derdim ne onu bile bilmiyorum

İnsanları değiştiremezsiniz ve anlattıklarınız her zaman karşınızdakinin anladığı kadardır. Bu sebeple de başka bir alternatifiniz olmadığından/kabul etmediğinizden dolayı bu deveyi güdeceksiniz ve evliliğinize sürekli beklentiler içerisinde olacaksınız...

dediklerinizin bir kısmını yapıyorum zaten.

yok hyr içimi rahatlattınız sözlerinizle tesekkur ederim
rica ederim ,hepimiz evliliğimizde sorunlar yaşıyoruz zaman zaman,çözümsüz olduğunu düşündüğümüz ,sevgimizin bittiğini düşündüğümüz zamanlar oluyor.ama öyle bir an oluyor ki,o öküz adamın bi bakışı konuşması sarılması o sevgiyi hatırlatıyor işte..
birşey söylemeden önce düşünün ,sakinleşin,gerekirse,çok önemli değilse unutun..hep aklınızda olsun karşınızdaki düz bir adam :):)

2 senelik evliyim

yeniymişsiniz de..merak etmeyin herşey olacağına varır,ben 5 yıllık evliyim,daha yeni öğrendim adamı yönetmeyi..hep karşı gelmiştim,ben neysem oyum,ödün veremem açıkça konuşurum,hallolursa olur olmazsa olmaz derdim..ama öyle değilmiş," akıllı kadın " olmak hem daha az yorucuymuş..:):)

boşanmayı beceremiyorsan, boş vermeyi deneyeceksin.
eşin değişmez, boşanmayı da düşünmüyorsun
o zaman sen değişeceksin başka çaren yok gibi.

Umarim ben de akilli kadn olmayi beceririm. Her sey icin cok tesekkur ederim

2 yıllık evlilik çok yeni. eşinizi değiştirmeye çalışırken birazda kendinizide değiştirmeye çalışın. yaralarınızı sarmak için eşinizede fırsat verin. bazen fırsat vermediğimiz ısıtıp ısıtıp ısıtıp aynı yemeği önlerine verdiğimiz için bıktırıyoruz.

ne siz sıkılın nede eşinizin sıkılmasına izin verin. böyle kırgınken nefret ediyorum bırakacağım demek kolay sonra eşiniz size çok yordun beni seni istemiyorum dediğinde dank ediyor insanın kafasına.

daha geçen hafta bir yorum okumuştum burada. hep eskilerle yasayan bir arkadaş esiyle tartışa tartışa bilmem kaç yıl sonra adamın canın tak demiş ve silip atmıştı evliliğini. o zamanda konu sahibi istenmediği için çok üzülmüş evliliğini kurtarmaya çalışıyordu. biraz birbirinizin iyi şeyşerini düşünmeye çalışın kendi kendini motive etmeyi öğrenmelisiniz. sabır deyip hayatınızı güzelleştiemeye calısın . kırgınım deyip köşeye çekilmeyin. evililiğini ayakta tutmaya başka insanlar yüzünden kurduğunuz yuvayı bozmayın.

bundan sonra ne eşinin yokluğunun senin ailen nede senin yokluğunu eşinin ailesi dolduramaz. aynı yatağı paylaşmak çok farklı bir dünya.

dediklernzde haklısınız. fakat ne yapacagım bılmıyorum. o kdr kıgfınlıkla bır sey yokmus gıbı davranmak cok zor

Ben senin esini srvdigini fakat cok kirgin oldugundan sevgini ikinci plana attigini dusunuyorum sana tek tavsiyem unut olanlari..ve vunsan sonra kirdigindada o an o sorunu cozmeden konusmayi bitirme..grcmisi bizi maffediyor..bende buna venzer hisler yasadim cunku..kimsenin evkiligi dort dortluk degil..esin umursamamasi ise sevmiyorum dediginde szrekli ayni sryleri duydugu ve geriye donup dzzeltme sansinin olmayusindan..erkekler geriye bakmazlar ve znuturlar bizide oyle sandiklari icin bunu anlamiyorlar..olanlari unutttt esine yaklas..srn ona verki oda sana versin hersey ksrsilikli..sen srcmiyorum diyipte ondan bisey bekleyemezsin

