çokşey.. evlendiğimiz ilk aylar cicim ayları olması gerekirken. eşim hep yıkıp geçti. beni incitti hareketleriyle ve tavurlarıyla. ilk başlarda sessiz kaldım. ama sonra kırgınlıklarımı dile getirdim. her anlattığım kırgınlıkta ben gönlümü almasını beklerken o ne var bunda kırılcak bişey yok tamam sen haklısın ama diye başlayan cümleler duydum. tabi benm gönlüm alınmadı hiç bir olayda. ben hala eskileri toparlayamadımç malesef ki hala gündem ediyorum. çünkü onlar hallolmadan geçmiş düzelmeden geleceğe bakamıyorum. ve en çok can yakan da eşimn benm kırgınlıklarımı küçümsemesi ve yok sayması. o yok syaınca olayla yok olmuyor malesef. ne yapacağım bilmiyorum.
boanmayı düşünmüyorm. lütfen boşan gibi yorumlar istemiyorum. şimdi istediğin gibi mi yorum yapıcaz diyenlere de şunu diyorum. istediğiniz yorumu yapın ama ben dikkate almayacağım boşan diyen yorumları. düzelmesini istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum ve düzeleceğine ihtimal de vermiyorum.
mademki boşanmak istemiyosun eşini al karşına konuş onu konuşturmadan herşeyi ama herşeyi anlat kırgınlıklarını nasıl bi hayat istediğini anlat gerekirse beraber psikolağa gidin ki bi çocuğunuz varmış ve onu sevmeye çalış onun sürekli hatalarını düşünerek olmaz muhakkak iyi yönleri vardır sevmeden olmaz çünkü bi hayat geçmez birde şunu düşün bu sorunları yaşayan tek sen değilsin biraz çaba emek umarım herşey düzelir
İnsanların size ne demesini bekliyorsunuz ki?
Konuşarak halledemiyorsunuz.
Sevginiz bitmiş.
O zaman geriye bir tek seçenek kalıyor.
Evliliğinizi böyle götüreceksiniz.
Sihirli değnek yok malesef kimsenin elinde hemen istediğimiz gibi düzeltelim karşımızdakini.
Sanırım olumlu taraflarını görmeyi deneyebilirseniz ve geçmişi unutabilirseniz belki size bir faydası olur.
Ne kadar zor olsa da..
Eşinizde de tükenmiş bence bişeyler.
Çünkü sevmiyorum dediğinizde tepki vermiyor.
Umursamıyor.
insanların size ne demesini bekliyorsunuz ki?
Konuşarak halledemiyorsunuz.
Sevginiz bitmiş.
O zaman geriye bir tek seçenek kalıyor.
Evliliğinizi böyle götüreceksiniz.
Sihirli değnek yok malesef kimsenin elinde hemen istediğimiz gibi düzeltelim karşımızdakini.
Sanırım olumlu taraflarını görmeyi deneyebilirseniz ve geçmişi unutabilirseniz belki size bir faydası olur.
Ne kadar zor olsa da..
Eşinizde de tükenmiş bence bişeyler.
çünkü sevmiyorum dediğinizde tepki vermiyor.
Umursamıyor.
evliyim ve çocuğum var.unutmadan bir de hiç birşeyi umursamayan bir kocam. onu sevmıyorum ve ona karşı birşey hissetmiyorum. o beni sevdiğini söylüyor. ona sevmiyorum seni dediğimde yüzünde ufacık bir hüzün belirtisi yok. soğudum artık yaptıkları ve onun yüzünden yaşadıklarım sayesinde bu duruma geldim.
aynen ya
sevmiyorsun
istemiyorsun
konuşamıyorsun
boşan demeyin diyorsun
düzelmesi mümkün diil diyorsun
ne diye açtın bu topiği o zaman
konuşamıyorum diye bir şey dediğimi hatrlamıyorm. konuştumm işe yaramadı daha ne demem lazım diyorum. insan bir şeyler yaşar yıpranır,üzülür ve her şey bitti düzelmez sanır. kendisine görre her şey bitmiş ve tükenmiştir. kendisinn aklına gelmeyen ama başkasınn söylediği bir şeyle aslında yapacağı son bir şeyin kaldiğini görür.İşte ben onu arıyorum ve onun için açtım bu konuyu.
