derdim ne onu bile bilmiyorum

her evlilikte olabilir,eşle anlaşamama kavga gürültü ,kalp kırmaları,kırgınlıklar vss...hepsi bir şekilde çözülebilir ancak sevmek şartıyla..eşimi sevmiyorsam karşılıklı olarak sevgi bitmişse,yapılacak birşey yok bana göre..
konuşmak da boş,anlaşmaya ya da anlaşılmaya çalışmak da..
boşanmak için sebep değil demişsiniz ya,"MUTSUZLUK" tan öte sebep mi olur ayrılığa??? illa aldatılmak,dayak yemek ,sövülmek gerekemz ki ayırlık için ,sevgi bitmişse,evlilik de bitmiştir bana göre..

quarta nın dediğigibi sevgi bittiyse benimde söyleyecek lafım yok evlilik çekilmez olur ama söylediklerin kızgınlıkla kırgınlıkla söylenen laflar gıbı geldı.

herkesin evlilikten beklentisi farklı ama ben hiçbirşeye dokunmayayım herşeyio halletsin mantığıda doğru değil. tabiiki kızacaksın kırılacaksın ama ben daha neler yapabilirim , benmiacaba cok takıyorum, ben mi acaba cok ayrıntılara takılıyorum dıye sorman lazım.

örnek ben gözlemleyen, ayrıntılara önem veren bir kadınım. muhtemelen sende öyle. biraz önce bır konu açtım bende eşimle iletitişim problemi yasıyorum . ne dediğini ne yapmaya calıstıgını anlayamıyorum. ben açıklıktan yanayım kalbımden aklımdan gecen dilime dokulur herkesten de aynı seyı bekliyorum eşimde bir o kadar sessiz kalmayı tercih eden, taraf tutmamaya calısan biri. sankı bana haklısın dese gidip öldüreceğim gibi davranıyor.

konuyu actıgımda sevmıyorum yazdım evet. aslında ben sevıp sevmedıgımı bılmıyorum. bu soruyu kendime hiç sormadım. yaşadığım kırgınlıklar yüzünden doldum ve birkaç gündür eşime seni sevmiyıorum diyorum. canını yakmk istyrm ben de sanırım. cnku bnm canm çok yandı eşim yüzünden.

karmakarışığım birkaç haftadr yoğun olarak kırgınlıklarımı hak etmedıgım muameleleri düşünüyorum. bunlarA yoğunlastım ve sevıyor muyum diye sormadım kendime. boğuluyorum sadece bunu biliyorum. artık bıktım.. eşimin aynı şeyleri yasatmasındn bıktım.

Onun anladığı dilden, ona ulaşarak konusmanız gerekiyor. Bir terapistten yardım alabilirsiniz.. Ama çözmek konusunda eşinizinde istekli olması lazım elbette.

sanırım siz geçmişe çok fazla odaklanıp bugünü yaşamayı unutuyorsunuz..neden bana böyle yaptı, neden bunları söyledi vs ye o kadar odaklanırız ki bazen,kendi kendimize ,küçük olaylar büyütüp aşılamayacak kadar büyük hale getiririz..
sadece anlamak adına soruyorum,bu kırgınlıklarınıza örnek verebilir misiniz??

evet çok kızgınım. ben bunları haketmedimm.. ben elimden geleni yaparım .. ama cvp alamıyorum ki karşılık alamıyorum.
ve yoruldum artık mucadele etmekten.

ben de sizin gibiyim. eşimde eşiniz gibi. haklısın der bana ama içi o kadar boştur ki o kelimenin. taraf tutmaz evet. ve hep hakkımı başkasına yedirir. ben onn için neyim bilmiyorum. sevmıyorum diyorum ama dediğiniz gibi kızgınlıkla.. yani o kdr düşümncelere boğuldum ki şuan derdimi dahi anlatamıyorum. sevmesem umrumda olmazdı şimdi bu hale gelmezdm idiyorum ama..