Eşiniz sizin kırgınlıklarınızı anlamıyo diye sevginizmi bitti!baştan sevdiğinize eminmisiniz???sevgide ortada oyuncak oldu!anlatabileceğiniz doğru düzgün bi sorun bile yok!

karşısındaki insanı değiştirmeyi uman, daima hayal kırıklığına uğramaya mahkumdur.
Nişanlılık süresini çok iyi değerlendirmeli gençler.. Ama bizde bu böyle değil malesef. Nişanlanan çiftler mutlaka evleneceğim gözüyle bakıyorlar, aileler de aynı şekilde.

Ve genelde nişanlılık aşamasında yaşanan sorunlar evlenince geçer, değişir umuduyla görmezden geliniyor. Sonuç ise hüsran.

ben eşimin beni anlamasını bekliyorum. mesela kardeşi evliliğimize karışıyor aldığımız her türlü kararda kendini bir şekilde katıyor. saygısızlık ediyor..

gidip kardeşine kızsın demiyorum asla.. bununla ilgili iki laf etsin dahi istemiyorum. ben evet kardeşim böyle demesi de gerekmez mi.. ya da işte sorunlar şu ama böyle olduğundan gibi.. ben ne haldeyim hiçbirşey olmamış gibi geçiştirmekte evliliğe zarar veriyor..

görümcemin sürekli saygısızlığına maruz kalmak da bir yere kadar.. ya tartışma çıkacak iyice sinirlerimiz bozulacak. ki ben o görümcemle aramda olan birşey olur.. ama ben eşimle evliyim. eşimin beni ve olayları yok görmesi sürekli benim üzülmeme sesinin çıkmaması nereye kadar olur ki.. görümcemle gerekeni söyledim söylerim iyilikle,doğrulukla olmadı tartışmayla tepkiyle davranışlarla vs..
ama o geçici..

eşimin yanımda olduğunu bilmek istiyorum. yani haksızlığa uğramışken saygısızlığa uğramışken hiçbirşey olmamış gibi davranması olmuyor..

bu yüzden konu sahibini anlıyorum ben de yaşadığım için.. olaylar gözünün önünde oluyor benim davranışlarım niyetim belli onun yaptıkları belli.. ama kardeşim haksız diyemiyor.. demiyor..

o zaman ne yapmalıyız?

Herkes ayni durumda hanimlar yada bircogumuz. Eslerle alakali bir durum bak bende butun yilbasimi rezil ettim. Yapilari bu. Esime diyorum nasul boyle hicbirsey olmamis gibi konusup davraniyorsun diyorum. Cevap su ' hayatim bakiyorum onlarda hicbirsey olmamis gibi davraniyor hatta rahatlar . Ee oyle olunca benmi kasıcam bende umursamiyorum cevap vermiyorum. Boyle davraninca sen seni umursamiyorum zannediyorsun ama oyle degil diyor. Esimle cok zıt karakterlerdeyiz bu yuzdende ben hep sessizlikte kafamda kuran senaryolar yazan , oda sakin sorun yaratmayan adam oluyor .

öncelikle Allah yardımcınız olsun inşaAllah düzelir.eşinizi evlilik terapistine gitme konusunda ikna edebilirseniz evlilik terapistine gidin derim bir çok evliliğin bu şekilde kurtulduğunu duydum ve birde çocuğunuz var onun için ve geri kalan hayatınızı sevmediğinizi biriyle geçirmemek için denemelisiniz.birde eşinizin iyi yönlerini görmeye çalışın eminim çok kırgınsınız ama bir deneyin denemeye çalışın.umarım tekrar sevebilirsiniz.