Benzer duyguları hissetmeyen yoktur :) tamamen yaradılış ve birazda karakter meselesi bence.. erkekler ve kadınlar aynı şeye bakarken hep farklı algılıyor.çünkü biz çok duygusalız ilgi, anlayış bekliyorsun ve birazda eşin tarafından şımartılmak istiyorsun ama adama bakıyorsun başka bir noktada.. Eşini bir yere kadar konuşma ve tavırlarla değiştirirsin ama bence sen mutlu olmak istiyorsan kendi bakış açını değiştirmelisin. Ne yaparsan yap eğer kendini değiştirmez (düşünce ve beklentilerden bahsediyorum) eninde sonunda hep daha çok üzülen sen olursun...
ve sorunları çözmek için sakin, suçlamadan, ben dili kullanarak gerekirse defalarca anlatarak aşmaya çalışabilirsin.. Çokça sabır lazım,Allah yardımcın olsun..
birde sorun ne onu bile bilmiyorum gibi bir cümlen vardı yanlış hatırlamıyorsam sorunların çoğunun kaynağı bu cümlede gizli işte, kaynağını bulmazsan ne istediğini bilmezsen mutlu edemez hiç bir şey..
otorup bir bebeğe bastan herseyi anlatıyor hatta öğretiyor gibi yapman lazım. bende sabır yok ben kızıyorum artık. benımde konusunca , aslında öyle değil, bunu mu duşundun dusune dusune, sen yanlış anlıyorsun , v.s dıyen bır esım var.
bende konuşurken cok zorlanıyorum sonra barışıyoruz ama bırkac gun sonra yıne aynı. dırdır yapıncadakafası karışıyor adamın. ne dıyeceğini nasıl davranacağını bılemıyor. zaten sorun eskılerde eskılerı unutmayı becerebilsek bence sorun olmayacak.
senı dövmüyor kufur etmıyor,rızkını kesmıyor, saygısılık etmıyorsa sabır de tek tek neler yapabılecegını göster. başkasına yorum yapmak kolay burada böyle soyluyorumda aha ben yapamıyorum ıste.
Nasıl bir yardım istiyorsunuz?
boşan demiyeceğiz o zaman çekiceksin bu hayatı
Konuş diyemeyiz çünkü konuşsanda farketmiyormuş...
Umut vermeye gerek de yok çünkü düzeleceğine ihtimal vermiyorsunuz..
Bence bunların ortası yok,sevmiyorsanız eşiniz düzelse bile size her yaptığı batacaktır.
aynı anllattığınız gibi bir eşim var. ve aynı şekilde barışıp devam edıyoruz ve sonra yine aynı şeyler. ben geçmişi halledemiyorum ve gemişimin böyle olmasınn sebebi de eşim. onu ben düzeltemem eşim düzeltecek. ama o daha kırgınlıklarımı kabul etmıyor ki düzeltsin.
nereye kdr böyle gidecek ki...
canım düzeltebilecek güçteolsaydı zaten geçmiştekiler olmazdı. o kadar iyi anlıyorum kiseni.
vurupmasaya yeter dıyen bır eş, arkasına sıgınabılecegın bır duvar, senin hakkını senden daha iyikoruyacak bir ata arıyorsun sen. ama sectıgım esler sakin, kavgacı olmayan bazen kendı hakkı için bile bişey demekten sıkılan kişiler.
Bu secımlerı bız yaptık. boşanmak ıstemıyorsan ki boşanmak ıcın gerçekten yeterlı bır sebeple değil bizimki, beklentilerini biraz adaha ona göre ayarlaman. daha cok senin liderlik yapman gerekecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?