Onun anladığı dilden, ona ulaşarak konusmanız gerekiyor. Bir terapistten yardım alabilirsiniz.. Ama çözmek konusunda eşinizinde istekli olması lazım elbette.

eşim çözmek istediğini söylüyor. ama ben öyle bir şey gçremiyorum eşimde.. maddi açıdan yapamayacağım birşey yardım almak malesefff..yoksa .ok isterdim. dışardan bir göz hayatıma baksın. belki benm göremediğim hatalarım vardr. eşimin ya da bilmiyoırm

ablasıyla yasadığımız bir sorun. ben haklıyım ve eşime anlattım. eşim bana evet haklısın dedi. öyle yapmaması gerekirdi dedi. hatta bunu ablasına dahi söyledi yani söylemiş ben duydum sadece şahit olmadım. Aradan zaman geçti tekrar ablasıyla sıkıntı yaşadım bunu da anlattım ve eşime artık bunaldım sürekli sorun yaşamaktan dedim. eşim dinledi tamam haklısın ben konuşurum dedi. sonra önceki olayda ve en son ki olayda bana hak veren adam bir anda bana düşman kesildi. yüzüme bakmıyo konuşmuyor. ne var yani bundan demeye başlıyor. butun bunlar ablasıyla konuştuktan sonra oluyor. bir anda değişiyor.

sonra çlçüsüz tavıurlar. kuzenleriyle el şakaları sarılıp öpmeler kaç defa rahatsızlığımı dile getirmeme rağmen devam etti. ben yapsam aynı seyi kıyametler kopar.

aile içinde otururken onun ailesinden biri benm babam hakkında saçma sapan konuştu ve eşim sesini çıkarmadı tek laf etmedi. sonrasında ben ona bu konuyu açtım. tabi o kişiye de söylendim. sen onun hakkında konusamazsın, herkesin kendi fikri gibi laflar etti bana.

ben de düzeltebileceğime dair bir umut arıyorum. sanırım siz de yok. iyi günler.

Düzeleceğine ihtimal vermiyerek mi bu umudu arıyorsunuz.İnancınız kalmamış ki başarabilesiniz.Sevgi bitmişse tükenmişlik varsa

oluru kalmamıştır ilişkinin.Konu açmışsınız bende bu doğrultuda fikrimi belirttim,yorumu beğenmeyince kovmak neyin nesi?Bence siz

ne istediğinizi bilmiyorsunuz bu konu başlığından da belli oluyor.Psikologdan yardım almanızda yarar var.

siz hiç mi yaşamadınız böyle bir şey.. düzelemeyeceğini düşünürsünüz bir şeylerin ama düzelmesini istersiniz.. umudunuz bitmiştir ama belki başkası bir şey der ve o laf size umut verir. ve o kadar karışıksınızdır ki. kendinizi anlatmakiçin doğru kelimeler bulamazsınız. ben bu durumdayım şu an da..

sizi kovmadım ayrıca. neyse ben burda tartışmak istemişyorum. zaten canım burnumda bir de bazı kişilere laf anlatmak ve kendimi savunmak istemiyorum.

erkekler çok akıllı yaratıklar değiller,biz kadınlar gibi ayrıntısıyla düşünüp,olayları ayrtıntılı analiz edemezler..hayat onlar için düzdür..olaylar ve insanlar da öyle..mesela sizin ablasıyla yaşasaığınız sorunda evet haklsın demiş..1-2-3 adam bakıyor ablasıyla eşi arasında..son olayda ablasını dinlemiş ona hak vermiştir..ve son olarak arada kalmaktansa,sıkılıp yeter demiştir size.eminim ablası da onun beynini yediğinde ona da aynısını söylemiştir...
bu yüzden "akıllı kadın" dediğimiz şeyi öğrenmemiz gerekir.ben sonradan öğrendim mesela..açık sözlüyüm ya ben de,hep konuşalım açık çaık osrunları çözelim modundaydım ama kaybediyor insan..çözüm o değil..eşini yönetme sanatı bu.mesela ailesi ile iligli her sorunu anlatmıcaksın ki elin güçlü olsun..önemli birşey olduğunda da şikayetçi olmadan sadece üzülmüş gibi yaparak anlat bakalım,ablasına nasıl tepki verdiğini....
kuzeniyle el şakası mı yapıyor,söyledin anlamadı mı,kesin öyledir,bilerek yapmıyordur eminim,bi dahaki sefere onu beklemeden,aynı kuzene sen aynı şakaları yap bakalım..bu sefer de eşim yapmadan ben yapayım dedim,cidden çok şekermişsin de...