kusura bakmayın yardım almak için durumum yok demişsiniz sonradan okudum.ama belliki eşinizi seviyorsunuz kıskanıyorsunuz tek sorun eskileri unutamamak .yinede bugüne bakın ve sürekli şikayetlenmeyin boşanmayacağınıza göre biraz sabır özveri mücadele gerekiyor evliliğimin ilk zamanları bende çok sorunlar yaşadım balayı olması lazımken kahır ayı oldu resmen ama çok şükür düzeldi geçti gitti belkide unutmak istediğim için unuttum aklıma gelmiyomu geliyo ama tekrar açıp üzülmek istemiyorum ama eşimde farkında yaptıklarının oda ayrı.bi evlilik terapisti var akıllı kadın olucaksın kocanı yönetmeyi biliceksin diyo bi kanalda bazen çıkıyo kanal adı verebiliyomuyum bilmiyorum veriliyosa yazarım.

aynen yılbaşım zehir oldu devam da ediyor. yeni bir güne mi yen bir yıla mı girmişiz hiç belli değildi..

eşim de içime atıyorum birşey diyemiyorum diyor.. diyorum hiç mi adil düşünemiyormusun, benim üzüldüğümü onun tarafından evliliğimize bize karışmasını mı hiç mi tepkin olmaz.. tekrar ediyorum gidip de birşey söylemesi kızması vs değil benim bana karışıyorsa karışmaması için biz böyle düşündük bu kararı verdik cevabını veririz.. ben dedim diyor o zaman işte ben onun niyetini bil istiyorum diyorum. çünkü olanlara sessiz kalınca ve hiçbirşey olmamış gibi davranınca hakarete uğramış gibi oluyorum. haksızlığa uğruyorsun.çünkü ondan bahsetmesi gidip gelmek hiçbirşey olmamış gibi konuşmak bana işkence gibi geliyor..

biraz da hata bizde tavırlarımzda net olamıyoruz.

bir insana kırıldıysan kırılmıssınzdır ve senın gonlunu alana kadarda adım atmamalısın. ben hemen 2 gun sonra yumuşuyorum .sonra 1 hafta sonra yine aynı.bu seferde esimde benianlamıyor .ama basşakaları yüzünden tartışmak gerçekten cok yorucu. bence bırbırımızı telkın edıp olabıldıgınce sorunun ustunden atlamaya çalışalım artık. omur boyu o oyle yapmıştı sen bısey demedın beni korumadın bıktım ailenden demekle geçmez yaaaa.

Merhaba
Actigin konuyu okudum bir an önce. Herkes bana unut oldu bitti derken, birilerinde benim gibi bazi seyleri unutamiyormus demek. Cok istiyorum unutup mutlu olmayi, ama olmuyo olmuyo...
Sende ayni durumdasin sanirim... Ve karsimdaki bi türlü gönlümü alamiyo, veya ben Kabul etmiyorum. ne yapicami bilmiyorum, ve bugün yine kavga cikardim...

Bende ona sevmiyorum diyorum, ama kizginliktan ve caresizlikten, aslinda cok seviyorum, ama gecmiste olanlari bi türlü unutamiyorum ve bu yüzdende mutlu olamiyorum

sana esını al karsına konus demek ısterdım ama demıycem cunku boyle ınsanlar maalesef kı konusmayla duzelmıyor. bence sendekıde gecmısten bu gune kadar gelen hıç 'sen de haklısın be kadın' denmemesının sebebıdır ki bu bazen banada oluyor. canım benım eger bosanmak ıstemıyorsan (bende kımseye bosan demem cunku yuva kolay kurulmuyor) belkide bıraz vurnunu surtturebılırsın. mesela benı sevdıgını soyluyor dıyorsun eger senı sevıyorsa senın ıcın fedakarlıkta yapmak zorunda. cık annenlere gıt annenlere konuyu anlatma sankı zıyarete gelmıs gıbı asınede senı terkedıyorum de arkandan gelecektır. sende o ortamda bıraz konusmayı deneyıp neyın ne oldugunu eger aynı seylere devam ederse bı dahakıne asla konusma yapmayıp bıtecegını soyleyıp bıraz korkutup yolA getırebılırsın dıye dusunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…