bence siz onu hala seviyosunuz,sadece kırgınısınız ve bu kırgınlığı nasıl tamire deceğinizi bilmiyosunuz..ama çözüm konuşmak değil emin olun. erkeklerin düz beyniyle anlayamazlar..

kuzenleri bayan. hiç bir ölçü yok abi kardeş lafları var d,llerinde. ama o kdr rahatlarki. nişanımızda eşimle resim çekiniyorlar sarmaş dolaş . bana o kadar sarılmadılar yani. ben de aynısını yaptım. erkek kuzenmın koluna girip resim çekindim. ki benden 5 yaş küçük.kardeşimle yaşıt. ama kıyametler koptu. ablasına gelince ablası çok iyi rol kesiyor. sanki çok üzülmüş de ağlamış da aklından cıkmamış da. gibi..

çözüm ney? konuşmamaksa ney? ben de bir şey yapacak hal kalmadı ki :'(

quartayı dinle bence gayet mantıklı. eşinin çok dikkatliolmasını olayara 3. sahıs gözüyle bakmasını bkleme . eşin yine iyimiş ablasını koruyor benimki kardesının karısını korudu :)

bak bende şöyle yaptım. baktım masaya vuran bir kocam yok artık kendi işimikendim yapıyorum. biri lafmı soktu anlayamadım diyip karşımdakinin yüzü kızarana kadar söylediği şeyi açıklamasını bekliyorum. sonra herkes yanımda nasıl konuşacağına dikkat ediyor.

aslında bir yönden de rahatız. ailesinin yanında hem seni rezil edip hemde eve gelip huzursuzluk çıkartan bir kocan yok. ailen hakkındaki yoruma çok kızdım çok kesin bir dille böyle bir konu yine ulu orta açılırsa tavrını herkese koy. bahsettiğiniz benim babam yorumlarınıza ben varken dikkat edin dersin olur biter.

sonuçta kendi babanıda sen korumalısın kocan değil.

kuzen meselesine geleyim,görmezden gelin,siz de bu kuzenlerle samimiyet kurun..arkadaş olun..böylece kocan da bunu görür,daha sonrasında ,söylediğin laflar ağır gelmez..erkekler kısasa kısas sevmezler..o öyle yaptı diye siz de aynısını yaparsanız iş inada biner..
ablası ile ilgili de bir süre eşiine hiç lafını etme..kadınla da gizli savaş sür sadece,kimse bilmesin.herkes varken ,o da senin ablan gibi olsun..sadece ikiniz bilin aranızdakileri..yarın bir gün ciddi bir sorun olduğunda ablası ile,eşin senin yanında olacaktır bu dostça tavırların,şikayet etmeyen halin yüzünden.unutma erkekler şikayet eden dırdırlanan kadınları anlamazlar bu yüzden çok angarya iş gelir..
ben de ilişki danışmanı gibi oldum ,ders veriri gibi oldum kusura bakmayın ama

bu arada benim anlatmaya çalıştığım şeyi ,ablası ne güzel becermiş bak...

eskiye takılıp kalıyorsun
psikolojik yardım almanda fayda var
hem adamı sevmiyorum ama boşanamam diyorsun
afedersin ama sana dokunduğu zaman ne yapıyorsun
birde çalışıyor musun sen?

bundan sonra zaten susmam. kim ne diyorsa cvbını alır. eşim ailesinn yannda rezil etmiyor. ama eşimin ailesi bunu yapıyor zaten ve eşim gıkını çıkartmıyor. ben diyince ben anlamadm yanlış düşünüyorsun diyor.

daha 1 haftalık evliydim. şimdi olsa o kişiye cvbını vermiştim de.. tecrübesizlk...

ne kadarlık evlisiniz?

dediklerinizin bir kısmını yapıyorum zaten.

yok hyr içimi rahatlattınız sözlerinizle tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…